Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 22 September 2015

Facebook Groups Tu Memang Disediakan Untuk Kau Sorang Jer.

Nowdays,when media soSIAL dijadikan tempat untuk dapatkan Likes & Comment dari rakan2 dunia maya lain berkenaan traveling / bercuti jalan2.
semua benda dia post masuk group umum..
macam group tu dia punya sorang jer colonthree emoticon
buatlah post secara pukal dalam 1-1 masa beserta maklumat bermanfaat..
bukan seperti berikut :




Nowdays,when media soSIAL dijadikan tempat untuk dapatkan Likes & Comment dari rakan2 dunia maya lain berkenaan traveling / bercuti jalan2.
semua benda dia post masuk group umum..
macam group tu dia punya sorang jer colonthree emoticon
buatlah post secara pukal dalam 1-1 masa beserta maklumat bermanfaat..
bukan seperti berikut :
.
day 1 - packing & heading to airport/station.
day 2 - owh selamat sampai..syioknyer..
day 3 - bangun pagi gosok gigi buka fb post selfie
day 4 - otw ke next city naik bus,bestnya ada WIFI dalam bus.
day 4 (malam) - siang tadi seronok jalan jumpa ramai kawan & gambar2 jadi cerita,sila tengok & baca la yer
day 5 - harini pergi bangunan sejarah seterusnya.enjoy jalan2
day 5 (lunch hour) - wah! bestnya lunch kt sini,tengok churros ni..sedap kan? siapa pernah try? lagi sedap dari kL..
day 6 - sory semalam tidur awal,tak sempat share,nanti malam baru share.Today,nak ke taman itu ini nak explore.
day 6 (petang) - seronok dapat tea time dekat taman depan eifel tadi.
day 6 (malam) - ni gambar & cerita semalam..sambil tu tengok la gambar harini kami semua.
day 7 (awal pagi) - owh,cedey harini nak balik Malaysia dah..nanti sampai KL saya share itirenary pulak.
day 7 (di airport) - wahh,besar airport dia..siapa pernah sampai? (sambil share gambar fligt tciket)
day 7 (touch down KL) - hello malaysia? (siap check-in)..selesai sudah journey 7 hari saya…nanti saya share iti ok..
.
.
.
.
selepas beberapa hari kemudian post gambar & #throwback lain.
.
Day ntah berapa dah - ni gambar highlight kitorang kat sana..tinggalkan email yer nanti saya email iti kt korang.
** dalam beberapa hari mengangkang nak email beratus2 orang mintak iti mengalahkan kesibukan travel agent.

Day ntah berapa lagi - saya dah upload dalam google drive..sila la tengok sendiri yer.saya sibuk.kbai.
.
.
.
hilang ntah kemana..tiba2 muncul..
.
Day 1 - Hi semua! lama tak jenguk sini,ni saya tengah otw ke pantai bla3,nantikan update dari saya..
. and it goes again dari step awal tadi..tapi ditambah sedikit popcorn dan garam perasa..
setiap detik kau update mengalahkan artis yg ada PA sendiri.
Dah kena bash,sentap pulak hati..
owh lupa..kalau rezeki lebih sikit,nanti datang la blogger nak re-share cerita kita wink emoticon

kawan2,sebaiknya pergilah travel & enjoy your moment tu dulu..
bukan 24/7 post update dalam groups acah2 wartawan TV pulak..sentiasa yg pertama dilokasi.
nanti dah balik,kau kongsikanlah benda2 yg bermanfaat..
bukannya kau sorang jer yang nak tayang selfie kesana kemari..
kongsi secara pukal,bukan macam twitter setiap masa nak post.
Eh,lupa..kt twitter tak boleh dapat banyak comment & likes colonthree emoticon colonthree emoticon

*confirm ramai yg nak bash post aku ni..well,ini adalah realiti, #mohonsentap & #jagadiri #happygolucky#ibadahjangantolaktepi

p/s :: gambar takder kaitan dgn post atas ni..cuma santai berbuka puasa di Dataran Merdeka dgn kawan local traveler & kawan switz jer..
yg melayu sorang tu dah pernah sampai Israel dah pun..
low profile jer orangnyer 


korang nak tengok komen2 dari rakan traveler yg lain? boleh baca dari original source ni >>

1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete