Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Sunday, 22 July 2012

DAY 65 (31/8/2011) - "Aidilfitri,Independence Day & Spinning Bells"

*me with the spinning bells*
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
untuk negara tercinta MALAYSIA..
Malaysia tetap dihatiku walau jauh mana pun aku merantau..
di Malaysia macam2 ada..nak kata SEMUA ada belum sampai lagi tahap tuh..
tapi MACAM2 dah kira cukup bagus dah :)




kasi layan dulu 1 video yg sajer2 aku shoot & edit pakai iPhone 4 jer :)
read the descriptionfor more info :)




*reminder ok,entry blog yg aku tulis nih bukanlah pada tarikh aku upload..sebenarnya aku dah tulis entry nih sejak dari tahun lepas lagi..bertarikh 31/8/2011..so,jangan nak salah faham aku tetiba meroyan nak Merdeka pulak hahaha*

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
untuk negara tercinta MALAYSIA..
Malaysia tetap dihatiku walau jauh mana pun aku merantau..
di Malaysia macam2 ada..nak kata SEMUA ada belum sampai lagi tahap tuh..
tapi MACAM2 dah kira cukup bagus dah :)

nah,harini Syawal ke-2..
aku dgn Fabian jer yg kena tinggal kt Hajduszoboszlo..
Diego & Daniel pergi balik town SEMALAM..
korang baca sendiri la entry SEMALAM untuk citer lanjut..serious BEST wei town tuh!

dlm hati aku cam sedikit kechiwa lar..sbb aku jatuh hati dgn atmosphere town
____________________________

* i love this hotdog cart *
harini aku dgn Fabian kena lepak main yoyo kt street sekitar area entrance Hungarospa..
perghh..dlm hati cam nak mengamuk jer..
tapi aku sedikit lambat untuk mengambil POSITIVE SIDE dia..nasib baik Fabian yg ingatkan aku apa kelebihan bekerja jauh dari Daniel nih..nak2 puasa pulak tuh,kena la sabar sikit :p

1) JAUH DARI DANIEL (lebih aman)
2) Main kt central park..boleh jalan2 bergamba
3) aku bole bwt apa jer yg aku nak! haha

Fabian dgn aku lepak2 chilling2 jer harini..
bergamba sekitar Bell House..
merapatkan lagi diri aku dgn persekitaran..sebelum nih walaupun setiap hari mengadap tempat tuh tapi
ini kali pertama aku ‘lebih dekat’ & merasai jiwa Bell House tuh menusuk hati..
*perghh..ok fine,ayat cam harem disitu haha*
_______________________
                                          
  *Bells House of Hajduszoboszlo*


*a little about the history & the Artist itself*

*Fabian with is Macho pose in the middle of spinning bells,yes! it is spinning now!*
* HIDDEN text underneath the biggest bells :O,i found this accidentally *

harini lebih aman tanpa Daniel..walaupun cam sedikit hampa la kan xdpt folow dorang g town tuh..
keter penuh dgn barang2 katanya..

lunch hour kitorang balik rumah..
ahhhh,AKHIRNYA berpeluang jugak aku nak melantak ketupat segera tuh..
belasah makan dgn kuah kacang segera..bagus gak aku tinggal camnih..
xyah nk susah2..
__________________

*skating ring on summer day??their making this for upcoming winter perhaps*

*open your google translator now ! *

* they make this skating ring from solid plastic surface and....i don't know how in the world they're gonna put an ice to the surface.perhaps,they're waiting for winter ?*

alar,alasan daniel nak pegi town tuh semula pun sbb dia nak makan McD murah..
baru kitorang perasan kt Mc’D sini ada set menu yg murah giler..
cheeseburger+mini coke+small fries=450Ft jer!

450ft tuh dalam RM8.00 jer..
ok lar tuh..dpt air & fries skali..
lagi murah dr chicken burger yg aku makan sebelum2 nih..
kenyang pun kenyang gak..haha
_____________________________

*for our memories :) *

*for my own memories in Hungarospa :) *

* hahaha!! Fabian with his funny style *

* climb on! *
* spinning the bell *

* heavy bell like hell to spin it! *



tapi sebenarnya ada bagus jugak aku tak makan kt Mc'D tuh..
save duit gak makan kt rumah nih..
atleast kenyang lagi sbb bole makan seberapa banyak yg kita nak..haha

harini dapat main BullWhip lagi sekali..
aku decide nak beli seketul lar..
cuma sampai waktu nih masih serabut memikirkan nak beli yg pendek atau yg panjang punya whip..
yg kecik senang nak main..tapi bunyi tak segempak yg panjang punya..
aku sajer nk beli bwt sebinier dr Hungary+nak belajar main benda baru..
kot2 hebat skit leh bwt untuk yoyo show skali..haha

k r,xtau nak citer apa lagi..sebab aku tulis entry nih LAMBAT SEMINGGU! haha 8hb September kot harini haha..
k Bye :)

*jangan lupa LIKE entry nih ok :)..selamat berpuasa & menyambut ramadhan 2012 *


2 comments:

  1. ok siap baca...tunggu video jek ni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha episode 3 ker bro?? kena la tunggu..insya'allah harap2 sebelum raya keluar kot ;)

      Delete