Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 30 March 2012

DAY 62 (28/8/2011) - "Final Day Summer Holiday"

* Hungarian Folks Dance *

Hari Ahad…
baru aku tau harini rupanya adalah HARI TERAKHIR
untuk kitorang bwt show dlm Hungarospa!


(update terkini 30/3/2012)
okokok..sebelum kita mulakan entry Passport to Europe : Nazri Arshad DAY 62 nih,
aku nak share 1 video yg baru2 nih aku & rakan sekerja buat :)
idea mulanya aku ingatkan dorang sekadar nak cover event press conference (pc) ni & buat macam video2 biasa jer..
aku nih dah ler jenis kurang nak faham kalau tak dijelaskan :p


aku dok pikir2 balik,alang2 cover artis,baik buat video ala2 macam wartawan hiburan githuuww :p
hahaha..terus aku ckp kt member aku si Azeem tuh
"beb,kita buat video ala2 cam melodi tuh nak?? haha..ala2 ada segmen terjah2 gitu lar :p.."


last2 kitorang on jer..dia suh aku interview si Scha & Awal nih..aku nih dah ler x pernah nak interview retis2 nih..aku mintak la si Azeem nih soklan apa aku nak tanya dorang??
dok pungpang2 sekali aku ckp kita "Redah Kasi Pecah" jer la soklan dia..
haaa...hambik kau,soklan ntah apa2 jer aku kasi kt dorang hahahaha!!
ada 1 soklan tuh aku tanya Awal,Teddy bear besar giler time dia propose Scha tuh dia beli kat mana?!?!
aku ckp ramai peminat2 dlm facebook bertanya soalan tuh,sedangkan aku sendiri yg baru terpikir pasal soklan tuh :p..spontan jer aku bantai soklan tuh..
korang tau apa jawapan Awal?


dia cakap,teddy bear besar giler tuh dia beli kat Giant jer :p
hhahahahah!!
tapi video tuh tak dapat aku nak edit sekali sebab ada masalah teknikal pada raw footage dia :(
jadi,video kat bawah nih la hasil akhir dia..buat pun rushing jer video nih ;)
kasi share la kt kengkawan lain yg belum tengok video & blog aku nih..hahaha
Enjoy!



ALHAMDULILLAH..selesai jugak seksaan main yoyo dlm Hungarospa nih..
dah ler panas..
tiap2 hari main yoyo dah serupa cam
Foreign worker dah..cam Mat Bangla kt Malaysia..
pekerja asing tanpa permit dah aku nih :p..

rasa cam akan rindu aku main yoyo dlm nih..
setiap hari cuci mata beb..'belanja' la hahaha..
kiranya tinggal lagi sehari jer puasa..
aku ingatkn tahun nih puasa kita 30hari..
baru tau rupanya 29 hari jer..
___________________

*our last day in Hungarospa for 2011 Summer Holiday*

harini sama jer,takder nak semangat lebih2 sangat main yoyo..
dah ler panas bai..Summer Holiday pun hampir tamat..
musim persekolahan sesi baru akan dibukan 1hb September kt Hungary nih..

beberapa negara lain Summer holiday dah habis seminggu lepas..
tapi masih ada jugak sedikit lagi pelancong2 luar yg masih datang saat2 akhir..cuma x ramai sangat la..

ni nak citer pasal MALAM TADI..


tapi waktu malam aku cam nak meletup skit hati nih..
rasa cam nak belasah orang jer..*sedangkn hati bunga*

kadang2 susah giler nak bercakap dgn mat saleh nih..
lagi2 LATINO / SOUTH AMERICA people nih..

English dorang dah le 50/50 jer..
paling gempak pun 70% laa..tapi still consider susah gak nak sampaikn apa yg kita nak
kena  cakap dgn dorang seketul2 pakai basic english..
xyah sangat la nk pakai advance english kalau dorang x faham..
______________________

* drama act from entry DAY 61 *
* soccer match from entry DAY 61 *

k,berbalik pada citer nak meletup tuh..
aku sebenarnya dalam keadaan tengah sedih dok pikir kat diri sendiri
sebab beraya kt perantauan kali ni sangat Hiba & Sedih..
dah le macam2 pahit getir duduk kt Hungary nih..*korang yg folow blog aku dr awal akan faham*

waktu malam tuh aku layan laptop jer,dorang semua ajak dinner sekali..
aku malas nk join sangat sbb dorang beli makanan tuh sharing duit sama2 beli bahan2 mentah cam beras,daging,minyak dan macam2 lagi lar..
tapi aku x join share duit pun sbb aku mmg x makan masakan dorang *sebolehnya la*

tapi aku belasah jugak kalu dah terliur..
tapi aku x tunjuk ketara sangat yg aku xleh makan “haiwan tak sembelih cara islam” dorang tuh..

time tengah dok layan laptop & dorang tengah dinner...
tetiba jer black-out..
serabut la kitorang mencari punca..
owner rumah dtg bilik kitorang sekejap jer jumpa puncanya..

AIR dari SINKI menitik kebawah meja lalu bertakung masuk dlm EXTENTION PLUG kitorang..
terus short-circuit rumah dia skali..ada 4 rumah & bilik kt kawasan tanah dia nih..
semua skali black-out..
________________________

* teaching the kids - photo for entry DAY 61 *

* small stage,BIG effort *
* impress?? haha *
kitorang ingatkn sebab apa la tetiba jer xder letrik..
masing2 dok sumpah seranah (blakang2) kt owner rumah..
aku relax jer sbb aku dpt rasakan ada yg tak kena..
tak mungkin rumah nih bole black-out kalu xder punca munasabah..
area rumah org lain kt seblah & seberang semua ok jer..

aku tolong kasi settled la masalah nih..
aku kasi bersihkan buang air yg bertakung PENUH dalam plug tuh..
cabut segala jadah plug semua lar..

dah lepas kasi settled tuh..

SLUMBER JER DANIEL BUAT LAWAK BANGANG SALAHKAN PUNCA SEGALA BLACK-OUT NIH ADALAH DISEBABKAN AKU..

dia kata aku nih yg mencuci pinggan mangkuk sampai air melimpah kebawah semua..
pergghh..aku ni dah la ‘hati wanita’..mudah tersentuh dgn lawak2 jenaka bangang nih..
aku PANAS la..
sbb Daniel cam pikuwuak betul..
sedap hati jer nak salah aku..!
aku dah tolong kasi solved the problem..
aku dah tolong cuci pinggan mangkuk yg dorang makan semua jadah,sekali sedap2 mulut jer nak salahkan aku..
dah la dorang nih jenis PEMALAS betul nak cuci pinggan lepas makan minum semua..
________________

* friend at Hungarospa - Tom Dede & his girlfriend Éva Nagy *

hidup dgn dorang nih memang betul2 cam
hidup org BUJANG sial..
ok fine,aku tak kisah sangat pasal benda2 common bujang nih..
tapi plzz lar..KEBERSIHAN TOLONG JAGA..
aku sangat pentingkan kebersihan persekitaran luaran & dalaman..

tak suka tengok sepah2 makanan,pinggan mangkuk,sampah sarap x reti nk buang..
tak reti bersihkn table lepas makan..
sisa makanan yang tak habis tak reti nak buang..
dorang dok tinggalkan jer atas table macam nak simpan 7bln lagi baru nk makan..
______________


* Hungarian kids with his horse,showing some bull-whipping skills *

aku arguing dgn Daniel pun x guna..
cam lahanat jer cakap dgn dia nih..
kau pakai la english paling gempak mana pun..confirm dia tak faham jugak..
kalau x reti cakap spanish xyah nk gaduh dgn dorang la..cam cakap dgn taik jer..
*1st time pakai ayat TAIK tuh*
last2 aku dah malas nk layan Daniel dah..

g mampus la dia Bos aku ker..kawan aku ker..
kalau dah perangai cam taik tuh tetap taik jugak..
korang yg folow entry aku dr awal mesti tau kan perangai2 TAIK dia tuh..
kentut dan macam2 lagi..

k ar..lagi aku cerita lagi aaku geram..rasa cam nak menangis nanti orang kata cam pomnpuan plak..
hahaha!!
nak bergaduh mulut bukan dorang faham..
nak bertumbuk kesian pulak..nanti kata aku nih tak hormat org tua..
50thn kot dia tuh!..

raya dah nak dekat..itu pasal la aku sedih & tersentuh sikit dengan lawak bangang dia tuh

k,
wasalam :(
_____________

* YEAHH!! FINISH! *



kalau komen korang tak nak,tak salah kan kalau clik 'LIKE' kt bawah nih sebagai tanda anda telah singgah melihat2 di blog aku nih ;)

0 Comments:

Post a Comment