Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 24 February 2012

DAY 60 (26/8/2011) - "Kehidupan Harian Aku"

*my daily life in Hajduszoboszlo*

Salam,
cila kelik butang READ MORE dibawah untuk bacaan penuh entry hari ke ENAM PULUH (60) ini..



*sebelum kita mulakan catatan harian aku pada hari ke 60 nih,apa kata kita layan dulu video Travelogue dr Udey nih..sila layan HD version kt dlm vimeo page..
video trailer yg aku edit..thx Udey sebab beri kepercayaan untuk aku edit video hang..ini jer yg termampu aku buat dlm jangka masa yg sangat pendek..sebab kita nak kejar dateline post pada hari yg sama travelouge Aizat Gegar New Zealand tuh keluar hahaha..
Selamat Ulang Tahun Kelahiran buat anda juga..so,video nih sebagai tanda hadiah harijadi buat hang la ;) *





WOOHOOOOOOOOO!!!!!!! SUDAH 60 HARI
BERSAMAAN 2 BULAN ditanah Eropah!

“Passport To Europe : Nazri Arshad”

perghh…HUNGARY bai..
tak pernah terpikir dlm hidup aku akan menjejakkan kaki ke tanah Hungary nih..
apatah lagi tanah EROPAH bai..
nih walaupun banyak lagi nak kongsi cerita..tapi,
untuk harini nak citer pasal beberapa perkara berlaku di persekitaran..
so,gambar2 yg aku upload harini pun sebenarnya aku snap pakai iphone jer.
gamba 2,3 hari sebelum 28hb Ogos..random snapshot jer :)

beberapa hari di Hungarospa nih ada acara BOXING Championship.

DALAM SWIMMING POOL!

ok,takyah nak gempak sangat ayat tuh..

boxing ring / gelanggang dorang dok bertumbuk tuh dorang dirikan didalam SWIMMING POOL utama
dalam Hungarospa nih..

BRILLIANT IDEA..

sebelum nih aku 1st time tengok swimming pool besar gedabak nih DIKOSONGKAN!

mula2 itu hari dorang kosongkan untuk 1 acara Konsert Republic..
artis local Hungary..
stage konsert kt atas,TAPI penonton duk berdiri kt dalam swimming pool..
wahhh,bijak jugak kan..
fungsi kolam renang yg besar nih boleh diguna pakai pelbagai bentuk acara..
kena kreatif skit jer..
______________________


* photo taken from entry DAY 53 *

itu konsert,
untuk Boxing kali nih..
semua sumbat sekali dalam pool..penonton,gelanggang,meja pengadil,loceng ting2! bagai semua skali..

memang nampak GAH gelanggang tu bila mana dibina didalam swimming pool tuh..
antara negara2 yg join kebanyakannya negara2 eropah..
nak tulis sebijik2 negara yg join memang TERGELIAT LA JARI aku cari keyboard match untuk
spelling nama negara dorang..

tapi anggap jer la negara2 yg berjirang dgn Hungary ni paling ramai join..

INI PERTAMA KALI AKU TENGOK GELANGGANG BOXING DEPAN MATA

so aku sungguh kagum & jakun & batak!
ok kawan2 semua..apakah perkataan BAHASA MALAYSIA yg lebih sesuai untuk menunjukkan 
situasi dimana seseorang atau dlm kes nih diri aku sendiri
yg sangat batak & jakun nih?
cam kurang sopan pakai nama2 BATAK & JAKUN nih..
aku perlukan ayat yg lebih sesuai & betul tatabahasanya..
_____________

*these 2 photo's is taken on Sunday at 3.21pm..our area for public yoyo show.not so many as is almost finish summer holiday*

1st time tengok
gelanggang tuh terus aku teringat pasal citer P.Ramlee : LABU LABI..
haha..babak dorang berBOXING sampai bertatus2 pusingan tuh..haha

ok r,aku ada shoot video pasal gelanggang boxing nih..
kalau korang nak tengok kena la tunggu & sentiasa melihat updates kt FB Pages ApertureKU..
suh kawan2 korang LIKE jugak..
kot2 korang terlupa atau terlepas update pasal video2 travel aku,kawan2 korang bole ingatkn untuk korang..haha
Bye

*nih tambahan cerita skit sebab aku baru teringat & aku nak kongsi jugak*

mlm nih aku bwt keputusan kena on9 jugak sebab semalam dpt on9 5min jer..blog x update pastu fb banyak noti2..
kot2 ada urgent msg,kena la on9 gak..
tapi aku TERPAKSA BERJALAN KAKI ke Hotel Silver untuk Online..
plan aku nak post skali 3 entry sekaligus..
so,aku x bawak charger g hotel silver..pakai batery fully charge jer *sedangkn batery da weng~*
__________________________

*dorang buang / tanam rumput2 yg telah dipotong ke dalam lubang yg digali.sangat eco-friendly system*

*main boulevard street / corner of Hajduszoboszlo*

masa sampai dpn pintu masuk hotel aku tengok Diego lepak kt kerusi
kaki lima dpn Hotel Silver jer..
ahhh,aku slumber katak jer..
tak kisah saper slumber jer masuk lobby lepak kt sofa dpn receptionist table..
aku on9 kt dalam lagi selesa..kt luar dah la sejuk dingin malam..
Diego cuak sbb aku masuk semata2 nak lepak on9 jer..alah,bukan bwt apa pun..
aku masuk dlm bwt kawan dgn receptionist sudey..haha

Perghh berdezup bai nak balik apartmant lepas settled on9 tuh..
tinggal 10min sebelum waktu sahur tamat..aku plak belum minum apa2..haus giler..
balik tuh BERLARI dowh..berjogging anak2 ler..

4pagi lari terkedek2 sambil mengendong laptop & memakai sweater ber hoodies tutup kepala..
korang rasa apa yg jiran2 akan pikir??
PENCURI!!!!!
perghh..time berlari tu ada pulak sorang makcik tua “WALKING THE DOG”..
dia bawak anjing dia berjalan2 waktu pagi…
SEDANGKAN macam aku tak tau..bawak anjing g BERAK & KENCING la tuh kt tepi jalan..
____________________

*Hotel Atlantis,just in front of Hungarospa Strand Entrance door*

perghh…walaupun anjing dia sederhana jer size dia,tapi aku tak berani dowh..
tak berani aku berlari dpn dorang..kang x pasal2
makcik tuh suruh anjing dia KEJAR AKU sebab anggap aku pencuri kan..
pepagi bute bwt perangai plak aku berlari2..

last2 disebabkan aku nih penakut dgn hanjing so aku berjalan cam biasa jer..
bwt cool dgn anjing tuh..
dah lepas dr dorang terus sambung langkah sejuta aku la..haha

dah itu jer kot..haha
wa’salam

* baru aku teringat..tadi aku check balik external hardisk aku..baru aku tau kenapa aku xder snap apa2 gambar untuk harini..rupanya aku sibuk shoot video hahaha..nak tau video apa yg aku shoot,kena la tunggu episode2 video yg akan datang..yg memakan masa yg lama..because this is my personal life journey ;) *


0 Comments:

Post a Comment