Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 24 January 2012

DAY 58 (24/8/2011) - "New Apartments,New Adventure"

* very sweet couple *

Semalam tak bawak kamera..
menyesal giler sbb ada hot air ballon main2 di langit waktu sunset petang..



Okok..sebelum aku nak teruskan entry hari ke 58 yang dah lama tertangguh nih,apa kata aku nak share dulu video terbaru aku..mungkin ramai yg dah tengok & ramai jugak lagi yg belum tengok..
sebab dorrang jarang buka fb untuk tengok updates terkini aku..



Sebarang komen,cadangan & cacian boleh diusul di youtube ataupun fb page aku ok ;)
__________________________________

Semalam (entry Day 57) aku tak bawak kamera..
menyesal giler sbb ada hot air ballon main2 di langit waktu sunset petang..



so,harini dengan SEMANGAT WAJA jati diri teguh,
aku bawak segala macam filter & tripod sudah semestinya..
tidak dilupakan cheap zoom lens aku 70-300mm yg tidak pernah mengecewakan aku..
walaupun zoom lens paling hampeh & murah xder vibrate reduction :p

choiyyy..
harini LEBIH PANAS dari semalam!
bukan bahang cam kt KL..
tapi nih panas sinar matahari dia TAJAM manikam!
tengok kat tv kaji cuaca banyak town2 lain pun mengalami panas cenggini..
___________________________

* Diego is trying with his camera..have internal problem..thats why it turn out like thermal vision style :p *
perghhh,bertambah panas jugak la hati aku harini..
bulan puasa pulak tuh..
nasib baik break hour tadi sempat mandi shower dlm Hungarospa kejap..
SEJUK tak hingat!

sedap2..dpt turunkan skit suhu badan aku nih..
dah ler panas giler..

tunggu punya tunggu sampai selesai petang,
sekali TAK DER HOT AIR BALLON HARINI!

siot jer..benda tuh sehari jer..
harini xder apa2 pun kt ruang udara..
hanya kapal terbang2 kecil & glider je..
itu dah boring..hampir setiap hari pun nampak..

akhirnya aku x ambik apa2 gamba pun..
cuma ada beberapa keping gambar kenangan bersama teman2..
_________________________

* almost everyday this couple past by & say hi infront of us :) *
owh2,sebenarnya aku terlupa nak tulis awal2..
sebenarnya harini kitorang baru jer berpindah keluar dr Hotel Bunggaló nih..
si Daniel cakap kita pindah lebih dekat dgn Hungarospa..
300m jer dr Hungarospa..
ok fine,dlm otak aku ada baik jugak..

SEKALI BAPAK JAUH  LA SIAL!!
dah elok2 Hotel Bungalló nih kt tengah2 kemudahan supermarket & kedai makan,
sekali apartment baru nih aku rasa 600-800meter jauhnya dr Hungarospa!!
jauh terkebelakang lagi dr sedia ada..bahngang giler la dia nih..
tak reti ke nak bezakan antara jarak DEKAT & LEBIH JAUH!??

Masihkah anda ingat dgn Apartmant LORENA PANZIO??
haaa..apartmant yg awal2 kitorang duduk dulu pun dah consider jauh..
pindah tempat baru Emese Apartmant nih lagi jauh bai..
selang 4 blok belakang LAGI dgn Lorena dulu..
mak aii..lagi jauh dowh..

pergi Hungarospa berjalan kaki..balik ke rumah pun berjalan kaki..
perghh..rasa cam setahun baru nk sampai rumah..
________________________________________

* Halász Csárda = Fisherman's Inn..seafood restaurant ;) * 

wi-fi kt Emese Apartmant nih giler skit..
router murah kot..
kalau aku sorang2 yg on9 boleh support cantek lagi laju speed dia..
tapi bila dah semua orang on9 buka laptop memang terus sangkut masing2..
dah la si Diego tuh suka live streaming Movie & Tv Brasil..
BERTAMBAH LEMBAB LA JADINYER WI-FI!
kadang tuh waktu pagi jer aku dpt on9..itu pun senyap2 connected..
xleh bagitau dorang..nanti kalau dorang tau aku boleh connect wifi mesti masing2 pun nak on9..
rabak la camtuh semua x dpt kang connect..
hehhehe :p

arghhh…aku serabut dgn apartmant baru nih..
tadi pagi pindah bilik lain..
dah balik malam tuh Daniel tukar masuk lagi 1 bilik..
bilik yg ada toilet LEBIH BESAR..ada bath tub skali..ok,part tuh aku suka..sangat selesa
siap ada cabinet room skali..
cuma tv jer kecik kt atas kitchen kabinet :p
*itu pun nak kecoh ker*

cukup la kot untuk hari ni..
aku pun malas nk tulis panjang2 sebab hujung2 ramadhan nih
sangat panas di hati & panas cuacanya..
the end..

jangan la lupa LIKE this post & leave some comments & cacian2 sopan anda :p

0 Comments:

Post a Comment