Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 29 July 2011

DAY 2 - 29/6/2011 "Makan,Anjing & Berjalan2"

*ni gamba kt LOUNGE 3 yg baru dibuka kt Schipol Airport,Amsterdam*

kalau ada yg belum baca citer sebelum nih,sila rajinkn untuk baca DISINI

*hari ke-3 travel tapi hari ke-2 di Hungary*

hari ke-2 di HUNGARY town yg bernamaaaa……

HAJDUZOBLOSLO…

ok fine,aku taip nama town nih tanpa melihat ejaan yg sebenarnya…jom kita cek spelling aku betul ke idak..


Hajdúszoboszló —ini yg BETUL

HAJDUZOBLOSLO—ini yg SALAH

haha..hampir2 betul…

________________________


*gamba hari PERTAMA semalam..g kluar dinner sorang2*
___________________________

*jgn jadi giler...takdernyer aku nak MAKAN ANJING sambil BERJALAN2..baca title tuh dengan BETUL:)*

hari ke-2 aku bangun jam 1130pagi…ingatkn kw luar GELAP lagi.rupanya DAH TERANG BENDERANG! HAHAHA…

bangun jer terus FB la apa lagi…kt sini untuk 1minggu yg pertama nih aku banyak on9 jer dr g jln2…

superma

pagi pertama tapi HARI ke-2 di Hungary..breakfast kitorang harini termasuk skali lunch…BRUNCH la senang kata..haha


tapi agak2 korang jam brape BRUNCH kitorang??


3:30 PETANG!


lewat giler la bagi aku nak ikutkn..tapi bagi dorang cam baru 12tnghari jer..haha..yer la,bangun pun dah lewat,makanan aku x berapa nk sedap la..aku makan ayam+papas fritas(kentang gowreng)…

papas fritas tu bahse spanish..


papas=fries/kentang….

fritas=goreng/fried…


_____________________________________________

*roti tuh PENYEDAP makanan sebenarnya..papas fritas dorang keras!..serupa getah pemadam pen warna biru tuh*
_______________________________

fries dia keras,ayam salai dia pulak bahagian dada..dah le aku x suke makan dada ayam sbb daging dia TEBAL GILER dgn keras jer cara dorang masak…mmg x habis la aku makan…kk,nak amek sos dgn mustard kt sini pun kena bayar ok..

ntah camner dorang kira tapi system dia sama cam kt McD..tekan sendrik..


habis makan terus balik..haha..camtuh jer..jln skit punyer jauh..


ptg skit kitorang keluar lagi sekali..hermm….ALAMAK,AKU DAH LUPA..

OKOK,dah ingat dah…salah aturan nih..

pagi2 lepas bangun tuh kitorang g supermarket dulu…

dok beli roti dgn air mineral..

___________________________________


*yg dlm bulatan tuh la 2 ketul cake yg aku sental tuh*
_____________________________________

aku beli cake coklat 2 ketul..lain2 jenis..TAMAK SANGAT SAMPAI 2 KETUL…aku ni dah la suker coklat cake..tamak sangat HAMBIK KAU sekali nak habiskan semua SETENGAH MATI nak sumbat…padat giler coklat & cream dia..


haaa…dah lepas jln2 g supermarket & g cambio di dinero (money changer) la baru kitorang balik rumah…

tapi bagi aku cam buang masa jer…balik rumah untuk 40min camtuh terus keluar balik untuk g lunch..haha

ok baru la citer nih sambung citer kt atas tadi tuh…hehe


balik lunch terus ke rumah semula…kekenyangan…

hermm…balik kt rumah kitorang lepak2 jer…sambung on9 la per lagi haha..

ok,backyard kitorang nih best skit..Diego perasan kt belakang pagar tu boleh panjat untuk amek buah ceri kt pokok rumah org sebelah..haha

mula2 aku ingat x sedap buah tuh..

_________________________________________


*tuh 2 raga paling bawah tuh la buah ceri yg kitorang petik percuma tuh ;p*
_______________________

tapi baru aku teringat tadi ada jual kt kedai tepi jln..so aku try la..MEMANG SEDAP jugak la..dia bukan ceri sangat la..cam anggur+ceri camtuh la…xtau apa nama dia dlm english sbb Diego sendiri pun tau nama dlm bahasa Spanish jer..haha


aku pun beranikn diri la untuk panjat pagar tuh sedangkn nak panjat tuh betul2 sebelah dgn kandang anjing jer..haha..

giler kau,kena tengah2 sedap panjat tuh aku tergolek DOG masuk dlm kandang dia,sah2 aku dgn anjing tuh duk sama2 dlm kandang jer..HAHAHA!! mampui aku..

__________________________________


*anjiang yg dah tua..kalu mlm bulan penuh bunyi ngauman dia SERUPA anjing menguap! haha
alololo..cian nyer dia..*
nampak x papan yg terkopek tuh??haaa...tu kerja si Diego la tuh..panjat untuk memetik buah ceri di kebun org haha!
_______________________________

mlm tuh aku x berapa ingat apa jadah yg kitorang bwt…hermm..banyak dah lupa walaupun aku tulis nih dah hari ke-4 aku kt sini..


ok cukup sudah la untuk hari ke-2 aku x berapa nk ingat..

kk,untuk lebih lanjut korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt www.facebook.com/ApertureKU

kt situ lebih lengkap aku rasa…haha

TOLONG LA CLICK LIKE

_____________________


*ni gamba kt train keterAPI yg aku citer semlm tuh..Station Ferihegy namanyer*
_____________________

*mengKAGUMi suasana dlm keterAPI dgn memPOYOkn diri dpn kamera,SEMALAM punya citer*
_______________________

*aku makan burger nih semalam! seketul LAPAN hinggit!*

____________________


p/s:: HELIZA HELMI itu hari g indon cian dia xdpt bwk air masuk cabin..
so dia tercungap2 kehausan seperti di padang pasir mencari air di Sukarno Hatta..
tapi aku slumber karpet jer..100+ sampai ke Amsterdam bai! haha^^

Read more!