Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Wednesday, 2 November 2011

DAY 53 (19/8/2011) - "Shower & Sleep"

SEMALAM citer pasal FRIENDSHIP..*sebenarnya semlm tuh bermaksud time entry nih ditulis..tapi update entry dlm blog dah lebih 3minggu terlewat..banyak perkara melanda sepanjang sebulan disini*
aku kenal dgn sorang awek Hungary..
dia nih cukup friendster..
eh?! jadahnyer pulak..
FRIENDLY la..
_________________________


* enjoying sunset at Hungarospa *





atas nih sebenarnya ada jer FB Comment box..kalau korang tak nampak korang kena pergi main page blog nih..kadang2 tuh keluar,kadang2 tuh dia lesap..
kalau xder keluar komen box tuh,korang bole komen & kondem aku kt comment box PALING bawah nih..komen box blogspot yg standard tu jer :)





SEMALAM citer pasal FRIENDSHIP..
*sebenarnya semlm tuh bermaksud time entry nih ditulis..tapi update entry dlm blog dah lebih 3minggu terlewat..banyak perkara melanda sepanjang sebulan disini*
aku kenal dgn sorang awek Hungary..
dia nih cukup friendster..
eh?! jadahnyer pulak..
FRIENDLY la..


semalam dia kasi kitorang PAPER YOYO..
ala,craft art punya yoyo..
mula2 aku pelik kertas apa jadah yg dia kasi..
pastu baru perasan ada lukisan tangan & yoyo dekat 2 side kertas tuh..

korang pernah tak waktu kecik2 main
1 benda alah apa ntah rasanya xder nama..
yg ada tali terikat kt sekeping piring plastic bulat di tengah2??
haa..yg kasi pusing2 tali dia kasi ketat pastu kita tarik
dua2 belah untuk kasi plastic kt tengah2 tuh berputar2..
hahaha!! ingat kan?!..
kadang tuh siap keluar bunyi wisel2 skali..

hahaha..si Judith nih memang kreatif..
dia bole bwt macam2 benda2 craft art camnih..
harini pulak dia kasi kitorang KATAK..
bukan katak hidup untuk digoreng & makan ok..

tapi katak kertas..paper craft tuh..
alah,comey nyer aku tengok katak tuh…
dah lama tak tengok org bwt katak kertas camnih..hahaha!!
_______________________

* they empty the main pool for Big Concert today! *

Ok,beberapa hari kebelakangan nih aku ada hoby baru dlm Hungarospa..
bulan puasa kan..
memang panas dok main yoyo bwh panas + sangat ngantuk setiap hari sebab tido lewat..

setiap kali break hour jer,aku pasti akan MANDI SHOWER & TIDO !

perghh…mula2 tak pernah terpikir pun nak mandi & tido nih..
nih terjadi tanpa dirancang..

ada sekali tuh aku nak g cuci kaki jer sebenarnya..
so malas nk masuk toilet aku pergi la shower room dorang..
shower room kt luar nih takder bumbung..tapi keliling dinding batu lar..
aku budget masuk dlm sekadar nk cuci kaki jer..
nak cari PAIP untuk basuh kaki aku yg kotor berhabuk..
eh,sekali masuk tengok ada pakcik tuh MANDI BOGEL daaaaa!!!!!!!!

dengan ekspresi muka yg mat COOL magic aku terus jalan keluar dgn muka slumber jer..
HAHAHAH!! tersenyum aku sbb malu la plak tetiba masuk tengok org tengah mandi tanpa pintu punya shower room..

selang beberapa langkah keluar tetiba aku terpikir..hermmm
eh,daripada aku cuci kaki apa salahnya mandi terus kan??
kasi SEGAR skit badan yg tengah lesu sebab panas terik nih..
tak der nye batal puasa kalu shower camni..bukan nk telan air pun..

cantek,aku masuk balik ambik keputusan untuk mandi jer terus..
tapi,disebabkan ingin MENGHORMATI mereka2 yg lain
mandi secara bogel terbuka,aku pun ikut jer MANDI BOGEL! hahahaa!!
tettttt…aku mandi kt partition shower room paling tepi..hanya shower untuk sorang2..
pastition tengah2 mandi untuk 3org skali gus..
tetap jugak bogel sebagai menyokong tindakan standard dorang tuh..haha
lagipun aku mmg x bawa extra persalinan untuk basahan pun…

PERGHHHHHHHHHHH!!!!!
SEJUK GILER AIR SHOWER DIA..
combination yg CEMERLANG laa..cuaca panas+bulan puasa+lesu & ngantuk = TAIDO!
haha lepas mandi aku terus belasah taido kt kerusi in between locker room area dorang..
redup & berangin..

MEMANG TERBAEK laa..kurang lagi pahala puasa aku yg memang dah kurang nih..
hahaha..
sentap beb nikmat yer mandi2 air sejuk cam ICE & tido di petang hari nih..
itu la aktiviti aku selama 2minggu ramadhan terakhir disini..
kenapa la aku tak pernah nak terpikir dr awal ramadhan itu hari yeh..hahahah!!!

owh yer,harini jugak aku jumpa 1 spot menarik untuk
shoot photo SUNSET..MEMANG TERBAEK lar..
cuma ntah aku nih jer yg sangat terbaek atau tak cukup terbaek untuk dapatkn
hasil foto sunset yg terbaek..
aku rasa kalau bwt photoshoot untuk wedding atau magazine memang TERBAEK la location nih..
sangat SWEET untuk couple bercanda sambil layan sunset..

kk,sambung esok jer la..masih banyak lagi benda nk dikongsikan bersama kawan2 semua :)

*owh yer,untuk anda semua yg MEMANG DAH SELALU FOLLOW blog sya,sory sebab tak dapat nak update SETIAP HARI DAH...btw,sya dah pulang ke tanah air tercinta MALAYSIA jumaat yg lepas 28hb Oktober 2011..pelbagai onak duri,ranjau,halangan & cabaran sebenarnya terjadi pada sya seminggu sebelum pulang tuh; nenek jatuh sakit,emergency nk balik,tiket x dpt,extra weight,suffering in Budapest,sewel again in airport + short trip to Amsterdam..
_______________


* my 1st photo after touch down at Kuala Lumpur International Airport (KLIA) *


tapi,sya akan update citer2 tuh dlm entry2 blog sya yg akan datang ok..total of 122 day sya di perantauan bukan untuk melanjutkan pelajaran,tapi personal journey yg penuh dgn dugaan & cabaran..bwt mereka yg baru sajer mengikuti FB page ApertureKU sya & blog nih..selamat datang & terima kasih..


sebagai tanda UCAPAN TERIMA KASIH,nih sekali lagi sya share video Quick Updates sya :D *

Watch in HD for better view ok :D
- kalau anda suka & terhibur,share la kt kawan2 anda semua..atleast kita share juga bersama mereka perasaan terhibur & enjoy anda bila melihat video nih..itu jer tujuan sya bwt video nih.."untuk share enjoyment & excitement dlm hidup sya yg simple & humble nih"






plz don't forget to this entry kalau sudah singgah & membaca ok..atleast sya tau sudah berapa ramai orang yg singgah blog sya :)
sya tak dapat duit pun dgn berbuat benda2 cenggini..hanya sharing something in my life with others ok :D

2 comments:

  1. sampai sudaa x kuar fb comment box nye..alhamdulillah msh sempat menghadirkan diri ke cni..tuannye pun dh slmt blk mesia..not too late utk ucapkan selamat kembali beb.. tggu blog update dr ko nii..cite x hbh lg!!

    ReplyDelete
  2. @Zairen :: tu lar pasal...sengal giler la..ker,sya sendiri yg x reti pakai coding dr FB tuh...tapi ada jugak kadang web browser yg bole kluar box tuh..sbb tadi siang ada sorang mmber komen kt beberapa entry sebelum nih..

    thx sbb masih setia..btw sudah update ke DAY 54..tngh cari masa terluang untuk update lagi :)
    masih jauh perjalanan...itupun baru nk sampai separuh tuh :p

    ReplyDelete