Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Sunday, 25 September 2011

DAY 49 (15/8/2011) - "Hitam Putih Kehidupan Harian"


MONDAY BLUES!!
isnin bai..per lagi cuti la..TAIDO SAMPAI ke hermm…
dah lupa sampai jam berapa.
tapi aku seingat aku laaa..
AKU TERTIDO TANPA SAHUR..
tertido sambil duduk menyandar kt katil & latpop masih di peha / riba aku..








MONDAY BLUES!!
isnin bai..per lagi cuti la..TAIDO SAMPAI ke hermm…
dah lupa sampai jam berapa.
tapi aku seingat aku laaa..
AKU TERTIDO TANPA SAHUR..
tertido sambil duduk menyandar kt katil & latpop masih di peha / riba aku..

PERGHHHHHHHHH!!!!
BALANCING SKILL TAHAP SUPER SAIYAN level 5 tuh..
laptop tak jatuh pun walaupun badan dah senget2 tertido..haha

ngnatuk sangat la bai..
tiap2 hari up entry blog mesti dah lepas jam 3am..
balik hotel KONONnyer semangat la nak siapkan awal2..tapi dah layan FB minimum pun 2jam,
sahur lagi,layan mkn burger lagi,tung,tang,tung,tang terus sahur baru sambung blog..
haha
__________________________


* kasih seorang bapa *

* papaku SEMPOI *

back to MONDAY BLUES..
2x bangun tido 2x sambung tido harini..haha
sampai ke ptg dok kt rumah malas nk berjalan keluar KECUALI sekali jer aku pergi TESCO..
sbb nak beli bekalan makanan skit untuk sahur..
sebenarnya ada jer COOP SUPERMART dpn hotel..
tapi nak saving punya pasal,nak beli yg lebih murah,sanggup aku g TESCO jauh2..

last minit plan nak g Tesco..nak pegi naik freeride bas..
aku nak catch bas jam 8mlm tapi 7mlm aku masih terhegeh2 nak mandi,
cuci boxer cuci baju seluar jadah..
753pm keluar Hotel jalan sepantas kilat sambil mengawal gaya jalan ala2 kachak skit..haha
beg Camp5 dikendong macam makcik nak g pasar jer..
isi dlm beg ada coklat & keropok Lays dan sebotol mineral,
bekalan untuk berbuka dalam bas..

HEBAT TAK HEBAT LA..2 minit sebelum jam 8pm sampai bustand..
5minit jer aku jalan kaki dlm jarak 500m
nasib baik sampai awal sebelum bas bertolak..haha
kalau tak MASAK kau nak menapak 3km g Tesco macam DULU TUH..

berbuka dlm bas pekena keropok jer..
10min jer dah sampai Tesco..
3km = 10min naik bas..jalan kaki 3km = 30min!
______________________



Eceh,POYO giler aku sambung makan keropok duduk depan Tesco..
waktu senja nak tengok matahari terbenam jam 815pm..
Cuaca memang cantek tengok matahari terbenam di ufuk barat..KONONNYER laa..

TAK SAMPAI 2minit duduk..
TERUS MASUK DALAM TESCO!!
nyamuk dinner hisap darah aku sial!
sye-la-kah betul punya nyamuk..
bergaduh sial kalu kt sini waktu senja..nyamuk banyak la town nih..

eh,dlm Tesco ada pulak 1 family tuh admire dgn skill yoyo aku..
siap bwt special request main yoyo depan dorang lagi..
katanya anak dia TERINGIN SANGAT NAK TENGOK!
aku tak bawak yoyo daaa…
slalunyer aku akan bawak yoyo pegi mana2 kt sini..

tapi disebbakan aku harini memang jalan sorang2 jer so,malas nk bawak yoyo..
rasa tak syiok la tak dapat penuhkan permintaan family tuh..
dorang duduk jauh dr Hajduszoboszlo..
mlm yg sama jugak dorang dah nak balik rumah dorang..
muka anak2 dia kechiwa jer..
last2 aku bwt silly jokes jer depan dorang..
terkekek2 anak dorang gelak haha..
___________________________

* budak yg menang larian waktu ENTRY DAY 47 ditemu & ramah *

kasi pantas cerita sampai waktu mau pulang..

tadi sampai Tesco 810pm..
bas bergerak pulang jam 830pm..
next bas selepas jam 830pm aku tak SURE,sbb aku x berapa nampak time table dia tadi..
sebab ada 1 family mcm nak makan sorang papan tanda jadua kt luar tadi..
aku budget setiap setengah jam pasti ada bas la..

keluar Tesco 845pm..
bas 830pm dah jalan lama..
next bas dr Teco balik city centre jam 1020pm!!!

bapak dia lar…
MIMPI NGERI AKHIRNYA!!
BALIK HOTEL BERJALAN KAKI SEKALI LAGI!
perghhh. beb..
tak sanggup aku nak tunggu 1 jam 30min untuk next bas..
aku amek keputusan JALAN KAKI JER..
___________________________


dlm otak kena mind set..
“EXPERIENCE DALAM HIDUP NIH..anggap jer sebagai senaman diri”

takut dowh balik jalan kaki sorang2..walaupun Europe nih org kata selamat kalu jalan sorang,
lagi2 town Hajduszooszlo nih selamat la dorang kata *katanya*

takder apa2 yg bruuk berlaku kt aku pun sbeenarnya..
yg aku takut ANJING SEBENARNYA!!

hahaha..takut anjing2 liar berkeliaran mlm2 bute..
silap hari bulan tahun kena kejar aku dgn anjing mmg tak cukup tanah la aku lari laju giler!

tadi jumpa sekor anjing MAHADEWA BESAR size dia!!
lebih besar dr mana2 anjing besar yg pernah aku tengok depan mata aku..

besar singa?harimau? naaaa….tak langsung!
sbb bagi aku tinggi dia jer dah dada aku..
size dia lebih kruang size BERUANG dowh!
aku tak sure spesis apa Hanjing tuh..
_________________

* seblah kanan anjing tuh ada sekor lagi anjing german sherpard size besar,tapi anjing yg putih2 coklat tuh 3x ganda size dia!! *

* korang nampak tak apa yg aku nampak?!?!? kalu diikutkan dr tinggi pagar tuh,tinggi anjing ni paras dada aku wei! *

*k lar,aku dah ngantuk rabak giler dah nih..esok2 sambung tulis balik..3hari punya entry x siap tulis lagi nih..bye*

ok sambung balik tulis..skang nih dah 21hb Ogos..lambat braper hari tuh nak sambung tulis balik nih..
ok
citer pasal anjing atas tuh kita tutup..

kita TERUSKAN SAMPAI KE RUMAH..

balik tuh dah ler jalan kaki,singgah kejap beli burger sebab aku nk balas
dendam kt diri sendiri sebab jalan kaki balik dr tesco..
sampai ke rumah aku belajar belasah burger sambil
TERBONGKANG DUDUK..penat bai..
__________________________


eh,tak sampai separuh ngap Daniel bole plak ajak keluar!

dia ajak g Birthday Party member si Garbo kt rumah member dia..
pastu nak kelang kabut cepat2 nk gerak.

BAH-BEE la..
beberapa sebab kenapa aku tak nak pergi

1) AKU PENAT BARU BERJALAN KAKI 3KM!
2) aku tengah makan & tak nak rushing2
3) Confirm2 dorang blasah beer & sembang2 kosong yg mana memang aku tak layan alkohol nih
4) bwt benda2 kosong takder pekdah seperti sembang kosong

aku dah masak dah perangai orang putih nih..
kalu birthday party kt rumah mmber2 nih mesti dok lepak2 sembang2 sajer..
aku nih dah le capek dech berjalan kaki,
baik duk rumah belasah burger aku mengikut alunan 40x kunyahan..

eh,punya la penat sampai aku TERTIDO SAMBIL DUDUK menyandar kt katil Daniel..
sedar2 gaya terkejut 2min sebelum dorang buka pintu sbb dh balik..
haha..tak sampai 2jam pun dorang keluar rupanya..

k,lar..tutup cerita untuk harini..sebab aku dah lupa BANYAK! haha..
yg aku ingat cuma BAHU AKU SAKIT LAGI sebab main whip SEMALAM..
bye
_____________________________




*sejak minggu lepas pada tarikh harini 25hb September,aku jadi ketagih main FB Game Jewel2 jadah tuh..aku geram giler sbb susah giler nk hit top score..mata dah berpinar tengok macam2 COLOUR Jewel & Gems tuh..itu pasal aku edit gamba HITAM & PUTIH jer entry nih..aku muak tengok color jer seminggu nih :p..kalu korang x suker xper..aku tak pedulik pun ^_^..cuma jangan la lupa click LIKE kt bwh tuh yeh sebagai tanda anda sudah singgah disini..kalau nk komen kt FB box x nmpak xper..cuba g main page blog nih atau komen kt box bwh tuh jer la*


2 comments:

  1. besar gila anjing tuh. kat malaysia ni kalau nampak anjing tepi jalan, awal2 dah lari dah.


    okay suka gambar b&w:)

    ReplyDelete
  2. moji kalau kt Malaysia pun dah mmg takut anjing..tapi anjing2 kt sini yg dorang bela bwk jalan2 kt luar lagi jinak compare dgn anjing2 kt malaysia yg kurang hajar & tak sopan macam org malaysia kita jugak..hahaha

    ReplyDelete