Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 16 September 2011

DAY 43 (9/8/2011) - "Muak,Bosan,Benci*

* burung pulang petang *

Salam perkenalan..
bwt anda yg baru PERTAMA KALI membaca blog saya;)
disini,saya menggunakan kata ganti diri sebagai AKU..








Salam perkenalan..
bwt anda yg baru PERTAMA KALI membaca blog saya;)
disini,saya menggunakan kata ganti diri sebagai AKU..

*yang nak komen kt FB COMMENT BOX diatas tapi x keluar box tuh disebabkan KESENGALAN fb coding,sila la buka MAIN PAGE blog nih :)...owh,nampak gayanya aku dah lewat hampir SEMINGGU untuk entry tarikh 9hb Ogos nih :( *

Sebab dalam Blog aku nih banyak cerita pasal DIRI SENDIRI & pengalaman diri sajer..
bagi mereka & anda2 semua yg kurang selesa dgn penggunaan ayat2 & perkataan2 dalam blog ini,
sya xleh nak mintak maaf bagi diri sya..
anda patut sedar sendiri bahwa anda sendiri yg membuat
keputusan untuk masuk ke blog ini dan membaca..

ok kita teruskan..

Perjalanan hari ni sama jugak macam semalam punya semalam punya semalam..
masuk HUngarospa untuk main yoyo & kemudian pergi street
sampai ke jam 9..
itu la hampir setiap hari rutin aku disini..
____________________

* yg ku pandang setiap hari *

hari isnin free & nak berjalan??
perghh..tak larat nk berjalan + malas nak keluar..
lepak kt hotel sambil on9 dgn edit2 apa yg patut..

pertama2 waktu balik hotel kena mandi dulu,pastu makan..
yg penting tulis dulu blog/diari harian sebelum melayari internet..
dah ler aku nih jenis surfing tenet berjam2..
kadang2 tuh fb sajer minimum mesti 2jam..
itu untuk cek apa update kwn2 jer..
belum lagi kalu tetiba nk donlod lagu ker,tengok youtube belajar benda2 baru lagi..
mau nyer minimum 5jam la kalau surf tenet nih..huhu
________________________

* tersaji depan mata melebihi yg pernah ku lihat *

Bulan2 pose kt Hungary nih bosan skit..
tiap2 hari aku rasa cam nak makannn jer..
dah ler pilihan makanan tuh kurang..
yg sedap apa ntah LAGI LA KURANG..
balik2 benda sama jer aku makan..
aku rasa yg paling sedap cuma KEROPOK dgn MAGGIE yg aku bwk dr Malaysia jer..

kalau sahur tuh asyik melantak roti sapu majerin dgn jem jer..
sampaikn dah naik muak..
spageti?pizza? pun sama dah boring..
rasa yg sama jer..
benda sama tiap2 hari memang boring..
_____________________



* Hotel Aurum - ada google sila la gunakan untuk info lanjut *

Sampai tahap nih aku ada terpikir pasal 1 benda..
citer pasal benda sama tiap2 hari & boring nih..

aku terasa semacam lebih hampir waktunya..
waktunya untuk aku bertukar kerja ataupun bekerja sendiri jer..
lebih bebas & bole bwt ikut cara aku..
masalah sama dlm kerja harian tak akan berulang berkali2 dlm sepanjang bekerja..
aku boleh selesai kan ikut cara aku..

aku dah tak suka asyik bekerja dimana masalah & tekanan yg sama berulang2 kali
tenggelam timbul macam tak der kesudahan..
SEDANGKAN setiap masalah yg timbul tuh boleh jer diselesaikan..
diselesaikan dengan TINGGALKAN atau pun DROPkan punca masalah itu timbul..
_____________________

* Parking area/Blouvard of Hungarospa *

Korang faham tak??

dlm kerja2 setiap hari memang la ada masalah yg akan timbul..
ambik contoh kalau korang bekerja selama 10thn dlm 1 organisasi..
tapi tiap2 bln sepanjang 10thn tuh masalah sama akan berulang kali menimpa anda..
dah banyak kerja tapi sajer nak tambah kerja..
walaupun kita tau kita takk mampu / tak cukup tangan untuk menampung masalah baru..
untuk apa kita cari / tambah malasah baru?

dah apa aku merepek nih..
korang yg faham tuh baguih la..
yg tak faaham tuh abaikn jer..
aku merepek nih ikut ayat aku sendiri jer..kalau x fhm xder aku kesah pun..
_____________________________

* Main street/tumpuan di Hajduszoboszlo - manusia beribu setiap malam sepanjang Summer Holiday *

Aku rasa cam nk jadi org biasa2 jer..
kerja dlm organisasi kecil2lan..
tak payah dah nk dlm organisasi yg hanya GAH DINAMA..
tapi di balik tabir kita tau yg kita belum cukup PAKAR / BERSEDIA untuk deliver kt orang lain..

bekerja dgn apa yg kita minat..
selalu & ramai orang kalau boleh nak bwt camtuh..
tapi kena usaha lebih & tau apa yg kita cuba bwt tuh betul2 boleh diterima orang
dan yg paling penting skali permintaan sentiasa ada..

kita ambik contoh yg paling aku suka..

kedai alat tulis / kedai fotostat kt shah alam..

permintaan tak kan putus2..
bukan bermusim & kelompok pembeli lebih luas..
itu contoh jer..
_________________________

* korang nak video x untuk Bell House nih?? aku sendiri belum bwt apa2 video untuk tempat nih *

1 lagi contoh yg bagus adalah kerja fastfood..
mmg org kata xder masa depan..
tapi kalau kita kerja betul2,aku rasa fastfood chain restaurant adalah kerjaya
yg dengan mudah anda boleh mendapat kenaikan pangkat & pengalaman kerja yg luas..
dunia yg luas korang bole tengok..
time bekerja pun ikut jadual..
skop kerja pun mengikut standard2 yg telah ditetapkn..
jadi kehidupan harian akan teratur dgn kemas..
itu pun kalu reti nak atur la..haha

okok,aku merepek lagi sekali tuh..
pada yg tak faham abaikn..

sebelum habiskan entry nih,LIKE button kt bawah entry nih hanyalah sebagai tanda BERAPA ORANG yg sudah baca entry nih..bukan apa pun sebenarnya,aku nak tengok mana kawan2 aku,mana teman2 & rakan2 yg selalu mengikuti perkembangan sisi diri aku nih..itu jer kan :)

k lar,malas nk citer apa2 lagi dah..
sambung esok2 jer..
wa’salam
___________________________

1 comment:

  1. perghhh...membaca luahan perasaan la aku...hehehe

    ReplyDelete