Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 13 September 2011

DAY 42 (8/8/2011) - "Chilling Monday"

* SS - Syiok Sendri *
Bismillah..
untuk entry hari ke 42 di Hungary..

jika anda TIDAK NAMPAK FB COMMENT BOX ini,silalah pergi ke MAIN PAGE blog ini






Alhamdulillah sebab baru jer berbuka tadi..8hb Ogos bai aku tulis nih..
mmg la masih berpuasa..tapi kalau aku dah upload dlm blog,
mesti tarikh nih dah 8hb September..haha
*tapi disebabkan terlalu sibuk & tertido kepenatan dah jadi lambat plak*

tadi berbuka dgn coklat & keropok jer..
aduii..rindu nasi ayam berempah..

tadi pagi aku tertido sambil duduk menyandar kt katil..
laptop kt riba,terus tertido sambil2 upload entry hari ke 11 8hb July

tak pernah aku tertido sampai camtuh dowh..
paling teruk pun yg pernah tertido kepala atas meja jer..
yg paling sempoi la..laptop kt riba pastu tertido..
nasib baik BALANCING aku hebat! haha
kalau tak ranap laptop jatuh kt lantai..
_____________________

* ni sajer try shot untuk bwt video response Mat Lufthi itu hari *




Itu hari sekali dah tersepak jatuh laptop dr atas meja..
aku kalau tido letak laptop kt tepi tilam atas meja kopi..
tak tutup laptop sbb tengah render video atau download movie..
ntah camner itu hari bole terkuis skit jer pakai kaki TERUS JATUH LAPTOP!

GEDEBAK!..yg gempak nyer..laptop terus tertutup screen dia tanpa switch off..
sedangkn tengah pakai cable tak pakai battery pun..

maintain tak tercabut cable tuh..huhu
__________________

* TERLIUR bai tengok ayam tergolek ni time puasa *

845pm..
alamak,hari dah hujan pulak TETIBA kt sini..
baru jer lepas berbuka..
tadi berbuka 805pm..

yang tak best nyer sini pakai wifi dr Hotel Silver kt sebelah hotel kitorang..
kalau hujan lebat wifi boleh putus camtuh jer..
huhu,aku dah la tengah nak upload video wedding si Bajee masuk fb ApertureKU nih..
sila lah tengok dlm HD untuk kepuasan mata anda :)



Harini isnin..cuti bagi kitorang..
so aku mmg malas nk keluar g memana pun..
ingat nk pergi Tesco beli brg2 makanan..
tapi apakan daya..bangun tido jer dah 2pm harini..
haha penat giler bai..
masing2 terbongkang penat sngat aku malas nk bangun..
____________________

* suasana dlm freezer yg SEMPIT nih *

owh2..beberapa hari lepas baru aku sedar kenapa kalau tengah surf internet laptop aku bole sangkut2..
rupa2nya sebab itu hari Update Safari dari Apple website..
compare dgn Google Chrome memang jelas berbeza..
pakai Safari yg terbaru nih mesti sangkut2 skit tiap kali buka website.
semua kerja jadi lambat..

Tapi kalau google buka laju jer dia load page..
puas hati la google..tapi ada gak beberapa kelemahan google chrome nih dibandingkn Safari..
contoh paling simple yg penting bagi aku..
ADDRESS BAR dia..
kalau kt Safari,apa sajer yg kita taip kt address bar,Safari akan search laman web yg pernah kita surf dlm history kita..
tapi kalau kt google chrome,kita taip apa2 kt address bar dia lain hal jadinyer..
tugas adress bar dlm google chrome tuh lebih macam search engine..
dia susah nk search history website kita..
jadi lambat la kt situ kalau nk masuk website yg kita nak pergi..
___________________
* TradeMark Pose aku :p *

* ni la hasilnya kalau kamera berada di tangan org lain *



Baru jer lepas selesai hujan kt sini..
LEBAT TAK HINGAT!..dah ler kitorang tengah dok on9 kt luar bilik nih..
kt balkoni jer..
balkoni ke ntah apa nk panggil tempat nih..
luas dah mcm kaki lima pun ada..

rasanya pernah citer dah dulu..
kt Hungary / Hajduszoboszlo nih kalau angin bertiup memang kuat & kencang.
hujan apa ntah lagi..lebih lebat laa..
angin bertiup kencang dgn mudah kt sini sebab keadaan struktur bumi yang rata..
Hungary nih negara yg tak berbukit & bergunung ganang..

lagi2 town Hajduszoboszlo nih..

"where the earth and the skies meet"


sebabnya kalau duduk kt sini tengok permandangan korang akan mudah melihat garisan Horizon.
itupun kalau kita pergi kt area ladang2 dia lar..tiada gunung ganang seperti landscape di Asia/Malaysia

k lar..aku malas nk sambung lagi..dah tak tau nak cite apa..
bye;)


button LIKE ada kt bawah tuh..sesiapa yg ada FB account mesti dah biasa dgn button yg bole di click tuh kan :)

0 Comments:

Post a Comment