Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 12 September 2011

DAY 41 (7/8/2011) - "Coke No Ice,Sink With Shit!"

* Tango Dance by Hungarian *

Haaaa…sudah hari ke 41!…f
tiap2 hari nak tulis perjalanan hidup di tanah asing nih mmg serabut..
tiap2 hari nak upload entry baru yg dah tulis sebulan lepas..
sambil tuh nak edit gamba yg perlu di upload dlm blog..
pastu nak tulis blog untuk hari yg sama..
* sampai waktu harini (12sept) aku dah semakin lewat hapdet blog..sangat penat setiap hari sampai tertido dgn laptop masih di 'on-top-of-lap' *


DENGAN KOMEN DI FACEBOOK BOX NIH MEMBANTU SYA UNTUK MEMANTAU & REPLY SETIAP KONDEMAN ANDA.*kalau x nampak komen box nih,sila lah buka MAIN PAGE blog sya untuk melihatnya. www.moji16.blogspot.com *






* ngee *


Alhamdulillah masih mampu bertahan aku disini..
harini ahad tapi tengok cam org kurang sikittt jer dr semalam..
semalam sabtu manusia PADAT!..

Aku rasa cam rugi Hungarospa punya management tak pandai nak market kan product yoyo dorang nih..
atleast dapat 1 stage show sehari pun dah cantek..
crowd pun ramai giler bai..
Summer holiday pulak tuh..
kena pulak weekend org lagi padat..
___________________

* banyak stage show yg berkaitan dance show jer *

harini tetiba waktu ptg hujan..
alhamdulillah..bole balik awal..tak yah nak melangut kt street main yoyo jer..
aku sendiri takder semangat nak main yoyo harini..
boring+ngantuk giler..

jam 9 tetiba daniel ajak keluar g street pulak..
hancing betul lar..
aku nak terus g dinner,tapi dia suruh main yoyo kt street pulak..
sekali kedai burger yg aku nak pegi tu dah tutup pulak..
hancing betul!
last2 aku dinner makan roti dgn soup jer..
dah le lapar giler berbuka tadi makan coklat,dinner plak kena camnih..
geram giler ku dgn daniel nih..
_______________________

* Langos - Typical local Hungarian food *

sahur pulak pekena maggie lagi..
dah xleh nak sumbat roti dah setiap hari..
naik muak dah..
maggie kari tinggal sepeket jer lagi nih..
tom yam plak ada la 3,4peket kot..
kang bila dah start habis kena la beli instant mee kt Coop Supermarket pulak..

perasa cheese,onion dgn perasa mushroom jer yg ada kt sini..
mana nak cari perasa2 yg pedas2 cam kt KL..huhu..
_______________________

* no caption *

Ni nak citer pasal COKE di Hungary..
sebelum dtg sini dulu aku pernah terbaca 1 blog mat saleh..
dia cakap..

“ the land where 5 out of 10 times your Coke is flat and 8 out of 10 times it is not cold ”

betul bai apa yg dia cakap tuh..
tapi yg paling worst tuh..

9 out of 10 NO ICE!

yg nih aku tambah sendiri..sebab memang betul..
mungkin mat saleh tak suka minum air dgn ice kot..
pegi jer mana2 restoren,dorang tak kan kasi ice kalau korang tak mintak dlm minuman korang..
KEDEKUT giler ker nak kasi ice!
kalau mamak kt Malaysia senang jer..
tiap kali order air tin mesti dapat ice punya la..xyah mintak dorang kasi..
_________________________

* antara tempat air percuma untuk diminum di Hajduszoboszlo *

time 2009 kt Bolivia dulu ok lagi la kt La Paz tuh mmg sejuk giler..4600m+ aras laut mmg la sejuk..
tak perlu ice dah..tapi aku tetap jugak nak ice kalu mkn kt luar..

back to Hungary

Kadang tuh kalau mintak ice banyak mana sekalipun,tetap jugak dorang nih sengal kasi secawan jer ice..
dlm Hotel Silver dulu pun sama jugak..
dinner ker,breakfast ker..
dia kasi ice ciput jer..

TAPI,time kitorang dah pindah masuk kt Hotel Bunggaló skang nih..
dorang pemurah dgn ice..
Daniel mintak skit ice & nak bayar untuk ice yg dia ambik tuh,
tapi dorang kasi 1 plastic besar..PERCUMA!
haha..dari situ si Daniel,Diego dgn Fabian nih dah jadi tabiat
mintak ice tiap2 hari dr restoren hotel kitorang nih..
dah jadi cam mak bapak dorang punya restoren laa..

paling aku geram,DORANG MINUM TIME SIANG WAKTU PUASA DEPAN AKU!!

COKE+ICE..mak aii..TERLIUR SIAL..
________________________

* 7 jenis bahasa untuk setiap menu ditanda dgn warna - brilliant *

Haaa nih nak citer lagi 1 pasal TABIAT BURUK mmber2 aku nih..
aku tak tau siapa punya kerja..
tapi dlm otak aku senang jer,
MAT SALEH ATAU LATIN AMERICAN GUYS MEMANG PENGOTOR!!

tiap hari kalau masuk toilet bilik kitorang aku mesti ushar sinki bilik mandi tuh..
nak gosok gigi mesti la nebeng muka dpn sinki nak tengok cermin kan..
tapi yg tak boleh blah,

TAIK HIDUNG BERTEMPEK KT SINKI!!!!!!

sekali tengok pun dah tau la benda jadah tuh TAIK HIDUNG..
time kt Hotel SIlver dulu pun aku slalu gak tengok ada tempekan taik hidung atas sinki..

b@B! la dorang nih..
pengotor cam lahanat!
buang terus jer la dlm sinki..
TAK PERLU KOT TEMPEK2 KT SINKI..
nak tunjuk kat dunia ker atau nak sharing dgn org lain?!?!
KER KORANG SAVING UNTUK HARI2 ESOK!??!
__________________________

* hasil tempekan dr si Papa Jackie Chan ni ker?? * 
* tapi aku syak hasil tempekan dr si sengal nih *

BAHngang betul..
kadang tuh pandai dorang nih..
tak tempek depan2 sinki..
dorang tempek kt bucu2 jer..
konon2 tak nak kasi orang perasan la tuh kot ada taik hidung.,
hish,BABI BETUL LAR..
nak jer aku lempang muka sorang2 dorang nih..

dah2,tutup lar citer pasal taik hidung nih.
nak ikutkan mmg tak habis citer aku kalau dah marah camnih..
sahur & tido lagi bagus…
bye..

geng,memang nak tinggalkan KOMEN susah sangat..tapi sangatlah TIDAK SOPAN mcm Mat Saleh kalau dah singgah & melihat2 disini tanpa click button LIKE kt BAWAH tuh untuk entry nih

___________________________

* yg PASTI bukan dia nih la yg tempek taik hidung tuh ^_^*

0 Comments:

Post a Comment