Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 9 September 2011

DAY 40 (6/8/2011) - "Oh! Burger,Oh! Murah"

* Lautan Manusia! *
WaaaahhhHHH!! sungguh tak sangka!
Tak sangka aku boleh tulis Diari kehidupan / blog sampai hari ke-40!
GIM’ME 5 pada korang yg mengikut blog aku dari HARI PERTAMA!!

sebelum anda click READ MORE tuh,xkan xder benda nak kondem pasal gamba2 Belanja yg tak cukup bagi anda tuh??





kan cantek kalau korang LIKE dulu FB Page ApertureKU nih dulu sebelum memulakan JOURNEY "Belanja! Belanja! Belanja!" untuk entry kali nih ^_^



SABTU di Hungary..
panas diluar..cuaca sangat cantek..
cantek permandangan,cantek suhunya & CANTEK awek2 nyer..
BERDARAH HIDUNG BAI! hahaha

ok,memang aku suka eja cantEk..ejaan betul mmg la cantik..
tapi aku bwt camtuh sbb huruf ‘E’ lebih cepat untuk combination jari kt keyboard..hahhaha!cuba korang try taip laju2 ejaan & cari beza dia :)
*alasan ntah apa2*
__________________

* Hot Bath - Old Building Side..historical side *

Tadi petang ada street karnival..
kecik jer bukan grand mana pun..
tapi disebabkn weekend nih dah bole kasi kira PEAK SEASON SUMMER HOLIDAY kt Europe..

Ramai giler orang kt town nih..
dah macam nak sumbat sambut tahun baru pulak rasanya..

Semalam ada live band kt open stage tepi Entrance Hungarospa..
1 side street pulak ada orkestra show dr skola mana ntah..universiti kot..
tapi yg dok menari2 semua awek2 hot;p
_________________________



* Street Carnival from Village Community *

ahhh,banyak benda nk citer..tapi utamakan 1 nih dulu..
PASAL DANIEL KUAT KENTUT..

dia cakap dia kuat kentut kt sini sebab
BANYAK SANGAT MINUM COKE
kalau kt rumah dia kt Buenos Aires dia slalu minum wine jer..coke mmg jarang la katanya..
Wine?! aku ingatkn beer minuman harian dorang..
negara lain mungkin beer,tapi kt Argentina WINE adalah minuman typical dorang..

sebabnyer WINE sangat murah di Buenos Aires & SEDAP..
sbb dorang adalah pengeluar yg terbesar produk WINE..
itu pasal murah giler WINE kt Buenos Aires..
semurah RM4 pun boleh dpt kt supermarket biasa..

SEDAP & BERKUALITI ok dgn RM4 punya WINE tuh..
1 Liter punya botol kaca..bukan botol kecik..
______________________


* BERAPA PUNYA BESAR DAAA..main pakai Hidung kot! haha *
2009 dulu aku pernah g sana beberapa hari untuk transit nk g Bolivia..
mula2 tak percaya jugak tengok harga wine kt supermarket dia..10 peso jer
dok kira2 balik memang betul..MURAH GILER..
10Peso Argentina lebih kurang RM10 malaysia jer..
nilai 10peso dia pun lebih kurang sama jer dgn Rm10 kita..


nasib baik aku ni bukan manusia yg minum air2 beralkohol nih..
kalu tak confirm aku sebat 2,3botol bawak balik KL..

itu citer 2009..ni 2011 nih..


si Daniel nih kuat kentut la..aku pernah citer dah dulu kan pasal dia kuat kentut tuh..
yg dah pernah baca tuh bagus lah..SEP SKIT!
______________________

* PADAT! MELAKAT! SENDAT! *

Haa..ni nak citer pasal si Diego pulak..
kesian giler dia tadi..
kitorang otw balik hotel tadi singgah kejap Pizzerria / Pizza Place
untuk beli burger..sorang seketul cam biasa..
lepas beli burger singgah pulak COOP Supermarket..
slalunyer kalau masuk COOP aku mmg galas beg aku terus masuk dlm..
tak tinggalkn kt 1 table yg dorang sediakan untuk tinggalkn brg..(brg2 tak penting cam bakul sayur)

tapi table tuh takder org jaga pun..
fungsi table tuh untuk pelanggan letak brg2 yg sudah dibeli & sumbat dlm beg plastic sendiri..
kita cam meja preparation camtuh la..
beg aku ada kamera,MEMANG TAK la nak tinggalkn..

tak kisah la BERAT giler sekalipun..
aku tak nak kejadian BOLIVIA 2009 berulang kembali..

ahh..kasi pantas citer lar..
Diego letak burger dia atas meja tapi dah kena REMBAT!
aku budget mungkin ada yg terambik kot..
kesian giler..dah le dlm keadaan masing2 lapar baru nk mkn dinner..
terpaksa Diego patah balik Pizzeria tuh untuk beli burger baru..
rugi jugak,bayar 2x harga untuk 1 biji burger jer..hahaha
______________________

* daging salai bergelimpangan *
* another view from Hot Water Pool *
Dah tak tau nak citer apa..
sebabnyer perjalanan hidup hampir sama dgn semalam2..
yg beza cuma street carnival tuh jer..
aku ambik banyak video daripada gambar..
so kalau korang nk tengok video,
kena lar LIKE fb page APERTUREKU..

nanti dah balik KL baru cuba siapkn semua video perjalanan mengikut hari2 kejadian..
Bye geng..mau sahur & taido..

nih aku nak share video Cover by Polo..aku sajer shoot mula2 untuk test mic..share la dgn kwn2 kalu korang peminat lagu2 Reggae seperti kami..Penyanyi asal lagu tuh sendiri komen kt video nih :) Ras Muhammad - Duta Reggae Indonesia



yg nih lagi 1..pun sama Ras Muhamad komen:)



alah..xkan xleh nak clickkt bawah nih kot?? kalau yer pun TAK BACA Ekonomi Perbualan ni..tapi mesti dah ushar gamba2 dgn video kan??

4 comments:

  1. Alien:: gambar yg cantek ker ORANG nyer yg cantek3 tuh?? hahaha

    ReplyDelete
  2. cantik gak gambar2 ko shoot... ko pki lens ape weh? nmpk awal2 arituh mcm pki kitlens jek..tp lain mcm jek dia nye sharp + bookeh..huhu... nice dude.. aku folow post dr awal g europe...arini br terpanggil utk komen..hih.. anyway taking care bro.. #kawan lama d seafield... mantapp.. dgn yoyo anda keliling dunia... keep it up!!

    ReplyDelete
  3. errr....dorang mandi reramai dalam pool tu xde ke yg kencing dalam tu? hehehe

    ReplyDelete