Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 2 September 2011

DAY 35 (1/8/2011) - "Mat Saleh Belum Tentu Bagus"


* baru aku tau pasal bahan nih mmg MELUAS dipakai di Hungary *
tapi ada pulak org2 Malaysia yg dok kondem2/tuduh sebarangan pasal bahan nih..
yg ini mengkondem jer kerjanya - Blog Serius
yg nih ada penjelasan bernas & bijak punya org - Baca Komen2 Dia


Berbuka dengan Roti sapu mentega tabur gula+coklat bar+coke secawan.




itulah juadah berbuka untuk RAMADHAN pertama.
Sahur tadi jam 245am pun dgn roti sapu mentega gak..
tapi dinner sebelum tuh makan maggie tom yam..

Daniel tak suka sbb pedas giler.Diego ok jer maintain..*bagus,xyah nk ganggu aku makan jer*

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
Maaf Zahir & Batin buat semua yang mengenali diri.

Rasanya entry nih kalau dah up mesti time 1 Syawal..
kalau nk ikutkn tarikh setiap hari up entry la..

nasib baik harini isnin & cuti..
aku duk rumah jer sepanjang hari..
dr jam 2ptg sampai ke 4pagi duk kt table luar..
lagi selesa duduk ada meja sambil menyiapkn video wedding Bajee..
so far 1 ogos nih dah hampir siap..
cuma tengah tunggu rendering jer yg bapak lama! gara2 pakai plugin Denoiser (nk kasi buang noise)
____________________

* 1 keluarga melantak juadah ptg dpn aku >< *

Betul2 mencabar kesabaran aku..total nak render semua lebih 15jam!
nak render 5,6 footage jer dah 3jam..
tambah pulak sangkut2 sbb ada plugin yg x berfungsi..
memang menguji kesabaran aku betul..

Hari pertama puasa pun mmg menguji kesabaran aku..
terkorek hidung 2,3x..tercarut berkali2..
semua sbb aku serabut mencari barang2 aku..
skit kt sini..skit kt sini..
pening kepala aku..
semua aku lupa mana aku letak..
berapa punya banyak pulak barang yg aku ada nak cari..
______________________________

* tadah air panas dr coffee maker *

Harini nak citer pasal perangai mmber2 aku nih..
PELIK TERSANGAT PELIK!

kita citer dulu pasal tahap kebersihan dorang..

memang dorang ni jaga kebersihan..cuma ada beberapa aspek tuh aku xleh nk terima..

PASAL HABUK.

dorang x kisah betul pasal habuk nih..
aku nih dah le paling benci sekali HABUK2 BERTERBANGAN..
lagi2 habuk dlm bilik,atas katil dgn kt barang2 aku..

kt Hungary nih mungkin sbb angin selalu bertiup itu pasal habuk dengan senang terbang masuk bilik..

2hari kalu tak lap habuk,tengok la atas beg,laptop,tilam,baju2..
kasi kibas 1 kali,habuk berterbangan..jelas kelihatan..

bagi Daniel,Diego dgn Fabian nih cam x kisah pun..siap boleh kata
habuk2 kt sini bagus..habuk yg bersih..
duh~ kalu dah habuk tuh tetap kotor jugak..

mengotorkan laptop dgn brg2 kamera aku jer..
nasib baik bawak blower lens..boleh guna untuk bersihkn laptop dgn brg2 aku..
dorang pun kadang pinjam jugak nk bersihkn brg2 dorang..
*tau pun kotor*
__________________

* view dr beranda bilik aku - kedai buah2an & sayur-mayuran *

PASAL SPRAY AEROSOL / Shieldtox

dorang pakai spray nyamuk nih macam spray minyak wangi!

aku nih jenis x kisah sangat kalau dlm bilik ada nyamuk..
kalau kt rumah aku kt kg.subang mmg la nyamuk yg suka gigit2!

tapi kt sini nyamuk2 yg masuk dlm bilik tak menggigit punya jenis..
dorang kata tido tak selesa bila ada nyamuk..bunyi bising..

SEDANGKAN DORANG TIDO BERDENGKUR KUAT!

tak ker dorang rasa MENGGANGGU ORANG LAIN?!?!
dorang dengkur kuat tak boleh dengar..tapi nyamuk yg halus boleh pulak dengar..

lagi2 si Daniel,dia beli spray nyamuk tuh 2,3botol..
kt sini xder botol besar..standard size yg kecik2 jer..cam spray color tuh..

Daniel kalau nak bunuh seekor nyamuk tuh,
dia akan spray DEPAN2 sekor nyamuk tuh!
pastu tembak lama2 sampai mati..
sedangkn kitorang yg lain nih masih dlm bilik lagi!

RACUN LA NGOKKK!!!

Fabian & Diego x kisah pun pasal racun yg terbang2 tuh..
dorang nih giler ker apa!
aku paling tak suka kalau orang pakai spray aerosol nyamuk nih sebenarnya..

Udara yg bersih telah tercemar dgn racun dr spray tuh..
siapa la cipta spray aerosol nih..sengal betul..

aku lagi suka pakai ubat nyamuk jer..
atleast ada skit kasi aroma haha..

memang orang kata asap ubat nyamuk tuh tak menyihatkan badan..
tapi zaman teknologi nih kan dah tercipta ubat nyamuk elektrik tuh..
yg tak mengeluarkan asap & habuk..

itu paling efektif la bagi aku..selamat & menyihatkan.
juga dpt menjaga kebersihan udara..

balik pada si Daniel nih..
kadang2 tuh time2 aku tengah makan dlm bilik tuh la dia nak spray bagai giler..
aku cukup pantang betul aku tengah makan org spray nyamuk nih..

racun yg terbang tuh nanti masuk makanan aku lar sengal!

last2 aku berambus duk kt luar jer..
dalam bilik penuh dgn bau aerosol..
Diego dgn Fabian mmg pelik..boleh duk relax jer dlm bilik tuh..
behngong la dorang nih..

bagi dorang nyamuk tuh macam PEMBUNUH!
kalau tak bunuh nyamuk tuh nanti dia bunuh korang time tido..

relax lar..
aku sendiri tido time malam xder langsung rasa nyamuk tuh gigit aku..
terbang2 tepi telinga aku pun xder jugak..

Rimas aku tiap2 hari dok main2 spray..
______________________

* kolam dimana bdk2 skateboard main,kalu hujan air bertakung so xleh nak practise *

PERANGAI SETERUSNYA..

dorang nih kalau webcam chat,sembang mesti NAK KENCANG PADU MAUT..

tak der la sampai menjerit2..
tapi lontaran vocal dorang tuh KUAT & jelas boleh dengar sampai ke bawah rumah..

cakap steady2 jer dah lar..
bukanyer microphone laptop korang tuh jauh 2 meter dr korang..

cakap nak kencang macam nak kasi dengar sampai balik Argentina..
baik xyah pakai webcam oi..
jerit jer kuat2 kt luar tuh..
tak pikir pasal privasi orang lain betul..
sedangkan awal2 dulu si Daniel sendiri jugak yang cakap,
lepas 11malam jangan bising2..

jangan pasang musik kuat2..
tapi diri sendiri yg sembang kencang2..

dah tuh tak reti nak pakai earphone untuk dengar sendiri2 jer..
Fabian ok lagi..dah bole berpikir dah untuk pakai earphone..
tapi si daniel nih x reti2 nak beli..
sembang webcam nak kasi 1 Hungary dengar..

Diego dah ok gak..dah kurang bwt bising dgn laptop dia tuh.
dia slalu pinjam earphone aku jer..
___________________

* hujan pun dorang relax jer lagi tengok performance *
* pakaian tradisional budaya sini (kot) *
lebih banyak gamba untuk acara nih dalam ENTRY SEMALAM

Fabian nih ada sekor anjing..
paling annoying skali time dia webcam dgn anjing dia..

PERRRGGHHH!!!
malam2 buta orang ramai dah tido dia boleh webcam dgn anjing dia..
siap bercakap2 lagi tuh..
dok repeat2 cakap benda yg sama..
dah tuh cakap nak kuat2..
sial betul..
annoying siakk..
serabut aku!

itu pasal aku tak suka dok serumah & sebilik ramai2 camnih..
segala macam buruk baik dorang nih kena kongsi sekali..

yang baik tuh xper lar..nih yg buruk tuh semua yang BIKIN SERABUT KEPALA & ANNOYING!
___________________

* traditional gypsy house? *
btw untuk gamba2 FOLKs FESTIVAL yg aku pegi tuh ada jer bwt video..tapi belum edit,nanti dah balik Malaysia baru edit :p


dah ar..sambung esok la..
panjang sangat dah nih..
nanti blogspot marah sbb aku post entry panjang2 pastu xder org nak baca..hehe

k,sekali lagi nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.
MAAF ZAHIR & BATIN BUAT SEMUA YG MENGENALI..

jangan lupa click kt bawah nih selepas anda selesai membaca EKONOMI PERBUALAN aku yg panjang berjela ini :)

0 Comments:

Post a Comment