Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Thursday, 1 September 2011

DAY 34 (31/7/2011) - "Shopping Puasa"

* Folk performance - capture with manual BROKEN lens *

Hari Ahad yg relaxx…
mentenangkan diri untuk bersedia berpuasa esok hari…
*apa punya bahasa malaysia tuh*

INI KOMEN BOX..KONDEM PUN BOLEY DITERIMA..OIA,UCAPAN RAYA & MERDEKA PUN SYA TERIMA :)




kali ke-2 BERJALAN KAKI KE TESCO!..itu hari DAY 31 jalan kaki waktu malam..
ni jalan kaki waktu siang…SEJUK JUGAK!
free bus dari AutoBus Station ke tesco setiap 1 jam..
tapi kitorang sampai station 415pm..
mmg x guna nak tunggu bas 5pm Daniel ajak BERJALAN KAKI lagi..
__________________

* dr tiang nih,ada lagi 1 KILO METER!..total semua dlm 3Km! *
* kalau anda rajin,JALAN KAKI lagi 203km boleh sampai BUDAPEST! haha *

pergghhh..penat siak..
bertambah nipis la tapak kasut aku..
aku follow dorang pergi Tesco pun sbb aku nak beli makanan untuk bwt bersahur nanti.
Daniel pergi tujuan dia nak collect duit kt Western Union jer..
lepas tuh dorang g melantak Chifa = Chinese Food in Spanish

apa yg aku beli?
Roti,majerin,fruits jam,coklat,donut..

SEMUA YANG MURAH2..brand Tesco jer yg aku beli..haha
_____________________

* Tesco yg terletak di tepi bandar *

*sedikit info,kebanyakan Tesco yg aku jumpa banyak dibina LUAR dr city centre dorang..sebabnyer kekurangan kawasan lapang *

total semua barang2 yg aku beli tuh 985Forint kalu x silap dlm RM16 jugak la..
wuhuuu…terpaksa berjimat cermat..
kalau nak ikutkan nafsu dlm perut nih,mmg tiap2 hari aku makan sedap2 punyer..
maunyer 5 pinggan sehari..haha!

Donut tuh aku beli untuk lunch & minum ptg aku jer sebenarnya..
bwt alas perut..
duk kt Hungary kali nih aku makan hanya untuk alas perut..
bukan makan untuk kenyang..T_T

roti tuh aku beli yg murah sbb kongsi 4org MEMANG PANTAS habis punya..
beli mahal2 tapi aku makan skit jer mmg x berbaloi..*giler taik hidung masin aku nih! haha*
kalau untuk sorang,Roti yg aku beli tuh bole bwt sahur untuk 5 hari..

tapi disebabkn dorang ni semua tak puasa,
tak sempat bertahan sampai malam esok jer roti tuh dah habis kena sental dek dorang! huhuuu…
nasib baik sempat aku makan time sahur tadi dgn roti tuh..
sapu majerin & tabur gula..
*lupa pulak aku ada beli Jem!*
_____________________

* Otw g Tesco sempat snap2 skit *
* ni tulisan ke LUKISAN ZAMAN PURBA?! camne nak baca?! *

pekena nescafe panas sebagai sahur..
tadi dinner makan maggie jer..pastu terus sambung edit video sambil2 tunggu sahur jam 245am..
jam 315am lebih kurang dah habis waktu sahur..
so,memang tak bangun la kalau aku sambung tido..haha

aku rasa kali ni Ramadhan paling jaga makan kot aku nih..
BERBUKA adalah DINNER..
alas perut adalah SAHUR..
x sampai 5jam kot lepas berbuka tuh aku terus Sahur..
kt sini waktu malam dia pendek jer..
15 jam waktu siang..
kalau dah habit dok on9 sampai lewat malam,mmg x tido terus sahur & on9 jer..

nasib baik esok isnin..so cuti.
bole la skit tahan nafsu santapan mata nih :p
_____________________

* ramai OKU di town nih *


tak banyak aku nak citer,korang layan gambar & video jer la yeh.
aku tau ramai dah boring baca kisah PERIBADI aku nih..
dah ler panjang berjela..90 hari pulak tuh entry dia..
nak follow SETIAP HARI memang tak larat lar..
______________________

* MiniFánk - the only junk food yg aku belum try lagi disini! *

saper yg dah baca dr 1st entry aku SILA ANGKAT KETIAK ANDA!
sila tinggalkan komen anda & click LIKE this post jika anda baca KESEMUA ENTRY HUNGARY 2011 sya nih!!
wohooo..gim’me 5 skit!


kasi tengok video DENDANG PERANTAU aku nih lagi sekali :p
*lihat di dalam FB APERTUREKU untuk QUALITY yg Syiok!*




sila  di bawah tuh jika anda dah baca entry ini & ENTRY DAY 33 dlm 1 hari^^

0 Comments:

Post a Comment