Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 30 September 2011

DAY 50 (16/8/2011) - "Sopan Santun Budaya Kita"

* selepas 15hari LEWAT update blog...the journey continues *

Harini nak citer pasal apa huh?

* 30hb September 2011: lately aku sangat leceh,penat,ngantuk,tiada masa & sibuk dgn tugas harian yg menyebabkan aku sudah TERLEWAT sangat2 untuk update blog aku..baik dlm blogspot juga dlm notes aku untuk diari harian..semua bermula sejak seminggu sebelum hari raya..tapi aku cuba juga untuk keep update blog aku..bukan untuk menunjuk aku ada bahan untuk dicerita..cuma aku nak pastikan setiap kenangan aku disini HARUS dipublish ke blogspot untuk kenangan aku dikemudian hari..so,untuk kawan2 semua..enjoy la apa yg masih sempat di update ok..Terima Kasih kerana meluangkan sedikit masa dr 24jam harian anda :) *




Read more!

Sunday, 25 September 2011

DAY 49 (15/8/2011) - "Hitam Putih Kehidupan Harian"


MONDAY BLUES!!
isnin bai..per lagi cuti la..TAIDO SAMPAI ke hermm…
dah lupa sampai jam berapa.
tapi aku seingat aku laaa..
AKU TERTIDO TANPA SAHUR..
tertido sambil duduk menyandar kt katil & latpop masih di peha / riba aku..





Read more!

Saturday, 24 September 2011

DAY 48 (14/8/2011) - "Bull Whip Experience"

* top of Light House - Hungarospa icon *

Hari AHAD di Hungary..
penat pulak aku nak menaip terus menerus nih..
dah 3,4hari tak sempat nk tulis blog..
asyik sibuk dgn nak upload yg baru jer dlm blogspot sampai TERTIDO sambil duduk
& laptop di riba jer..
amacam?GEMPAK TAK style tido aku..haha



Read more!

Monday, 19 September 2011

DAY 47 (13/8/2011) - "Strong Community"

* dtg town nih hanya untuk lihat2 jer..choiy,buang masa bagi semua tapi bagus untuk aku sebab aku suka tengok2 tempat org *

SABTU!…hujung pekan mucul lagi donk!!

UCAPAN SALAM PERKENALAN untuk mereka yg PERTAMA kali masuk sini digalakkan di komen box bwh nih..if you guys can't see this,plz go to MAIN PAGE for comment :)


Read more!

Saturday, 17 September 2011

DAY 46 (12/8/2011) - "London Riots & Typical Malaysian"

* Sunset - Awan Garang *

Hari ke-12 kita berpuasa
yg aku ingat cuma hari ini adalah hari Jumaat
itu jer..
tak pasti apa yg aku bwt sbb aku tulis nih pun hari isnin mlm..haha
sibuk dgn upload entry baru dlm blog & ngantuk tertido dpn laptop jer..

Fb comment box nih kalau x nampak kena pergi ke MAIN PAGE untuk entry nih ok..FB update skang nih sengal la..apps dia bnyk problem..ke aku jer yg problem?


Read more!

DAY 45 (11/8/2011) - "Learing Foreign Language"

* gamba pembuka untuk entry nih - amacam?over kan? haha *
Untuk hari ke 45 nih tak moh citer panjang2..
try pendekkan skit jer kot..
ahhaha
kalau FB comment box nih x menjelma,sila la masuk ke main page blog ini untuk kondem & komen anda :)



Read more!

Friday, 16 September 2011

DAY 44 (10/8/2011) - "Blue Skies,White Clouds"

* awan kepul2 cam cotton candy *

Setiap hari bila nak start tulis jer mesti aku dah lupa nak tulis apa..
sedangkan tadi seharian dlm otak dah duk susun ayat2 jambu..haha

nih haa FB Comment box yg sengal kadang2 muncul kadang2 menyorok..kalau tak NAMPAK jugak sila pegi ke MAIN PAGE blog ini :)




Read more!

DAY 43 (9/8/2011) - "Muak,Bosan,Benci*

* burung pulang petang *

Salam perkenalan..
bwt anda yg baru PERTAMA KALI membaca blog saya;)
disini,saya menggunakan kata ganti diri sebagai AKU..



Read more!

Tuesday, 13 September 2011

DAY 42 (8/8/2011) - "Chilling Monday"

* SS - Syiok Sendri *
Bismillah..
untuk entry hari ke 42 di Hungary..

jika anda TIDAK NAMPAK FB COMMENT BOX ini,silalah pergi ke MAIN PAGE blog ini



Read more!

Monday, 12 September 2011

DAY 41 (7/8/2011) - "Coke No Ice,Sink With Shit!"

* Tango Dance by Hungarian *

Haaaa…sudah hari ke 41!…f
tiap2 hari nak tulis perjalanan hidup di tanah asing nih mmg serabut..
tiap2 hari nak upload entry baru yg dah tulis sebulan lepas..
sambil tuh nak edit gamba yg perlu di upload dlm blog..
pastu nak tulis blog untuk hari yg sama..
* sampai waktu harini (12sept) aku dah semakin lewat hapdet blog..sangat penat setiap hari sampai tertido dgn laptop masih di 'on-top-of-lap' *


DENGAN KOMEN DI FACEBOOK BOX NIH MEMBANTU SYA UNTUK MEMANTAU & REPLY SETIAP KONDEMAN ANDA.*kalau x nampak komen box nih,sila lah buka MAIN PAGE blog sya untuk melihatnya. www.moji16.blogspot.com *




Read more!

Friday, 9 September 2011

DAY 40 (6/8/2011) - "Oh! Burger,Oh! Murah"

* Lautan Manusia! *
WaaaahhhHHH!! sungguh tak sangka!
Tak sangka aku boleh tulis Diari kehidupan / blog sampai hari ke-40!
GIM’ME 5 pada korang yg mengikut blog aku dari HARI PERTAMA!!

sebelum anda click READ MORE tuh,xkan xder benda nak kondem pasal gamba2 Belanja yg tak cukup bagi anda tuh??




Read more!

Wednesday, 7 September 2011

DAY 39 (5/8/2011) - "Tabiat & Sikap Dalam Diri"

* street show *
Waaaa….CUCI MATA lagi harini..
*mmg hampir setiap hari pun cuci mata jugak..dr hari PERTAMA sampai sekarang cuci mata*
kalau korang baca entry2 semalam2 punya bola bole la tengok skit2 gamba2 belanja :p

apa nk citer?
hermmm..

Per kata komen dulu entry2 sebelum nih sebelum kita mulakan membaca entry hari ni :p



Read more!

Tuesday, 6 September 2011

DAY 38 (4/8/2011) - "OSEM Street Art"

* Alamak?!! *

Aaahhhh…
SANTAPAN HIDANGAN MATA lagi harini..
perghh..IMAN goyang bai..
*sedikit sambungan foto2 dr Koleksi2 entry SEMALAM*

aku rasa dah bole post gamba2 “belanja” dah time skang nih..4hb Ogos aku tulis..
tapi aku post dlm Blog 4hb September..so dah lepas puasa pun..
layannnnnn…*tapi aku terlambat 2 hari nih*

*tapi sebelum korang layan yg lebih lanjut,apa kata anda beri sedikit KOMEN PERIBADI berkenaan entry2 blog yg dah mula dok BELANJA nih..tapi masih lagi aku mengawal tatasusila diri dr mengupload yg terlalu teruk..so setiap gamba akan sedikit ditapis :p *


Read more!

Monday, 5 September 2011

DAY 37 (3/8/2011) - "Belanja! Belanja! Belanja!"

* RAMAI yg suka bermain dgn air pancut nih *
Hari RABU hari ke 37..
standard macam dulu2 gak..
SETIAP KALI duk jauh dr MALAYSIA aku selalu boleh lupa hari..
sedar tak sedar dah rabu..tau2 dah weekend..
sedar2 dah nak balik..haha

DAH SELESAI BACA..sila la KOMEN semula DIATAS nih..



Read more!

Saturday, 3 September 2011

DAY 36 (2/8/2011) - "Annoying & Disgusting"

* peng! peng! *
Fuhh…sungguh penat tiap2 hari bwt benda yg sama..
skang tengah serabut dgn video si Bajee..nak render tapi problem dgn plugins plak..
tak leh nak finalise kan lagi sbb sangkut jer rendering dia..
*btw video dah siap lama pun..sila lihat di akhir entry nih untuk video :)*

Read more!

Friday, 2 September 2011

DAY 35 (1/8/2011) - "Mat Saleh Belum Tentu Bagus"


* baru aku tau pasal bahan nih mmg MELUAS dipakai di Hungary *
tapi ada pulak org2 Malaysia yg dok kondem2/tuduh sebarangan pasal bahan nih..
yg ini mengkondem jer kerjanya - Blog Serius
yg nih ada penjelasan bernas & bijak punya org - Baca Komen2 Dia


Berbuka dengan Roti sapu mentega tabur gula+coklat bar+coke secawan.


Read more!

Thursday, 1 September 2011

DAY 34 (31/7/2011) - "Shopping Puasa"

* Folk performance - capture with manual BROKEN lens *

Hari Ahad yg relaxx…
mentenangkan diri untuk bersedia berpuasa esok hari…
*apa punya bahasa malaysia tuh*

INI KOMEN BOX..KONDEM PUN BOLEY DITERIMA..OIA,UCAPAN RAYA & MERDEKA PUN SYA TERIMA :)


Read more!