Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Saturday, 6 August 2011

DAY 9 (6/7/2011) - "Dress Up,Mess Up!"

*cowgirl beraksi! yeaaaHAAA!*
________________________

HALUUUUU…..SZIASZTOK!
sebutan dia si-yoz-tok yg bermaksud HI! untuk lebih dari 1 org

Jó napot (yo-na-pot) - good morning/good day in hungarian..
ok itu dia kelas bahasa HUNGARY kita untuk hari ini..
harap korang yg still sudi membaca sampai ke hari-9 ni dpt le sedikit sebanyak ilmu2 bahasa Spanish & Hungary yg aku kongsikan..
owh,tidak dilupakan juga bahasa2 kasar yg aku gunakan..huhu,sory yer pada mereka2 yg tidak selesa dgn penggunaan ayat2 itu disini..
disebabkan INI BLOG PERIBADI sya..jadi ikut suka sya la nak tulis apa..
*aku suka tulis apa yg aku pikir*


ahh…jam 11 bangun pagi TERUS MANDI tanpa buang masa…
perghhh,budget rajin giler la bangun2 terus g mandi..haha
sedangkn aku mandi awal2 sebab tak nak tengah sedap2 layan fb tetiba jer dorang ajak keluar g makan lunch jadah semua..
hahahaHARINI..
nak citer skit pasal WIFI kt apartment kitorang nih..
click READ MORE la bai kalau nak baca full entry ;p


hari ni connection giler best..UNTUK TORRENT LAA..
download speed aku bole cecah sampai 150KB/s untuk 1 complete folders movie yg dr dulu aku download kalu kt KL memang slot giler lar..
paling laju pakai streamyx kt umah aku bole dpt dlm 50KB/s jer la..pakai ethernet kabel lagi tuh..
nih pakai WIFI jer dah mencanak perginya…haha
HD movie pirates aku tinggal 1% jer lagi untuk siap nih! haha..
dlm masa 1 hari dpt siapkn 15%..giler best..total file size 37.44Gb ok..bukan 3Gb jer..
______________________

*parking beskal di station bas entry SEMALAM*
- kena bwt design camnih kt sekolah2 di Malaysia lagi bagus dr pakai tiang sebatang jer

_________________________
okok back to cherita hari ke-SEMBILAN!…6hb Julai 2011..
haih~ lepas siap2 breakfast simple2 dgn jem sapu dgn roti & majerin aku sambung on9 sambil2 bersiap2 pakai baju nak pegi ke waterpark dorang harini..
*eh,MAKAN ROTI SAPU JEM & MAJERIN DAAA…*

DAH SIAP2 pakai cantek2 hensem2 ganaz bagai boleh pulak dtg wife si Garbo bwk ‘uniform’ rasmi untuk kitorang pakai setiap kali bwt show..
CHOIIIYYYYYYYYYYYYYY….
penat2 jer pakai hencem2..sekali kena tukar balik semua.CISdale betul.
_____________________

*muka GERAM sbb penat2 jer melaram tapi kena tukar pakai baju nih*
_________________________
haaahh~ banyak mengeluh aku harini..
pening memikir kn masa depan aku kot..*eceh2..*
aku sangat penat harini..duk jalan ulang alik..
g waterpark naik keter..mula2 cuaca ok jer panass…
sampai2 sana hujan geirmis daa..hadoiyai..
lepak situ ada gak la dlm 2jam kalu x silap aku..
tapi memang LEPAK sajer..duk kt restoreng sponser kitorang sambil main2 yoyo menunggu hujan..
aku ingatkn tunggu hujan berhenti tuh untuk apa ker apa..
sekali SEMATA2 nak naik atas pentas untuk ambik gamba dgn pakaian seragam tuh!
cis2 BUANG MASA!
____________________

*nih t-shirt warna oren dia..cik Ahmad mesti suka kan??ehehe*
- amacam? bos sihat?

___________________________
eh,aku lupa yeh nk citer pasal baju kitorang tuh?? hahahaha..
dpt 3 jenis design baju..1 t-shirt warne oren..1 sweater kaler putih..1 lagi singlet xder lengan warna putih..
3-3 ada logo2 LORENA,HUNGAROSPA dgn sponsor2 lain..
ala x banyak pun sponsor nyer…
3restoren,1waterpark & logo event..
_______________________

*yg nih sweater dia..AKU SUKA warna putih tapi material kapas dia blah dlm melekat2 kt t-shirt dalam*
- bergambar di atas stage yg aku citer
HARI KE-5
_______________________
yg x bestnyer…dorang kasi SELUAR PENDEK!
SELUAR PENDEK MACAM ORG MAIN BOLA TUH!!
pe jadah wei bwt show pakai seluar pendek cam main bola tuh…hadooiii…tak PROFESSIONAL LANGSUNG!..
_______________________

*bergamba dgn Wife si Garbo nama dia Szilvia dak cik tu Keán yg nakal!*
- ok aku malu disitu..malu pakai seluar pendek!
_________________________

mcm jatuh standard aku sebagai YOYO STAR kt sini sial pakai camtuh..huhuhu sedih giler
konon2 dorang nk sama konsep dgn waterpark la kan..
simple & tough2 gitu..
pertama kali sial bwt yoyo show pakai seluar pendek camtuh..
settled amek gamba pegi LORENA RESTOREN UNTUK LUNCH…30% diskon cam biasa haha..
roder spageti pulak harini..sbb aku memiliki POWUT yg kecil,aku mkn separuh jer..
separuh lagi aku tapau balik..mkn untuk breakfaast esok kot..haha
bukan cam dorang,tank besar bole masuk 1 pinggan besar spageeti haha..
_______________________

*kemaruk nak CLIMBING!!dah sebulan lebih tak climb nih* - nasib baik sign board nih baru..korang tunggu nnti aku up gamba aku climb sampai atas ;)
______________________________
balik apartment x sampai sejam camtuh Garbo dtg dgn Zsuzy…SUZY jer sebutan dia..haha
kena bwt presentation/FAKE SHOW depan dorang….
*korang yg nak tau citer pasal siapa nih Suzy korang baca balik SINI*

sbb nk kasi si Suzy tau apa yg kitorang perform atas pentas & translate ke bahasa Hungarian..
settled semua kitorang KELUAR BALIK g street…haduhhhh~~….
penat sial..asyik keluar balik,keluar balik jer..
Daniel ajak keluar g jalan2 kt street sajer lepak2..
haduiyai..
___________________________

*aku geram dgn si Keán nih..menyibuk aku nk bergamba,dihalau pun taknak blah gak!*
- nak jer aku sekeh paler dia haha




*geram sangat punya pasal,aku dengan Diego campak dia masuk pool!!*
- xder laa...gurau jer tuh..giler ker apa nk campak anak org..haha!
____________________________
mlm nih sama meriah cam mlm2 semlm..sbb ptg tadi x hujan mlm cuaca cantek gak la..itu pasal ramai org jenjalan..
malas nk citer pasal kt street…sbb x buat apa pun sangat..tengok live show & orang ramai menari2 dlm 1 dewan besar tuh jer.
yg menari ramai yg tua2 & berfamili..mmg family hour betul laa…anak2 kecik besar muda semua menari sama2..
_________________

*eh,couple pakcik makcik nih POW-WAH dowh menari!! xleh jumpa kt KL punya haha*
- ada video dorang nih..tapi kena la tunggu aku balik KL nnti haha

_____________________
paling xleh blah dorang main live lagu SAMBA..*katanya*..
aku tergelak sbb bukan lagu samba yg original dorang main..
musik jer ala2 karnival samba tapi bukan pun…cukup sekadar dia nyanyi “SAMBA!..RIO DE JANEIRIO!”
dah…
itu jer yg dia dok ulang2 dr mula sampai habis lagu…HAHAHA!!!

nyanyi camtuh jer dah bole TIPU semua org konon2 lagu dorang main tuh lagu SAMBA..hahaha
aku tanya Diego..

“lagu dorang main tadi tuh bukan original samba kan?”

Diego cakap…”si!si! claro! no samba musica!”
(yes!yes! correct! its not original samba song)

hahaha…kan betul aku dah cakap…aku yg melayu nih pun dah tau tuh bukan lagu samba..haha
tapi mungkin yg menari pun dah tau kot…
yg dorang tau nk menari jer..hahah
___________________

*nih baru nak start SUMMER HOLIDAY..org masih tak PADAT*
- inflatable game kt sini pelik2..lain mcm skit dr Malaysia
________________________
*antara jenis2 rokok yg dorang hisap*
- ni gamba dlm ka-bling dlm CERITA itu hari*
__________________
lepas jalan2 apa lagi..terus balik rumah lar..
si Daniel ajak makan kt luar,aku dah malas,lewat2 jam 11 mau dinner jadah lagi..
diego dgn fabian pun xmoh..
last2 kitorang mkn kt apartment jer..
habis mkn2  aku sambung Fb la per lagi..haha..
sampai kemlm aku layan fb & siapkn tulis blog nih terus tido…
TAMAT SUDAH…hari ke-9
GAMBA PENUTUP HARINI
_________________________

*gamba latest ptg 5hb OGOS 2011 - mamat nih baru balik dr Hungarospa,standard kt sini macam Ibiza & Miami beach!*
- belanja! belanja! belanja!

_________________________
nak tengok versi video aku pulak..??*kena la tunggu sampai aku balik Malaysia haha*
korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
TOLONG LA CLICK LIKE




DAH LIKE PAGE TUH??..okok per kata tinggalkn skit komen2 & kutukan yg menjahanamkn kt bwh nih pulak ;p


laa..xmoh nak komen pakai FB?? takper2..bwh skali tuh ada KOMEN BOX yg tidak meninggalkn kesan & identiti anda sedikit pun! haha..tapi kalau xmoh komen gak apa kata korang click LIKE jer kt bawah nih sebagai tanda ANDA TELAH MEMBACA ENTRY ini..

0 Comments:

Post a Comment