Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Thursday, 4 August 2011

DAY 7 & 8 (4 & 5/7/2011) - "Padat,Melekat,Bergetah & Sendat"


*night life dorang,jenjalan,dinner,dancing & chilling2*
_________________

HARI ke-7 & ke-8 aku tulis sekaligus..sebabnyer hari ke-7 semlm tak menyempat langsung la bwt..
bangun jer dah la lewat giler..aku rasa aku bangun dlm jam 1ptg atau 3ptg kalau x silap hahaha..

hermm,penat sangat pada mlm hari ke-6 tuh..bwt apa yeh?hermm…korang baca sendiri jer la entry kt bawah tuh..hahaha

*sambil menaip pada waktu ini,aku duk pikir,blog aku follower memang kurang,so ADA KER YG BACA??*
kalau korang nak baca full post,sila click READ MORE kt bwh tuh ;)


tak per..aku x kisah la ada org baca ke tidak…
aku menulis pun sbb nak kongsi CERITA HARIAN & PENDAPAT2 yg ada dlm benak pikiran aku nih..
saper yg baca tuh,terima kasih la & aku dah berjaya kongsi serba sedikit apa yg ada dlm otak aku nih..
kalau xder yg baca xper jugak…aku anggap jer aku tulis nih untuk KENANG-KENANGANG AKU SENDIRI
at least aku boleh tengok balik apa jer yg aku bwt waktu dulu2..time kecik2 kn kita suka tulis ada org pnggil tuh??
aaa…novel bukan..aa,DIARI!!…haha lupa dah..

*apa aku melalut jauh2 nih?*

_____________________


*traffic light gantung dengan kabel jer*
________________

balik kepada cerita hari ke-6…hari ke-7 la bengap..sendiri pun dah lupa…
kk,sebelum lebih banyak aku lupa baik tulis cepat2..

hermm,bangun jer dah lewat so kitorang lepas mandi terus shoot g CASA DE CAMBIA..bahasa melayunyer HOUSE OF CHANGE…change apa?
style="font-size:85%;color:#3333ff;">
style="font-size:85%;color:#3333ff;">*ok,casa de cambia tuh bahasa SPANISH ok..kelas bahasa untuk harini ;p*

CHANGE MONEY LAR…erti kata lain MONEY CHANGER…HAHAHA
aku tukar USD125 jer..sbb itu adalah duit yg aku dpt dr Daniel untuk 1st week aku kt sini..
actually dia kasi $100 jer untuk duit makan…$25 tu pulak dia bayar balik duit rokok MARLBORO MENTHOL yg aku beli time kt KLIA mula2 dtg itu hari..
hermm…aku dpt tukar jadi 22,000Florint la lebih kurang…dlm RM377 semuanyer..
tapi 22,000Fo rasa skit la kt sini..sedangkn kalau kt KL $125 dah bole bwt makan untuk SEBULAN la untuk aku
____________________


*ramai org berbasikal kt sini,murah,senang & bukan jauh pun nak bergerak*
- minggu permulaan nih awan memang mendung
____________________

lepas tukar duit terus shoot g LORENA…haha makan kt sini jer sbb ada 30% diskaun untuk kitorang ber4…
dorang order spageti..aku order pizza mexico jer sbb aku bole tapau separuh balik rumah..
spageti cam boring skit sbb PENUH dgn cheese jer..
total meal aku paling mahal…dlm 1400Forint (Ft)
1400Ft adalah lebih kurang RM23!

RM23.00!?

tuuuu dia..makan pizza medium size & coke botol KECIK jer dah RM23 seorang..haha
nak bwt camner,aku mmg plan nk tapau balik pizza pun..boley aku save duit skit untuk dinner & break1st esoknyer..
_________________


*Fabian yg dengkur kuat!*


*Diego dari Brasil*
_____________

balik dr LORENA kitorang terus balik APARTMENT LORENA….rumah kitorang nih sama jer company dgn restoren tuh..
bos yg sama,owner yg sama…
sempat jugak kitorang singgah bus station untuk tanya pasal harga tiket ke Debrecen..
2nd largest city in HUNGARY…about 20km from Hajdúszoboszló..tempat kitorang duduk..

kitorang plan nk trip g sana naik bus esok pada hari SELASA (hari ke-8)..
ok,terus shoot balik rumah lepas tuh aku ingat lepak2 rehat2 jer kt rumah sampai ke mlm…
HAMPEH betul…
tak sampai sejam 2 terus Daniel ajak g keluar balik lepak dgn Garbo dgn wife dia..
kitorang BERJALAN KAKI semula jumpa dorang kt LORENA restoren!

CELAKA BETUL
baruuuuu jer sat tadi ulang alik jalan kaki g restoren tuh skang ptg nih g balik tempat sama…
JALAN KAKI BAI
korang nk tau berapa jarak dia??
hermm…PETALING STREET JALAN KAKI KE TIMES SQUARE..
lebih kurang camtuh la jarak dia bagi aku..
g tukar duit pun jarak lebih kurang camtuh..
JALAN KAKI BAI…S.E.T.I.A.P H.A.R.I……..
memang berlecak la ketiak aku!
GERAM giler aku..
lepak dlm sejam kt restoren tuh dgn dorang sambil2 tunggu senja skit…
SENJA JADAH…jam 830mlm pun x gelap2 lagi..
kk,dlm jam 730pm kitorang g jalan2 kt town dorang..ala,pusing2 sekitar HUNGAROSPA…g tengok org menyanyi & menari,pastu g mkn2 kudapan dorang kt street..tengok orang ramai kt street..
ok hari ni isnin sebenarnya…tapi hari isnin ni antara cuaca tercantik,ORANG RAMAI KT STREET MACAM HARI AHAD KT KL
____________________


*map yg menarik,korang tekan butang kotak iklan dia,nanti LAMPU MENYALA kt peta lokasi kedai*
__________________________

xleh la padat cam KL..tapi lebih ramai org dr hari2 lain kt sini..
mat skuter,mat bmx,mat superbike 2 stroke,mat sikal semua keluar hari ni..haha
mat sikal mmg bersepah2..sbb kt sini dr bdk kecik sampai org tua ramai yg berbasikal untuk bergerak sekitar town..haha

pusing2 sampaiiiiiii ke mlm lebih kurang 11:00mlm kalu x silap aku..
jalan kaki semula balik ke LORENA restoren sbb GARBO nak hantar kitorang balik rumah naik kereta dia yg dia parking kt restoren tuh..
FUHHHHHHHHHHHH…lega aku..
balik jugak akhirnya ke rumah…penat siak berjalan2..even aku HAPPY & ENJOY,penat tak hingat!

tak sampai 15min jenguk fb kt laptop tetiba plak DORANG AJAK KELUAR BALIK! PERGI KABLING! (clubbing)
HADOIYAIIIIIII…….JALAN KAKI KELUAR BALIK!!!!!

ikutkn hati aku memang MALAS KELUAR BALIK…penat sial baru balik rumah dah keluar balik..
dorang kata kalau masuk club be4 12midnight regernyer 1500Ft @RM24.60..
ok lar..disebabkn “macam” murah bagi aku..aku ikutkan jer..
tambahan pulak kt club tuh ada special event..
RAMAI AWEK2 HOTZ & YOUNG,HOT & GORGEOUS bertandang ke club AMBROZIA tuh..
eh,sekali club yg kitorang pergi tu adalah kelab malam yg kitorang masuk yg aku citer pada mlm ke-5 tuh..
1st time kitorang pergi time tuh memang bole kira org dgn jari jer..
TAPI….
MALAM NIH PADAT! MELEKAT! BERGETAH! SENDAT! semua jadah sekali la ada..
mak aii..ramai orang siakkkk…
RABUN MATA jadinyer..hahaha
jalan kaki skit punyer jauh lebih kurang 600m sampai2 jer dah after 12midnite..
PIG betul lar! 1500ft tu dah x dpt dah..
kena bayar 2500FORINT!!!!!
sama dengan RM41.10 DOWH!
bapak mahal! 1st time masuk club semahal tuh..aku ni bukan kaki KABLING pun..so bagi aku mahal la untuk masuk kelab camnih..huhu
xper2,kitorang masuk sbb mlm tuh ada special event..ada invited Dj jadah (peduli apa aku DJ saper bukan kenal pun)
__________________


*this is BEFORE*

style="font-size:85%;">*this is AFTER* haha
__________________

alang2 dah sampai punyer pasal aku ikutkkn jer la dorang semua..
masuk jugak walaupun korang dah tau kan..
aku bukan kaki minum,bukan perokok…
so masuk dlm jadi POKOK BUNGA yg ditiup sepoi2 bahasa oleh angin (goyang2 skit sbb ikut beat lagu..
_________________


*orang bikin rumah skit punya tinggi xyah safety pun..kalu dah jatuh,haruuu*
__________________

nk order coke mmg tak lar..aku tau punyer mahal dia lain mcm mlm nih..
sbb mmber aku pun ckp beer dia harga mahal giler mlm nih..
RM11 secawan panjang…700Fo..
jam2 pertama mmg sengal skit lar kitorang..duduk kt table luar yg SEJUK GILER..
lama gak lepak sampaikn aku bwt keputusan NAK MASUK DALAM..
2 sebab..aku nak panaskn badan & NAK DENGAR MUZIK DGN LEBIH KUAT!
memang puas hati masuk dlm..
muzik ok la x kuat cam kt KL,tapi MANUSIA PADAT! ASAP ROKOK KALAH CLUB KT KL!
sambil aku duk layan muzik sambil yo’O goyang2 badan ikut beat lagu,depan aku ada 1 couple..
dorang punya menari..PERGGHHHH!!! TAK HINGAT!
MEMANG AKU SALUTE HABIS LAR!
STYLE GILER BAI!
bukan shuffle gosok lantai,bukan main hantam keromo jer..
dorang menari amek space lebih dr org lain sedangkn sempit dah kot dlm tuh..
tapi xper,sbb dorang menari COOL HABES,org kasi jer space kt dorang..
hermmm,aku xtau nk gambarkn camner..tapi dorang menari x macam CLUBBERS2 KL lar..
dorang menari betul2 ikut beat & flow dia cool lar..
tangan kaki kembang2 atas bawah kiri kanan la..
aku tersentyum sorang2 sambil enjoy tengok dorang menari..
ok finee…dah melalut panjang giler kan aku nih..
__________________


*kedai makan yg sempoi2 di tepi jalan,burger,pizza & cam2 lagi lar..mkn berdiri*
_____________________

welll…sory la geng pada yg x suker membaca panjang2…
cara aku kalau tulis memang dah kalah novel kanak2..
ni lebih kearah DIARI harian ku..
kot2 lari dr style blogging,ADA AKU KESAH?!
_____________________


*ingat lagi CERITA buah ceri kt backyard kitorang tuh?ni haa Diego tengah menjalankn operasi memetik BUAH FREE haha*
__________________

balik rumah jam 3 pagi…
TERTIDO JAM 330 PAGI dlm bilik Diego..sbb laptop aku dlm bilik dia..
sampai ke jam 430am aku terjaga tau2 MATAHARI DAH TERBIT
tapi Diego belum balik2 lagi..
haha,dlm otak aku antara 2 jer..
dia balik rumah awek atau masih dlm club lagi..
ahah,aku terus masuk bilik aku..tido jam 5am..walaupun matahari dah naik terang.tapi aku bwt2 bodoh g tido cam kt KL jer..haha
esoknyer Diego cakap dia keluar dr klub jam 5am..balik rumah 530am..
maknanya kt club tuh semlm sampai ke cerah masih ada org lagi..haha
_____________________


*roti gulung2 nih SEDAP TAU! reger 500forint = RM8*
- nak tau camner bentuk dia lebih jelas??teruskan membaca SETIAP HARI


*ni NAMA roti gulung2 nih..camner nak sebut tuh?? haha*
- bakal ada video skali untuk roti nih..kena tunggu la hehe;)
______________________

KK,TAMAT LAR HARI KE-7
nak tengok versi video aku pulak..??

*Bermula harini,aku try upload SEKEPING gambar TERKINI..maksudnya gamba mengikut hari TERBARU kt sini*

____________________


*Ramadhan 3 / 3 Ogos : sahur dgn 3 ketul Tomato+2 ketul sandwich+air sejuk*
_______________

korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt
www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
TOLONG LA CLICK LIKE




0 Comments:

Post a Comment