Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Wednesday, 3 August 2011

DAY 6 - 3/7/2011 "Birthday Boy,Language Classes & More Food.."

*semua ni bilik locker..ada lebih dr 400 bilik..kecik jer,bole simpan segala macam brg & bole tukar baju*
- reger dia 1000forint (ft) = Rm16
____________________

Kivanok!..bahasa Hungarian untuk Good Morning..tapi ejaan sebenarnya kívánok
1 lagi Jó reggelt (yo-rek-get) sama gak maksud dia selamat pagi:)

haha..mana la aku nak reti eja yg betul2..leceh nak cari keyboard key dia..

hari ke-6 di Hungary…jam 11:15am…aku terjaga awal 1030am tadi pun sebab nk g toilet..haha
giler tido x aman sial..si Fabian ni punya enjin v12 daaa…
kruukkk…krookkk…berdengkur jer kalu tido..x pernah nak senyap..
okok,jom sambung tido balik..untuk 2,3jam lagi tido..hahaha
BYE…

click READ MORE kt bwh tuh untuk FULL POST
________________



*ni la view swimming pool SEMALAM dr atas stage kitorang*
- xder orang sbb tngh gerimis time nih

*ni étterem yg kitorang singgah SEMALAM*
___________________________

bangun tido jam 330pm…4pm pergi rumah Garbor..nak celebrate birthday anak dia..Keán (kay-yan) sebut camtuh la..
family dia serve kitorang special food hungarian..
sekali tengok macam kuah lontong jer..ada ketul2 gumpalan kobis dlm dia ada daging…
tapi aku dapat rasa dah benda tuh pork..haha memang betul pun..
____________________


*ni cake yg dorang letak dgn buah CERRY yg aku citer HARI TUH*
____________________

so aku makan ayam dgn salad dia jer..ROTI harus ada! haha..tak complete la kalau kt sini makan xder roti..boleh kata roti nih macam PENYEDAP MAKANAN la bagi aku..
family garbor ada backyard yg besar..
____________________

*besar tak besar gak la rumah dia kalu ada backyard,pool,basement & garage*
________________

swimming pool medium size..untuk anak2 dia..
ok,dorang ada garage…dlm garage tuh anak lelaki dia si
Kristóf ada PA system…
sekali dah serupa macam GARAGE DISCO..haha,dia pasang music giler kuat..

_____________________

*awek nih cousin family si Kira & Karina nih..nama dia Fruzsikah*
-skit punya susah nk sebut nama,dah serupa fruits(buah) daaa..
_____________________

aku rasa kalau kt KL confirm dah kena baling penyapu kalau macam tuh punya kuat..haha
tapi dorang macam x ambik kisah pun neighbour tetangga bersebelahan..haha
ingatkn hari ahad camni cuaca akan lebih panas ada matahari semua…
sekali HUJAN JUGAK daa..
SEJUK TAK INGAT
__________________


*ni la jadinya kalau suruh orang lain yg pengang camera*
- hampeh gamba hasilnya!
_________________

HAHA,layan disco garage dorang boleh tahan jugak la…
dlm playlist iTunes si Kristo lagu bole kira pakai jari jer…
buka Youtube cari lagu terus main streaming..haha giler sedih haha..
typical mat saleh kot..kalu wekeend dorang banyak spend time kt rumah dgn mmber & family jer kot…
x banyak keluar jalan2.
____________________


*layan limbo rock!*
________________________

dah kalau tak der shopping mall…nak kemana lagi??
lepak kt rumah sembang2,minum2,beer,coffee,tv,yoyo,music,dancing…itu jer la..haha
wife si Garbo bwt kelas bahasa Hungarian untuk kitorang harini…
belajar abjad hungarian…banyak jugak la..sebut pun susah2..
sebutan dia cam campuran bunyi bahasa spanish,english,chinese pun ada gak..haha nak tergelak aku..
___________________________


*haaa..hambek kau..normal ABC ada 26 jer..tapi Hungarian ada 36 kalu x silap!*
_____________________

tapi aku ada bwt video camner nk sebut abjab2 Hungarian nih..so korang masuk FB page aku ok kalau nk tengok..haha
hermmm….nothing much for today…just lepak kt rumah dia untuk celebrate birthday anak dia jer..
___________________

*standard bai kt sini x main la lilin cenonet,BUNGA API TERUS!haha*
________________

anak dia nih baru jer masuk 6 tahun…tapi active giler..akrobatik xyah citer la..slumber jer bwt pusing2..hand stand pun relax jer..
TAIK-wando pun not bad la..aku rasa kalu kena penyepak dia mau senget rahang aku..
main bola wakil skola rendah..*ok ni aku sajer teka jer haha*
___________________


*muka ganas dia..jangan main2,nampak jer COMEY..dia sepak yoyo pecah terus wooo*
_______________

kk,tamat dah kot untuk hari ke-6 aku kt sini…
boleh dikatakan hampir sminggu kt sini hampir setiap hari hujan jer..
SEDANGKN SEKARANG NIH SUMMER HOLIDAY!!…patut nyer panassss…
tapi dah serupa cam winter pulak…huhuhu..sejuk sial..

nak tengok versi video aku pulak..??
KENA LA TUNGGU SAMPAI PULANG KE KL! hehe

korang boleh tengok wedding video & vidlbog aku kt
www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha

TOLONG LA CLICK LIKE & komen

GAMBAR PENUTUP HARINI
____________________


*Keán berumur 6 tahun.sedang bwt wish kot tuh*
Happy Birthday To You Keán!

"Boldog Születésnapot = Happy Birthday = Feliz Cumpleaños"
Hungarian = English = Spanish

0 Comments:

Post a Comment