Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 2 August 2011

DAY 5 (2/7/2011) - "Hujan Lagi,Hungarospa & Ka-Bling"

*Zsuzsa Szilágyi (Suzzy) : Awek baru^^*
______________________________

KELAS BAHASA HUNGARY

Bessenyei Utca
Utca (ut-ka) = Street
_____________________

hari ke-5 di Hajduzoboszlo,HUNGARY…
pagi SABTU yg SANGAT SEJUK!..semlm hujan cam x brenti sampai ke pagi..dia punya sejuk pergh kalah la genting+cameroon..haha
hujan nih bersambung dr ENTRY SEMALAM

ingatkn summer holiday panas jer…tapi kalau dah turun HUJAN..hambik kau..sejuk tak hingat!
jenjalan pergi masuk ke HUNGAROSPA dgn berjalan kaki..ok,mmg penat sbb tiap2 hari jln kaki..
xper..kena mind set itu adalah SENAMAN HARIAN aku..

*itulah rahsia supaya anda kekal sihat & cergas walaupun anda seorang yg jarang bersukan!haha*

1st time masuk dlm waterpark nih cam hambar skit…tak ramai org pun aku tengok…
cam masuk area swimming pool kt aquatic shah alam jer..haha
ada banyak swimming pool+kolam air panas..*wink2*
______________________

*bdk kecik nih LASAK & NAKAL..anda sangat 'beruntung' kalau dpt penyepak dr dia..hebat twaek-wando dia nih!*
________________________

kitorang g tengok stage & area tempat yg kitorang akan bwt yoyo show nanti…
dia punya STAGE BAPAK BESAR….depan pulak dgn swimming pool besar giler..
aku x faham la org europe nih…
_________________________

*artificial beach dorang.mmg la xder org sbb tngh hujan*
________________

dah la waktu tuh tengah hujan gerimis,cuaca pulak SEJUK GILER…tapi dorang slumber betik jer mandi dlm pool yg sejuk tuh..
giler apa..
ada 1 side tuh penuh dgn mat saleh2 tua & muda tengah berendam dlm air panas…size xder la besar mana..
tapi ada lebih 100org dlm dia..haha…duk berendam relaxx jer..haha
_____________________

*menu : reger semua RM16 keatas..x pernah try pun lagi*

*test food ..Vege food similar to salad)


*hasilnya tangan aku terpegang mayonis salad tuh! haha*
______________________________

KELAS BAHASA HUNGARY

Restaurant = Étterem (at-te-rem)
_____________________

harini kitorang diperkenalkn dgn translator kitorang sepanjang kitorang kt Hungary..
dia juga merangkap KAWAN KITORANG jugak..
umur 23thn..rambut pendek cam laki tapi comel..
bole cakap english dgn baik tapi x expert sangat haha..
aku sendiri kadang2 tersengal bole cakap spanish dgn dia pulak haha…
________________________

*gaya rock habis la..mcm PINK*
___________________

dia nih bagus…friendly sangat2..mula2 cam awkward jugak la nak sembang dgn pompuan..
well..u know me..NAZRI SEORANG YG PEMALU…hhahaha..
yes,aku kalau dpn org yg baru kenal mmg aku kurang bercakap..lagi2 PEREMPUAN lar..mmg payah la nk mula sembang..

k,tamat citer pasal jalan2 dlm Hungarospa..nak tengok gamba tempat nih bole masuk

TRAVELER TIPS

korang yg tak faham apa2 bahasa dlm dunia nih samada dlm bentuk text atau website korang boleh pakai
untuk change to any language yg korang nk..ENGLISH semestinya..haha
____________________

*serupa mcm gulai kawah pulak! haha*

- benda standard kt sini..étterem (restoren) makanan2 panas masak pakai tradisional kawah yg bergantung atas api.
_____________________________

nanti ptg skit aku sambung tulis blog..ni dah kt rumah jam 4ptg..rasa cam baru jam 12 jer..
nak rehat2 jap,sbb ini MALAM MINGGU!!…mau berjiimba2!..
itupun jadi la nak keluar dgn Suzy tadi..hahaha
hey! keluar beramai2 ok..bukan ber2 dgn dia nak berdating pulak..haha
tolong jgn pikir mcm2…aku budak baik..tolong percaya^^

330pm-830pm tidooooo jer kitorang..penat sangat kot..tapi aku betul2 ngantuk sbb asyik berjalan KAKI jer nak pegi mana..penat siak..
11pm baru keluar balik…mlm minggu bai,apa lagi MABUK LAR!..haha..
bukan la..mana ada aku layan benda2 camnih..kitorang g clubbing (KA-BLING) jer..
dorang mmg minum cerveza (beer in spanish) tapi aku layan coke & mineral jer..
_________________________

*Fabian,Diego & Keán si bdk nakal*
__________________________

ala,aku kalau masuk club mmg layan music semata2..aku suka dngr music,nak dance mmg tak la..
badan keras cam kayu mana bole belajar dance haha..
lepas melantak burger kitorang masuk 1st club..
dance hall kecik jer…
*besar lagi gelanggang main ping pong..haha*

TAPI PADAT GILER…skit2 org bertambah masuk non-stop..
music campur2..hungarian ada,spanish ada,latest hits ada,old skool pun ada..
table kitorang tengah2…table kanan org2 berumur dgn ‘ayam2’ dorang..dah serupa PIMP haha..
table kiri awek2 hotz 7,8org tengah enjoying thier time..sorang awek tuh mabuk cam x hingat dunia..
terkinja2 melampau2..tapi maintain cute..haha
230am keluar dr club heading to 2nd club..
_________________________

*dekat town Hajdúszoboszló & Debrecen ada banyak tempat minum air PERCUMA kt tepi jalan*
- yg nih dekat dlm Hungarospa
__________________________

2nd club ni SIKIT GILER ORANG…ada dlm 20org jer kot..haha
music lebih kearah dance & trance..yg masuk dlm club nih pun lebih muda2 org nyer…bwh 30an aku tengok..
tapi skit2 bertambah org..aweks2 dlm nih pun lebih nampak muda & KL sangat..haha

OK,1st club tadi lagi banyak main beat2 yg lagi BEST compare to 2nd club nih..
2nd club mcm terlalu nak control STYLO MYLO dorang..
mamat yg masuk dlm club nih muke mude2 pastu berlagak POYO jer..haha rasa cam nk lempang jer..
3am..
____________________

*standard Diego.minum banyak beer pun maintain x mabuk*
- ni 1st club yg kitorang pergi tuh..basement rumah bunggalow.
____________________

DANIEL,DIEGO & FABIAN nak sambung masuk club yg 1st tadi..
jarak perjalanan KAKI lebih kurang 10min+kaki lenguh+ketiak peluh..
aku amek keputusan malas nk continue sbb aku dah malas nk berjalan kaki..
dah tu pulak aku bwk kamera aku..tu yg malas nk jinjing kehulu hilir.
kalu lenggang kangkung SLUMBER KATAK jer aku sambung BERJIMBA2..haha
owh yer la..SUZY folow kitorang dr mula sampai keluar dr 1st club tu jjer..
pastu kitorang hntar dia balik sebelum kitorang g 2nd club tuh..

1 BENDA PELIK..

time kt 1st club yg kitorang pergi tadi aku dah pelik sbb Garbo bwk kitorang masuk jalan area rumah org…
MEMANG LORONG BIASA dpn perumahan..
TAK NAMPAK ADA TANDA2 WUJUBNYA CLUB KT SINI! HAHA..

sekali rupa2nya club tuh kt basement bwk rumah jer…
kt luar mmg x nampak cam ada club pun kt basement tuh…dr luar MEMANG SENYAP giler..x dengar apa2 pun..
dah masuk dlm baru la hingaq bingaq..
keluar dr club kita xleh nak bwt bising2..sbb situ area rumah org..sunyi sepi org nak tido..

so,sesaper yg tengah tunggu giliran/lepak2 kt luar tuh xleh nak bising2..kena cakap slow2 jer..
bonzer tu siap tunjuk gaya suruh diam lagi tuh kt kitorang hahaha..

lawak & pelik..club kt area rumah & xleh bising2..
tapi bagus gak dorang nih…CLUBBERS YG BERDISIPLIN

415am…
MATAHARI DAH TERBIT CERAH TERANG BENDERANG kt luar…hahaha..
awal giler kt Hungary nih matahari terbit..haha
440am..

baru la dorang semua balik rumah..haha,kalau kt KL 430am awal lagi kot..masih gelap gelita..haha
kt sini MASA UNTUK PULANG..haha..

jgn bwt giler matahari dah keluar pun nak berjimba2..giler per..
ok lar,aku pun dah malas nk tulis apa2 lagi..
nak enjoy video hari ke-5 nih??
tak panjang pun sbb kurang shoot video harini…
tapi korang kena tunggu dulu lar lepas aku balik KL..hehehe..

nak lebih lanjut??
kk,untuk lebih lanjut korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
TOLONG LA CLICK LIKE
jgn lupa komen kalu ada apa2 benda nk tanya:)

GAMBAR PENUTUP HARINI
____________

*kalau la dapat bwk balik bekas nih kan best*
- ni bekas bwt isi garam,paprika/serbuk cili & lada..

0 Comments:

Post a Comment