Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 1 August 2011

DAY 4 (1/7/2011) - "Summer Holiday,Raining & Tesco"



*bergambar dgn twins Kira & Karina SEMALAM..yg kecik tuh Keán*

_____________
*ingatkn nak update blog tarikh 31 June sama dgn tarikh 31 July semlm..tapi baru perasan,
MANA ADA 31hb JUNE!*
__________________
*sebahagian ayat telah diubah bagi menghormati bln Ramadhan*
PERHATIAN
Entry kali nih mengandungi visual2 MAKANAN..bersabar yer:)
____________________

IT’S SUMMER HOLIDAY !
Ok,Daniel cakap tarikh nih dah start summer holiday dorang.
this weekend akan bertambah ramai lagi org kt town
Hajdúszoboszló

*sila click READ MORE dibawah untuk complete post*


_________________


*sarapan pagi roti dgn nescafe rasa coffee*
_______________________

Pagi ni bangun awal lagi..930am…aku bangun awal pun sbb nak on9 fb! haha…semlm tertido awal gak..sebelum jam 1 kalu x silap.
sedangkn kalu kt KL jam 3 pagi tuh cam jam 9mlm la bagi aku..hahaha


Harini JUMAAT…Daniel dah plan nak masuk Hungarospa tuh dlm jam 1pm camtuh..
TAPI dr pagi2 lagi dah HUJANNNNNNNNNNN jer harini…mmg xleh nk keluar g memana la…haha..
Aku ingat nk siapkn video wedding Bajee yg dah lama tertangguh..sibuk sangat dgn kerja2 lain…huhu sorry bajee..
Last2 aku x tau kenapa aku xleh gak nk siapkn cepat video tuh dlm minggu nih..
hish~…kk,aku usahakn lagi sampai la siap video bajee nih…
*bwt masa nih(1st August 2011),video wedding dia 60% hampir siap*

*sementara tuh,anda layan dulu video love story/nikah dia nih*



_______________________________________

Seharian kitorang duk kt rumah jer..x keluar g memana…sampai la jam 3pm camtuh baru kitorang nk keluar g lunch gak..
Half way jalan kaki HUJAN TURUN balik…hahaha…
nasib baik aku bwk beg kali nih…camera semua brg sumbat dlm beg jer…
Tapi menyesal pulak x bwk drybag 40L aku yg baru beli aritu…dpt pakai seminggu jer..
1 benda lagi yg aku menyesal tak bawak adalah…

WIND BREAKER/WATEPROOF JACKET AKU!
Daniel duk ckp kt Hungary summer..sentiasa panas…
iyer la mmg summer panas pun…tapi panas dia x sama cam KL…kt KL panas berpeluh2!
kt sini panas tapi angin dia sejuk jer…
berjogging kaw2 baru berpeluh kot..
Dah tuh hujan pulak minggu nih..mak aii..bertambah SEJUK WARAS!..
kalau aku bwk jacket aku tuh xder la cacat nak berjalan kena hujan..at least aku selamat dr hujan+kurang sejuk..
Hadoiyai…cacat jadinyer aku..
dah ler kita org KL mana pernah merasa hidup sejuk2 camnih..
Lain la kalau aku nih org asal cameroon highlands ker..xper la dah tiap2 hari sejukkkkkkkk jer..
___________________

*mesin mainan ditengah hujan*
__________________

Lunch kitorang kt restaurant Lorena jugak..harini belasah pizza pulak..
haha,tiap kali g restaurant nih TOTO si tukang waiter mesti nk kenakan aku lagi..
Dia ni sebenarnya friendly dgn semua org..tapi cam biasa lar.aku ni kan badannyer comel 'comey' jer..
Mesti jadi bahan belasahan dia jer..dia dok nganjingkn aku jer.bagus betul…
1 pizza yg ada bacon & 1 lagi pizza mexico..yg mexico nih xder bacon..
dia lebih kurang cam hawaiian pizza hut laa..
________________________

*Gárbo,Daniel & Fabian - Melantak pizza dorang*
____________________________

Sedap boleh tahan beb..mintak chilies flakes dorang xder,tapi dorang kasi aku cili yg dah kisar..ala apa kt KL org panggil yeh..
Dia cam cili giling tuh gak..tapi masin lagi skit rasanya kt sini..haha
PEDAS DIA LAGI PEDAS DR KL..TAPI AKU SUKER! HAHA..

hermm…
Lepas makan lunch yg mana membawa ke pukul 6 lebih kurang! haha..
kitorang terus gerak g TESCO dgn kereta Gárbo..
_____________________

*ramai org tua jer yg pakai BESKAL LETRIK kt sini*
_____________________________

Dia dtg dgn wife dia lepak makan dgn kitorang skali tadi..kt tesco ni cam cacat skit la…
aku kena halau dgn security sbb aku snap photo dlm store dorang..
Geram pulak aku..tujuan aku snap photo & video nih sbb aku nak amek gamba harga dia & compare kt kedai lain..
So aku boleh la tau secara kasar harga grocery kt sini camner…kt kedai kasut pun sama xleh amek gamba..
____________________________

*roti buku/ketul2 yg belum dipotong..179forint(ft) = RM2.80*


*yg paling murah so far..seketul 69forint(Ft) = RM1.10*
______________________

Kt luar kaunter bayar tesco pun sama xleh amek gamba..
SENANG KATA TAK BOLEH AMBIK GAMBA BILA DALAM BANGUNAN ORANG…
Cacat betul..geramm jer aku..bukan aku amek gamba untuk hantar g CIA atau Al-Qaeda pun..
kalau yer pun aku sendiri yg BOM KEDAI KORANG LA

Tapi sempat gak la aku snap 2,3keping gamba & shoot video skali..haha
k,terus balik rumah lepas shopping grocery tadi..
________________________

*roti LONGGOK! haha..seketul 69forint(Ft) = RM1.10*
_____________________________

Duk kt umah sampai kemlm..tu yg layan makan sup+roti sambil layan channel 18+ tuh…hehehe

plz baca posting DAY 3 untuk maklumat lanjut..hahha
okok,aku rasa cukup la untuk hari ke-4 nih…
x banyak benda aku bwt melainkn banyak mengadap laptop jer..
__________________________

*Fabian tngh on9 kt backyard rumah kitorang*
___________________________________

duk organise balik laptop aku…dah bersepah2 dah files & folders semua..
dah serupa cam bilik aku kt kg.subang jerhahaha..
skang dah jam 2am..kt KL dah 8am..selamat pagi malaysia yer kwn2 semua..
_______________________

*gamba kt central park dorang SEMALAM..kecik jer tapi happening dgn ragam manusia*
______________________

kk,tamat sudah la hari ke-4 nih…
nak lebih lanjut??
kk,untuk lebih lanjut korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
TOLONG LA CLICK LIKE
like entry nih dgn LIKE fb page tuh:)
nak komen sila ke ruangan dibawah POST A COMMENT tuh..
*video penutup untuk harini*
______________________

0 Comments:

Post a Comment