Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 29 August 2011

DAY 32 (29/7/2011) - "Ethic & Skill"


SENGAL JADINYER!…tido lewat giler pagi tadi..630 PAGI!
nih semua gaya2 gara2 nak siapkn blog punya pasal la..
she-laka betul..

taknak KOMEN & KONDEM pasal entry nih pun xper...tapi kalu ada ucapan Merdeka & Hari Raya tuh sangat la aku suker kerna dpt mengubat hati yg tengah sedih nih..beraya di perantauan sendirian T_T





Nak edit gamba sebelum upload tapi software plak jadi tak betul..plugin tak leh pakai la..
kena re-install balik semua la…cis2 bededah betul lar!

Dapat tido sampai jam 1130pagi jer..
lagi sekali she-laka..
Baru bangun Daniel terus ajak gerak Debrecen naik bas..
dia ajak semua pergi sekali sedangkn baru jer celik mata!!
tak penyabar betul lar…
____________________

* street inSIDE street *

nih nak citer 1 benda lawak aku nampak harini..haha

Tadi kt town Debrecen dah ler hujan seharian..
nyesal kendong kamera kehulu hilir dlm keadaan gerimis seharian..

Kitorang sebenarnya g ushar hotel & apartmant kt town nih..
sbb beberapa hari lagi nak pindah towh plak..

*shi-yal,pindah lagi..waaaa penat*
_______________________

* DECO on the ground?! kreatif! *
* ok nampak sengal bdk kt tengah2 tuh *

Tadi time g kt 1 Bunggalow yg BESAR & STYLO untuk disewa kitorang selama 2bln seterusnya disini..
ada la assistant dr hotel tuh bawak tunjuk kitorang bunggalow tuh..

kitorang tergelak tengok belakang kuping telinga kiri dia...

aku x sure apa benda sebenarnya tuh..TAPI
__________________________

* org sini TAKDER PERASAAN terhadap hujan *

Tengok rapat2 dr belakang dia nampak CHEWING GUM!
hahahhaa!! chewing gum dia lekat kt belakang telinga dia!

mula2 kitorang ingatkn benda alah tuh alat bantuan pendengaran untuk org pekak tuh kan..
tapi dok tengok2 MEMANG BUKAN…sebab benda tuh xder sambung dlm telinga dia pun..haha

Aku rasa sbb xder tong sampah tu pasal dia letak kt belakang telinga dia kejap..
sbb mungkin kitorang tetiba nk jumpa dia & ganggu dia nk makan chewing gum kot..
ataupun dia nak SAVING makan 2,3x..hahaha

Xper..think positive..org2 Hungary ni pembersih..dorang tak buang sampah merata2..
aku tengok pun tiap2 pagi ada jer org yg bersihkan laman rumah dorang..
laluan kaki lima depan rumah pun dorang bersihkan skali..
xder nak mengharapkn DBKL/Cleaner mcm orang Malaysia nih..
___________________

* random shot,lunch @ McD,Debrecen Hungary *

Mana2 tempat makan pun sama..
sisa makanan & lebihan sampah2 kita kena buang sendiri..
Kalau ada yang tak nak buang sendiri tuh..
MEMANG SUSAH NAK NAMPAK KT SINI..
cuma Diego jer yg PEMALAS..

Sampah2 kasi tinggal jer..dah paksa baru nk buang

Kt Mc’Donald kitorang pergi pun sama gak…sampah & bungkusan burger kena buang sendiri..
EHHHH..jap3!
haaa….kt Mc’D Hungary nih lain dr tempat lain..
TAK DER TONG SAMPAH untuk kita buang bungkusan makanan kita..

Mula2 aku nak buang sampah2 dlm tong dorang..tapi dok cari2 tak jumpa pulak..sekali..
ada 1 cam almari kecik tanpa pintu yg perlu korang susun masuk tray/dulang makanan korang tuh..
Susun jer bertingkat2..nanti dah penuh 1 almari baru ada pekerja dorang dtg collect..haha..jgn harap la nak implement budaya nih kt Malaysia…JAHANAM jadinyer..
__________________

* 1st time tengok concept camnih *
* dpt cawan berbentuk BOTTLE CAP coke..kt Malaysia kan ada bwt cawan berbentuk TIN COKE *

MEMBACA PETA

Ok,ada mempunyai CONFIDENT LEVEL yg tinggi untuk membaca peta..bukan nak kata HEBAT GILER sampai bole baca yg detail2 dlm hutan tuh..
tapi peta standard yg selalu org pakai untuk berjalan dlm bandar..senang kata standard google map tuh dalam tangan la kalau nak baca..

Tapi si Daniel nih masih berdegil tak kasi aku pegang map..tadi kitorang mencari 1 apartment kt lorong2 bangunan..
Lepas aku ambik map kt dia x sampai 10min terus jumpa dah apartmant yg kitorang cari tuh..

Itu pun aku double cek dgn sorang pakcik kt tepi jalan..walaupun dia mmg ZERO ENGLISH tapi aku gunakan kepakaran bahasa INTERNATIONAL aku untuk berkomunikasi dgn dia..haha
Aku tunjuk peta kt dia..pastu sekali dia cakap apartmant yg kitorang cari kt depan mata kita jer! haha..
Betul2 seblah kedai yg kitorang bertanya tuh…

*ok kita sambung entry ESOK pulak..ingat,walaupun sibuk berhari raya,ingat2 la aku di perantauan nih,SETIAP HARI aku hapdet entry baru..*
LIKE fb page aku tuh ok :)


___________________

* cafe di tengah2 antara 2 buildings *

*time kt Argentina dulu pun aku jugak penyelamat mencari Bolivia Embassy kt downtown Buenos Aires..serabut wei cari address kt Buenos Aires tuh…Soon Seng lead memang sengal tak jumpa2..aku lead dia x sampai 30min dah jumpa..rupa2nya Embassy tuh depan mata kitorang jer selama 2,3jam berpusing2 tengah2 town tuh..haha*
____________________


* sangap nk climbing *

tau la masing2 dah sibuk nak balik raya*aku sedih*..tapi kalu tetiba ada yg TERBACA
entry nih,sila lah click kt bwh tuh
 sesudah selesai membaca :)

0 Comments:

Post a Comment