Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Saturday, 27 August 2011

DAY 30 (27/7/2011) - "Hujan Emas & Hujan Batu"

* statue pakcik nih sngt iconic dgn town Hajduszoboszlo..cuma korang kena GOOGLE sendri ler :p *

HOW YEAH!! HARI KE-30..
hari Rabu..
DAH CUKUP SEBULAN di tanah EROPAH…HUNGARY..
fuh..maknanya korang akan baca entry nih sebulan selepas dari TARIKH asal aku tulis..
27 OGOS 2011 kan harini??
hermmm…camtuh nnti hari ke-90 hari terakhir nak balik Malaysia nnti mesti la aku dah kt rumah..
haha..

lagi la senang aku nak monitor comment2 di MAIN PAGE walaupun xder sesaper nk komen pun..hahaha!!



SEMALAM TERPAKSA bwt entry 3 SERENTAK sbb skang dah pindah kt rumah baru..wifi router sngt sengal,mlm2 ditutup & xleh support multiple laptop..so,terpaksa BERJALAN KAKI 500m hanya untuk tumpang wifi di Hotel Silver..tapi alhamdulillah harini 26hb Ogos owner rumah dah tukar router baru..so saper yg masih belum baca entry 3 hari serentak semalam silakan click memana yg korang suka:)

1) DAY 27 (24/7/2011) - "Extra Large,Extra Weight & Extra Charge!"
2) DAY 28 (25/7/2011) - "iLmu Bersepah,Bukan Kedekut,Tapi Berusaha"
3) DAY 29 (26/7/2011) - "Blog CARA AKU"

aku rasa untuk video2 travelouge aku nanti lebih baik aku upload selepas balik KL & lepas selesai 90 entry aku…
HOPE ada yg masih ikut baca entry2 blog aku nih..
sorry la geng,aku x hebat tulis blog..
aku jenis bantai tulis jer apa yg aku bwt setiap hari..tanpa susunan ayat yg BUNGA2 & PUJANGGA2..

aku buat,aku bantai tulis..aku baca balik di masa akan datang..
untuk video…BOLEH LAYAN BANYAK KALI..
sabar skit yeh :)
semlm kt sini hujan turun skit…tapi pagi jer la..sebelum tengahari dah brenti..
_____________________

* aksi 'bapak Jackie Chan'..50thn & masih yoyoing!cool^^ *

TRAVELLER TIPS

beberapa hari sebelum nak pergi tempat yg korang nk melancong tuh RAJIN diri untuk
study skit pasal CUACA SEMASA kt tempat korang tuh nanti..
walaupun dorang kata IT’S SUMMER HOLIDAY NOW…
belum tentu panas setiap hari..
cam yg kena kt aku skang nih..
seminggu yg lepas jer cuaca panas sepanjang hari..PANAS GILER SAMPAI HITAM KULIT!
___________________________

* aksi Diego..sebaya dgn aku..sudah berkahwin tapi belum bernikah :p *

dah masuk minggu nih tetiba cam hujan tuh datang balik..haha
bagus gak,lebih banyak masa untuk lepak2 kt rumah dgn on9 jer..haha
harini pun jenjalan kt street main yoyo skit2 jer..
mula2 pegi tengahari tadi orang tak ramai mana pun..cam biasa2 jer..
sebab waktu siang ramai tourist lepak kt dalam HUNGAROSPA..
mandi mander & bersidai bwh cahaya matahari..
perghhh..cuci mate ;p

tapi senja kitorang keluar balik g kt street…
tu dia…
BERSEPAH MANUSIA..
ramai giler orang!
tourist semakin bertambah minggu nih..semakin ramai remaja2,kanak2,family2 yg datang town Hajduszoboszlo nih..
dorang lepak kt street sampai ke lewat malam..
ada yg sekadar bersidai duduk2 jer kt tepi jln..
________________________

* parking hanya untuk Hotel SIlver *
* Bell House - Iconic building di Hajduszoboszlo *

kadang2 kesian gak aku tengok..
ada skali tuh nampak 2,3org budak yg duduk kt tepi jalan dengan beg pakaian dorang..
dlm hati aku terpikir..
“kenapa dorang duk kt tepi jalan malam2 bute nih dgn beg baju semua??”

TAK MUNGKIN dorang baru sampai town nih tngh malam sampai xder bilik kosong lagi dah..
TAK MUNGKIN jugak dorang kena halau keluar dr bilik..

mcm2 soklan berlegar dlm kepala otak aku nih..
KESIAN beb..dah le sejuk kt luar nih..
muka plak masing2 cam muka 15sen jer..
ikutkn hati aku nak jer ajak dorang masuk bilik aku tido sekali..
xper,aku tido atas lantai jer..biar dorang tido atas katil aku..
2org bdk pompuan jer kot..
bukan 1 bas yg xder bilik tuh..
*jgn salah faham..xder apa2 niat jahat disini*
xder terlintas pun benda2 jahat mcm yg korang pikir tuh..hahaha
________________________

* bersama rakan cilik sejak dr awal disini sampai waktu ini masih setia :) *

nak citer pasal kesian..
ni lagi nak kongsi pengalaman..

itu hari adalah lepak dpn COOP Supermarket dpn hotel kitorang nih..
time tuh aku duk tunggu Daniel kt luar kedai..malas nk masuk dlm..
tetiba aku nampak sorang pakcik nih berlegar2 dpn kedai cam x tentu arah jer..
dah tu dia g kt tong sampah dok kuis2 isi dlm tong tuh..
aku budget dia cari tin aluminium untuk recycle balik ker apa..
sekali dia bantai amek rokok..

nasib dia jumpa sebatang rokok yg baru separuh dihisap..
pastu dia g plak kt public phone seblah tong tuh..

aku ingatkn dia nk calling sesaper kwn2 dia ker sanak saudara ker…*haha*
sekali dia kuis2 dlm lubang duit baki syiling tuh..
cari duit syiling org yg lupa nak ambik kot..
___________________________

* aku mmg xder kerja..tapi dlm hidup nih kita kena cuba benda2 baru & peliks *

hermm..
aku ingatkn kt Hungary nih semiskin mana pun orang tuh xder la se susah macam nih..*ataupun duaSusah,tigaSusah*
rupanya ada jugak org yg sangat susah sampai tahap camnih..
ceh..kalu kt KL memang BERSEPAH2 adegan camnih..
cuma aku tak sangka jer bole nampak benda tuh kt town nih..
_____________________

* gelagat pelancong *

ok balik ke dunia reality semula..
HARINI ADALAH HARI PERTAMA aku upload entry yg PERTAMA dlm blog..
korang yg belum baca bole click SINI..

follow ME at FB kalu masih belum LIKE :P


haha sebulan tulis,selepas sebulan baru upload..
pada sesaper yg mengikuti cerita nih dari HARI PERTAMA sampai skang nih,TERIMA KASIH diucapkn:)
sory aku mmg suka tulis panjang berjela2..
video coming soon ok:)
chau2..sambung esok pulak..nak edit video nih..

LIKE sebagai tanda menyokong & anda telah selesai membaca entry ini..entry2 yg lain pun jgn lupa LIKE kalau dah baca ok:)

0 Comments:

Post a Comment