Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 26 August 2011

DAY 29 (26/7/2011) - "Blog CARA AKU"

* aku bersarapan dgn roti & kopi ajer.. *
hari SELASA…hari ke-29 bulan JULAI 2000sebelas..

plan nyer nk g bwt demo dlm HUNGAROSPA mcm kebiasaannyer..
tapi…
ntah ler..minggu nih mcm musim hujan awal2 dulu datang balik..
asyik hujannnn jer..
alang2 dah hujan per lagi..
SAMBUNG TAIDO LAAA!! hahaha
LAGI SEKALI komen untuk ENTRY ni pulak :p



sampai ke tengah hari bai tido.haha..
dok on9 kt luar sejukkkkkk jer..pakai sweater..
semlm dah kasi botakkn kepala lagi..
Thx to Deigo Chagas..
rajin dia bawak machine potong rambut dr Brazil…
beli kt brazil,tapi tengok blakang MADE IN HUNGARY…haha

mesin potong rambut pulang ke kampung halaman..

SEHARIAN DOK KAT RUMAH ONLINEEE JER KERJANYA aku nih..
tapi bukan on9 kosong…
aku belajar & cari idea2 & trick2 camner nk buat blog aku nih BERWAJAH BARU..
______________________

* kali ni berEMPAT pulak..entry DAY 28 ber3 ajer :p *

macam yg korang tengok skang nih..
dulu blog aku background dia gamba gunung & ada shade warna hitam transparent..
mungkin dulu aku jiwa kacau skit kot..haha
itu pasal blog aku konsep dia macam DARK SIDE skit..
tapi aku suka camtuh dulu..sbb bagi aku tenang skit tengok screen laptop camtuh sbb gelap kan..
so,mata tak der la penat sangat nk ngadap laptop lama2..

TAPI..
aku dah ubah mcm2 seperti keadaan sekarang nih.

mulanya aku nak pakai iWeb untuk bwt blog & personel web aku untuk HUNGARY TRIP 2011 nih..
nampak jer senang..tapi LECEH la pulak bagi aku..
nak kena create new layout,new design,nak hosting web,nak nih tuh..rabak..
_______________________

* SEHARIAN duduk camni jer depan laptop *

mmg ada cara FREE untuk upload iWeb masuk tenet..tapi tetap serabut gak bagi aku..
xper la..mungkin belum CUKUP MASA untuk aku study semua tuh..
dah study sampai 90% dah…
tapi aku malas nk guna iWeb nih sbb pening nk pikirkn layout & template baru untuk web tuh nanti..

so,penyelesaian TERBAEK adalah KEKAL dgn blogspot jer la..:)

x kisah la org kata
“ala,blogspot free..apa barang..pakai la dotCOM sendiri..baru cool..”

biaq pi la hangpa nak dotCOM ker..dotORG ker…ciDOT ker..;p
*sory DOt :)*

pakai apa yg ada jer la senang..template dah ada tinggal pilih & tweak2 skit2 jer..

tapi aku tetap x puas hati dgn standard tweak blogspot nih..
atleast aku nk supaya blog aku nih senang dibaca & sedap skit mata memandang..
nak DETAIL2 giler cam dorang nih mmg PAYAH lar!

sickchild
Oh!Media
Serious!

dorang pakai domain sendiri..pakar dlm bidang masing2..
xper,aku bwt untuk kebahagiaan diri sendiri cukup lar..
janji AKU SENDIRI bole tengok & baca balik apa yg telah aku lalui yg lepas2..
_____________________

* mmg takder tujuan amek gamba nih pakai ifon jer kot *

seharian beb dok baca macam2 post & notes dr source2 yg berbeza2..
cari pasal camner nk break entry jadi two part la..
camner nk centre kan title blog la..
camner nk centre kan date jer yg belum berhasil lagi..

tapi yg bestnyer dpt masukkn FB punya komen box kt bwh tuh.
lagi menarik sbb bole tau saper jer kwn2 yg ada baca blog entry..
thx jugak kt korang yg dah baca & komen..
yg click LIKE pun thx gak..

aku tau…korang click LIKE sbb x habis baca pun..panjang giler kan??
haha..
dah settled..malas nk bebel2 lagi..
sambung esok pulak k..

follow ME at FB kalu masih belum LIKE :P


LIKE jer dah cukup kalau takder idea nak tanya kt comment box di ATAS tuh :)

0 Comments:

Post a Comment