Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 26 August 2011

DAY 27 (24/7/2011) - "Extra Large,Extra Weight & Extra Charge!"


*semlm ngantuk giler+enjoy melayan wi-fi sampai malas nk tulis blog.so,tulis pada 25hb Julai untuk entry nih*

hari ahad..cuma untuk 3 hari 2 malam sahaja duduk kt blik bawah Hotel Bunggal├│ (Kabin House)…bilik yg sempit.tapi ada laman yg menarik untuk duk lepak2 santai..
LAGI KEJAM comment box kt main page :p



penat sial duk 3 hari jer pastu kena packing balik beg bagak aku tuh untuk PINDAH lagi..
kali ni pindah ke bilik yg lebih besar & lebih depan dgn mainroad/depan hotel/dekat dgn Hotel Silver…
so FREE WI-FI!…hahaha
2 jer tujuan utama kitorang nak pindah bilik lain..

1) space yg lebih besar
2) WI-FI!

HAHA!…semua boring giler bila xder wi-fi..dorang xleh nak video chat dgn family dorang..xleh nk ‘berbisness’ dgn internet..haha
aku ok jer…dpt on9 sekali sehari pun dah ok..
sebab aku akan ada lebih banyak masa untuk mengadap edit gamba & edit video..
tapi bila da ada wi-fi nih habis la..ngadap tenet jer la jawabnyer..
fb & utube untuk mencari ilmu:)

semlm x bwt apa2 demo pun kt Hungarospa..masuk jam 3ptg..tapi sia2 jer jalan kaki masuk sekali dah sampai2 cuaca mendung terus…hujan daa sekali..
terus cancel slot untuk ptg tuh..
mlm pulak g street orang bapak ramai…tourist bersepah2..tapi aku tengok semua sama jer..xdpt nak beza yg mana tourist dr German,Poland,Hungary,Austria dan lain2 lagi..
penat2 sembang bahse Hungary sekali dorang x faham sbb dorang dr Germany..haha,mmg hampeh..
baik cakap bahse English jer..
___________________

* saper tau nama alat musik ini pula?? sila berikan jawapan anda di FB comment section above :) *

Hotel Bunggal├│ nih harga dia lebih murah & affordable untuk keluarga2 yg berbudget sederhana..
no fancy2 things la..bagus untuk 1 family rehat2 hujung minggu dalam suasana santai & classic..

pindah ke bilik baru kt tingkat atas..mampui nak mengangkat beg bagak aku..
kalu itu hari bilik sederhana yg dipisahkn ke 2 bilik tido yg kecil & toilet di tengah2…
sekarang pindah 1 main bedroom yg besar…xder bilik tido kecik2 dah..masuk2 jer dah seketul bilik besar ada 1 tilam besar & 2 tilam kecik berasingan..
cam biasa aku lagi sangkut sanggup ambik tilam kecik JANJI AKU SORANG2..xder kongsi2 tilam..

kt Lorena Panzio/Pansion itu hari 1 bilik aku kongsi ber2..
pindah masuk Hotel Silver 4 bintang tuh 1 bilik kongsi bertiga..TOILET pun kongsi bertiga..
pastu masuk Kabin House 3 hari tuh 2 bilik berasingan tapi toilet kongsi ber4..
skang lagi HARU..
1 big bedroom 4 org dalam & toilet kongsi ber4!!
toilet tuh dah 1 hal..
ni dalam 1 main bedroom 4 org sekali duduk…no seperate2 room dah..haruuu….sembangggg jer kerjanya..yg sorang kentut..SEMUA DENGAR..yg sorang chatting,semua bingit..
dah malam sorang berdengkur..yg sorang lagi balas pantun balik..
cabar mencabar enjin v6 atau v12 saper lagi hebat bunyiknyer…
HADOIIIYAI..tension nak taido camnih..
________________________

* takder lagi bessar ker?? *

TIPS UNTUK TRAVELLER

kalau korang yg suka travel & bawak luggage personal yg besar2 & ada tayar tuh..
disarankn bawak ler luggage yg cutting dia vertical shape tuh..ada tayar kt bawah & hadle kt atas yg bole tarik2 tuh..
ala cam beg budak sekolah rendah jenama SWAN tuh..hahaha


sebabnyer,walau SEBERAT mana beg korang..
AMAT MUDAH untuk ditarik kerana,dgn mencondong kn beg itu kehadapan jer dah jadi ringan untuk anda menarik beg itu berjalan2..
berat beg telah dikurangkn ketika menarik beg anda itu..
semasa di airport atau ingin berlegar2 di sekitar airporrt pun lebih mudah dgn menarik beg luggage anda yg berbentuk ini..
_________________________

* random shot *

JANGAN TIRU MACAM SAYA..

harap sahaja beg luggage bagak besar…tapi cutting dia horizontal shape..
dah tuh soft case bukan HARD PLASTIC CASE…
kena tarik secara mendatar jer…MEMANG BERAT GILER!
lain la kalu luggage anda jenama SAMSONITE! (betul ke aku eja haha)

kalu HARDCASE luggage yg mendatar memang senang giler nk tarik..apatah lagi tolak..
dah macam skateboardd jer rasanya..tapi reger memang koyak pocket la..
kalu bernasib baik bole dpt yg 2nd hand kt Cash Converter..tapi itu nasib la kalu dapat yg masih ada tayar atau masih elok locking system dia..haha

rasa menyesal x bwk luggage yg hardcase..jadi cam org bodoh jer tarik luggage bapak besar nih dgn gaya seperti…
“membawa seekor anjing yg degil berjalan2 diwaktu petang”

tarik dr belakang dgn tali beg yg hampir putus..tayar pulak dah sewel x betul..nasib baik 60% masih berfungsi..
kena macam lagi 1 luggage aku time kt Bolivia tuh..lagi haru..size lagi BESAR GILER..tapi tayar dia dah 2x tukar pun mmg xleh nak support WEIGHT yg aku bawak..
apa xnyer…50Kg slumber aku sumbat semua skali dlm 1 luggage tuh..
nak tegakkan pun susah..inikan pekerja kargo airport..hahha padan muka korang & padan muka aku sbb kena bayar beratus2 US dolar untuk extra weight tuh..
menyesal tak sudah time 2009 Bolivia tuh..
lagi bagus aku beli 2 hard case baru cam Soon Seng daripada bayar extra weight kt airport..
harga bayar extra weight LAGI MAHAL dr beli 2 hardcase baru…
BBBBBBBBBB@BBBBBBBBBi btul la..
____________________________

* ada yg LEBIH BESAR dr nih aku jumpa..nntikan entry2 akan dtg *

ni nak balik KL 27 Sept ni camne la rasanya..
nak beli hardcase baru…confirm2 kt Hungary nih LAGI MAHAL dr KL..
nak tinggal kn luggage besar aku nih kt sini pun sayang rasanya sbb aku bole pakai kt bilik aku simpan koleksi2 beg aku..sumbat jer semua dlm luggage nih haha..
ahhh tolong aku dlm delima..
k lar..aku malas nk tulis apa2 dah..cukup untuk hari ke-27 nih..
mau sambung edit video.
cha-alip-but=cabut!

follow ME at FB kalu masih belum LIKE :P


owh2!! ITU HARI ada citer pasal nak bwt video response MAT LUTHFI kan??..haaa ini DAH SIAP DAH! pendek jer tapi nk siapkn punya la LIAT!


LIKE jer dah cukup kalau takder idea nak tanya kt comment box di ATAS tuh :)

0 Comments:

Post a Comment