Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 23 August 2011

DAY 26 (23/7/2011) - "Makan,Makan & Makan"

* ni la paket maggie yg PERTAMA aku buka pada 12 Julai itu hari *

Salam…PERTAMA kali aku buat entry blog tulis setiap hari..
antara sebab utama aku nk tulis setiap hari adalah disebabkan aku nak tengok balik mcm mana progress sepanjang perjalanan aku selama 90 hari kt HUNGARY untuk yoyo tour 2011 nih..


KONDEM JIKA EKONOMI PERBUALAN INI korang sangat TAK SUKA..eh,ada aku kisah?


sebelum2 nih aku lebih banyak amek gamba tapi x upload pun..
pastu aku lupa macam2 kenangan pahit & manis yg lebih seronok kalau dpt dikongsi bersama kawan2 semua..
*tapi aku tak pernah nak paksa pun korang semua baca benda2 yg aku merepek setiap hari nih..kalau boleh aku tak moh dok ulang2 cerita benda yg sama bila balik Malaysia nanti..lagi senang kalu korang dah baca & tinggal share balik dgn aku jer..hehe*

nk harapkn UPLOAD GAMBAR mmg tak lar..nak tunjuk kwn2 koleksi semua gamba aku pun mmg payah la..ada beratus2 ribu ..haha
itu kalau campur kn semua la..

10 HARI JER DUDUK HOTEL
perghhh…baru nak JATUH HATI terus aku SAKIT HATI!!

duk kt Kabin House nih lebih aman skit lar..sbb kita bole lepak2 kt luar minum2..ada laman semua lar..
tapi yg x best cuma bilik tido nih KECIK GILER..
betul2 ada 2 bilik kecik,toilet sebijik dgn ruang dapur yg kecik gak..haha…xder ruang tamu pun..
ruang tamu kitorang kt luar rumah..terbentang LUAS! *kawasan lapang*
tiap2 petang ada warga2 emas menyanyi2 pakai piano kecik alah yg bole dok pam2 angin yg dok sangkut kt leher tuh..apa nama ntah..
sedap gak la dorang nanyi sama2…pakcik2 & makcik2…rasanya lebih layak panggil atuk & nenek jer kot..umur dah lanjut masing2..

*ini gambar2 dr entry SEMALAM,so aku re-upload balik jer sbb ada kaitan dgn entry nih*
_________________


harini cuma ada 1 sesi demo 2x slot dlm Hungarospa..
lewat ptg hujan sampai ke mlm..sejuk tak hingat!
so selamat kitorang dr g main yoyo kt street…
penat bai berjalan jerrr kerjanya…lenguh dah kaki nih..
yg paling penting…TAPAK KASUT & CROCS DAH HAUS!hahaha..
itu yg aku sayang tuh..

time kt HOTEL dulu dinner & breakfast aku hampir sama setiap hari..
aku amek

BREAKFAST


watermelon+orange juice+scrambled eggs+roti & tidak dilupakan COCO CRUNCH BERSAMA SUSU! itu untuk tumbesaran badan supaya lebih BESAR & SIHAT! HAHAHAHHAA

*ok kaki dah sejuk giler..sbb tadi g on9 jap kt luar rumah haha*


skang sambung tulis blog balik..

DINNER


nasi+ikan+ice cream+chocolate cair+whip cream+coklat cake+whip potato+WATERMELON wajib sebab kitorang x order air minum..
dinner xder kasi free drinks..kena beli..
so aku amek tembikai sebagai pencuci mulut & 100% original fresh juice! hahaha

*x suker debu! di Diego nih bole pulak kemas2 katil tngh2 malam..dah ler bilik nih kecik…berterbangan daa debu2 halus..><*
_____________________________

* mat saleh kt sini PAK LAHAP jugak sebenarnya *
* ini ice cream SANGAT SEDAP..pencuci mulut & pembasah tekak aku *
KELAS BAHASA

ice cream = fagylalt
english / hungarian

tapi mulai dr hari dah pindah kt Kabin House/ Hotel Bunggal√≥ nih mana ada free food lagi dah..
kena mkn luar cam biasa balik..
tapi disebabkn aku tengah nk saving kaw2 so aku terpaksa catu skit makan & minum aku..
breakfast roti dgn majerin jer..
lunch lewat2 skit mkn burger..
dinner ikut dan..BURGER gak..perghh…
mmg kena saving camnih.
burger biasa pun dah Rm5 paling murah bole dpt..standard reger RM8 kt lain2 tempat…belum masuk air lagi tuh..
haha tiap2 pagi sebelum g bwt demo singgah COOP Supermarket beli mineral water..
RM1.60 jer sebotol 1.5L tuh..tapi minum 4org! haha giler..dorang la pemalas nk beli..asyik belasah aku punyer jer..

hermm…aku bukan kedeng pasal makan2 nih..
aku nk saving bersebab gak..tapi yg 1 benda ni bukan sbb aku saving la..ini sebab kenapa aku suka makan benda2 junk food nih..

AKU BORING DGN MAIN DISH DORANG…makanan berat2 dorang kt sini x best..3,4x kali makan dah bosan..

so,aku cari junk food jer la PALING SEDAP kt sini..
tapi junk food dorang pun sama x banyak pilihan gak..haha
belasah keropok,coklat,roti dgn benda2 merepek jer aku kt sini..
lagi sedap dr spagetti,pizza & soup2 dorang tuh..
boring dowh makan benda2 berat camtuh..

lain la kalu kt malaysia ada nasi campur! hahaha!! itu memang PEBERET aku..
fast food kt KL mmg jarang aku makan..nasi campur mmg peberet..
nk g fast food sekali sekala jer..

hermm…1 soklan untuk korang2 yg membaca nih..
camner korang tulis blog huh??
aku tak faham laa…
ramai sangat org yg dok tulis blog nih mcm TERIKAT dgn mengikut style orang lain atau pun cuba MENJADI ORANG LAIN..
konon2 nak act cool & PUJANGGA bagai la susun kata2 dlm blog..
ramai yg menarik..tapi ramai jugak yg x menarik..haha

aku nih bukan pandai nk berpujangga atau bwt cerita pun..
aku jenis suka cerita APA YG TERJADI DLM HIDUP2 SEHARIAN aku..dlm cara penulisan bersahaja..
malas nk susun cerita sangat…itu pasal la aku tulis blog SERUPA DIARI…
hahaha..
kk,korang dah boring kan?
mula2 dulu bwt blog aku suka mencarut2 pasal Bolivia jer..haha
geram dowh duk sana..ada jer benda2 pelik yg bwt panas hati..haha
dah la..mau taido
zzzz…:)

owh2!! ITU HARI ada citer pasal nak bwt video response MAT LUTHFI kan??..haaa ini DAH SIAP DAH! pendek jer tapi nk siapkn punya la LIAT!


tak suker ENTRY tapi korang mesti suka click BUTTON LIKE kt bawah tuh kan?? hehe bohong la xder FB..xkan x kenal button LIKE tuh..

0 Comments:

Post a Comment