Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 22 August 2011

DAY 25 (22/7/2011) - "Aku Murung,Boring & Lazy Day"

* Hajdúszoboszló with Love *

PALING MALAS BERPINDAH2..*berpindah lagi!*
perghh..bukan apa,aku nih malas nk kemas balik luggage aku 2,3 kali pastu nak menariknyer dah la berat giler!!
BERAT GILER ok..
dekat2 30Kg..kalu hard case luggage xper gak sedap menolak..
nih luggage yg soft cafe..kalu dah berat camtuh jadi lendut jer isi nyer..
perghh..cam menarik anak lembu balik kandang waktu petang daa leceh nyer..



3 entry dlm sehari..tapi berkali2 aku sambung tido sbb penat+ngantuk..apa KOMEN anda?
sengal atau cemerlang?


tapi yg betul2 lagi bwt aku marah harini adalah CROCS AKU ROSAK!
velcro strap dia kan ada button kt tepi tuh…haaa benda button hitam kecik tuh PATAH pulak!
mmg la aku beli murah jer..RM20 jer kt uptown sec24 shah alam..
tapi aku jaga crocs nih sayang giler kot..setahun lebih aku pakai tapi masih maintain cantek lagi..
perghhh panas hati sial..ni semua gara2 menarek luggage aku time keluar dr LIF HOTEL SILVER 4 BINTANG TUH..*click untuk cerita pasal aku pindah hotel dulu*
harap jer hotel 4 bintang..tapi LIF bapak kecik!

terhegeh2 aku nk tarik keluar last2 kaki aku sangkut bwh luggage sbb xder space nk keluar dr LIF tuh..
hampeh punya LIF!!

*korang bole baca 2 ENTRY (SINI & SINUN) yg aku siapkn jugak sebelum entry yg hangpa dok baca nih*
________________________

* tinggal kenangan jer la duk sini *

sebenarnya pagi nih tetiba pulak Daniel suruh kita semua kemas2 beg balik..mula2 Diego cakap kita nk pindah depan..
celaka cacat betul..ingatkn nak pindah DEPAN PUNYA BILIK…
sekali pindah DEPAN HOTEL PUNYA BUNGGALOW…
PINDAH KELUAR DARI HOTEL MASUK BUNGGALOW small size kt depan hotel kitorang..
hahaha..ada masalah dalaman skit kali nih..
cis2,promotion kali ni mcm2 dugaan..
dr duduk kt private villa sampai masuk Hotel 4 Bintang…last2 tercampak masuk bunggalow kecik nih..
lagi murah..lagi kecik,lagi aman,lagi sempit!..
MAK AI…sempit la bilik dia..xder space sangat..*aku sengal tak ambik apa2 gamba kenangan dlm bilik dia yg sempit tuh*
keperluan asas dia okok jer..xder top mana pun..
tapi aku suka building dia sbb dinding dia semua kayu..
feel mcm duduk dlm kabin dlm hutan jer..haha
ala2 dlm movie tuh..xder la mcm kayu balak seketul bagak tuh buat dinding.
tapi susunan papan yg bercorak kn alur2 kayu..
______________________

* suasana petang yg 'muram' bagi diri aku sambil pekena kopi brasil made *

nama tempat nih Bunggaló Panzió…style mcm kabin house..
dlm kabin nih memang xder Aircond..takder KIPAS!..tapi xper..
sbb sini sejukk jer..nasib baik sbb minggu nih cuaca cam tengah ala2 mendung skit..so sentiasa sejuk la..
aku xleh bayangkn nnti kalu dah masuk minggu2 panas terik balik..
aku harap jgn la panas giler kabin house kitorang nih..
dah la lantai bunggalow dorang nih x bersapu..berhabuk..
setiap penjuru ada debu skit2 jer..90% bersih la kiranya..
nih antara kabin house murah tapi dlm condition yg baek kt sini…bukan PALING murah ok..
ada lagi yg murah giler..
_______________________

* aktiviti warga emas waktu petang disini *
ok lar..aku rasa alhamdulillah jugak la pindah keluar dr hotel silver tuh..
cuma masalah paling utama dia aku rasa ada 2,3benda jer..
antara yg paling penting bagi aku::

1) SPACE KECIK!
2) TAK DER WI-FI!
3) NO MORE FREE BREAKFAST & DINNER!!

perghh..itu la paling penting bagi aku..
xder satelite tv xper lagi..xder swimming pool besar,free Thai massage,gym,sauna,super hot & super freezing shower, & mcm2 lagi..
TAK DER SEMUA TUH TAK PER LAGI..
tapi 3 yg kt atas tuh la paling penting bagi aku…huhuhuhu..
_________________________

* cara untuk menghilangkan keMURUNGan aku adalah dengan ENJOY MY LIFE *

haih~
terpaksa online kt luar dr rumah kitorang..curi line wifi dr silver hotel..
kabin house kitorang nih belakang jer dgn new building silver hotel..
across the sreet from our main building kt silver hotel..
SEJUKKK BAI mlm2 online kt luar nih..
tapi dpt on9 sampai batery laptop habis jer la..xleh lama2..
xper laa..janji dpt on9 pun dah cukup baik..cuma aku dah xleh nk resume torrent download aku lar camnih..
mmg x selesai la anime Dr.Slump 71Gb yg aku donlod tuh..huhu..
camner aku nk up VidBlog aku camnih??
aduiii…
xper2..think positive…at least dgn ketiadaan wifi kt Kabin House baru kitorang nih membuatkn aku ada lebih banyak masa lapang untuk mengadap benda2 yg dah tertangguh dr dulu…
benda2 dlm laptop aku cam nak edit gamba,nak organise balik files & folders..
YANG PALING PENTING SEKALI…

SIAPKAN VIDEO BAJEE & ANIZA!!…
perghhh…sepanjang ada kt sini aku cam bodoh giler..xdpt nak curi masa untuk ngadap edit video pun…
xtau la naper..susah sngt nk duduk berjam2 untuk edit video kt sini..
sentiasa sibuk dgn yoyo & jalan2 jer..
time tengah tulis entry nih aku baru jer selesai compress kan semua footage dorang..tapi x sempat nk edit apa2 pun lagi..
aku harap by the time aku UP entry nih untuk tatapan korang semua aku dah selesai bwt pun video dia..
MINTA MAAF BAJEE…
aku sibuk sangat kt sini..xder masa yg sesuai untuk ngadap edit video..:(

hermm…aku rasa dlm masa 2minggu dr tarikh 23/7/2011 nih aku akan cuba untuk siapkn 100% video dorang..
kalu xdpt jugak masak aku..bertambah sibuk dgn yoyo lagi la xder time nk bwt apa2..
______________________________



HASIL YG TERMAMPU AKU BWT UNTUK FAZLI & ANIZA


harini cuma berjaya upload gamba2 dr event AXN Malaysia Big Celen jer..
perghh..itupun selepas hampir sebulan punya event..haha
tapi kira ok lagi tuh..

BROGA?G.ANGSI?PERHENTIAN?CHERATING?YOYO KT KL?MANA LAGI??
MACAM2 EVENT KT KL AKU TAK UPLOAD PUN LAGI GAMBA2 DIA…HAHAHA

ok,antara sbb aku malas upload gamba::

1) TAK suka menunggu loading UPLOAD GAMBA..
2) TAK suka nak organise album dlm tenet.
3) TAK suka nak edit gamba2
4) TAK suka ORANG CURI GAMBA AKU.
5) TAK suka nak ngadap SEMUA gamba untuk pilih mana 1 untuk upload.
6) TAK suka KAWAN2 YG DEMAND mintak2 gamba.
7) TAK suka tengok notification bersepah2 sbb kawan2 suka BERSEMBANG KEDAI KOPI kt sekeping gamba jer..
8) TAK SUKA sbb SAYA TAK SUKA..

hahaha…itu la antara kenapa aku x suka upload gamba..
dah ler beratus2 & hampir beribu2 koleksi gamba aku ada HANYA untuk 1 event kadang2 tuh..
nak milih sekeping2???perghhh…memang betanduk ayam pun belum tentu nk upload..
itu pasal aku skang tengah nk merajin kn bwt video jer..
ianya seperti WRAP UP THE WHOLE THINGS in 1 pack..
pergghhh..cakap omputih la aku..haha
*belasah jer bro..dah itu jer ayat yg sesuai untuk 1-1 situasi tuh*
________________________

* pekerja di Bunggaló Panzió nih hebat main APA-NAMA-BENDA-ALAH-NIH? *
sila tinggalkn nama benda alah nih di comment box FB di atas yeh:)

pasal penulisan pulak..aku memang banyak benda nk tulis..*Palau cakap aku nih EKONOMI PERBUALAN*
haha,sesiapa yg dah baca sampai tahap nih dr 1st entry journey to europe aku nih mesti dah boring kan baca entry2 aku yg panjang…
kalu kt KL mmg malas sungguh nk nulis blog..
ada jer sebenarnya benda nk di citer..TAPI! aku malas betul nk duk ngadap laptop pastu cari ayat nak susun menulis..haha
penulisan mmg aku lemah…FAIL la senang kata..
poyo nk cover2 line lemah bagai..haha
itu pasal update status kt FB jer paling senang..pendek & pantas..
lagipun 1 benda yg jelas tentang kemalasan aku pasal tulis blog..

1) Dlm blogspot aku followers KURANG..
2) AKU bukan bloggers TEGAR mcm si Ainie si sengal tuh (sickchild)
3) BLOG susah nak spread story kt member2 tak mcm FB bole tag & live update
4) BLOG tak leh nak inform kwn2 dgn cepat..
kena promote baru la ada yg nak baca…cis hampeh betul korang nih..
_____________________

 * penutup untuk hari ini..aku ada shoot video,tapi belum edit pun haha *

korang sentiasa la FOLLOW APERTUREKU di FB untuk video harini yg mana akan diupload setelah pulang ke Malaysia nanti..


btw,thx la beb kt korang2 yg bergelar KAWAN aku yg sudi baca benda2 merepek aku nih..
aku mmg suka tulis panjang2 beb..
kt korang2 yg x mengenali aku dgn rapat tapi masih sudi membaca tulisan aku nih pun aku ucapkan TERIMA KASIH..
xtau la sbb apa korang bole nak baca jugak walaupun nampak sangat2 aku tulis citer pasal peribadi jer..
kadang2 jer ada ISI2 YG MENARIK..cam tips2 travel segala bagai kan..
hermm….harini xder nk citer pasal apa aku bwt kt street..hampir sama jer cam hari2 lain..
hermm…esok2 la sambung citer lain..mungkin nak citer pasal kt Hungary nih..
atau mungkin nak citer LUAR TOPIC dr Hungary pulak..
mungkin nak share citer peribadi,atau pendapat peribadi..
eh,korang..tolong share blog aku nih kt kwn2 boleh??
ala,kt sesaper yg suka menyebok pasal hal org lain lar..kt kwn2 yg suka baca PANJANG2 pasal seorang yg bernama NAZRI ARSHAD..yg suka tulis merepek panjang2…haha..kk
BYe

*aku tau ada yg dah bengang sbb aku meleret2 tak habis2* hahha
dah 4am! nak taido dah…matahari sat g nak terbit dah
ZZZzzzzzzzz……

LIKE sahaja dah cukup memadai bagi diri aku yg cukup kerdil didalam hidup anda nih..

0 Comments:

Post a Comment