Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Saturday, 20 August 2011

DAY 23 (20/7/2011) - "Sunflower Experience & Facebooking Wasting"

*LAKE dlm Hungarospa *
FB nih betul2 bwt aku lalai betul la..terbazir masa aku HARI NI..
HARI ke-23 nih giler sempoi…banyak masa lepak jer walaupun kena g bwt show gak..

cam tak biasa kan??..hehe,KONDEM la dulu segantang tiga SELEPAS MEMBACA ENTRY nih^^




<-------*korang perasan tak ada FLOATING widget kt KANAN tuh..baru jer bwt tuh..pening kepala aku google tau..per pendapat korang?menJENGKELkan ker atau rasa cam nak SHARE jer dgn kwn2 lain kan?? hehehehe*

bayangkn la..2x jer bwt show tadi dlm 1 slot ptg dlm waterpark..
pagi2 keluar g 1 nearby town dlm 30min jer jarak dia..
dok masuk LIbrary & swimming pool area town tuh..
sajer nk bwt oppointment untuk next time..nk bwt 1 demostration kt tempat dorang.
pastu 1130am terus balik Hotel sbb cuaca cam nak hujan..
lepakkkk sampai jam 2pm camtuh masuk Waterpark plak sbb cuaca dah ok balik..

TAPI dlm jam 430pm camtuh cuaca hujan balik..
keluar balik lepas dinner jam 8pm untuk main yoyo kt street sampai jam 10pm jer..

PUNYA LA BANYAK masa rehat sebenar nya tuh…bole qada balik tido time2 free camtuh..
tapi disebabkn ketagihan FB mmbuatkan aku x rehat langsung..
x tido pun…so energy tak recover2 pun lagi..
perrghhh..penat la bai..
2-4jam masa untuk rehat waktu siang tadi..tapi aku x gunakn dgn betul..
_________________________

* apa tujuan dorang buka pintu begitu?? *
* lintasan KERETAPI dihadapan..so dorang buka pintu keter sambil berhenti tuh nak bagitau KENDERAAN DIBELAKANG bahawa jangan ngade2 nak potong barisan! silap2 kena langgar kang..*

1 PENGALAMAN BARU HARINI..

time kt pool another town tuh,tetiba cuaca mendung dengan angin bertiup KENCANG!perghh…kalah kencang dia dr kt Santa Cruz 2009 dulu..
kalau cuaca angin bertiup kencang camtuh tandanya nak hujan lebat la tuh kalau kt sini..
so,BANYA KEDAI tutup ke street..sbb mmg xder orang pun keluar jalan2..
itu pasal la kitorang balik Hotel jer pagi tadi..haha x masuk waterpark pun..
selamat…sesi pagi & lunch hour cancel jer sbb cuaca…

owh,pengalam yg aku maksudkn tuh adalah aku dapat melihat 1 permandangan yg menarik harini..
otw balik dr town yg xtau nama tuh ke town aku..

kiri kanan lebuhraya/main road dorang kt sini semua ladang jer..
kalau bukan ladang Jagung mesti ladang Bunga Matahari..(kita pakai nama english la yeh..sbb senang nk tulis)
_____________________

* architecture building Aqua Palace *
* SANGAT BERTUAH aku dpt capture moment nih..SANGAT RARE nak dpt nih *
- Hotel Atlantis nih depan jer dgn entrance Aqua Palace
apa yg aku tengok tuh memang menarik..
angin meniup kencang ladang2 dorang tuh dengan BERALUN2…
dia bukan tiup sekali gus kasi kucar kacir ladang2 dorang tuh..
tapi ia bagai mengikut pergerakan kenderaan kitorang jer…

BEROMBAK2 la ayat yg paling tepat..
dia x beritup cam taufan tuh..
angin dia memang kencang habis punya..kalu anda badan ringan cam aku nih kurang 50kg mmg terasa cam nak melambung jer..haha

pokok2 jagung & sunflower dorang nih tinggi2..pastu TERBENTANG LUAS..
MEMANG LUAS…kalah keluasan sawah padi cam kt Sungai Besar tuh.hehe
_______________________

* memang tak der kerja sebenarnya nih *
* bendera Hungary *
Hajduszoboszlo adalah part of Hajdu-Bihar punya continent/country part dlm Hungary nih..East side of Hungary..
juga digelar sebagai flat country..
memang xder bukit & gunung aku nmpak kt daerah sebesar nih..
rataaaaaaaaa jer….itu pasal la tiupan angin lebih kencang dr KL..sbb tak der halangan dr bangunan2 tinggi & bukit2..
__________________

* cover tayar? mengelakkan dari kaki tersangkut kot..haha *
* santai di depan beach in Hungarospa *

Sunflower nih dorang tanam secara BESAR2an untuk bisnes pertanian dorang..
export luar negara katanya..nak bwt minyak,majerin tuh semua pakai sunflower la kalu kt europe nih..
*eh,btw itu hari aku nampak orang makan sunflower nih! besar pinggan western food size dia..dia dok ratah biji2 sunflower yg kt tengah2 tuh..aku tak plak bole makan camtuh..maybe dia panggang kot*


*video respond untuk MATLUTFHI yg aku citer SEMALAM bakal siap dlm 2,3hari lagi..akan di update dlm FB PAGE:)*




sebenarnya aku dah lupa nk citer apa lagi..sebab entry nih aku tulis pada 21st July..iaitu hari keesokan nyer..hahaha!!
aku NGANTUK GILER BABAS sampai da x larat nk ngadap laptop…
k lar…tamat kan harini ke 23 nih..
bye haha
___________________

* aku memang takder kerja dah nih *
tunjukkan SOKONGAN ANDA dengan LIKE entry nih..bukan mintak korang VOTE apa2 pun kt sini..^^

0 Comments:

Post a Comment