Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 15 August 2011

DAY 18 (15/7/2011) - "Yo-Yo & Blackout Hotel!"

* Vespa Piaggio warne cream..sangat sweet *

SEMALAM ada citer pasal aku menulis dlm suasana gelap..
bukan sbb aku tutup lampu bilik hotel aku nih…tapi,
HOTEL BLACKOUT!

*PALAU aka Azri Aizat cakap,aku nih EKONOMI PERBUALAN sebab aku ada banyak idea nak cakap..ok,bukan membebel dah tau;p *




HELL YEAH!! HOTEL SILVER 4 BINTANG BLACKOUT!
TAKDER ELEKTRIK…
hanya disebabkn HUJAN LEBAT diluar jer kot..
angin jer ganas..airnya xder la sangat lebat..
mula2 dia main2 tutup buka lampu cam lampu kelab malam..
tup2 TERUS PADAM semua..
perghhh!! menyirap bandung siak..
mula2 Wi-Fi dia putus..ok fine,bole relax lagi la wifi xder bole bwt kerja lain dgn laptop xpun layan 50channel kt tv jer..

sekali dah blackout semua mmg ha-rem-ja-dah-lah…
time kt VILLA LORENA dulu kalu hujan lebat wifi jer yg putus..letrik maintain ada lagi..kali nih cis2 betul la..

EL PRIMERA VES la kena blackout dlm HOTEL..
el primera ves = 1st time (in spanish)

nasib baik aku bwk headlamp Rm49 yg aku beli kt giant berjenama ENERGIZER..
_____________________



* ni gamba dr Google jer..tapi headlamp yg SEJIBIK sama *

TIPS UNTUK TRAVELLER

untuk korang2 & anda2 yg suka mengembara/travel/bercuti/backpackers atau apa2 jer selain dari g OUTDOOR ACTIVITIES mcm bercamping..

SILA BAWAK SMALL TORCHLIGHT ATAU HEADLAMP..
dah kalu pegi camping mmg sah2 la korang bwk kan..
tapi kalu g bercuti pun bawak jer..
mcm2 boleh terjadi tau..antaranya cam sekarang nih..
dlm HOTEL 4 BINTANG TIME HUJAN BLACKOUT..!!

bole jadi jugak kot2 korang terkandas kt stesen bas ker..dlm hutan ker..atau airport yg gelap time nk tido mlm2..
inilah gunanya lampu picit & headlamp tuh..
senang untuk korang nk cari barang dlm gelap..
dalam kes aku nih..aku guna untuk dlm jamban..nak mandi & gosok gigi lagi senang ada lampu kecik2 camtuh..
EMERGENCY BEB..

tips nih amat berguna untuk u all yg suka bercuti tuh..
________________________


* ini BUKAN TRAM *
* haaa...yg ni baru Tram *

oia…(sebut Oh e-ya / oh yea)
harini hari pertama kitorang bwt street show
bukan official show pun…just g jln2 kt street untuk bwt skit street show kt public nk tunjuk yg kitorang dah start promotion..
ptg tadi stock yoyo baru sampai dgn LORI dr Budapest ke Debrecen..
aku dgn gaya slumber tak peduli relax jer naik open stage kt street tuh bwt live show without music & microphone..
menjadi beb..semua org brenti untuk tengok haha..
aku jenis x kisah sangat dlm bab2 camni..
___________________

* disebabkan nak nampak cantek dlm gamba,fungsi Gri2 tu dah jadi terbalik! haha *
* random shot *

siap tadi ada sorang bdk main yoyo profesional dpn kitorang..
ah standard 125 la tuh..
org luar dtg nak bwt promotion yoyo basic dia nk menyibuk tayang diri yg bole main lagi hebat dr kitorang..
tapi dr apa yg aku tengok..bdk tuh boleh tahan la trick dia..
tapi aku YAKIN MALAYSIA BOLEH yg aku lebih hebat skitttt jer dr dia..hahaha

PENGALAMAN beb..
aku tau,WALAUPUN budak tuh hebat giler trick dia dr aku..tapi aku lagi hebat bila ON STAGE & HOW TO TEACH PEOPLE TO PLAY YOYO & HOW TO DO YOYO PRESENTATION..
walaupun aku x reti cakap bahasa Hungarian..

untuk bebudak yoyo..nih aku tunjuk skit contoh supaya korang faham lebih jelas..
BEZAKAN ANTARA::

HIROYUKI SUZUKI vs JOHN HIGBY..


HIROYUKI SUZUKI (Mickey)




JOHN HIGBY (yoyoman)


*sila tengok dlm YOUTUBE kalau xleh nak play ok *

nampak x? walaupun HIROYUKI SUZUKI (Mickey) tuh WORLD CHAMPION SERATUS kali sekalipun…
belum mampu menyaingi BAKAT & SKILL JOHN HIGBY YG DAH BWT LEBIH DR 1000 OPEN STREET SHOW..
*memang dorang ber2 dr kategori yg berbeza..tapi yg mana LEBIH MENARIK PERHATIAN anda untuk menonton SEISI KELUARGA/orang awam??..sila komen dibawah ok*


pengalaman John lebih beb..dia tau camner nak CATCH crowds dgn TACKLE kids & adults..
kita kena pikir saper penonton kita??
kalangan member2 yoyo atau orang awam??
untuk anda yg bukan bebudak yoyo,korang search kt youtube jer 2 nama tadi tuh..
korang kan faham camner situasi dia :)

berbalik pada bdk tadi..
dia siap bwk mmber dia sorang lagi..
bdn skit punyer gemuk..mmat tuh yg jaga kiosk kt street yg ada jual yoyo..
eleh,siap try yoyo kitorang pastu kasi komen konon2 pro..
aku SENYUMMMMMMM JER..mmber aku yg lain nak talk2 dgn dia konon2 nk pertahankn brand sendri..
mmg yoyo brand kitorang nih quality dia rendah..tapi CUKUP MEMADAI dgn harga yg ditawarkn & tujuan yoyo nih lebih kearah BASIC PLAYING…
untuk bebudak yg baru nk start main yoyo..inilah yoyo dia..xperlu yoyo yg mahal2..bukan dlm masa seminggu boleh terus PRO dgn yoyo mahal korang tuh..
mula dr bawah dulu baii..
ramai dah skang bebudak yoyo yg terus beli yoyo mahal..SEBABNYER dorang ada kwn2 pro yg tunjuk ajar..
______________________

* yoyo yg telah tiba dlm 50 kotak yg berisi 200pcs setiap 1 kotak *
kitorang jual yoyo basic lebih senang untuk belajar dr bawah..skit2 kalu minat baru boleh beralih arah ke pro yoyo..
kitorang nak ajar budak main yoyo sehari bukan sorang 2 bai..
dlm sehari jer lebih 50 org nk belajar main..
esoknyer bdk lain pulak…
lagipun bebudak sekarang yg suka main yoyo gempak2 sbb dorang nk compete sesama sendiri..
nak tunjuk saper lebih hebat..
cara kitorang lain..
ajar bebudak main yoyo supaya DORANG BOLEH MAIN YOYO..
lebih dr itu,bwt le keputusan sendiri..nak hebat cam MICKEY atau JOHN HIGBY..
dulu,mmg aku main yoyo untuk compete..masuk comp & nk celen mmber2..
sekarang..
xyah laa…ini masa korang..masa aku dah berlalu..
ni masa untuk aku maintain dlm scene nih..bwt world tour ajar bebudak main yoyo..
compete dgn korang mmg aku kalah la..haha
tapi on stage?kita tengok la saper boleh ‘menang’ hati crowd..
_______________________


* paper cutter kt kedai photostat *
* Ford Focus HIJAU!! aku suka color hijau *
- dlm bahse spanish HIJAU = VERDÉ (veyr-dey)
k lar..udah ponek nih..mata pun dah sakit menaip dlm gelap
nak melayan laptop nih lelama pun xleh gak..
batery laptop aku nih pun dah x betul sangat pun..
itu hari tulis 35%..main2 sekali terus PADAM laptop aku..haha
dah giler batery nih..
hermmm…
aku rasa dah tiba masanya untuk taido..
seram pun ada jugak..
tadi tetiba jer flush dlm jamban BERBUNYI!!
tetiba flush tuh tengah isi air dlm tank dia..CE-lak-A betul la..
seram baii..
apa lagi…taidooo laa..haha
bye
oia..korang jgn lupa masuk www.facebook.com/ApertureKU ok..
TOLONG LA CLICK LIKE..ajak kawan2 lain jugak :)


*KOLEKSI2 DARI GAMBA TRIP TO DEBRECEN ITU HARI..HARI KE 16 & 17 tak ambik gambar pun sebenarnya*
________________________





....ingat tau,SETIAP hari ada entry baru yg berjumlah 90 hari!..itupun kalu x tertido cam semalam

sila tinggalkn sepatah,dua,tigapatah KOMEN & KONDEM yg membina dibawah ok:)


bagaikan berak tak cebok hari2 anda kalau korang DAH BACA tapi TAK click LIKE entry nih

0 Comments:

Post a Comment