Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Wednesday, 10 August 2011

DAY 13 (10/7/2011) - "Sniper,1st Fish & Lazy Sunday"

* HUNGARY flag kiri,EURO flag kanan *
- tercapai impian menjejak kaki di tanah Eropah berkat doa FLIP kot haha


ikan yg aku baru makan tadi adalah IKAN PERTAMA YANG AKU MAKAN DI BUMI EROPAH…*lupa nak ambik gamba ikan yg aku makan tuh*
rasanya aa…CUKUP biasa bagi aku..

mental kena kuat..sbb aku kilau ikan semata2 tanpa nasi dowh..kalau ayam goreng KFC sedap la jugak haha..
ok,aku tulis entry nih pada mlm hari ke-14..tapi mlm tadi terlalu penat sangat sampaikn tido pun lewat..haha
patutnye penat TERTIDO AWAL..tapi lain jadinyer..
aku duk surf2 & susun atur folders & file dlm laptop pastu select2 lagu sampai 4am..
mak aii..hari ke-13 aku tido pada awal pagi hari ke-14 jam 4am..
4am matahari dah nak terbit kt sini!! mak aii..
giler betul..4am tuh mcm 730am kt KL..aku baru nak masuk tido jam tuh haha..

*entry kali nih ada BANYAK GAMBAR nk share,SORRY yer geng,sya bukan pakat pakar fotografi..sya amek gamba mengikup mengikut apa yg sya nampak jer*



hermm…hari ke-13 aku x g memana jugak..
bak kata lagu BRUNO MARS tuh..LAZY SONG ker ntah apa nama dia haha..
hari ahad pulak tuh haha..sama jugak cam hari sabtu aku just lazy2 kt rumah/hotel jer..
bangun jam 4 kalu x silap haha..
tapi tetiba hari nih aku semangat nk keluar g kt street..nak amek gamba lebih skit dr semlm..haha
______________________

* tembikai dijual 99forint(ft) jer untuk sekilo 100ft = RM1.60 *

* aku pernah citer pasal kt sini ada tempat minum air PERCUMA camnih..baca SINI * 
EH!EH! silap wei..haha ni rasanya cam patutnyer citer hari ke-14…HAHA!
okok..aku bangun lewat tuh dah betul..cuma aku keluar rumah lewat skit..agak2 dlm jam 7ptg gak la..
bwk lens panjang untuk ‘sniper’ aweks2 la..hahaha
igntkn bole jumpa Diego,Daniel & Fabian kt LORENA restaurant…tapi dorang xder kt situ haha..
last2 aku jln sorang2 jer kt central park dorang..seronok jugak tengok aktiviti dorang kt sini..
FYI = for your information (untuk yg xtau bahse shortcut2 ingeris nih haha)..kt town Hajdúszoboszló (haij-dus-zo-bos-zlo)
ni population dia dlm 25,000 org jer…tapi bila dah summer holiday boleh mencanak lebih dr 100,000org sbb sini ada biggest thermal bath/waterpark in central europe..HUNGAROSPA
_____________________________

* VW Golf jadi Taxi jer..no plet cool..H untuk Hungary plet no EAT 538 *
- HEAT 538
* sempot sempoi jer *
* Hotel Silver,boulevard depan hotel dia *
* kenapa ada mic kt seblah kasut dia tuh? *

1st time aku tengok show tap dance..
betul ke aku cakap nih?? ala..org yg duk menari pakai kasut pak polisi yg ada besi kt tapak kasut dia tuh..
pastu menari lompat2 ktak!ktuk!ktak! bunyinyer tuh…
aku shoot video & gamba..
kalu korang yg follow FB page ApertureKU mesti dpt tengok video nih..
nk tengok gamba?haaaa..aku nih jenis malas nk upload gamba..sory geng..
blog aku pun jarang masukkn skali gamba..
_________________________

* dia nih kalau dah naik syiekh sampai buka baju! *
* busker show *
* chuu! chuu!..keter api untuk pusing2 tengok view town Hajduszoboszlo *
* tempat tunggang HUNTA dgn KUNDA! *
* 1st time tengok HUNTA disewa untuk ditunggang *
830pm kena g umah Garbo..semua ada kt situ untuk small meeting dgn practise untuk presentation/rutin show kitorang..
mmg KLANG KABUT skit lar..1 side argue dlm bahse Spanish,1 side lagi argue bahse Hungarian..1side la argue dlm bahse ingeris..AKU LA YG SIDE BAHSE INGERIS TUH…haha
masing2 ada style & idea tersendiri untuk show routine kitorang..
aku cuba kasi solution cara paling simple & senang untuk semua org enjoy & faham sedikit sebanyak apa yg kitorang akan perform nanti..
tapi side Hungarian tuh nak bwt cara yg TERLALU NAK KOMERSIAL giler..sedangkn cara yg terlalu komersial tuh x sesuai sangat untuk presentation yoyo show..
last2 aku ikutkn jer..sbb nnti bila dah atas stage aku akan bwt style aku jugak haha..
training jer berlagak ikut arahan..haha
___________________

* walking the dog *
* Hotel Járja.betul2 kt corner main road Hungarospa. *


* weeee!! *

* flying fox for kids *
* spinning BELL *
* ni kt Bell House..korang try baca entry hari2 sebelum nih..*
herrrmmm….balik mlm tuh la kitorang g kt central park untuk dinner..itu la masanya aku 1st time makan ikan..
dorang kira harga makanan ikut BERAT…aku just bayar 1200Forint = RM18.90 …
ikan tuh size dia cam besar lengan baby jer..rasanya aaaa…layankn jer la..
aku rasa tuh ikan air tawar kot..sbb ada terasa cam loya air tawar lagi..
BELASAH JER LA BRENG..
makan separuh/sebelah kiri ikan jer..
sebelah kanan lagi aku tapau bawak balk..

**eh?!ikan camner nk decide belah kiri ker kanan??hahha**
_______________________

* awek ranggi *





































boring la hari ahad nih..x banyak benda dibuat..town kecik nih kalu betul2 pusing,seminggu pun dah cukup kot..haha
balik apartment terus layan FB & susun2 files..
dah2..malas nk menulis dah..
nak sambung entry hari ke-14 plak haha..

korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt
www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
Eh2! JANGAN LUPA TAU..SETIAP HARI ADA ENTRY BARU :) kalau rajin xyah baca pun xper,tengok jer gamba,sebab aku mmg suka membebel panjang2..x semua org suker >




untuk mereka yg masih belum tengok..
sila masuk dlm VIMEO.com for BETTER VIEW in HD




bak kata si Aini,bagaikan berak tak cebok hari2 anda kalau korang tak click LIKE entry nih ;p

0 Comments:

Post a Comment