Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 9 August 2011

DAY 12 (9/7/2011) - "Music,Bersih 2.0 & Kenapa VidBlog?"

*ni la kaunter untuk sewa beskal tayar 4 yg bole kayuh 1 family SEMALAM*

theuw..theuww..thueww….
petikan gitar dr CARLOS SANTANA menemani aku mlm nih sambil menulis entry hari ke-12…
lagunyer offkos la EUROPA…
TERBAEK beb! korang patut download lagu nih..
aku dah lama simpan lagu dia nih..sbb beat of relaxation menggamit ketenangan jiwa tengah2 mlm camni (1am di HUNGARY)



citer pasal DOWNLOAD2 nih pagi tadi aku tido GILER WARAS terBABAS LEWAT punyer..
630am baru nak masuk bilik aku..
aku on9 laptop aku kt bilik DIEGO sbb wifi dia lagi laju compare dlm bilik aku..
nak lagi laju bilik DANIEL la kot..sbb modem dlm bilik dia..
tapi belum nk cuba sbb bilik dia x berapa besar..lagipun aku xnak ganggu dia mlm2 bute x reti2 nak tido haha..
____________________________

*MUKA GERAM LEPAS CAMERA JATUH! LENS JAHANAM!*
- citer lengkap baca SEMALAM PUNYA entry

kk,aku tido lewat semlm/pagi tadi sbb enjoy download lagu..
dah lama x gian download lagu banyak2..xder la banyak mana..ada dlm 50 lagu jer..
mostly aku cari lagu2 yg aku dengar time pegi KABLING masa hari ke-5 itu hari..
alaaa…club yg 1st aku masuk tu lar..korang baca sendiri entry sebelum2 nih..aku sendiri x pasti betul ker hari ke-5..haha

SUMMER CLUB MIX dorang giler cool..mmg berNUANSA EUROPE! aka EROPAH bai..haha
mula2 aku cari 1 lagu jer..tapi cam biasa..aku ni kan SURFER..
once da click 1 page,aku akan selangor SELONGKAR SEMUA benda yg berkaitan..cam berantai camtuh la..
dr 1 ke 1 page..dr 1 lagu ke 1 lagu yg lain..
sampai la aku dapat SEMUA lagu2 yg betul2 aku tengah gila2 waras2 nak cari dr hari tu lagi..

kk,aku nak share kt korang 1 cara yg berkesan untuk cari lagu yg korang nk..

1) kalu lagu tuh korang pernah dengar kt memana (radio,konsert,live event) pastu KORANG HAFAL SEDIKIT LIRIK DIA.
dr situ korang masuk google korang taip je lirik tuh dan tambah perkataan LIRIK / LYRICS..
dah dapat lirik tuh cuba korang tengok TAJUK LAGU pulak..
pastu masuk YOUTUBE korang taip TAJUK LAGU+ARTIS yg korang jumpa tadi..
tengok video lagu dia betul & sama tak macam yg korang dengar dulu tuh..
kalau sama,masuk pulak ke 4SHARED punya site..
dr situ copy paste jer TAJUK+ARTIS tadi tuh..
pastu download jer la lagu yg korang dpt tadi..

haha..itu la cara aku cari lagu yg aku pernah dengar tapi x tau tajuk lagu..
satu cara lagi…

2) dr YOUTUBE tuh korang SURF JER SAMPAI LEBAM…ikut jer SUGGESTION video yg dia kasi tuh..
yg ni LEBIH LIAR & GANAS skit sbb korang akan dpt macam2 jenis lagu kadang2 BEAT2 yg baru..kadang2 BEAT2 yg korang dah lama cari tapi baru jumpa..
tapi make sure korang tengok yg hits VIEW dia berjuta2 jer..
kalu bwh 5000 views jer baik xyah tengok..sbb kadang2 lagu dia tak best pun…

ada 1 lagi cara supaya kita senang nk dpt lagu2 yg kita x expect pun bole dpt dengan gunakan GOOGLE jer..
tapi xmoh share camner…korang pandai2 la serch SEARCH sendiri..haha
________________________

*penyambut tetamu untuk minigolf*

*tak pernah try dlm seumur hidup..sebelum balik Malaysia kena try jugak nih*
- teringat cerita Mr.Bean pasal minigolf nih hahaha!!
aku banyak kali dapat macam2 jenis lagu dr searching kt google,tapi ada cara dia la camner nk search tuh..bukan main hantam jer..
kadang2 tuh aku dapat lagu2 yg belum masuk Malaysia lagi..
worldwide dah TOP tapi kt KL belum masuk lagi..haha sedih giler..

itu yg terjadi pagi tadi sampai aku tido lewat giler..sbb seronok surfing kaw2 haha..kalu boleh,nak kasi HABIS semua sourse yg aku click tuh..sampai dah x dpt dah apa2 lagu yg aku nak..haha..

walaupun semlm camera aku jatuh dr strap leher aku sampaikn lens aku jahanam,tapi dengan BERJAYA dpt download lgu2 yg aku suka tuh membuatkn aku SERONOK & GUMBIRA sampaikn aku lupa pasal kesedihan semlm..haha
owh yer,antara lagu yg aku dpt tuh dah HIT 2009 lagi kt europe..tapi sampai SUMMER 2011 nih pun meletop lagi!
bayangkn penangan lagu tuh..mmg SUMMER HITS la haha..
____________________

*tengok apa tuh pakcik2 makcik2 semua??*

*lerrr...tengok jadah ni rupanya..kt town nih ada 1 tempat nih jer yg tawarkn mainan nih*
kt KL tarikh nih sekarang dorang tengah seronok kt jalanan pasal BERSIH..
konon2 nak serupa cam kt obersea la tu konon..
bagi aku,benda tuh menyusahkan BANYAK PIHAK..
tempias dia pulak sampai makcik yg jual nasi lemak waktu pagi2 kt tepi jalan kt KL pun terpaksa tutup bisnes..
kan teruk tuh MENUTUP REZEKI ORANG..
alah,walaupun sehari jer pun..tetap menyusahkn banyak pihak jugak..
_________________________

* SEGWAY for Rental *

* ada bran bayar? DEPOSIT jer dah 20,000Hungarian Forint (HUF/Ft)..$100 bai! RM312+ tuhh! *

aku kt sini tarikh yg sama 9 JULAI 2011 bangun tido lewat.haha dekat2 jam 3ptg baru bangun haha..
Fabian dgn Diego bangun2 jer terus nak pergi mandi kt waterpark..
aku malas skit sbb penat nk berjalan..cuci mata mmg best kt dlm tuh..
tapi letih nyer nak berjalan g sana..huhu..
dah tuh kang lepak 2,3jam jer dlm tuh..
kalu dr pagi sampai ke ptg kt situ puas hati jugak lar..haha
tapi entry kad yg kitorang ada tuh boleh masuk antara jam 12-6pm jer..
nak keluar sampai dorang tutup xder hal kot..haha

aku lepak rumah jer..settledkn donlod lagu & susun atur balik mcm2 file yg ada dlm laptop dgn 2Tb xternal aku..
pening sial..
movie,foto,sopware,note,keroje,video job,daily job,design,template, macam2 jadah la aku ada dlm xternal aku nih..
korang ckp jer apa yg xder??
benda2 berkaitan dgn hacking jer aku xder haha..
benda2 baik pun ada tau..haha
tapi mostly banyak berkaitan dgn benda2 yg aku minat kumpul la..
movie yg aku minat bersepah2..
_________________________

* restoren nih seblah jer dgn Club Ambrozia kt entry Padat,Melekat,Bergetah & Sendat *

sampai ke jam 8mlm aku lepak kt rumah pastu aku keluar g jalan2 kt street…
jam 8pm kt sini matahari baru je nk terbenam cam jam 7ptg..
mak aii…RAMAI sial betul manusia2 di jalanan..
aku ingatkn kt KL jer ramai 9hb Julai bwt reformasi kt jalan..
rupanya kt Hajduszoboszlo pun ramai org gak..haha
harini cuaca cukup panas la nak di ikutkn..
itu pasal lagi ramai org kt street…
dlm waterpark xyah cakap la..LAGI RAMAI..Diego yg citer la..haha
aku g LORENA Restoren jumpa Diego & Fabian…nasib baik aku main redah je sebenarnya cari dorang kt situ..
xtau plak dorang x lama baru sampai situ..lepas dinner balik rumah..
sampai rumah aku sambung FB & susun atur balik laptop & xternal..
banyak gamba2 dr laptop aku transfer masuk xternal..
___________________________

* jual bahan bacaan di tepi2 jalan jer *

sambil2 tuh aku syiok layan video2 berkaitan dgn BERSIH kt fb..
rasa cam tengok video dr negara2 kt tebing barat plak..bergolak di jalanan..
ala,org Malaysia pun nak tunjuk yg dorang perlukan DEMOKRASI yg di perjuangkn Malaysia tuh..haha

aku rasa malu la bila mana 1 DUNIA TAU PASAL PERGOLAKAN YG BERLAKU kt MALAYSIA tuh..
AL-JAZEERA siap bwt liputan tuh..haha
x bangga langsung aku pasal benda camnih..
Diego pun tunjuk aku video dr BERITA DR BRAZIL pasal liputan kt KL tuh..
haih~ aku bukan berpihak pada mana2 side ok..
aku hanya memihak pada pihak yg BOLE & MAMPU mengekalkn:
KEHARMONIAN,KEMAKMURAN,KELURUHAN MALAYSIA & MEMASTIKAN MALAYSIA SENTIASA MAJU KEHADAPAN mengikut peredaran masa & zaman..
________________________

* camner nak sebut nama jalan nih?? hahahah!! *

aku tak rasa dgn perubahan MENDADAK seperti yg ‘dorang2’ tuh inginkn boleh menjamin benda2 yg kita dah ada nih kekal & sentiasa utuh..
tengok jer la SELANGOR & SHAH ALAM KHUSUSnya..
saper yg jaga?
aku tak nampak sangat apa perubahan yg MANTAP yg wujud sepanjang dorang pegang..
bertambah2 lagi masalah2 yg remeh temeh ada la.

kk,dah malas nk citer pasal POLITIK..sbb aku bukan gile pasal politik nih mcm kwn2 aku yg lain tuh..
ramai gak kwn2 aku tuh kecoh jer lebih..
mengundi jer belum tentu..
apatah lagi MENDAFTAR pun BELUM TENTU TUH! haha.

ok lar,sebelum aku tutup entry nih..
video PASSPORT TO EUROPE : NAZRI ARSHAD yg aku bwt dah habis untuk BULAN PERTAMA aka SEASON 1 harini..* lepas nih shoot jer apa2 video yg sempat *
__________________________

* dah mana 1 aku nak pergi nih?? *
sign board nih betul2 seblah dgn tempat KAMERA AKU JATUH SEMALAM!

* street dancer.power rangers jugak laa..kalau tiap2 hari collection mesti dah beribu haha *

sbbnyer aku dah mula nak start bz dengan show2 yoyo aku..
once dah start promotion aku akan bertambah SIBUK dgn showww jer..balik rumah confirm dah penat..
so,aku amek keputusan cukup la 12 episod jer dulu..
sorry la pada korang2 yg tengok video tuh lebih kearah macam VIDBLOG peribadi je..
bukan seperti apa yg korang harapkn..
aku bukan nak SYIOK SENDIRI bwt video2 tuh..
tujuan penting aku bwt video2 tuh sebenarnya aku just nak jadikan ianya kenangan terindah aku untuk YOYO TRIP aku kali nih..
sebelum2 nih aku banyak amek gamba jer..
pastu aku jarang upload kt memana pun..just untuk simpanan peribadi..
tapi dgn bwt video nih bole la aku share skit info & pengalaman peribadi kt tempat2 yg aku lawat atau benda2 yg aku bwt..
hope korang dpt enjoy la dgn apa yg aku bwt tuh..
sedikit sebanyak dpt kongsi TIPS2 & apa2 jer yg bole membuat korang tercelik mata tuh skit..hehehe
___________________________

* nih restoren dpn HOTEL AURUM *

* tourist2 dr sekitar Eropah..ramai org kt street bai *

tapi kalau korang baca entry nih tapi belum tengok apa2 video dr episod 1 sekalipun,
MAAF!MAAF!…aku belum sempat siapkn la tuh kot! hahaha
aku nih jenis pemalas skit bila dah tunda2 kerja nih…hahaha
korang enjoy la dulu dgn video2 yg ada dlm FB PAGE aku tuh..xpun korang enjoy jer dulu
ENTRY2 DLM BLOG aku nih…
kk,dah jam 3am kt sini..kalu kt KL dah pagi ahad jam 9am pun! ahah..

adios chau2! selamat malam...

nak tengok versi video aku pulak..??


korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt
www.facebook.com/ApertureKU

kt situ lebih lengkap aku rasa…haha

untuk mereka yg masih belum tengok..
sila masuk dlm VIMEO.com for BETTER VIEW in HD





KAT BAWAH NIH BUTTON LIKE UNTUK LIKE ENTRY BLOG HARI INI..

0 Comments:

Post a Comment