Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Wednesday, 31 August 2011

DAY 33 (30/7/2011) - "Classic Ironman"


2 hari lagi dah nak puasa..hari ni SABTU..puasa Isnin 1st August 2011..Hujan lebat dr semlm tadi..sampai ke jam 4pm pun hujan gak..

Aku rasa by that time aku up entry nih..MESTI DAH NAK RAYA KAN?!?..yer la.cuba kira2 balik..aku tulis entry pada hari kejadian..tapi aku up entry SEBULAN KEMUDIAN…so,aku just nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI bwt SEMUA yg membaca entry nih & mereka semua yg mengikuti perkembangan diri aku dari entry yg PERTAMA sampai la sekarang nih..

UCAPAN RAYA & MERDEKA untuk aku plzz :p


Read more!

Monday, 29 August 2011

DAY 32 (29/7/2011) - "Ethic & Skill"


SENGAL JADINYER!…tido lewat giler pagi tadi..630 PAGI!
nih semua gaya2 gara2 nak siapkn blog punya pasal la..
she-laka betul..

taknak KOMEN & KONDEM pasal entry nih pun xper...tapi kalu ada ucapan Merdeka & Hari Raya tuh sangat la aku suker kerna dpt mengubat hati yg tengah sedih nih..beraya di perantauan sendirian T_T



Read more!

Sunday, 28 August 2011

DAY 31 (28/7/2011) - "Buang Masa Sia-Sia"

* no caption *
-halamak,tercrop skali puncak tower tuh :(

perghhh…giler serabut…
mlm nih terpaksa makan maggie kari jer..
ini kali ke-2 makan maggie yg aku bwk dr KL..
sebab apa aku makan maggie jer??
dah HABIS baca semua?kalau tak nak komen pun,kasi ucapan raya pun canteks gak tuh:)


Read more!

Saturday, 27 August 2011

DAY 30 (27/7/2011) - "Hujan Emas & Hujan Batu"

* statue pakcik nih sngt iconic dgn town Hajduszoboszlo..cuma korang kena GOOGLE sendri ler :p *

HOW YEAH!! HARI KE-30..
hari Rabu..
DAH CUKUP SEBULAN di tanah EROPAH…HUNGARY..
fuh..maknanya korang akan baca entry nih sebulan selepas dari TARIKH asal aku tulis..
27 OGOS 2011 kan harini??
hermmm…camtuh nnti hari ke-90 hari terakhir nak balik Malaysia nnti mesti la aku dah kt rumah..
haha..

lagi la senang aku nak monitor comment2 di MAIN PAGE walaupun xder sesaper nk komen pun..hahaha!!


Read more!

Friday, 26 August 2011

DAY 29 (26/7/2011) - "Blog CARA AKU"

* aku bersarapan dgn roti & kopi ajer.. *
hari SELASA…hari ke-29 bulan JULAI 2000sebelas..

plan nyer nk g bwt demo dlm HUNGAROSPA mcm kebiasaannyer..
tapi…
ntah ler..minggu nih mcm musim hujan awal2 dulu datang balik..
asyik hujannnn jer..
alang2 dah hujan per lagi..
SAMBUNG TAIDO LAAA!! hahaha
LAGI SEKALI komen untuk ENTRY ni pulak :p

Read more!

DAY 28 (25/7/2011) - "iLmu Bersepah,Bukan Kedekut,Tapi Berusaha"

* sajer snap *

hari ISNIN..hari ni hari ke-28 di TANAH EROPAH - Hajduszoboszlo..
leceh nk tulis ejaan yg sebenar sbb dlm Hungarian language ada banyak sangat huruf yg ada titik2 kecik dgn tanda koman ntah mana2 bersepah2..haha

KEKEJAMAN BERULANG..komen lagi kalau korang rasa boring membaca 3 entry dlm SEHARI! haha!

Read more!

DAY 27 (24/7/2011) - "Extra Large,Extra Weight & Extra Charge!"


*semlm ngantuk giler+enjoy melayan wi-fi sampai malas nk tulis blog.so,tulis pada 25hb Julai untuk entry nih*

hari ahad..cuma untuk 3 hari 2 malam sahaja duduk kt blik bawah Hotel Bunggaló (Kabin House)…bilik yg sempit.tapi ada laman yg menarik untuk duk lepak2 santai..
LAGI KEJAM comment box kt main page :p

Read more!

Tuesday, 23 August 2011

DAY 26 (23/7/2011) - "Makan,Makan & Makan"

* ni la paket maggie yg PERTAMA aku buka pada 12 Julai itu hari *

Salam…PERTAMA kali aku buat entry blog tulis setiap hari..
antara sebab utama aku nk tulis setiap hari adalah disebabkan aku nak tengok balik mcm mana progress sepanjang perjalanan aku selama 90 hari kt HUNGARY untuk yoyo tour 2011 nih..


KONDEM JIKA EKONOMI PERBUALAN INI korang sangat TAK SUKA..eh,ada aku kisah?
Read more!

Monday, 22 August 2011

DAY 25 (22/7/2011) - "Aku Murung,Boring & Lazy Day"

* Hajdúszoboszló with Love *

PALING MALAS BERPINDAH2..*berpindah lagi!*
perghh..bukan apa,aku nih malas nk kemas balik luggage aku 2,3 kali pastu nak menariknyer dah la berat giler!!
BERAT GILER ok..
dekat2 30Kg..kalu hard case luggage xper gak sedap menolak..
nih luggage yg soft cafe..kalu dah berat camtuh jadi lendut jer isi nyer..
perghh..cam menarik anak lembu balik kandang waktu petang daa leceh nyer..



3 entry dlm sehari..tapi berkali2 aku sambung tido sbb penat+ngantuk..apa KOMEN anda?
sengal atau cemerlang?
Read more!

DAY 24 (21/7/2011) - "Salah Up Photo"

* walaupun sudah berumur lanjut tapi masih cekal bekerja(kot) untuk meneruskn
hidup2 seharian..aku paling xleh control feel kalu tengok warga emas di jalanan..*

Ok,sebenarnya entry nih hanya ada GAMBAR SAHAJA...sebabnyer???


Read more!

DAY 24 (21/7/2011) - "Disney & Self Experience"

* Hungary adalah RIGHT-HAND SIDE driving *



Bangun pagi cam biasa DENGAN MALASNYA!
815am dah bangun mandi manda terus break1st..
harini g 1 lagi town..aku xleh nak hafal sangat la nama2 town kt sini..
susah bebenor nak hafalnya…
NAK SEBUT PUN TERBELIT2 LIDAH…inikan pulak nak menghafal..! haha!!

Memberi sedikit kata2 semangat amatlah bernilai bwt masa ini kerna ucapan2 HARI RAYA bole membuat diri ini berubah menjadi incredible hulk


Read more!

Saturday, 20 August 2011

DAY 23 (20/7/2011) - "Sunflower Experience & Facebooking Wasting"

*LAKE dlm Hungarospa *
FB nih betul2 bwt aku lalai betul la..terbazir masa aku HARI NI..
HARI ke-23 nih giler sempoi…banyak masa lepak jer walaupun kena g bwt show gak..

cam tak biasa kan??..hehe,KONDEM la dulu segantang tiga SELEPAS MEMBACA ENTRY nih^^



Read more!

Friday, 19 August 2011

DAY 22 (19/7/2011) - "Cis Bededah,Quality Rendah"

* the only photo group yg aku suka *
pakai ifon jer nih..

ingatkan hari nih bole tido awal..cis2,dah le penat giler…sampaikn aku malas nk mandi lepas balik dr street tadi..
rasa nak terus tido jer dgn tuala sekali haha..
dulu 2009 kt Bolivia selalu aku camtuh..
balik dr bwt show setiap ptg mesti penat giler..dah siap2 pakai towel terus on9 tung.tang.tung,tang terus tertido..haha
dia punyer SYIOK x terkata la…haha

OK! kita KOMEN & KONDEM dulu sebelum meneruskan bacaan..nampak gayanya lebih BAGUS komen box nih letak kt ATAS sekali..senang skit aku nak monitor kondeng2 anda semua :p



Read more!

Thursday, 18 August 2011

DAY 21 (18/7/2011) - "Calling,Yoing & Annoying"

* view dr lorong berdekatan dgn apartmant LORENA aku dulu *
Hari isnin setelah 21 hari di tanah Eropah,Hungary..
setelah lebih 2minggu bercuti relax & santai di Hotel & Apartmant Lorena..ini adalah hari isnin pertama yg HARUS BEKERJA..
sepatutnya isnin kitorang xder show pun..cuti hari isnin..
tapi sbb sebelum2 ni lepakk jer..so kena half day harini..

APA KATA KITA KOMEN & KONDEM DULU SEBELUM BACA??hahaha..lain skit harini;)



Read more!

Wednesday, 17 August 2011

DAY 20 (17/7/2011) - "Entry Boring,Gamba Hampeh,Carut Lebih"

* aku di mana2 - MOJIto *
perghhh…hari ke-2 bwt show tengah2 panas…bertambah HITAMMMMMMMM!!

nak KOMEN atau KONDEM kt bwh nih jer..senang bukan?:)


Read more!

Tuesday, 16 August 2011

DAY 19 (16/7/2011) - "Sajian Mata,Kacamata Hitam & Kulit Hitam"

* Hungarospa - Aqua Palace Building (indoor waterpark) *


HITAMMMMMMMM!!

Read more!

Monday, 15 August 2011

DAY 18 (15/7/2011) - "Yo-Yo & Blackout Hotel!"

* Vespa Piaggio warne cream..sangat sweet *

SEMALAM ada citer pasal aku menulis dlm suasana gelap..
bukan sbb aku tutup lampu bilik hotel aku nih…tapi,
HOTEL BLACKOUT!

*PALAU aka Azri Aizat cakap,aku nih EKONOMI PERBUALAN sebab aku ada banyak idea nak cakap..ok,bukan membebel dah tau;p *

Read more!

Sunday, 14 August 2011

DAY 17 (14/7/2011) - "Bikini,Silence & WTF?!"

* random shot dlm bas otw to Debrecen *

hadoi…semlm lupa nk tulis entry untuk hari ke-17…
dok syiok layan download footage2 video dgn movie2 sampikn jam 4am terus tido terlupa nk tulis entry..haha
so mlm ni tulis balik untuk semlm punya…menulis dlm keadaan gelap..
GELAP?nak tau kenapa?tunggu la entry hari ke-18 esok ok..hehe
*citer SANGAT MENARIK sbb pertama kali & tidak disangka2!*

Read more!

Saturday, 13 August 2011

DAY 16 (13/7/2011) - "4 Star Hotel,Free Food & Bedal jer lah.."

*mana anak melayu lain di Hungary nih??xder ker kwn2 korang kt sini?*
- Jalur Gemilang kelihatan tuh dibelakang beg si Aril

Dah masuk minggu ke-2 kt Hajduszoboszlo,HUNGARY…harini hari ke-16 tapi HARI PERTAMA pindah masuk SILVER HOTEL..4 bintang la sangat..
dinner pertama tadi not bad la..aku belasah makan nasi,ikan wedges dessert dia ice cream yg sedap..coklat & vanila ditambah limpahan coklat cair & whipped cream pakai spray2 lagi tuh..hahaha sedap pulak ice cream dia..
ok,mulai esok ice cream dorang akan menjadi dessert utama aku! ahahha..
“welcome drink” dia style giler..aku tengok cam air sparkling strawberry jer..
masing2 dpt sorang 1..toss drink sedas aku minum…
hadoiii…sekali cocktail daa…ada alkohol..teuw!aku nih dah la bukan kaki alkohol2 nih..
pait giler airnyer..haha

Read more!

DAY 15 (12/7/2011) - "Debrecen Trip,Lego & Jamban"

* yeayy HARINI nak g Debrecen *

*sengal giler entry nih xdpt nak up semalam..ngantuk+penat giler..tido sambil duduk..laptop kt riba jer..huhu*


kalau la aku nih boleh membaca BURUJ2 di angkasa tuh..senang untuk aku ceritakn disini betapa indahnyer langit waktu malam di Hajduszoboszlo,HUNGARY..
*perghhh..ayat tak bleh blah haha*

Read more!

Thursday, 11 August 2011

DAY 14 (11/7/2011) - "Pindah,Altantuya & Gecko"

* sajer snap..ni semak kt tepi Apartmant aku *
* baru nak up entry hari ke-14 tapi Blogspot pulak bwt maintainance..cis2 terganggu kerja aku..
tadi baru selesai sahur dgn Kepopok Keropok Lays..pedas bukan main tapi SEDAP!
sebelum tuh dah makan roti cicah dgn soup sayur jer..pergh sedih roti jer setiap hari..T_T *

hari ke-14 terus tulis lepas selesai tulis entry hari ke-13 tadi…haha
ok,semlm sebelum masuk tido,Daniel ada bwt skit small meeting dlm bilik dia..
berita baik & berita buruk bagi aku..
hermm..nak citer berita yg baik dulu ke buruk yeh??

citer baik la dulu kan..haha
BERITA BAIK

Read more!

Wednesday, 10 August 2011

DAY 13 (10/7/2011) - "Sniper,1st Fish & Lazy Sunday"

* HUNGARY flag kiri,EURO flag kanan *
- tercapai impian menjejak kaki di tanah Eropah berkat doa FLIP kot haha


ikan yg aku baru makan tadi adalah IKAN PERTAMA YANG AKU MAKAN DI BUMI EROPAH…*lupa nak ambik gamba ikan yg aku makan tuh*
rasanya aa…CUKUP biasa bagi aku..

mental kena kuat..sbb aku kilau ikan semata2 tanpa nasi dowh..kalau ayam goreng KFC sedap la jugak haha..
ok,aku tulis entry nih pada mlm hari ke-14..tapi mlm tadi terlalu penat sangat sampaikn tido pun lewat..haha
patutnye penat TERTIDO AWAL..tapi lain jadinyer..
aku duk surf2 & susun atur folders & file dlm laptop pastu select2 lagu sampai 4am..
mak aii..hari ke-13 aku tido pada awal pagi hari ke-14 jam 4am..
4am matahari dah nak terbit kt sini!! mak aii..
giler betul..4am tuh mcm 730am kt KL..aku baru nak masuk tido jam tuh haha..

*entry kali nih ada BANYAK GAMBAR nk share,SORRY yer geng,sya bukan pakat pakar fotografi..sya amek gamba mengikup mengikut apa yg sya nampak jer*

Read more!

Tuesday, 9 August 2011

DAY 12 (9/7/2011) - "Music,Bersih 2.0 & Kenapa VidBlog?"

*ni la kaunter untuk sewa beskal tayar 4 yg bole kayuh 1 family SEMALAM*

theuw..theuww..thueww….
petikan gitar dr CARLOS SANTANA menemani aku mlm nih sambil menulis entry hari ke-12…
lagunyer offkos la EUROPA…
TERBAEK beb! korang patut download lagu nih..
aku dah lama simpan lagu dia nih..sbb beat of relaxation menggamit ketenangan jiwa tengah2 mlm camni (1am di HUNGARY)

Read more!

Monday, 8 August 2011

DAY 11 (8/7/2011) - "Thermal Bath,Hot Mom's & Broken Lens!"

*kt Hajduszoboszlo nih landscape dorang banyak pokok2 bunga*
- kadang tuh terpikir,tak pernah pun aku nmpak org yg bekerja tanam pokok nih walaupun pernah kena tiup ribut
haih..pagi tadi tido lewat giler..untuk hari ke 10 aku tido awal pagi hari ke-11…
amek ifon dr dlm freezer & cek wifi dah ok main2 godek2 smpai jam 730pagi..
so aku tido 730pagi tadi..haha

bangun jam 2pm fb & on9 sampai jam 4pm terus keluar g waterpark..
hari ni ber4..semua pun pergi..sbb nak CUCI MATA SAMA2..haha
baek kan kitorang?semangat setiakawan..

*perhatian,ada sekeping gamba kurang sesuai untuk bulan puasa dalam entry kali nih,mereka yg kurang selesa sila JANGAN TENGOK GAMBA TUH..teruskn jer membaca ^^ *

KAMERA AKU JATUH HARINI!!

Read more!

Sunday, 7 August 2011

DAY 10 (7/7/2011) - "Naked Island?"

*pemandangan di tengah "Bell House*
- bangunan blakang tuh ada banyak loceng2 besar

YEAYYY!! dah hari ke-10..!!
tak lama lagi nak balik dah!…yes! tinggal lagi 80 hari di Hungary..
hahaha..yeap,giler kan..baru 10 hari tapi da x sabar2 nk balik..
kalau boleh,aku duduk kt sini terus..bwt kerja2 biasa pun xper,janji aku jauh dr masalah2 KUALA LUMPUR…
tak kisah la sini angin dia sejuk…tak kisah la kalau hujan aku kesejukan menggigil..
tak kisah la sini x panas cam KL..janji sini lebih AMAN,SUNYI SEPI & PALING PENTING…BERSIH

Read more!

Saturday, 6 August 2011

DAY 9 (6/7/2011) - "Dress Up,Mess Up!"

*cowgirl beraksi! yeaaaHAAA!*
________________________

HALUUUUU…..SZIASZTOK!
sebutan dia si-yoz-tok yg bermaksud HI! untuk lebih dari 1 org

Jó napot (yo-na-pot) - good morning/good day in hungarian..
ok itu dia kelas bahasa HUNGARY kita untuk hari ini..
harap korang yg still sudi membaca sampai ke hari-9 ni dpt le sedikit sebanyak ilmu2 bahasa Spanish & Hungary yg aku kongsikan..
owh,tidak dilupakan juga bahasa2 kasar yg aku gunakan..huhu,sory yer pada mereka2 yg tidak selesa dgn penggunaan ayat2 itu disini..
disebabkan INI BLOG PERIBADI sya..jadi ikut suka sya la nak tulis apa..
*aku suka tulis apa yg aku pikir*


ahh…jam 11 bangun pagi TERUS MANDI tanpa buang masa…
perghhh,budget rajin giler la bangun2 terus g mandi..haha
sedangkn aku mandi awal2 sebab tak nak tengah sedap2 layan fb tetiba jer dorang ajak keluar g makan lunch jadah semua..
hahahaHARINI..
nak citer skit pasal WIFI kt apartment kitorang nih..
click READ MORE la bai kalau nak baca full entry ;p
Read more!

Friday, 5 August 2011

DAY 8 (5/7/2011) - "Free Bus,Nice Day & Dinner 2,3,4gether"

*dah nak kemana nih aku?? kt Bus Station..nak g mana tuh?*
_________________________

HAHA,aku plan nk sekali kan hari ke-7 dgn hari ke-8
tau2 aku menulis panjang giler daaa untuk hari ke-7 tuh ..haha
kk,hari ke-8 aku nk tulis pendek2 jer..sbb lagi sikit benda kitorang bwt harini..

bangun agak lambat jugak harini..
dlm jam 2pm camtuh la..
Daniel plan nk g Debrechen tuh cam x jadi..sbb masing2 penat..haha
so,kitorang g TESCO jer la..naik free bus dr station dekat dgn LORENA restoren tuh..
jalan kaki lagiii…hhuhuhu penat sial..

sebelum keluar rumah,aku panaskn balik PIZZA semlm aku dlm microwave…
mungkin sebab TERLALU KAMPUNG aku jarang pakai benda alah tuh aku p tibai sampai 3min lebih panaskn pizza aku..
hasilnya??
Read more!

Thursday, 4 August 2011

DAY 7 & 8 (4 & 5/7/2011) - "Padat,Melekat,Bergetah & Sendat"


*night life dorang,jenjalan,dinner,dancing & chilling2*
_________________

HARI ke-7 & ke-8 aku tulis sekaligus..sebabnyer hari ke-7 semlm tak menyempat langsung la bwt..
bangun jer dah la lewat giler..aku rasa aku bangun dlm jam 1ptg atau 3ptg kalau x silap hahaha..

hermm,penat sangat pada mlm hari ke-6 tuh..bwt apa yeh?hermm…korang baca sendiri jer la entry kt bawah tuh..hahaha

*sambil menaip pada waktu ini,aku duk pikir,blog aku follower memang kurang,so ADA KER YG BACA??*
kalau korang nak baca full post,sila click READ MORE kt bwh tuh ;)

Read more!

Wednesday, 3 August 2011

DAY 6 - 3/7/2011 "Birthday Boy,Language Classes & More Food.."

*semua ni bilik locker..ada lebih dr 400 bilik..kecik jer,bole simpan segala macam brg & bole tukar baju*
- reger dia 1000forint (ft) = Rm16
____________________

Kivanok!..bahasa Hungarian untuk Good Morning..tapi ejaan sebenarnya kívánok
1 lagi Jó reggelt (yo-rek-get) sama gak maksud dia selamat pagi:)

haha..mana la aku nak reti eja yg betul2..leceh nak cari keyboard key dia..

hari ke-6 di Hungary…jam 11:15am…aku terjaga awal 1030am tadi pun sebab nk g toilet..haha
giler tido x aman sial..si Fabian ni punya enjin v12 daaa…
kruukkk…krookkk…berdengkur jer kalu tido..x pernah nak senyap..
okok,jom sambung tido balik..untuk 2,3jam lagi tido..hahaha
BYE…

click READ MORE kt bwh tuh untuk FULL POST
________________

Read more!

Tuesday, 2 August 2011

DAY 5 (2/7/2011) - "Hujan Lagi,Hungarospa & Ka-Bling"

*Zsuzsa Szilágyi (Suzzy) : Awek baru^^*
______________________________

KELAS BAHASA HUNGARY

Bessenyei Utca
Utca (ut-ka) = Street
_____________________

hari ke-5 di Hajduzoboszlo,HUNGARY…
pagi SABTU yg SANGAT SEJUK!..semlm hujan cam x brenti sampai ke pagi..dia punya sejuk pergh kalah la genting+cameroon..haha
hujan nih bersambung dr ENTRY SEMALAM

ingatkn summer holiday panas jer…tapi kalau dah turun HUJAN..hambik kau..sejuk tak hingat!
jenjalan pergi masuk ke HUNGAROSPA dgn berjalan kaki..ok,mmg penat sbb tiap2 hari jln kaki..
xper..kena mind set itu adalah SENAMAN HARIAN aku..

*itulah rahsia supaya anda kekal sihat & cergas walaupun anda seorang yg jarang bersukan!haha*

1st time masuk dlm waterpark nih cam hambar skit…tak ramai org pun aku tengok…
cam masuk area swimming pool kt aquatic shah alam jer..haha
ada banyak swimming pool+kolam air panas..*wink2*
______________________

*bdk kecik nih LASAK & NAKAL..anda sangat 'beruntung' kalau dpt penyepak dr dia..hebat twaek-wando dia nih!*
________________________

kitorang g tengok stage & area tempat yg kitorang akan bwt yoyo show nanti…
dia punya STAGE BAPAK BESAR….depan pulak dgn swimming pool besar giler..
aku x faham la org europe nih…
_________________________

*artificial beach dorang.mmg la xder org sbb tngh hujan*
________________

dah la waktu tuh tengah hujan gerimis,cuaca pulak SEJUK GILER…tapi dorang slumber betik jer mandi dlm pool yg sejuk tuh..
giler apa..
ada 1 side tuh penuh dgn mat saleh2 tua & muda tengah berendam dlm air panas…size xder la besar mana..
tapi ada lebih 100org dlm dia..haha…duk berendam relaxx jer..haha
_____________________

*menu : reger semua RM16 keatas..x pernah try pun lagi*

*test food ..Vege food similar to salad)


*hasilnya tangan aku terpegang mayonis salad tuh! haha*
______________________________

KELAS BAHASA HUNGARY

Restaurant = Étterem (at-te-rem)
_____________________

harini kitorang diperkenalkn dgn translator kitorang sepanjang kitorang kt Hungary..
dia juga merangkap KAWAN KITORANG jugak..
umur 23thn..rambut pendek cam laki tapi comel..
bole cakap english dgn baik tapi x expert sangat haha..
aku sendiri kadang2 tersengal bole cakap spanish dgn dia pulak haha…
________________________

*gaya rock habis la..mcm PINK*
___________________

dia nih bagus…friendly sangat2..mula2 cam awkward jugak la nak sembang dgn pompuan..
well..u know me..NAZRI SEORANG YG PEMALU…hhahaha..
yes,aku kalau dpn org yg baru kenal mmg aku kurang bercakap..lagi2 PEREMPUAN lar..mmg payah la nk mula sembang..

k,tamat citer pasal jalan2 dlm Hungarospa..nak tengok gamba tempat nih bole masuk

TRAVELER TIPS

korang yg tak faham apa2 bahasa dlm dunia nih samada dlm bentuk text atau website korang boleh pakai
untuk change to any language yg korang nk..ENGLISH semestinya..haha
____________________

*serupa mcm gulai kawah pulak! haha*

- benda standard kt sini..étterem (restoren) makanan2 panas masak pakai tradisional kawah yg bergantung atas api.
_____________________________

nanti ptg skit aku sambung tulis blog..ni dah kt rumah jam 4ptg..rasa cam baru jam 12 jer..
nak rehat2 jap,sbb ini MALAM MINGGU!!…mau berjiimba2!..
itupun jadi la nak keluar dgn Suzy tadi..hahaha
hey! keluar beramai2 ok..bukan ber2 dgn dia nak berdating pulak..haha
tolong jgn pikir mcm2…aku budak baik..tolong percaya^^

330pm-830pm tidooooo jer kitorang..penat sangat kot..tapi aku betul2 ngantuk sbb asyik berjalan KAKI jer nak pegi mana..penat siak..
11pm baru keluar balik…mlm minggu bai,apa lagi MABUK LAR!..haha..
bukan la..mana ada aku layan benda2 camnih..kitorang g clubbing (KA-BLING) jer..
dorang mmg minum cerveza (beer in spanish) tapi aku layan coke & mineral jer..
_________________________

*Fabian,Diego & Keán si bdk nakal*
__________________________

ala,aku kalau masuk club mmg layan music semata2..aku suka dngr music,nak dance mmg tak la..
badan keras cam kayu mana bole belajar dance haha..
lepas melantak burger kitorang masuk 1st club..
dance hall kecik jer…
*besar lagi gelanggang main ping pong..haha*

TAPI PADAT GILER…skit2 org bertambah masuk non-stop..
music campur2..hungarian ada,spanish ada,latest hits ada,old skool pun ada..
table kitorang tengah2…table kanan org2 berumur dgn ‘ayam2’ dorang..dah serupa PIMP haha..
table kiri awek2 hotz 7,8org tengah enjoying thier time..sorang awek tuh mabuk cam x hingat dunia..
terkinja2 melampau2..tapi maintain cute..haha
230am keluar dr club heading to 2nd club..
_________________________

*dekat town Hajdúszoboszló & Debrecen ada banyak tempat minum air PERCUMA kt tepi jalan*
- yg nih dekat dlm Hungarospa
__________________________

2nd club ni SIKIT GILER ORANG…ada dlm 20org jer kot..haha
music lebih kearah dance & trance..yg masuk dlm club nih pun lebih muda2 org nyer…bwh 30an aku tengok..
tapi skit2 bertambah org..aweks2 dlm nih pun lebih nampak muda & KL sangat..haha

OK,1st club tadi lagi banyak main beat2 yg lagi BEST compare to 2nd club nih..
2nd club mcm terlalu nak control STYLO MYLO dorang..
mamat yg masuk dlm club nih muke mude2 pastu berlagak POYO jer..haha rasa cam nk lempang jer..
3am..
____________________

*standard Diego.minum banyak beer pun maintain x mabuk*
- ni 1st club yg kitorang pergi tuh..basement rumah bunggalow.
____________________

DANIEL,DIEGO & FABIAN nak sambung masuk club yg 1st tadi..
jarak perjalanan KAKI lebih kurang 10min+kaki lenguh+ketiak peluh..
aku amek keputusan malas nk continue sbb aku dah malas nk berjalan kaki..
dah tu pulak aku bwk kamera aku..tu yg malas nk jinjing kehulu hilir.
kalu lenggang kangkung SLUMBER KATAK jer aku sambung BERJIMBA2..haha
owh yer la..SUZY folow kitorang dr mula sampai keluar dr 1st club tu jjer..
pastu kitorang hntar dia balik sebelum kitorang g 2nd club tuh..

1 BENDA PELIK..

time kt 1st club yg kitorang pergi tadi aku dah pelik sbb Garbo bwk kitorang masuk jalan area rumah org…
MEMANG LORONG BIASA dpn perumahan..
TAK NAMPAK ADA TANDA2 WUJUBNYA CLUB KT SINI! HAHA..

sekali rupa2nya club tuh kt basement bwk rumah jer…
kt luar mmg x nampak cam ada club pun kt basement tuh…dr luar MEMANG SENYAP giler..x dengar apa2 pun..
dah masuk dlm baru la hingaq bingaq..
keluar dr club kita xleh nak bwt bising2..sbb situ area rumah org..sunyi sepi org nak tido..

so,sesaper yg tengah tunggu giliran/lepak2 kt luar tuh xleh nak bising2..kena cakap slow2 jer..
bonzer tu siap tunjuk gaya suruh diam lagi tuh kt kitorang hahaha..

lawak & pelik..club kt area rumah & xleh bising2..
tapi bagus gak dorang nih…CLUBBERS YG BERDISIPLIN

415am…
MATAHARI DAH TERBIT CERAH TERANG BENDERANG kt luar…hahaha..
awal giler kt Hungary nih matahari terbit..haha
440am..

baru la dorang semua balik rumah..haha,kalau kt KL 430am awal lagi kot..masih gelap gelita..haha
kt sini MASA UNTUK PULANG..haha..

jgn bwt giler matahari dah keluar pun nak berjimba2..giler per..
ok lar,aku pun dah malas nk tulis apa2 lagi..
nak enjoy video hari ke-5 nih??
tak panjang pun sbb kurang shoot video harini…
tapi korang kena tunggu dulu lar lepas aku balik KL..hehehe..

nak lebih lanjut??
kk,untuk lebih lanjut korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
TOLONG LA CLICK LIKE
jgn lupa komen kalu ada apa2 benda nk tanya:)

GAMBAR PENUTUP HARINI
____________

*kalau la dapat bwk balik bekas nih kan best*
- ni bekas bwt isi garam,paprika/serbuk cili & lada..

Read more!

Monday, 1 August 2011

DAY 4 (1/7/2011) - "Summer Holiday,Raining & Tesco"



*bergambar dgn twins Kira & Karina SEMALAM..yg kecik tuh Keán*

_____________
*ingatkn nak update blog tarikh 31 June sama dgn tarikh 31 July semlm..tapi baru perasan,
MANA ADA 31hb JUNE!*
__________________
*sebahagian ayat telah diubah bagi menghormati bln Ramadhan*
PERHATIAN
Entry kali nih mengandungi visual2 MAKANAN..bersabar yer:)
____________________

IT’S SUMMER HOLIDAY !
Ok,Daniel cakap tarikh nih dah start summer holiday dorang.
this weekend akan bertambah ramai lagi org kt town
Hajdúszoboszló

*sila click READ MORE dibawah untuk complete post*

Read more!