Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Saturday, 30 July 2011

DAY 3 - 30/6/2011 "16 Jam Siang,Twins & Enjoy"


*ni halaman jiran sebelah rumah aku..penuh dgn bunga jer*
______________________
*click SINI kalau belum baca pasal citer semalam..hari ni adalah sambungan dr semalam*

Semlm tertido terus atas katil cam biasa sbb penat sangat kot..nak kata jetlag x jugak…tapi ‘body clock’ masih x leh nk sesuaikn dgn 15 JAM 53 MINIT WAKTU SIANG KT HUNGARY!
argghhhhh…….

Giler penat ok..kalau kt KL kita ada kira2 12jam 18min waktu siang jer…kira standard la tuh..
kt KL,12jam siang 12jam mlm=24jam sehari..

kt sini Hungary,15jam 53min waktu siang sahaja..
*click READ MORE kt bawah tuh untuk FULL POST*



TRAVELER TIPS


Kalau korang g travel memana negara tapi perlukan maklumat pasal waktu siang & malam yg complete cam aku dpt nih,
korang bole masuk sini..

Dlm website atas tuh semua MAKLUMAT LENGKAP PASAL current time,weather,temperature,cuaca lengkap,naik turun matahari dgn bulan,koordinat,nama airport semua bagai la…
tapi xder la dia citer pasal mamak paling best lepak kat mana pulak..

Adalah baiknyer kalau korang cek dulu info dlm website tuh beberapa hari sebelum nak start travel..
Okok sambung citer hari ke-3 nih..
___________________________


*ruang dapur yg menjadi 'ofis' aku..tempat paling terbaek duduk on9!*
_______________________

Bangun pagi terus bwt video cam biasa…*ala minggu2 awal camni mmg rajin bwt video..korang tengok dlm 2,3minggu lagi mesti dah malas haha*
Lepas bwt vidblog Daniel suh aku g supermarket g beli roti..ok,PEPAGI DAH KENA BERJALAN JAUH G SUPERMARKET..
___________________________________


*dlm bakul nih roti longgok..murah2..kt rak belakang tuh roti buku/ketul2 besar yg belum dipotong..yg aku beli tu sebelah kanan dlm plastic*
____________________________________

Mak aii…dah le baru bangun,mandi belum,gosok gigi apa lagi! haha
JALAN KAKI PULAK TUH!

*1135pm 1st July 2011*
*blurpp…alhamdulillah..baru je lepas mkn supper..cheese soup+roti besar giler..daniel,diego,fabian mkn dgn cheese keping2..

Supper kitorang masak sendiri sambil menonton telivision channel vienti cuatro(24)…movies exotica..
HAHAHA!!…dorang nih bongok la,mkn supper sambil layan 18+ channel plak..haha*

kk,sambung cerita 30/6/2011 tadi balik…

Kt supermarket kecik camnih pun xleh amek gamba sebenarnya..dorang ni mmg betul2 secure ataupun pemalu ataupun memang standard rules kt europe kot xleh amek gamba sesuka hati..
aku pulak jenis suka amek gamba sesuka hati.hahaha

Ok,ptg skit lepas kitorang lunch kt rumah dgn belasah roti+cheese keping+salami…korang google sendiri la apa jadah tuh salami..aku sendiri pun xtau nk ckp camner..
tapi aku x mkn la..sbb tengok benda nih cam bacon jer..
bau ok la cam sedap,tapi duk pikir2 dlm otak cam bacon jer..huhu

Lepas break1st kitorang cam biasa jalan2 cari pasal kt park area dia…park dorang nih la town dorang..
Nak citer skit..kt town aku nih sebenarnya ada 1 spa/waterpark terbesar kt europe…
summer holiday mostly ramai european tourist yg ada sekitar hungary akan dtg sini untuk habiskn cuti summer dorang..
Patut la promotion yoyo kali nih bwt kt town nih..bukan bwt kt capital city BUDAPEST..
dianggarkn lebih sejuta org akan melepak kt sini untuk mandi manda & bwt macam2 jadah lagi la yg mat saleh bwt kalu habiskn summer holiday dorang..
Town nih kecik jer sebenarnya..ada dlm 200,000org je tapi akan MENCANAK RAMAI kalau time cuti sekolah..*dorang kata la*
Patut la aku pelik kenapa town nih cam x ramai org even dah start cuti..rupa2nya 90% org yg dtg sini semua lepak kt dalam waterpark/spa rupanya..
ni website dia..
____________________________

*ni entrance PALING BERSEJARAH..berpuluh tahun sama jer*


*kiosk depan entrance*
_______________________________________

Sejarah disebalik kewujudan tempat nih pun menarik..tapi kalau korang baca sendiri LAGI MENARIK..haha malas nk citer banyak2..

kk,lepas lepak2 tuh kitorang hunting for lunch plak..
_____________________________
*spagetti yg BANYAK & SEDAP!* regernyer dlm 10 HINGGIT!*
__________________________________

g Lorena restaurant..apartmant yg kitorang duduk pun 1 owner dgn restaurant nih..1 company la senang kata..haha
LORENA..Daniel bwk makan kt sini sbb ada 30% discount untuk kitorang..haha
malas nk pening2 kitorang order spageti jer..semua mkn yg sama..
sepinggan dtg umanghai..banyak siak..

okok kita percepatkn skit…

Habis mkn2 jln2 kitorang balik apartment kitorang..
choiyyyy…penat sial,ingatkn balik rumah boleh terus lepak2..
x sampai sejam dtg pulak family si Garbo *betul ke nama dia?haha aku lupa nama dorang*
_________________________________


*dr belakang - Gárbo,Fabian,Diego,Kira,Karina(twins),Kristóf(kepala),Szilvia,MOJI,Keán & Daniel*
______________________________

Dorang ni Hungarian yg pernah duk kt Sepanyol 6 tahun,so bole cakap spanish dgn lancar..selamat skit,english dorang bukan power ranger mana pun..so aku bole ckp english & spanish dgn dorang..
janji masing2 faham sudah ler..

Dorang ajak kitorang semua g jalan2 kt town…khamis mlm jumaat bai..happening jugak la..tapi belum BETUL2 HAPPENING sbb summer holiday baru jer start..
jenjalan waktu mlm kt sini best la..sejuk jer..
cuci mata ler paling best..haha

bukan nk kata dorang ni berpakaian seksi pun..biasa2 jer..cuma tengok awek2 europe yg hotz2 jer.haha
_________________________



























SEXY TAK?
*dah kebetulan pulak pakai baju pattern yg sama! haha*


*nak tengok video acara nih??tungguuu la lagi nnti akan update kt APERTUREKU*

*Lounge tempat melepak minum2 sebelum pulang*
___________________________________

Mmg hidup la malam dorang kt sini..night life dorang bukan cam KL..clubbing,lepak mamak,lepak buang masa cam kt KL..
Dorang sini hiburan keluarga cam dinner sama2,folks dance jadah,ada gak cafe2 & lounge2 open air yg best untuk lepak duduk…cam kt starhill pun ada la cafe dorang…tapi xder ESKLUSIF cam starhill jadah..
________________________________

*bersama twins*
___________________________

Dorang nyer lebih down to earth punya ESKLUSIF….hermm..camner nk kata yeh??
sama taraf cool cam starhill..tapi xder POYO cam KL sangat…konon2 nk LOonDooN la KL tuh..

kk,tamat sudah la hari ke-3 nih…
nak lebih lanjut??
kk,untuk lebih lanjut korang boleh tengok Travelouge / VidBlog aku kt www.facebook.com/ApertureKU
kt situ lebih lengkap aku rasa…haha
TOLONG LA CLICK LIKE
*like kt ENTRY POST nih dgn like kt FB PAGES tuh*
___________________________


- GAMBAR PENUTUP HARI INI -


*gamba sunset hari nih..lebih kurang jam 8mlm*
ingat tau,TIAP2 HARI ada entry baru

2 comments:

  1. xder org komen...so aku komen sendiri jer la! hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha..lawak la hang ni..apa pon terbaik..

    ReplyDelete