Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Sunday, 9 January 2011

What's Hot is Gettin' Hotter


Salam buat semua...
hermm..ok,entry kali nih aku tulis sebab ada 2
(kalu ada 1 sebab menang aku jarang buat sesuatu benda haha!!)

1) sebab aku nak bercerita
2) aku nak menang hadiah dorang tuh..
conclusion:: kalu 1 sebab jer aku memang malas nak taip..haha


ok,dari title kat atas tuh dah tulis dah...benda ni berkaitan dgn peraduan menulis pasal

1) My Dreams "Wedding"
2) My Dreams "Love Story"

CST production dgn Lynda Rahim....saper yg x kenal dorang berdua tuh click jer la link tuh..
ok,teruskan kepada tujuan sebenar entry nih...
dorang nk kita karang 1 citer PILIHAN ANTARA 2 TAJUK atas tuh..

DISEBABKAN aku tak takder masa untuk berIMIGINASI nak tulis pasal Dream Wedding & aku tak suka berIMIGINASI,
so aku bwt pilihan no.2..
tapi ini bukan citer imiginasi 'LOVE STORY' aku..
ni citer betul/benar...

"CER CITER! CER CITER!.."




bermulanya disini:: 2004

masa tu,aku tengah buat YOYO TOUR & DEMO untuk SUPERYOYO MALAYSIA kat SARAWAK..
sambutan rakyat Sarawak dan orang2 Borneo MEMANG SANGAT HEBAT!
aku tak jangka ramai betul manusia yg datang untuk tengok persembahan kitorang (3 yoyomaster)...

*untuk pengetahun korang,aku diberitahu oleh event organiser kt sana dia cakap kt town Kuching tuh katanya lar memang giler2 punya sebab jarang ada acara2 hiburan camtu kt sana..so itu pasal kalau ada artis atau apa2 acara hiburan stage dorang akan support kaw2*

trip yg aku pergi untuk kali ke-2 ke Kuching,Sarawak itu adalah waktu dimana aku mengenali si Dia..

masa tuh aku tengah buat show kt 1 shopping mall yg aku sendiri dah lupa apa ntah nama dia..(hahaha!)..tapi yg aku ingat mall tu ada la 7,8 tingkat..mall tuh sempit & kecil jer..
so,pentas kitorang tu memang padat dikelilingi dengan penonton...

tengah aku duk pung-pang (emcee bercakap) kt atas pentas tuh TIBA2...

"mata aku teralih ke arah 1 penjuru...raut wajah yg cukup menarik bagi diri aku..."

*awek2 borneo khususnya Kuching,Sarawak memang ayu2+wajah asli disebabkan kacukan bangsa*

aku memandang tepat ke mata si Dia...tapi si Dia hanya diam tak kasi apa2 respon raut muka pun..berapa ramai pulak org kt situ kan..mesti dia ingat aku tengok org lain...hahaha...
adoiiyai...dlm hati aku camner aku nak jumpa awek tuh nanti dah ler ramai giler orang kt bwh pentas...
DAH LAR...aku abaikan jer la awek tuh..malas nk pikir..

selesai jer show aku turun lar stage konon2 nak meets & greets kt penonton2 kan..
so aku jumpa la sorang member sarawak aku nih..dia ni national coach Fencing untuk team Sarawak...aku pernah training dgn dia untuk 1thn dulu..tapi x dpt nak teruskan sebab PENAT DOWH MAIN FENCING! hahahaha...
sembang punya sembang (bikin hati bimbang) TUP2!..

awek tuh datang sekali dgn member aku nih!!!!!!!


pergh!bak orang kata..apa benda tuh??..bagai pucuk dicita,ulam pegaga yg datang?..hah,camtu le lebih kurang...
dlm hati aku ini cam terboek nak kenal dgn awek tuh...
tapi kena la hati2 skit...

aku tanya mmber aku tuh:: "awek kau ker?"

mmber aku jawab :: "hish!..dia nih bukan awek aku lar...DIA NIH ATLETE AKU..FENCER SARAWAK NIH.."

MEMANG TERBOEK!

terus la aku tanya mmber aku nama dia semua jadah...mmber aku cakap tanya la sendiri...apa da tak gentleman langsung....
ok fine,aku memang tak gentleman...sebab aku ni SHY2catMAN...

nama dia...

EVE**

tak payah la bagitau nama penuh dia..aku kan pemalu orangnyer..hahaHAKTUIH!..
kita panggil dia EVE jer la..tu 3 huruf nama depan dia jer..

ok,dipendekkan lagi citer *walaupun ini baru kali pertama nak pendekkan citer nih*...
Eve bukan seorang muslim..apatah lagi seorang melayu..dia nih bole kira bumiputera lar..asal dr Limbang,Sarawak...
aku dapat no tepon dia dr member aku yg coach tadi tuh jer..aku call mintak no tepon Eve..*yes,memang tak gentleman kan?hahaha*..

aku msg jer la si Eve ni tanya pejadah semua bagai lantak lar...tapi xder la aku nak tunjuk sangat yg aku ni kemaruk nak dia sangat kan...*baru kenal dah gedik2 jamban nak mintak couple,apa giler wei?!?!haha*
cuma tunjuk yg aku ni minat nak berkawan dgn dia jer la...
hari yg sama aku kenal dia tuh jugak aku kena berangkat pulang balik KL...
adoiyaii..kenapa la aku kenal dia time hari terakhir aku kt Kuching??..sengalness betul lar..

ok,aku pendekkan lagi cerita nih sebab dah 5 pagi nih!!..mata dah rabak nak tido,esok kerja pagi..tapi masih semangat nk berceloteh pulak..

persahabatan aku dengan Eve diteruskan untuk tahun2 selepas perkenalan aku tuh..
LONG DISTANCE relationship memang susah...tak tau la kalau korang ada yg pernah rasa benda ni senang,mungkin bagi korang jer la..tapi bagi aku,memang HAMPEH..

sms & call jer la yg dapat merapatkan lagi aku dgn Eve nih..

aku dapat jumpa dgn Eve cuma SETAHUN SEKALI SAHAJA...

sebab apa?

sebab Eve hanya akan datang KL bila ada pertandingan KL FENCING OPEN jer..

dia wakil Sarawak,bole la dia dtg KL masuk comp...time nih la aku sempat jumpa dia..
tapi sama jugak,HANYA SEKALI aku jumpa dia walaupun kadang2 dia ada kt KL 3,4 hari..
time tuh sibuk bekerja..memang tak dpt nak gerak jumpa dia hari2..
nak harapkan aku g Sarawak??memang tak dapat laa..tiap kali dah plan hujung tahun nak g Kuching mesti tak jadi..sebab benda2 lain...

tiap kali aku pegi tour yoyo kt oversea memang aku akan msg & call dia bagitau pasal trip aku tuh...aku call dia bila aku kt sana..
dia pun selalu gak call aku tiba2 bila masa kita dah terlalu lama tak berhubungan...
time dia hilang fon,mesti no aku paling senang dia nak ingat untuk contact balik...

setahun sekali berjumpa MEMANG CAM HAMPEH KAN??..cam xder life dowh..

TAPI...
.
.
.
.
.
.
.
.

...semua benda ni BERAKHIR apabila aku LOST CONTACT dgn Eve..no fon dia dah tak boleh nak call..no tepon abg,akak,rumah dia pun dah bertukar pemilik...member2 sarawak aku pun dah x dpt contact dia lagi...

Eve sendiri pun dah tak contact aku untuk...

2 TAHUN....

..antara aku dgn Eve takder apa2 masalah pun sebenarnya..cuma kitorang memang totally lost contact..putus camtu jer tak dapat dikesan...
puas aku tanya member2 aku yg lain..dorang pun ckp benda yg sama..dorang pun lost contact dgn Eve...
huhu..memang aku sedih giler sbb bagi aku..

Eve adalah...

1) Wanita PERTAMA yang aku cuba mengenali diri beliau secara sendiri...
2) Wanita PERTAMA yang berjaya menarik hati aku untuk mengenali beliau..
3) Wanita PERTAMA yang aku tegur untuk berkenalan..
4) Wanita PERTAMA yang bertahan dengan aku untuk jangka masa lama..

dan juga....

WANITA PERTAMA YANG TIDAK BERJAYA MENJADI TEMAN WANITA AKU.....

Eve hanyalah kawan rapat aku selama perkenalan kitorang...aku tak berani mintak lebih kt dia..sebab aku sendiri kan seorang yg shy2catman..hahaha..
aku tak nak bertepuk sebelah tangan...
aku tak nak hati dia dipermainkan seperti mana aku tak suka org permainkan hati aku..lagi2 hati seorang wanita..
dan aku tak nak DIA TERSALAH PILIH TEMAN...
bagi aku,mungkin dia layak mendapatkn seseorang yg lebih bagus dr aku...
sebab itu aku tak pernah nak luahkan perasaan sebenar aku kt dia...*dang!aku yg behngong*..

hermmmmm.....udah2 ler...PANJANG GILER KAN aku tulis??..mesti dah ramai yg menyampah dgn citer aku nih...tapi memang jenis aku yg suka tulis panjang2..hahaha..

sampai sekarang,aku masih lagi 'sendirian'...
masih menunggu kot2 tiba2 dpt panggilan dr Eve..ehehe..
mencari pengganti Eve?..seseorang yg lebih 'tetap' dgn aku??..owh jauh sekali...jauh sekali untuk mendapatkn yg berkenan kt diri nih...*hahaha,ayat giler lame!*

untuk korang yg baca citer aku ni sampai habis aku just nak ucapkan TERIMA KASIH sebab korang sudi baca...aku tau panjang giler kann..
kalau korang suka,VOTE la aku..LIKE la banyak2...
*aku tak faham camner CST nak kira voting dr pembaca??*

Pengadilan

- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM.


dorang tulis camtuh,tapi SUMPAH aku tak tau camner korang nk vote aku...pihak CST plz jelaskan bagaimana nak voting okkkkkkkkkkkkkk....

kalau lah ditakdirkan aku memang kan..
hadiah nih sebenarnya bukan nak pakai untuk aku..sebab aku belum nak kawen lagi...
*awek pun xder jadahnyer nak kawen! hahaha*

aku nak kasi hadiah tuh kt sesaper saudara mara aku yg nak kawen seblum 1 January 2012 atau kepada seorang KAWAN BAIK AKU...

KHAIRUL JOHARI (KJ) nama dia..

member aku nih rapat dgn aku sejak dr form 3 lagi..lepas habis skola lagi la kitorang rapat giler!cam adik beradik la kitorang..
sampaikan dia sendiri pernah jumpa Eve untuk kasi hadiah aku untuk Eve...aku mintak tolong dia kasi kt Eve time KJ pegi Kuching dulu...
mmber coach fencing aku tuh pun sebenarnya sepupu dgn KJ nih..

KJ pun banyak tolong aku sebenarnya sepanjang nih..sumpah memang banyak!tak tipu..kalu tipu tuhan tau...haha..
so,aku rasa dia lebih layak la untuk pakai hadiah dr CST dgn Lynda Rahim nih..
lagipun dia nak kawen dah dlm tahun ni jugak kalu tak silap..*haha,kawan sendiri pun xtau kawen bila*..

OK FINEEEEE......boring dah kan?dah2..aku tamatkan citer ni disini jer la..
untuk korang yg pertama kali masuk blog aku nih,sila2kan lah jadi follower aku yeh?plzz,follower aku skit giler..hahahaaha...
aku jarang giler buat entry JIWANG2 KARAT CAMNI OK...selalunyer entry aku semua kutuk2,maki hamun jer..hahaha...
ok dah lah..
bye adios..




*update*
sila masuk link nih
dan click untuk entry no.41..
vote sya kalau TAK SUKA..tapi promote kt kawan2 lain untuk VOTE sya kalau SUKA!hahaha

and oh yeah,nak bagitau kat SEMUA peserta contest CST & Lynda Rahim nih...
aku dah vote entry korang SEMUA...walaupun aku x sempat nak baca semua tuh,tapi aku bersikap adil dengan undi jer semua org...alar,bukan rugi mana pun undi semua org tuh kan??
patutnya semua peserta kena undi semua peserta lain jugak,baru la sokong menyokong katakan..hahaha

Read more!

Monday, 3 January 2011

soSIAL 2011

okok,entry ni aku copy paste jer dr tumblr aku...haha..malas nak tulis panjang2 tapi citer lebih kurang sama jer..haha


dah 2011 dah pun...

aku rasa ni entry yg ke-2 aku kot dlm tumblr nih..hahaha..

sumpah aku malas nk tulis apa2 dlm tumblr+blogspot aku sendiri pun kadang2 jertulis entry..


so this year 2011 aku kena kurangkn lagi aktiviti soSIAL aku yg banyak pakai duit..sbbaku kena berjimat cermat dgn lebih ketat lagi..huhu..

last year 2010 aku banyak berbelanja..belanja beli macam2..dr semurah2 t-shirt RM20 YG COOL GILER sampaikan ke kamera d300s yg SUPER COOL!!

last benda terakhir yg aku beli untuk tahun 2010 membuatkan wallet & poket aku ranap terus...hahaha..

aku beli LED lcd tv!! 40" pulak tuh! tv kt umah dan2 pulak rosak time aku tengahberpikir nak beli tv baru...cam faham2 jer tv lama tuh..bole baca pikiran aku..

ni ha dia..

lebih 2 minggu aku survey kedai2 electric sekitar shah alam dgn kg.subang..last2 timechristmas aritu terus k beli kt SACC jer..nasib baik akak aku tolong skit untuk bayarCASH TERUS!...so,aku berhutang dgn akak aku jer lagi senang dr berhutang dgnkedai..huhu..

gambar untuk tv lcd LED MEMANG TERBOEK!!

sumpah aku kata gambar dia real giler...tengok movie cam tengok "the making of.." punya version..gamba clean+movement gamba lebih cepat+sharp..

kalau tengok motorsport & sport memang lagi TERBOEK!!

dah beli tv baru x best kalu x padankn skali dgn tv cabinet baru..so,bertambah ranap wallet aku...aku kena hunting tv cabinet baru yg lebih modern design dia..supaya padan dgn tv yg SUPER COOL ini ok..

kk,malas nk tulis panjang2...nak layan tv hahah..

adios amigos..

*saper yg folow blogspot aku,korang bole baca benda yg sama nih kt situ..sebab aku nak copy paste balik entry ni kt blogspot gak..hahahah!!! pemalas giler...*

Read more!