Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 26 December 2011

DAY 57 (23/8/2011) - "Hot Air Ballon & Sunset"

* sunset with Hot Air Ballon :) *

Disebabkan semalam dah penat kendong kamera jenjalan kt Debrecen,
harini aku amek keputusan untuk merehatkan kamera sehari..
sebenarnya penat dowh bawa kamera tiap kali bwt show..




Read more!

Monday, 5 December 2011

Video Update & Recent Stories about "Me & Moji"

QUICK UPDATES on my recent video work..
 take a look down there >>>>>>>>>>



Read more!

Thursday, 1 December 2011

DAY 56 (22/8/2011) - "Halal Food & Public Fountain"

* Summer Holiday was too hot for them in Hungary 2011*


BANYAK NIH NAK KONGIS HARINI..
* sengal salah eja! KONGSI sebenarnya *

kita mulakan dr pagi yg mana aku tido & bangun beberapa kali
sebab aku tertido semalam..
so tak sempat nk hapdet entry dlm blogspot..
sory sngt2 pada rakan2 yg setia menanti :)
*eceh! ayat budget aku nih star pulak kan?? haha* ptuih!




Komen & Kondem me HERE at FB Comment Box :D

Read more!

Wednesday, 16 November 2011

DAY 55 (21/8/2011) - "Free Flow Water & Lovely Chicks"


* only on Summer Holiday *
AHAD!!..

harini adalah SUMMER HOLIDAY terakhir untuk beberapa negara eropah..
kt United States pun sama final day for summer holiday dorang untuk season 2011 nih..
tapi untuk Hungary masih ada seminggu lagi cuti dorang..
bertambah PADAT hari2 penghujung cuti disini..
manusia bertebaran & bergelimpangan
baring di bawah pancaran matahari..





*yehaa...fb comment box sudah kembali active :D..anda boleh K&K kondem&kutuk / C&C comment&condemn pasal entry,foto atau diri sya sendiri menggunakan FB comment box itu ok haha*
Read more!

Tuesday, 8 November 2011

DAY 54 (20/8/2011) - "Artistic of Point and Shoot"


Semalam aku citer pasal
jumpa spot menarik untuk shoot sunset kan??




KOMEN & KONDEM anda lebih menarik kalau ditulis di komen box Facebook ini :)..jika tidak keluar,sila pergi ke MAIN PAGE blogspot sya..

Read more!

Wednesday, 2 November 2011

DAY 53 (19/8/2011) - "Shower & Sleep"

SEMALAM citer pasal FRIENDSHIP..*sebenarnya semlm tuh bermaksud time entry nih ditulis..tapi update entry dlm blog dah lebih 3minggu terlewat..banyak perkara melanda sepanjang sebulan disini*
aku kenal dgn sorang awek Hungary..
dia nih cukup friendster..
eh?! jadahnyer pulak..
FRIENDLY la..
_________________________


* enjoying sunset at Hungarospa *





atas nih sebenarnya ada jer FB Comment box..kalau korang tak nampak korang kena pergi main page blog nih..kadang2 tuh keluar,kadang2 tuh dia lesap..
kalau xder keluar komen box tuh,korang bole komen & kondem aku kt comment box PALING bawah nih..komen box blogspot yg standard tu jer :)

Read more!

Wednesday, 19 October 2011

VIDBLOG :: Passport To Europe : Nazri Arshad (Quick Update-106th Day)

Ini lah hasilnyer bila dah terlalu bosan mengadap TULISAN & TEXT...
hope korang enjoy...
share it if you LIKE it :)




Read more!

Tuesday, 11 October 2011

DAY 52 (18/8/2011) - "Friendship Last Longer Than Love"

* Judit Egri,just met her yesterday (10/10/11) at Budapest city for sight seeing *




Read more!

Wednesday, 5 October 2011

DAY 51 (17/8/2011) - "Ramadhan Al-Mubarak"

Pembuka bicara harini aku sajikan dengan video short & quick update yg dah siap buat minggu lepas..
dah lewat 2 minggu punya entry nih aku kalau nk ikutkan tarikh posting..sory la,banyak sangat benda kena buat sejak tinggal sorang2 ni jer :(






Read more!

Friday, 30 September 2011

DAY 50 (16/8/2011) - "Sopan Santun Budaya Kita"

* selepas 15hari LEWAT update blog...the journey continues *

Harini nak citer pasal apa huh?

* 30hb September 2011: lately aku sangat leceh,penat,ngantuk,tiada masa & sibuk dgn tugas harian yg menyebabkan aku sudah TERLEWAT sangat2 untuk update blog aku..baik dlm blogspot juga dlm notes aku untuk diari harian..semua bermula sejak seminggu sebelum hari raya..tapi aku cuba juga untuk keep update blog aku..bukan untuk menunjuk aku ada bahan untuk dicerita..cuma aku nak pastikan setiap kenangan aku disini HARUS dipublish ke blogspot untuk kenangan aku dikemudian hari..so,untuk kawan2 semua..enjoy la apa yg masih sempat di update ok..Terima Kasih kerana meluangkan sedikit masa dr 24jam harian anda :) *




Read more!

Sunday, 25 September 2011

DAY 49 (15/8/2011) - "Hitam Putih Kehidupan Harian"


MONDAY BLUES!!
isnin bai..per lagi cuti la..TAIDO SAMPAI ke hermm…
dah lupa sampai jam berapa.
tapi aku seingat aku laaa..
AKU TERTIDO TANPA SAHUR..
tertido sambil duduk menyandar kt katil & latpop masih di peha / riba aku..





Read more!

Saturday, 24 September 2011

DAY 48 (14/8/2011) - "Bull Whip Experience"

* top of Light House - Hungarospa icon *

Hari AHAD di Hungary..
penat pulak aku nak menaip terus menerus nih..
dah 3,4hari tak sempat nk tulis blog..
asyik sibuk dgn nak upload yg baru jer dlm blogspot sampai TERTIDO sambil duduk
& laptop di riba jer..
amacam?GEMPAK TAK style tido aku..haha



Read more!

Monday, 19 September 2011

DAY 47 (13/8/2011) - "Strong Community"

* dtg town nih hanya untuk lihat2 jer..choiy,buang masa bagi semua tapi bagus untuk aku sebab aku suka tengok2 tempat org *

SABTU!…hujung pekan mucul lagi donk!!

UCAPAN SALAM PERKENALAN untuk mereka yg PERTAMA kali masuk sini digalakkan di komen box bwh nih..if you guys can't see this,plz go to MAIN PAGE for comment :)


Read more!

Saturday, 17 September 2011

DAY 46 (12/8/2011) - "London Riots & Typical Malaysian"

* Sunset - Awan Garang *

Hari ke-12 kita berpuasa
yg aku ingat cuma hari ini adalah hari Jumaat
itu jer..
tak pasti apa yg aku bwt sbb aku tulis nih pun hari isnin mlm..haha
sibuk dgn upload entry baru dlm blog & ngantuk tertido dpn laptop jer..

Fb comment box nih kalau x nampak kena pergi ke MAIN PAGE untuk entry nih ok..FB update skang nih sengal la..apps dia bnyk problem..ke aku jer yg problem?


Read more!

DAY 45 (11/8/2011) - "Learing Foreign Language"

* gamba pembuka untuk entry nih - amacam?over kan? haha *
Untuk hari ke 45 nih tak moh citer panjang2..
try pendekkan skit jer kot..
ahhaha
kalau FB comment box nih x menjelma,sila la masuk ke main page blog ini untuk kondem & komen anda :)



Read more!

Friday, 16 September 2011

DAY 44 (10/8/2011) - "Blue Skies,White Clouds"

* awan kepul2 cam cotton candy *

Setiap hari bila nak start tulis jer mesti aku dah lupa nak tulis apa..
sedangkan tadi seharian dlm otak dah duk susun ayat2 jambu..haha

nih haa FB Comment box yg sengal kadang2 muncul kadang2 menyorok..kalau tak NAMPAK jugak sila pegi ke MAIN PAGE blog ini :)




Read more!

DAY 43 (9/8/2011) - "Muak,Bosan,Benci*

* burung pulang petang *

Salam perkenalan..
bwt anda yg baru PERTAMA KALI membaca blog saya;)
disini,saya menggunakan kata ganti diri sebagai AKU..



Read more!

Tuesday, 13 September 2011

DAY 42 (8/8/2011) - "Chilling Monday"

* SS - Syiok Sendri *
Bismillah..
untuk entry hari ke 42 di Hungary..

jika anda TIDAK NAMPAK FB COMMENT BOX ini,silalah pergi ke MAIN PAGE blog ini



Read more!

Monday, 12 September 2011

DAY 41 (7/8/2011) - "Coke No Ice,Sink With Shit!"

* Tango Dance by Hungarian *

Haaaa…sudah hari ke 41!…f
tiap2 hari nak tulis perjalanan hidup di tanah asing nih mmg serabut..
tiap2 hari nak upload entry baru yg dah tulis sebulan lepas..
sambil tuh nak edit gamba yg perlu di upload dlm blog..
pastu nak tulis blog untuk hari yg sama..
* sampai waktu harini (12sept) aku dah semakin lewat hapdet blog..sangat penat setiap hari sampai tertido dgn laptop masih di 'on-top-of-lap' *


DENGAN KOMEN DI FACEBOOK BOX NIH MEMBANTU SYA UNTUK MEMANTAU & REPLY SETIAP KONDEMAN ANDA.*kalau x nampak komen box nih,sila lah buka MAIN PAGE blog sya untuk melihatnya. www.moji16.blogspot.com *




Read more!

Friday, 9 September 2011

DAY 40 (6/8/2011) - "Oh! Burger,Oh! Murah"

* Lautan Manusia! *
WaaaahhhHHH!! sungguh tak sangka!
Tak sangka aku boleh tulis Diari kehidupan / blog sampai hari ke-40!
GIM’ME 5 pada korang yg mengikut blog aku dari HARI PERTAMA!!

sebelum anda click READ MORE tuh,xkan xder benda nak kondem pasal gamba2 Belanja yg tak cukup bagi anda tuh??




Read more!

Wednesday, 7 September 2011

DAY 39 (5/8/2011) - "Tabiat & Sikap Dalam Diri"

* street show *
Waaaa….CUCI MATA lagi harini..
*mmg hampir setiap hari pun cuci mata jugak..dr hari PERTAMA sampai sekarang cuci mata*
kalau korang baca entry2 semalam2 punya bola bole la tengok skit2 gamba2 belanja :p

apa nk citer?
hermmm..

Per kata komen dulu entry2 sebelum nih sebelum kita mulakan membaca entry hari ni :p



Read more!

Tuesday, 6 September 2011

DAY 38 (4/8/2011) - "OSEM Street Art"

* Alamak?!! *

Aaahhhh…
SANTAPAN HIDANGAN MATA lagi harini..
perghh..IMAN goyang bai..
*sedikit sambungan foto2 dr Koleksi2 entry SEMALAM*

aku rasa dah bole post gamba2 “belanja” dah time skang nih..4hb Ogos aku tulis..
tapi aku post dlm Blog 4hb September..so dah lepas puasa pun..
layannnnnn…*tapi aku terlambat 2 hari nih*

*tapi sebelum korang layan yg lebih lanjut,apa kata anda beri sedikit KOMEN PERIBADI berkenaan entry2 blog yg dah mula dok BELANJA nih..tapi masih lagi aku mengawal tatasusila diri dr mengupload yg terlalu teruk..so setiap gamba akan sedikit ditapis :p *


Read more!

Monday, 5 September 2011

DAY 37 (3/8/2011) - "Belanja! Belanja! Belanja!"

* RAMAI yg suka bermain dgn air pancut nih *
Hari RABU hari ke 37..
standard macam dulu2 gak..
SETIAP KALI duk jauh dr MALAYSIA aku selalu boleh lupa hari..
sedar tak sedar dah rabu..tau2 dah weekend..
sedar2 dah nak balik..haha

DAH SELESAI BACA..sila la KOMEN semula DIATAS nih..



Read more!

Saturday, 3 September 2011

DAY 36 (2/8/2011) - "Annoying & Disgusting"

* peng! peng! *
Fuhh…sungguh penat tiap2 hari bwt benda yg sama..
skang tengah serabut dgn video si Bajee..nak render tapi problem dgn plugins plak..
tak leh nak finalise kan lagi sbb sangkut jer rendering dia..
*btw video dah siap lama pun..sila lihat di akhir entry nih untuk video :)*

Read more!

Friday, 2 September 2011

DAY 35 (1/8/2011) - "Mat Saleh Belum Tentu Bagus"


* baru aku tau pasal bahan nih mmg MELUAS dipakai di Hungary *
tapi ada pulak org2 Malaysia yg dok kondem2/tuduh sebarangan pasal bahan nih..
yg ini mengkondem jer kerjanya - Blog Serius
yg nih ada penjelasan bernas & bijak punya org - Baca Komen2 Dia


Berbuka dengan Roti sapu mentega tabur gula+coklat bar+coke secawan.


Read more!

Thursday, 1 September 2011

DAY 34 (31/7/2011) - "Shopping Puasa"

* Folk performance - capture with manual BROKEN lens *

Hari Ahad yg relaxx…
mentenangkan diri untuk bersedia berpuasa esok hari…
*apa punya bahasa malaysia tuh*

INI KOMEN BOX..KONDEM PUN BOLEY DITERIMA..OIA,UCAPAN RAYA & MERDEKA PUN SYA TERIMA :)


Read more!

Wednesday, 31 August 2011

DAY 33 (30/7/2011) - "Classic Ironman"


2 hari lagi dah nak puasa..hari ni SABTU..puasa Isnin 1st August 2011..Hujan lebat dr semlm tadi..sampai ke jam 4pm pun hujan gak..

Aku rasa by that time aku up entry nih..MESTI DAH NAK RAYA KAN?!?..yer la.cuba kira2 balik..aku tulis entry pada hari kejadian..tapi aku up entry SEBULAN KEMUDIAN…so,aku just nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI bwt SEMUA yg membaca entry nih & mereka semua yg mengikuti perkembangan diri aku dari entry yg PERTAMA sampai la sekarang nih..

UCAPAN RAYA & MERDEKA untuk aku plzz :p


Read more!

Monday, 29 August 2011

DAY 32 (29/7/2011) - "Ethic & Skill"


SENGAL JADINYER!…tido lewat giler pagi tadi..630 PAGI!
nih semua gaya2 gara2 nak siapkn blog punya pasal la..
she-laka betul..

taknak KOMEN & KONDEM pasal entry nih pun xper...tapi kalu ada ucapan Merdeka & Hari Raya tuh sangat la aku suker kerna dpt mengubat hati yg tengah sedih nih..beraya di perantauan sendirian T_T



Read more!

Sunday, 28 August 2011

DAY 31 (28/7/2011) - "Buang Masa Sia-Sia"

* no caption *
-halamak,tercrop skali puncak tower tuh :(

perghhh…giler serabut…
mlm nih terpaksa makan maggie kari jer..
ini kali ke-2 makan maggie yg aku bwk dr KL..
sebab apa aku makan maggie jer??
dah HABIS baca semua?kalau tak nak komen pun,kasi ucapan raya pun canteks gak tuh:)


Read more!

Saturday, 27 August 2011

DAY 30 (27/7/2011) - "Hujan Emas & Hujan Batu"

* statue pakcik nih sngt iconic dgn town Hajduszoboszlo..cuma korang kena GOOGLE sendri ler :p *

HOW YEAH!! HARI KE-30..
hari Rabu..
DAH CUKUP SEBULAN di tanah EROPAH…HUNGARY..
fuh..maknanya korang akan baca entry nih sebulan selepas dari TARIKH asal aku tulis..
27 OGOS 2011 kan harini??
hermmm…camtuh nnti hari ke-90 hari terakhir nak balik Malaysia nnti mesti la aku dah kt rumah..
haha..

lagi la senang aku nak monitor comment2 di MAIN PAGE walaupun xder sesaper nk komen pun..hahaha!!


Read more!

Friday, 26 August 2011

DAY 29 (26/7/2011) - "Blog CARA AKU"

* aku bersarapan dgn roti & kopi ajer.. *
hari SELASA…hari ke-29 bulan JULAI 2000sebelas..

plan nyer nk g bwt demo dlm HUNGAROSPA mcm kebiasaannyer..
tapi…
ntah ler..minggu nih mcm musim hujan awal2 dulu datang balik..
asyik hujannnn jer..
alang2 dah hujan per lagi..
SAMBUNG TAIDO LAAA!! hahaha
LAGI SEKALI komen untuk ENTRY ni pulak :p

Read more!

DAY 28 (25/7/2011) - "iLmu Bersepah,Bukan Kedekut,Tapi Berusaha"

* sajer snap *

hari ISNIN..hari ni hari ke-28 di TANAH EROPAH - Hajduszoboszlo..
leceh nk tulis ejaan yg sebenar sbb dlm Hungarian language ada banyak sangat huruf yg ada titik2 kecik dgn tanda koman ntah mana2 bersepah2..haha

KEKEJAMAN BERULANG..komen lagi kalau korang rasa boring membaca 3 entry dlm SEHARI! haha!

Read more!

DAY 27 (24/7/2011) - "Extra Large,Extra Weight & Extra Charge!"


*semlm ngantuk giler+enjoy melayan wi-fi sampai malas nk tulis blog.so,tulis pada 25hb Julai untuk entry nih*

hari ahad..cuma untuk 3 hari 2 malam sahaja duduk kt blik bawah Hotel Bunggaló (Kabin House)…bilik yg sempit.tapi ada laman yg menarik untuk duk lepak2 santai..
LAGI KEJAM comment box kt main page :p

Read more!

Tuesday, 23 August 2011

DAY 26 (23/7/2011) - "Makan,Makan & Makan"

* ni la paket maggie yg PERTAMA aku buka pada 12 Julai itu hari *

Salam…PERTAMA kali aku buat entry blog tulis setiap hari..
antara sebab utama aku nk tulis setiap hari adalah disebabkan aku nak tengok balik mcm mana progress sepanjang perjalanan aku selama 90 hari kt HUNGARY untuk yoyo tour 2011 nih..


KONDEM JIKA EKONOMI PERBUALAN INI korang sangat TAK SUKA..eh,ada aku kisah?
Read more!

Monday, 22 August 2011

DAY 25 (22/7/2011) - "Aku Murung,Boring & Lazy Day"

* Hajdúszoboszló with Love *

PALING MALAS BERPINDAH2..*berpindah lagi!*
perghh..bukan apa,aku nih malas nk kemas balik luggage aku 2,3 kali pastu nak menariknyer dah la berat giler!!
BERAT GILER ok..
dekat2 30Kg..kalu hard case luggage xper gak sedap menolak..
nih luggage yg soft cafe..kalu dah berat camtuh jadi lendut jer isi nyer..
perghh..cam menarik anak lembu balik kandang waktu petang daa leceh nyer..



3 entry dlm sehari..tapi berkali2 aku sambung tido sbb penat+ngantuk..apa KOMEN anda?
sengal atau cemerlang?
Read more!

DAY 24 (21/7/2011) - "Salah Up Photo"

* walaupun sudah berumur lanjut tapi masih cekal bekerja(kot) untuk meneruskn
hidup2 seharian..aku paling xleh control feel kalu tengok warga emas di jalanan..*

Ok,sebenarnya entry nih hanya ada GAMBAR SAHAJA...sebabnyer???


Read more!

DAY 24 (21/7/2011) - "Disney & Self Experience"

* Hungary adalah RIGHT-HAND SIDE driving *



Bangun pagi cam biasa DENGAN MALASNYA!
815am dah bangun mandi manda terus break1st..
harini g 1 lagi town..aku xleh nak hafal sangat la nama2 town kt sini..
susah bebenor nak hafalnya…
NAK SEBUT PUN TERBELIT2 LIDAH…inikan pulak nak menghafal..! haha!!

Memberi sedikit kata2 semangat amatlah bernilai bwt masa ini kerna ucapan2 HARI RAYA bole membuat diri ini berubah menjadi incredible hulk


Read more!

Saturday, 20 August 2011

DAY 23 (20/7/2011) - "Sunflower Experience & Facebooking Wasting"

*LAKE dlm Hungarospa *
FB nih betul2 bwt aku lalai betul la..terbazir masa aku HARI NI..
HARI ke-23 nih giler sempoi…banyak masa lepak jer walaupun kena g bwt show gak..

cam tak biasa kan??..hehe,KONDEM la dulu segantang tiga SELEPAS MEMBACA ENTRY nih^^



Read more!

Friday, 19 August 2011

DAY 22 (19/7/2011) - "Cis Bededah,Quality Rendah"

* the only photo group yg aku suka *
pakai ifon jer nih..

ingatkan hari nih bole tido awal..cis2,dah le penat giler…sampaikn aku malas nk mandi lepas balik dr street tadi..
rasa nak terus tido jer dgn tuala sekali haha..
dulu 2009 kt Bolivia selalu aku camtuh..
balik dr bwt show setiap ptg mesti penat giler..dah siap2 pakai towel terus on9 tung.tang.tung,tang terus tertido..haha
dia punyer SYIOK x terkata la…haha

OK! kita KOMEN & KONDEM dulu sebelum meneruskan bacaan..nampak gayanya lebih BAGUS komen box nih letak kt ATAS sekali..senang skit aku nak monitor kondeng2 anda semua :p



Read more!

Thursday, 18 August 2011

DAY 21 (18/7/2011) - "Calling,Yoing & Annoying"

* view dr lorong berdekatan dgn apartmant LORENA aku dulu *
Hari isnin setelah 21 hari di tanah Eropah,Hungary..
setelah lebih 2minggu bercuti relax & santai di Hotel & Apartmant Lorena..ini adalah hari isnin pertama yg HARUS BEKERJA..
sepatutnya isnin kitorang xder show pun..cuti hari isnin..
tapi sbb sebelum2 ni lepakk jer..so kena half day harini..

APA KATA KITA KOMEN & KONDEM DULU SEBELUM BACA??hahaha..lain skit harini;)



Read more!

Wednesday, 17 August 2011

DAY 20 (17/7/2011) - "Entry Boring,Gamba Hampeh,Carut Lebih"

* aku di mana2 - MOJIto *
perghhh…hari ke-2 bwt show tengah2 panas…bertambah HITAMMMMMMMM!!

nak KOMEN atau KONDEM kt bwh nih jer..senang bukan?:)


Read more!

Tuesday, 16 August 2011

DAY 19 (16/7/2011) - "Sajian Mata,Kacamata Hitam & Kulit Hitam"

* Hungarospa - Aqua Palace Building (indoor waterpark) *


HITAMMMMMMMM!!

Read more!

Monday, 15 August 2011

DAY 18 (15/7/2011) - "Yo-Yo & Blackout Hotel!"

* Vespa Piaggio warne cream..sangat sweet *

SEMALAM ada citer pasal aku menulis dlm suasana gelap..
bukan sbb aku tutup lampu bilik hotel aku nih…tapi,
HOTEL BLACKOUT!

*PALAU aka Azri Aizat cakap,aku nih EKONOMI PERBUALAN sebab aku ada banyak idea nak cakap..ok,bukan membebel dah tau;p *

Read more!

Sunday, 14 August 2011

DAY 17 (14/7/2011) - "Bikini,Silence & WTF?!"

* random shot dlm bas otw to Debrecen *

hadoi…semlm lupa nk tulis entry untuk hari ke-17…
dok syiok layan download footage2 video dgn movie2 sampikn jam 4am terus tido terlupa nk tulis entry..haha
so mlm ni tulis balik untuk semlm punya…menulis dlm keadaan gelap..
GELAP?nak tau kenapa?tunggu la entry hari ke-18 esok ok..hehe
*citer SANGAT MENARIK sbb pertama kali & tidak disangka2!*

Read more!

Saturday, 13 August 2011

DAY 16 (13/7/2011) - "4 Star Hotel,Free Food & Bedal jer lah.."

*mana anak melayu lain di Hungary nih??xder ker kwn2 korang kt sini?*
- Jalur Gemilang kelihatan tuh dibelakang beg si Aril

Dah masuk minggu ke-2 kt Hajduszoboszlo,HUNGARY…harini hari ke-16 tapi HARI PERTAMA pindah masuk SILVER HOTEL..4 bintang la sangat..
dinner pertama tadi not bad la..aku belasah makan nasi,ikan wedges dessert dia ice cream yg sedap..coklat & vanila ditambah limpahan coklat cair & whipped cream pakai spray2 lagi tuh..hahaha sedap pulak ice cream dia..
ok,mulai esok ice cream dorang akan menjadi dessert utama aku! ahahha..
“welcome drink” dia style giler..aku tengok cam air sparkling strawberry jer..
masing2 dpt sorang 1..toss drink sedas aku minum…
hadoiii…sekali cocktail daa…ada alkohol..teuw!aku nih dah la bukan kaki alkohol2 nih..
pait giler airnyer..haha

Read more!

DAY 15 (12/7/2011) - "Debrecen Trip,Lego & Jamban"

* yeayy HARINI nak g Debrecen *

*sengal giler entry nih xdpt nak up semalam..ngantuk+penat giler..tido sambil duduk..laptop kt riba jer..huhu*


kalau la aku nih boleh membaca BURUJ2 di angkasa tuh..senang untuk aku ceritakn disini betapa indahnyer langit waktu malam di Hajduszoboszlo,HUNGARY..
*perghhh..ayat tak bleh blah haha*

Read more!

Thursday, 11 August 2011

DAY 14 (11/7/2011) - "Pindah,Altantuya & Gecko"

* sajer snap..ni semak kt tepi Apartmant aku *
* baru nak up entry hari ke-14 tapi Blogspot pulak bwt maintainance..cis2 terganggu kerja aku..
tadi baru selesai sahur dgn Kepopok Keropok Lays..pedas bukan main tapi SEDAP!
sebelum tuh dah makan roti cicah dgn soup sayur jer..pergh sedih roti jer setiap hari..T_T *

hari ke-14 terus tulis lepas selesai tulis entry hari ke-13 tadi…haha
ok,semlm sebelum masuk tido,Daniel ada bwt skit small meeting dlm bilik dia..
berita baik & berita buruk bagi aku..
hermm..nak citer berita yg baik dulu ke buruk yeh??

citer baik la dulu kan..haha
BERITA BAIK

Read more!

Wednesday, 10 August 2011

DAY 13 (10/7/2011) - "Sniper,1st Fish & Lazy Sunday"

* HUNGARY flag kiri,EURO flag kanan *
- tercapai impian menjejak kaki di tanah Eropah berkat doa FLIP kot haha


ikan yg aku baru makan tadi adalah IKAN PERTAMA YANG AKU MAKAN DI BUMI EROPAH…*lupa nak ambik gamba ikan yg aku makan tuh*
rasanya aa…CUKUP biasa bagi aku..

mental kena kuat..sbb aku kilau ikan semata2 tanpa nasi dowh..kalau ayam goreng KFC sedap la jugak haha..
ok,aku tulis entry nih pada mlm hari ke-14..tapi mlm tadi terlalu penat sangat sampaikn tido pun lewat..haha
patutnye penat TERTIDO AWAL..tapi lain jadinyer..
aku duk surf2 & susun atur folders & file dlm laptop pastu select2 lagu sampai 4am..
mak aii..hari ke-13 aku tido pada awal pagi hari ke-14 jam 4am..
4am matahari dah nak terbit kt sini!! mak aii..
giler betul..4am tuh mcm 730am kt KL..aku baru nak masuk tido jam tuh haha..

*entry kali nih ada BANYAK GAMBAR nk share,SORRY yer geng,sya bukan pakat pakar fotografi..sya amek gamba mengikup mengikut apa yg sya nampak jer*

Read more!

Tuesday, 9 August 2011

DAY 12 (9/7/2011) - "Music,Bersih 2.0 & Kenapa VidBlog?"

*ni la kaunter untuk sewa beskal tayar 4 yg bole kayuh 1 family SEMALAM*

theuw..theuww..thueww….
petikan gitar dr CARLOS SANTANA menemani aku mlm nih sambil menulis entry hari ke-12…
lagunyer offkos la EUROPA…
TERBAEK beb! korang patut download lagu nih..
aku dah lama simpan lagu dia nih..sbb beat of relaxation menggamit ketenangan jiwa tengah2 mlm camni (1am di HUNGARY)

Read more!

Monday, 8 August 2011

DAY 11 (8/7/2011) - "Thermal Bath,Hot Mom's & Broken Lens!"

*kt Hajduszoboszlo nih landscape dorang banyak pokok2 bunga*
- kadang tuh terpikir,tak pernah pun aku nmpak org yg bekerja tanam pokok nih walaupun pernah kena tiup ribut
haih..pagi tadi tido lewat giler..untuk hari ke 10 aku tido awal pagi hari ke-11…
amek ifon dr dlm freezer & cek wifi dah ok main2 godek2 smpai jam 730pagi..
so aku tido 730pagi tadi..haha

bangun jam 2pm fb & on9 sampai jam 4pm terus keluar g waterpark..
hari ni ber4..semua pun pergi..sbb nak CUCI MATA SAMA2..haha
baek kan kitorang?semangat setiakawan..

*perhatian,ada sekeping gamba kurang sesuai untuk bulan puasa dalam entry kali nih,mereka yg kurang selesa sila JANGAN TENGOK GAMBA TUH..teruskn jer membaca ^^ *

KAMERA AKU JATUH HARINI!!

Read more!

Sunday, 7 August 2011

DAY 10 (7/7/2011) - "Naked Island?"

*pemandangan di tengah "Bell House*
- bangunan blakang tuh ada banyak loceng2 besar

YEAYYY!! dah hari ke-10..!!
tak lama lagi nak balik dah!…yes! tinggal lagi 80 hari di Hungary..
hahaha..yeap,giler kan..baru 10 hari tapi da x sabar2 nk balik..
kalau boleh,aku duduk kt sini terus..bwt kerja2 biasa pun xper,janji aku jauh dr masalah2 KUALA LUMPUR…
tak kisah la sini angin dia sejuk…tak kisah la kalau hujan aku kesejukan menggigil..
tak kisah la sini x panas cam KL..janji sini lebih AMAN,SUNYI SEPI & PALING PENTING…BERSIH

Read more!

Saturday, 6 August 2011

DAY 9 (6/7/2011) - "Dress Up,Mess Up!"

*cowgirl beraksi! yeaaaHAAA!*
________________________

HALUUUUU…..SZIASZTOK!
sebutan dia si-yoz-tok yg bermaksud HI! untuk lebih dari 1 org

Jó napot (yo-na-pot) - good morning/good day in hungarian..
ok itu dia kelas bahasa HUNGARY kita untuk hari ini..
harap korang yg still sudi membaca sampai ke hari-9 ni dpt le sedikit sebanyak ilmu2 bahasa Spanish & Hungary yg aku kongsikan..
owh,tidak dilupakan juga bahasa2 kasar yg aku gunakan..huhu,sory yer pada mereka2 yg tidak selesa dgn penggunaan ayat2 itu disini..
disebabkan INI BLOG PERIBADI sya..jadi ikut suka sya la nak tulis apa..
*aku suka tulis apa yg aku pikir*


ahh…jam 11 bangun pagi TERUS MANDI tanpa buang masa…
perghhh,budget rajin giler la bangun2 terus g mandi..haha
sedangkn aku mandi awal2 sebab tak nak tengah sedap2 layan fb tetiba jer dorang ajak keluar g makan lunch jadah semua..
hahahaHARINI..
nak citer skit pasal WIFI kt apartment kitorang nih..
click READ MORE la bai kalau nak baca full entry ;p
Read more!

Friday, 5 August 2011

DAY 8 (5/7/2011) - "Free Bus,Nice Day & Dinner 2,3,4gether"

*dah nak kemana nih aku?? kt Bus Station..nak g mana tuh?*
_________________________

HAHA,aku plan nk sekali kan hari ke-7 dgn hari ke-8
tau2 aku menulis panjang giler daaa untuk hari ke-7 tuh ..haha
kk,hari ke-8 aku nk tulis pendek2 jer..sbb lagi sikit benda kitorang bwt harini..

bangun agak lambat jugak harini..
dlm jam 2pm camtuh la..
Daniel plan nk g Debrechen tuh cam x jadi..sbb masing2 penat..haha
so,kitorang g TESCO jer la..naik free bus dr station dekat dgn LORENA restoren tuh..
jalan kaki lagiii…hhuhuhu penat sial..

sebelum keluar rumah,aku panaskn balik PIZZA semlm aku dlm microwave…
mungkin sebab TERLALU KAMPUNG aku jarang pakai benda alah tuh aku p tibai sampai 3min lebih panaskn pizza aku..
hasilnya??
Read more!