Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Tuesday, 6 July 2010

OFFDAY ON SUNDAY

**PERHATIAN...posting ni DAH LAMA AKU TULIS,tapi baru sekarang ada masa untuk up masuk sini..so,just enjoy jer la kalau korang nk baca..kalau x nak baca baik berambus jer la..haha..**


Aduhyai…baru jer lepas selesai menulis pasal posting “Movie Marathon Cinema” aku..skang nih aku nak teruskan menulis pasal minggu2 aku dr hari Ahad 7/3/10 sampai le ke hari ini Ahad 14/3/10…….


tak banyak aku nak citerkan apa yg berlaku sepanjang minggu nih,tapi aku tak bole nak janji kat korang yg penulisan kali ni akan lebih panjang dari posting2 sebelum nih!…ahahahahaa….


siap sediakan diri korang untuk berkata “CUKUP CELAKA” kalau sampai 1 tahap korang dah bosan untuk membaca kerna aku tak habis2 lagi menulis..hahah..


kita mulakan citer pada tarikh 7/3/10 lar..hari AHad yg lepas adalah hari Ahad yg TERAMAT SPECIAL bagi aku….sebabnyer ahad kali ni bukan seperti hari2 Ahad yg sebelum nih dlm hidup aku sebagai seorang yg bekerja dlm bidang outdoor & bidang yg berkaitan dgn ‘memberi khidmat kepada customer’…..


SUNGGUH SUSAH sekali dlm hidup aku nih untuk mendapatkn CUTI PADA HARI AHAD…dlm tahun 2008 kalau x silapp aku,hanya ada beberapa kali jer yg aku cuti hari ahad..x sampai 5 x kot..cam orang xder life sial hari ahad bekerja…bak kata sedara aku..”orang Bangla pun cuti hari ahad dowh!”..


cuti hari ahad kali ni mungkin adalah limpah kurnia dari-NYA diatas usaha aku yg bekerja keras selama 10 hari tanpa cuti & penat bekerja selama 10 hari tuh!…


so aku terima dengan hati & tangan terbuka sebab aku dpt cuti hari ahad nih..alhamdulillah..


Bekerja dalam outdoor company biasa lar memang susah dan hampir mustahil bercuti pada hujung minggu..disebabkan setiap customer & clien selalunya hanya mengadakan event & acara mereka pada hujung minggu..iaitu pada hari cuti minggu dorang ler..so,kita sebagai consultant mereka terpaksa la bekerja keras pada hujung minggu untuk memenuhi kehendak event customer kita nih…slalunyer aku bercuti pada hari rabu atau weekdays jer….pelik gaya kerja outdoor nih,org lain bercuti,kita bekerja…org lain bekerja,turn kita plak untuk bercuti..


masuk dlm bidang outdoor ni seperti kita dengan dengan rela hatinya ‘menyerahkan weekend life kita terhadap kerja bulat2’ sahaja…tiada erti kata ‘berhujung minggu bersama rakan & keluarga’ dalam kamus hidup aku setelah aku masuk dlm lapangan kerja ni kira2 2,3 tahun dulu..nak buat camner..dah minat layankan jer la..


**CUKUP CELAKA betul Moji nih!..intro jer dah lebih 8 perenggan..**


ok,back to topic..aku mula2 plan nak bercuti hari sabtu,tapi disebabkan hari sabtu ni aku kurang aktiviti yg nak dibuat,so aku anjak cuti ke hari ahad sebab ada macam2 benda aku bole buat…


3 original plan aku mula..


1: Pergi climb kt Batu Caves dgn kawan2

2: Pergi snap & shoot video budak BMX kt Le Tour de Langkawi kt Dataran Merdeka

3: Keluar tengok Movie dgn member…..


planning no.1 tu last minute cancel sebab mmber2 lain xder..lagipun dlm otak aku time tuh,kalau sekadar nak panjat kt Batu Caves,lain kali pun aku bole buat..tak lari kemana batu tuh kalau dikejar…haha..


aku pilih ler plan no.2 & no.3…


aku bangun sedikit lewat pada pagi ahad tuh..tapi aku bernasib baek sebab sampai kt Dataran Merdeka pada jam 12 tu aku masih belum terlambat sebab event BMX stunt belum bermula..so aku ada plenty of time g snap some photo pasal LTdLangkawi tuh….

SUMPAH,CUKUP PANAS kt KL hari tuh!!….berpeluh2 aku sial amek gamba dgn shoot video BMX tuh..


lama giler tak turun KL..terasa bangga di hati sebagai rakyat Malaysia bila lepak arini sebab kemodenan yg kita ada,kepelbagaian kaum yg ada,kemakmuran negara yg kita ada selama ni cukup terserlah pada hari ahad tuh..walaupun panas terik membakar kulit tangan yg dah memang gelap tuh,aku tetap bersyukur sebab negara kita ada & cukup dalam segala aspek untuk menunjukkan sebagai sebuah negara yg telah merdeka lebih 50 tahun…

betul pepatah melayu mengatakan,”HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG,HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI”..lebih bagus hujan batu dinegeri sendiri..sebab kita akan berasa lebih bersyukur sebab kita ada sesuatu yg jarang ada pada negara lain..iaitu…- KEMAKMURAN HIDUP DALAM KEPELBAGAIAN KAUM & ETNIK...


aku cukup bangga dlm diri aku sebab walaupun ada anasir2 jahat yg cuba memecah belahkan perpaduan kita,TAPI dimata dunia kita tetap sebuah negara yg aman & makmur..Buat apa nak tunjuk kt dunia yg kita punya masalah?!?!..cerita dalam selimut tak perlu kecoh2..selesaikan sendiri lebih baik..


tutup citer pasal semangat patriotic aku nih...balik ke topic asal aku...ok,lepas aku pusing2 kt event LTdL tu aku ada plan lain dah..aku nak lepak dgn sorang mmber aku...kita kasi nama mmber aku ni si Kecik lar...kalau korang ada baca posting2 aku sebelum nih ada gak citer pasal dia..org yg sama gak..ahhaa...


aku kluar cuma ber2 dgn dia..plan asal ber3 tapi sorang lagi mmber ada hal lain...ini ler masa yg aku nanti2 kan sebab aku ada tujuan lain selain sekadar lepak kluar tengok wayang..nanti aku citer tujuan apa tuh...


jam 230pm aku menuju ke 1 daerah yg terletak dlm KL yg cukup top dikalangan high-class-society & party goers dlm pengertian hidup aku lar..x perlu la aku cakap nama tempat tu..tapi aku kasi klue skit..tempat ni seakan2 sama cam Pondok Indah kt Jakarta..fell tempat ni lebih kurang lar..mall dia classy jer..cam Citos kt Cilandak,Jakarta..


ok,aku plan jumpa Kecik kt tempat tu sebab dekat dgn tempat kerja dia,tapi bukan nak lepak situ lar,kitorang nk g Mid Valley..


*aduh,jam kt screen laptop ni menunjukkan 140am,luar rumah plak hujan..perggghhh!!! best giler kalau dapat tido time2 camni..kena plak aku dah penat giler 3 hari ada camping kt tmpat kerja..xper,aku sambung jugak.kang dah malas nak sambung kalau aku stop half way*


“Purple or Pink?”…soalan pertama aku sebaik menerjah masuk ke dalam keter dia..aku offer dia fruit drink dlm tin dgn aloe vera…lupa apa nama minuman tuh…haha..bukan just tea…dia amek Purple aku amek Pink..walaupun aku berbaju warne purple hari tuh,tapi x dpt minum air tin purple..purple air black current,pink air apple…


zassss,sampai M.Valley…terbaek,beratur BAPAK PANJANG!!!..nasib baek service dorang laju,kurang 30min aku dah dpt beli tiket…2 movie..

citer ’Nine’ & ‘from Paris with Love’,walaupun berbelah bagi nak tengok citer apa sebenarnya pada hari tuh..mmber kecik kata citer from Paris tu best…aku tengok tajuk cam citer love romactic movie jer,tapi tengok balik poster dia 18SG siap ada muka bengis John Travolta!(favorite actor aku!)….citer Nine plak kitorang beli base on actress dia yg banyak dr ‘A’ List Hollywood film star..belasah jer la tengok..


tapi disebabkan kitorang dah lapar tahap kebulur sangat,jadi kita g makan ler dulu…makan “bayam kt kedai unkle hisap paip”…lepas makan terus masuk cinema..


movie yg pertama bermula..kitorang duk kt seat line paling blakang sekali,hasil dr belian semula tiket couple Korea yg tiba2 cancel tiket x moh tengok citer Nine..baru jer start movie tiba2 dia punyer intro pelakon menyanyi2 plak…kitorang ingatkn itu intro untuk movie dia…sekali….MUSICAL MOVIE daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!….CUKUP CELAKA,dah ler jalan citer tak best,pastu terlalu banyak sangat menyanyi sial..x sampai 3min babak drama terus masuk babak menyanyi balik…citer ni tak berapa sesuai untuk tontonan 18thn kebawah sebenarnya..kt poster tulis PG13..tap citer ni banyak sangat unsur2 yg patut dorang letak 18PL jer..seksi bersepah2..

walaupun aku ada tido beberapa ketika,tapi aku berjaya untuk meneruskan menonton sampai kehabis dgn memahami jalan citer dia sepenuhnya..topic yg cuba pengarah ketengahkan biasa jer…lelaki yg sudah berkahwin yg bermain kayu 3..banyak simpan pompuan…perrrgghHH…Penélope Cruz SUNGGUH HOT dlm movie nih!…Kate Hudson sungguh ‘dirty bitch’ but HOT…Nicole Kidman plak,no-so-hot acting..Fergie cam biasa jer..tapi wife kepada actor movie nih sooooooooo adorable!..


kluar cinema hall,kitorang rasa cam bodoh jer tertipu dgn poster movie tuh…x der tulis pun yg citer nih Musical Movie..cam nak meletup kepala layan babak menyanyyyiiiiiiiii jer..dah tu plak lyrics dlm setiap lagu dia semua merapu2..bukan ‘proper song’ punya lyric…tapi dorang main nyanyi ikut keadaan babak citer tu…cam bercerita tapi dlm susun kata yg bersahaja..senang kata aku memang x reti tengok musical movie..haha..


*dah la,aku nak tido dulu..210am dah nih!…esok kerja pagi plak..mlm ni adalah malam terakhir aku bersama nenek aku dirumah..untuk 17 hari yg seterusnya aku akan tinggal bersendirian jer di rumah,sebab nenek aku akan mengerjakan Umrah..ok lar,esok2 aku sambung menulis lagi..nak tido,esok kerja pagi,pastu ptg nak ikut sedara mara aku hantar nenek aku g Tabung Haji,pastu baru bole berehat skit…chau2,buenos noche..*


OK,skang aku nak sambung balik tulis sbb dah tertangguh lebih 3 bulan posting nih!!!..
kita kasi pendek cerita la sbb aku pun ingat2 lupa apa kejadian selepas tuh....

time hantar nenek aku g KLIA untuk g umrah tuh,bole pulak kitorang tunggu lebih 2 jam pastu dpt berita yg travel agent yg handle jemaah2 umrah ni semua bahawasanya VISA DORANG TAK MENDAPAT KELULUSAN DARI PIHAK ARAB SAUDI...so flight terpaksa postpone!..dah tu kitorang balik jer la rumah dlm keadaan HAMPA & GERAM...
bayangkn,family2 aku ok lagi balik umah sejam perjalanan jer dr KLIA..kalau family yg dtg dr kampung camner??...dah le dtg jauh2 nk ke KLIA,sampai2 bole pulak cancel flight postpone..3 hari kemudian baru le flight yg dijanjikan berlepas selepas mendapat kelulusan visa dr arab saudi..

bodoh punya travel agent..kalau dah tau cancel flight asal x bilan awal2 sehari ker..x yah le nyusahkn kitorang hantar jauh2..dah tu pulak sehari sebelum cancel tuh kt umah aku siap buat kenduri doa selamat tuh! jemput sedara2 dtg umah,org surau semua dtg rumah..aleh2 cancel pulak..huhuhu..

hermmm...aku nk sambung citer pasal lepas aku g tengok musical movie dgn mmber aku tuh...tapi aku dah tak larat nak berpikir...so,lain kali ler aku sambung.citer yg aku nak sambung ni best..sbb,kejadian yg berlaku seterusnya MENINGGALKAN KESAN YG MENDALAM dlm hidup aku..so,tunggu jer la bila2 masa aku freee...hhahaha!!!
Read more!