Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Monday, 22 March 2010

PENAT & RELAX TAPI TETAP PENAT

Haih..these few weeks aku rasa cam jadi 'hamba kerja' plak...(HUJUNG2 BULAN FEBUARY)

dah tak boleh pakai pepatah "kerja untuk hidup"..terpaksa pakai "hidup untuk kerja" untuk menjelaskan situasi aku nih..

macam2 aku kena settledkan sendiri atau dalam erti kata yg lebih jelas adalah aku sorang jer yg kena buat..itu ini macam2 benda nak kena buat.lepas 1 kena buat lagi 1..

dah siap 1 tiba2 masuk skali 3 benda baru nak kena buat..

Kerja yg memerlukan kudrat jer dah memerlukan seluruh tenaga+konsentrasi..


2/3/10


dr pagi sampai ke petang aku kena cat 'danger line' kat edge skate park..

MEMANG MASAK badan aku kena bakar dengan matahari..

org putih slalu gi pantai tuk dapatkn 'tanned skin'..

tapi kita kt sini tak payah jauh2..kluar umah duk kt tengah2 panas lebih dr 7 jam!

CONFIRMED dapat kulit cam yg dorang nak tuh..


4 hari seblum tuh(jumaat 26/2/10) aku kena set route untuk Kid's Speed Climbing Challenge..

dr pagi sampai ptg aku duk tergantung atas wall..tapi aku puas dengan perjalanan event tu pada 28/2/10 ahadnya..

semua berjalan seperti yg aku jangkakan..


ok,tutup citer pasal aku penat bekerja,sebab semua orang pun ada masing2 punya style penat untuk kerja dorang..

ni nak citer pasal hari ini,3/3/10 Rabu..

aku terpaksa bekerja sebabnyer ada 'rombongan' dari Kolej Komuniti Kuala Langat (KLCC) datang ke Shah Alam Extreme Park(tempat kerja aku la)..

dorang ada buat aktiviti Flying Fox & Paintball..so aku kena settled bab2 food & beverages dorang..

sambil tu supervisor bdk praktikal dr kolej tu plak outstation.

So dia mintak tolong aku tengok2kan anak buah dorang...yg mana mamat yg gi outstation ni sempat balik bekerja semula sebelum budak2 tu start aktiviti...cam siot jer..


patutnyer aku cuti tiap2 hari rabu,so dalam otak,aku dah plan nk rest & kluar tngok muvee(seperti biasa)..bole plak aku TERLUPA pasal event tu!!

Nasib baik aku ingat,kalu tak mati aku slumber gaban je tak datang kerja..HAhaHAha!!..

Start dr pagi da macam2 masalah aku kena..

mula2 pagi tu aku tengah single stand skuter aku dpn umah sebab nak tengok surat kt post box..tapi aku malas la nak matikan enjin..tengah duk belek2 surat tuh,tetiba jer DUM!!...skuter aku tumbang daa..CUKUP CELAKA!..dr tahun 2006 time aku beli skuter tuh,kalau tak silap aku,cuma 3 kali jer skuter aku tumbang..tak pernah lagi jatuh teruk..tak per,salah aku jugak,single stand kt tanah yg tak rata...


Lepas kejadian tadi,aku terus shoot nak gi kerja..sebelum sampai ke Park,Aku ditugaskan oleh bos aku untuk hand over 1 surat(quotation) ke SMK BUKIT JELUTONG...dalam fikiran aku selama ni,SMK Bukit Jelutong terletak kt area TTDI Jaya..so,aku terus jer la pergi skola kt TTDI Jaya tuh...dah siap parking,amek pass pelawat,naik tangga nak pergi ke pejabat sekolah tetiba aku tergerak hati untuk telefon cikgu yg harus aku berjumpa tuh..lepas telefon cikgu tuh,aku rasa cam tak sedap hati plak..

aku tengok la pass pelawat aku tu semula...terang2 dia tulis "SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TTDI JAYA"!!!.....CUKUP CELAKA...aku tersilap pergi sekolah daaaaaaaaa...........hampeh betul,dah tau kesilapan tuh,aku terus shoot gi ke SMK Bukit Jelutong yg sebenar...hahahah...nasib baik aku tak cakap kt cikgu sekolah tu aku dah ada kt depan pejabat sekolah..kang dia cari aku tak jumpa2 jugak sebabnyer aku kt depan pejabat sekolah lain..ahAHAHHa!!


Berlalu seharian aku bekerja pada hari rabu ini aku balik umah untuk bersiap2 nak kluar tngok muvee kt Sunway 'segitiga' dgn sorang mmber aku nih..(kita namakan dia ni A)..si A dah ajak dr sabtu lepas tapi aku tak dapat nak join sebab sibuk dengan macam2 kerja dan aku sendri penat giler untuk kluar berjalan..lepas asyik tukar2 hari dr ahad mlm tukar isnin mlm tukar plak slase mlm last2 blum sempat sampai ari slase aku dah set tukar hari rabu jer(iaitu harini ler)..aku ni jenis malas nak lambat2 kalau dah plan.sebabnyer kalu dah plan aku suka start awal pastu bole habis awal.bole aku balik umh rest tengok tv plak!!(ahAhAhA!!)..tapi 'MUNGKIN' disebabkn miscommunication bole plak si A ni relax,chill & easy kt tempat lain plak..xper lar,sebab si A da budget yg sorang mmber aku lagi akan dtg lewat sebab ada 'hal' lain..kita panggil mmber yg lagi 1 nih si B..

Punya semangat aku dtg awal 3jam dr muvee nite aku!..si A da rasa bersalah giler sbb buat aku 'cam-org-bodoh-tunggu-sorang2' kt Sunway 'segitiga' nih..sambil pusing2 mall nih,aku gi lepak tengok Ice Hockey kt ice ring..team Malaysia vs 'dunno-where-from-mat-saleh' punya team..syok aku layan sendri,team Malaysia menang dengan pungutan mata 3 berbalas 2!!MALAYSIA BOLEH!!..

Haih sambil menulis 'catatan-hari2-moody-aku' melalui ifon nih,aku duk lepak kt mamak berdekatan dgn mall 'segitiga' nih..sambil nunggu si A dgn si B sampai..SUMPAH aku BORING!.."Penantian satu Penyeksaan"! betul pepatah tuh..boring betul plan kluar ramai2 nih..mesti masing2 ada hal sendri pastu mesti lambat & halangan2 lain yg boleh membuatkn aku rasa cam nak shuffle plak kt mamak nih!!..sebab tu aku lebih selesa kluar bersendirian aka lone ranger jer..tak payah pening2 nak plan,tak susah nak bergerak,tak susah nak buat keputusan untuk tengok citer apa jer yg ko nak tengok kt wayang nih!..semua bole buat ikut suka hati sendri..tapi sebab member punya pasal aku sanggup gagahi jua semua perasaan 'celaka' nih..

Aku masih disini masih menunggu mmber2 aku & menunggu telur 'half cook' 2 biji aku..punya ler lama menunggu!rasa cam nak shuffle lagi sambil buat head spin atas meja plak..

Seperti tuhan mendengar keluhan hati aku ni plak!..yg ditunggu2 sudah tiba!..si A & B da sampai & telur 'half-cook' pun da sampai..tapi yg buat tak bestnyer,telur yg aku order nih bukan half cook..da nak jadi cam telur orang kawen plak!..potong betul lar..50min lagi tinggal sebelum aku start masuk cinema..boringgg jer menunggu.


aku sambung balik,movie yg aku tengok malam tuh bertajuk The Book of ELI...aduh!CUKUP CELAKA jugak citer ni sebenarnyer..giler PERLAHAN STORY LINE dia...sampaikan aku TERTIDO!!...boring giler,jalan citer dia tak best mana pun...action kurang,gaduh skit2 jer...rupa2nyer hero dia buta daaa...cam babi jer...dari awal cam cool,gaduh gaya nak gempak habis,dah hujung2 baru tau,dorang berebut buku Holy Bible jer..konon2 dorang tak nak buku tu terus lenyap di dunia..ceh!..bagi aku,movie nih cam Indie Movie jer..harapkan Denzel Washington jer la nak tarik penonton..balik rumah terus aku bantai tido..disamping itu tv yg aku tonton telah bertukar tugas..tv tu yg tonton aku,tidoooo...


Sehingga di lain waktu..Adios! Hasta Luego!..

Read more!

Movie Marathon (Cinema)

Kalau korang dah baca posting aku pasal 'Movie Marathon kt Astro' yg lepas,ini adalah sambungan pada posting tuh..tarikh berlaku beberapa hari selepas 14th Feb..hari rabu 17/2/10..
aku layan 4 movie dalam 1 hari..2 movie on morning-afternoon session..and 2 movie Night till midnight session..sesi siang aku layan movie kt The Summit USJ..sebab itu yg paling dekat dgn rumah aku..aku nak kejar show time citer 'Lu Pikir Lah Sendiri' & The Wolfman..aku dah susun atur which movie i should watch first and so on..
*PERINGATAN..kalau korang tak suka baca posting yg panjang berjela,diharapkan anda berambus je dari blog aku nih..disebabkan posting yg ni alhamdulillah CUKUP PANJANG untuk korang baca & buang masa*

Ok,kalau korang dah bersedia untuk baca panjang lebar,aku bole teruskan lar..kali ni aku nak citer SEMUA perjalanan dr stArt tengok 1st show sampai balik umah...

*aku sambung balik penulisan aku nih selepas 4 hari tertangguh.Hari ni 7/3/10 Ahad.Sambil menulis,aku tengah beratur dalam 1 barisan yg teramat panjang untuk membeli 2 tiket wayang di GSC Mid Valley..dah 10min aku dlm barisan,masih ada agak2 20min lagi untuk aku sampai ke kaunter penjualan..Tadi aku mula berbaris dari depan kedai Glitters GSC,kt hujung restoran Mc'D tuh!!..*

back to topic..

movie marathon aku kt cinema bermula dengan citer Lu Fikirlah Sendiri..aku just nak comment jer..jalan citer dia memang HAMPEH.setiap scene cam takder kesinambungan..scene baru bole tiba2 masuk tanpa ada kaitan dgn scene yg seblumnya..lagi buat hal pasal poster filem dia.Kt poster ada gambar Nabil dgn Mila AF,so aku nak tengok citer ni sebab ada Mila dlm movie tuh.Aku jangkakan si Mila ni pelakon utama dlm filem nih,skali bukann daaaa..watak Mila hanyalah adik kepada Nabil yg wataknya hanya kluar beberapa kali jer.Cam celaka jer buat poster tanpa pelakon wanita utama dia!!..Filem ni yg betul2 buat gempak bukan sebab Nabil,tapi sebab adanya Cameo2 yg gempak.Ada Amy Search,ada Faizal Tahir,Aziz M.Osman & Meet Uncle Hussien yg berjaya membuat banyak lawak di setiap babak2 sedih dalam filem nih..

*skali lagi aku tertangguh untuk menyiapkan penulisan yg kali nih..hari dah 14/3/10 hari ahad..seminggu aku malas nak teruskan sebab banyak sangat kerja nak kena buat minggu ni..dalam 3 hari jer ada 3 tugasan harus buat..ada program “Kid’s adventure camp” selama 3 hari 3mlm kt Extreme Park,pastu hari sabtu ada Treasure Hunt Syabas,Ahad pagi plak ada 20 org dr perpustakaan shah alam nak buat basic wall climbing class…pergghh..meninggal bos..*

back to topic..

selesai movie lu pikir lah sendiri tuh,aku teruskan 2nd movie..citer Wolfman,aku salute citer nih sebab bagus dalam segi pembuatan..quality sound memang tip-top berdentum,stunt & action memang gempak gak,scene2 yg buat aku terkejut pun banyak,tapi yg paling penting citer ni 18SG…memang ganas lah!..seingat aku last movie yg pernah buat pasal ’serigala jadian’ ni adalah citer “An American Werewolf”…seingat aku lar..kalau citer Van Helsing dia campur2..walaupun aku ada tertidur skit time tengok citer wolfman ni,aku tetap berikan puji-pujian gak lar..

dlm hall citer Wolfman ni aku bertukar tempat duduk sebanyak 3 kali..sebabnyer terlalu banyak gangguan dr penonton yg lain…tempat duduk aku yg terakhir tu meninggalkn kesan yg mendalam,sebabnyer dekat dgn screen cinema,pastu wallet aku terjatuh kt bwh kerusi wayang…aku cuwak giler time tuh! ingatkn hilang terus! tapi aku mintak tolong dr crew yg bertugas dpt gak aku jumpa balik..bole plak aku nak pinjam torchlight dorang kata xder!!..nak je aku sepak dorang nih!..CUKUP CELAKA (bak kata kwn aku) kt sebuah wayang tidak memiliki lampu suluh!!..dorang ingat hall wayang dorang tuh terang benderang cam dalam stadium bukit jalil ker apa?!?!!!

selesai 2 movie aku layan kt Summt USJ aku bergerak plak ke 1 Utama untuk layan lagi 2 movie..

ikut plan asal aku nak g Mid Valley,tapi sebab “berkemungkinan” ada beberapa member aku yg nak folow,so aku amek keputusan g 1U jer la sebab dekat skit mmber aku ni nak balik umh dia kang..

aku ajak 2 member aku yg berlainan…1 member dari kalangan geng2 outdoor aku,1 lagi member dari kalangan teman2 memanjat aku..

ok,kita panggil mmber aku yg dr geng2 outdoor nih “sengal”….yg dr teman memanjat nih plak,”kecik”…si Sengal ni xder la seorang yg sengal sebenarnyer…aku cuma sajer panggil dia sengal..eheheh…

aku ajak si Sengal ni sebab seblum nih aku dah janji nak kluar tengok wayang dgn dia,tapi x jadi pergi sbb dia outstation…yg si Kecik ni plak,aku ajak dia sebab dr awal2 dia cam nak join movie marathon dgn aku tapi sibuk kehulu hilir banyak kerja,so aku tak berapa kisah kalau dia x dpt nak join..susahkn dia jer nak rushing2 kang..

si Sengal ni duk tanya2 nak jumpa kt mana,pukul braper semua tu lah..tapi last2 dia x dpt nak join gak sebabnyer,dia tak leh drive sebab belum ada lesen memandu yg sah..ceh,buang karan,aku dari awal2 ingatkn dia ada lesen keter,so senang skit dia nak dtg sendiri semua tuh…dah tu dia siap ajak budak2 tempat kerja aku nak join sekali,sebab tu lar aku suruh dia drive jer senang pastu jumpa kt sana..aku punya susah plan last2 dia x jadi folow sebab benda tuh jer..hahaha…lain kali jer la yer Sengal..eheh

yg 1 lagi mmber aku si Kecik ni plak pun sama…aku duk msg banyak kali tanya antara dia nak join tengok movie ke tidak?..tapi dia x jugak reply msg aku…dalam pemikiran aku,mungkin dia tengah sibuk memandu kot..sebabnyer tadi siang dia ada kata dia kena drive ‘keluar kawasan dr lembah klang’ untuk 1 tujuan..so,aku x kisah ler sangat kalau dia reply lambat sebabnyer aku memang cari citer lewat2 skit..tujuan aku cari citer yg lewat2 skit sebabnyer aku nak kasi dia peluang@kasi dia time untuk catch-up aku kt cinema tu kang kalau2 dia dah sampai KL..

time tengah beratur beli tiket tu memang sengal habis..biasa lar,GSC 1 Utama malam rabu memang full giler..beratur skit punyer panjang daaaa…kena plak time tu baru jer habis cuti Chinese New Year (CNY)…yg beratur time mlm tuh 98% semua org cine!!..aku dgn beberapa org jer yg melayu..

so,tunggu punya tunggu Kecik tak reply jugak msg aku..xper r,aku beli jer tiket citer Percy Jackson & The Lightning Thief (PJ) dan Valentine Day’s (Vd’s)…aku beli 1 tiket je untuk setiap movie..kalau2 si Kecik ni nak join tengok movie,nanti aku belikn jer la tiket baru citer mana yg dia nak..

sambil menunggu show time bermula,aku gi toilet jap..ni lagi 1 masalah terjadi..aku tercicir tiket aku plak!..aku dah risau kt mana aku hilang tiket aku tuh..aku teringat aku simpan dlm pocket depan sluar aku,pastu aku ada kluarkn duit skali dr pocket aku tuh..cuma x ingat kat mana aku ada kluarkn duit tuh..apalagi,dengan keadaan risau tu aku patah balik kt semua laluan yg aku lalui dr GSC sampai ke toilet ulang alik 2 kali..sambil2 cari tu dalam otak dah mula susun ayat,kalau2 x jumpa gak tiket tu aku nak jer pergi kaunter tiket tu untuk mintak dorang re-print jer tiket citer aku yg hilang tuh..last2 jumpa gak balik tiket wayang aku tu kt tepi pintu toilet..FFuuuHHH!!!!!…selamat hari jadi!…eh3!..ni bukan babak meniup lilin birthday cake ok!!…aku menarik nafas lega sebab jumpa balik tiket tu dlm keadaan yg bersih lagi..nasib baik xder org yg tergerak hati nak pungut tiket wayang dr lantai…bagi aku,lumrah alam lar,kalau org malaysia kita nih,kalau jalan2 dlm shopping mall yg sesak,mesti terasa malu kalau tiba2 dorang nak pungut tiket wayang dr lantai..Nanti takut org pandang semacam yg kita ni suka pungut sisa org kt lantai..nasib baek juga tukang sapu xder menyapu time tuh..hahaha..

settled semua masalah aku teruskan journey aku ke GSC…

* hampir habis dah penulisan aku nih..kalau korang dah malas nak baca,dengan segala hormatnyer,PERGI BERAMBUS KORANG DARI BLOG AKU NIH..x payah baca pun..boring..*

time masuk hall untuk 3rd movie untuk hari tuh,aku tengok begitu ramai umat manusia yg berbangsa cine dlm hall tuh..dah tu plak kalangan mereka semua ramai yg budak2 remaja jer…bawak member skola la,bawak couple lar..tak berapa nak nampak adult atau any malay or indian people dlm hall tuh…

citer Percy Jackson ni okok jer la bagi aku..terlalu HOLLYWOOD-TYPICAL movie lar..cam bodoh pun ada jugak jalan citer dia..ntah apa2..dr trailer dia cam best jer..tapi tu lar,selalu kita mudah tertipu dgn trailer movie..starting citer cam best,tapi bila sampai babak budak tu masuk camp untuk org2 special training,aku dah mula nak tergelak..sebabnyer,gaya penceritaan babak tu cam babak movie X-Men yg 1st dulu..dorang duk kenal2kan setiap org yg ada dlm camp tuh termasuk apa keistimewaan dia..typical giler storyline dia..

lagi 1 yg buat aku nak tergelak bila watak utama nak memulakan journey dorang untuk mencari 3 biji permata untuk adventure dorang tuh…aku bole simpulkan,citer ni dengan mudah seperti inilah..

“sorang budak ada super power..pergi training kt tempat yg ramai lagi org yg ada super power..pastu nak selesaikan 1 masalah yg penting,yg mana selalunyer berkaitan dgn Awek atau Keluarga atau pun berkaitan 1 tenaga yg maha hebat tak boleh terlepas kt tangan org jahat..pastu nak g selesaikn masalah tu watak utama akan pergi mengembara dulu,nak kasi panjang citer pengembaraan ada banyak rintangan,pastu dah dekat hujung2 jalan citer baru nak selesaikan masalah..pastu hero dgn heroin cium2..habisss…”

camtu ler selalunyer hoollywood buat citer..

sambil menulis nih,aku ditemani anak buah aku kt dalam bilik aku..dia tengah syiok layan game kt ifon aku..main game Cooking Dash..ahaha…oOOHhhh..lupa nak citer..jap3..bukan lupa nak citer.tapi DAH TERSILAP CITER DOWH!!..hahahah..

malas nak delete & betulkan balik semua benda yg aku dah salah taip diatas,aku teruskan jugak ler citer yg sebenar nih..kita anggap kita mulakan balik citer ni selepas aku jumpa tiket wayang aku kt toilet tu ok?!?!…ok ker tak ok??..kalau tak ok,korang bole teruskan dengan menutup jer blog aku nih sebab aku terasa cam nak panjang lagi kot..ahhaha…kalau korang rasa ok,korang teruskan jer la membaca sebabnyer aku rasa cam nak habis dah citer nih..tak panjang dah..(dr tadi duk cakap nak habis,tapi tak habis2 gak)

lepas jumpa tiket wayang kt toilet tu semula,aku direct g GSC nak sambung movie marathon aku…citer yg ke-3 hari ni,aku tengok citer Valentine Day’s…haaaaa..ni antara citer paling bagus storyline dia untuk permulaan tahun 2010 nih..
seblum kta teruskan,aku nak bagitau yg si Kecik mmber aku nih tak dpt nak join disebabkan….herrrmmm…disebabkan…disebabkan aku dah lupa ada sebab dia x leh nak join,kita anggap jer la yg dia memang x mau nak join sebab aku ni tak berapa penting & buang masa jer spend time dgn aku..AHahH…sadis giler ayat…

sebab dia aku x berapa nak ingat..kalau x silap aku dia lambat tengok msg aku sebab dia simpan fon dlm beg,pastu dia g layan climbing kot…itu ker kot sebabnyer..hahah..

balik kepada citer V’Day’s tuh…biasa ar,citer romantik,yg masuk g tengok citer nih mesti ramai yg bercouple kan…tapi aku peduli apa..aku slumber gaban g sorang2 jer..lone ranger la katakan..aku tetap nak tengok movie nih awal2,xmoh tengok midnite punya sebab citer ni 2 jam..kang balik lambat sangat..seat line aku memang terbaek..PALING DEPAN SEKALI..kurang 5m dari screen jer!!!!!….hambik kau..mendongak jugak ler..sebesar serombong kapal titanic aku tengok lubang hidung pelakon2 dia..HAahHAHaHA!!!

citer nih gempak sial,sebab ada ramai giler superstars dr hollywood…semua ‘A list’ punya pelakon dlm viter V’Day’s nih..jalan citer dia memang tersusun baeeekkk punya…tapi aku skit terganggu dpn minah cine seblah kanan aku nih..skit2 aahhh…skit2,oohhh….skit2,’oh my..’…skit2,waaaa….cam BABI BETUL LAR….aku tau la citer ni sweet sebab citer romantic..tapi aku rasa X PERLU KOT TERLEBIH2 NAK OHHH,AAHH,OOHH mengagumi setiap babak citer…hish!gerrrRRRam plak aku..terasa cam nak kasi ‘double-side-kick-to-the-kick-kuk’ jer!..nasib baik tiba2 ada mmber aku call…so aku terpaksa bangun dr seat aku untuk layan tepon tuh,pastu aku terus cari tempat duduk lain..aku masuk line tengah2..slumber aku tengok ada kosong 2 seat,aku masuk tengah2 duduk kt situ..tanya akak seblah kiri dia ckp xder org duduk…selamat..aku terlepas dari azab dengan melihat lubang hidung sebesar alam kt depan tuh..a.AahHAhaa…ending citer V’Days ni surprise giler!!….unpredictable!…saper yg dah tengok mesti tau..saper yg x pernah tengok,aku malas nak citer..sebab lagi syiok kalau korang layan sendiri V’Days..hahah..

sambil menaip nih,aku belek2 balik sms dlm fon aku..aku cari semula sms2 yg lama2…aku tengah cari sebab kenapa si Kecik nih x dpt join aku tengok movie mlm tuh..hari ni 15/3/10..tapi msg tu 17/2/10…dah sebulan,tapi msg dr si kecik nih masih lagi aku simpan..
baru aku tau….dia x dpt join aku tengok movie disebabkan 1 perkara yg membuatkn aku terasa cukup disisihkan…(ayat sadis giler lagi..haha)

“sory!..fon letak dlm beg,pastu beg dlm ofis..skang nih tngh kt *c* lagi..lupa terus pasal kamu!..so,tak dpt join KOT..sory..”

msg diatas telah di edit untuk memudahkn kerja aku..hAHah..tapi lebih kurang camtu la ayat dia..

haih,sedih betul,aku punya le “bersemangat waja,rakan muda” ajak dia lepak tapi camni jadi akhirnya..dilupakan terus..huhu..xper la..aku x kisah..takder saper yg salah kot..biarkan jer la..aku x rugi apa2 pun..

haaa…lepas habis tengok citer V’Days baru lah aku layan citer Percy Jackson tuh..aku siap tertido banyak kali time tengok Percy Jackson tuh!!…dah le penat giler dr pagi layan movieee jer…sampai final show,bole plak jalan citer cam hampeh..memang layan tido lar!..tau2,bangun dah nak habis pun citer dia…ahahaha…SEKIAN…

belum habis lagi..tadi sekian pasal movie marathon aku..yg ni aku nak tambah skit….lepas habis tengok citer V’Days,aku ada snap beberapa gmbar..aku amek gambar org2 yg kluar dr hall yg datang berpasangan..banyak jenis pasangan ada,pasangan 2 sejoli yg bercinta,pasangan mak dgn anak,ayah dgn anak pompuan pun ada!..tapi aku xdpt nak tayangkn gambar2 tuh sebab moslty quality out of quality..aku x pakai flash,pastu curi2 snap gamba org,hasilnya gamba semua x lawa..haha..

Konklusi dari movie marathon aku kali ni…filem memang ada macam2 jenis..aksi,love story,drama & macam2..ada yg korang dah bole agak jalan citer dia camner..ada jugak citer yg tak dijangkakan!..ada filem yg ‘HAPPILY EVER AFTER’ ending..ada jugak filem yg ‘not-so-happy’ ending…

TAPI..hidup kita ni bukan macam dalam filem..bukan selalu bole ‘HAPPILY EVER AFTER’ ending..kita yg merancang susun atur hidup kita..kita juga yg buat keputusan antara YA atau TIDAK pada sesuatu perkara..tapi,CUMA TUHAN yg MENENTUKAN antara keputusan kita itu akan terjadi seperti apa yg kita rancang atau tidak..

so,teruskan lah hidup anda semua seperti seadanya..

WASALAM…(tamat juga akhirnya…)

**celaka punya MOJI…bapak panjang giler ko taip posting kali nih!..sengal sial aku nak baca semua skali!..walaupun aku dah mula brenti membaca pada perenggan yg ke-3…hahah..**
Read more!