Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Thursday, 25 February 2010

Movie Marathon (Astro)

Please Don’t Read!…kalau korang x suka baca posting yg panjang berjela rentikan ler setakat ini..ok?nak continue ke stop jer??…kalau nak continue korang enjoy le dgn posting aku kali nih..citer pasal ‘Love,Romantic Movie-Marathon’..kalau x suka just go on to my next posting kt bawah tuh yeh..


hermm…im typing this while watching 'The Hottie & The Nottie'..my 4th movie-marathon for tonight..on 14th of February..Valentine Day dowh…start from 10pm (13th Feb) and now 430am(14th Feb)…from Star Movie channel to HBO & change back to Star Movie,continuously non stop aku tengok movie..yeah,its all about Love & romantic story…valentine's day..so,apa yg korang expect tv nak tayang time2 camnih?..citer Senario The Movie?..buang masa je Astro nk tayang citer camtuh mlm2 V’tine..


EH,apparently movie yg tengah aku tngok nih ‘The Hottie & The Nottie' ni adalah movie yg aku tunggu2 nak tengok sekali lagi dlm 2 bln nih!..citer nih best bukan sebab lakonan yg x berapa menjadi dari Paris Hilton..tapi sbb lagi 1 heroin dia..awek sorang ni muka hodoh giler,tapi biasa la Hollywood,mula2 hodoh pastu bwt make over terus jadi cun+cute+gorgeous giler!..is a comedy romactic movie..*too bad aku tertido half way movie nih sbb ngantuk giler layan movie 6 jam non-stop!*


START


ok,skang nk citer movie yg aku tengok kt HBO & Star Movie pada mlm 13 Feb nih..balik kerja jer aku terus buka astro channel HBO tengah tayangkn citer NOTTING HILL lakonan Julia Roberts..OMG,movie nih my all-time-favorite!!…giler best citer nih..sbb Award-Winning punya actress yg blakon + dorang blakon kt England..so,its a british-flavor-style kind of movie..tapi aku layan hujung2 jer sebab dah nak habis pun..


lepas habis tngok NOTTING HILL baru aku mandi2..tetiba terasa nak kluar g 1Utama tengok movie plak..(aku sambung citer pasal g tengok movie kt 1U ni hujung2 skali)


kita sambung balik pasal aku tengok movie kt tv dulu..


10pm 13th Feb’10


aku sambung tengok ASTRO jam 10mlm channel Star Movie..10pm-1145pm aku layan citer TWILIGHT..action romactic movie..its about a girl falling in love with Vampire..mula2 cam malas nak layan sbb tengok cam typical teenagers movie jer..tapi tiba2 jatuh hati plak sebab heroin dia cam cute plak..muka innocent + xder perasaan jer..story line dia biasa2 jer,tapi director cover baik sebab masukkan babak vampire bertembung gaduh2 cam citer jackie chan plak..vampire gaduh sebab sayangkn awek dia nih..graphic effect dia cam katun skit lar,berlari laju tapi style cam citer Kung Fu Hustle jer haha…kalau Hollywood style dorang pandai,dorang pandai nak kembangkn citer..bukan sekadar cinta antara manusia dgn vampire tu jer yg dorang nk tunjuk..dlm citer ni gak dorang tunjukkan kasih antara seorang ayah dgn anak pompuan dia..family problem,divorcing,teenagers, aahhh..benda2 biasa lar tuh kalau nk jual filem..


1205am 14th Feb’10


aku tukar channel HBO plak..layan next movie..SLEEPLESS IN SEATTLE..mula2 aku tertarik nak tengok sebab TOM HANKS dengan MEG RYAN yg blakon!!..ingatkn citer zaman early 2000…tapi pelik jer aku tengok sbb MEG RYAN rambung panjang lagi pastu TOM HANKS plak ada bnyak rambut..skali rupa2nyer 1993 punyer production ler..belasah jer,sebab tengok synopsis dia cambest..anak dia telpon 1 radio station punya night program,anak dia nak buat Christmas Night wishes..dia wish supaya bapak dia dapat isteri baru..alahai,pandai plak anak dia nih..lepas anak dia telepon radio station tuh ramai ler pompuan2 seluruh United States of America yg berminat..nak dijadikn citer,Meg Ryan nih pun berminat nak ushar line Tom Hanks walaupun Meg Ryan nih dah nak kawin..so,dia plan ler nak jumpa Tom Hanks kt tingkat paling atas EMPIRE STATE BUILDING on 14th February (V’tine’s Day)..dorang ber-2 ni plak duduk kt state yg berbeza..Tom Hanks duk kt SEATTLE yg Meg Ryan ni plak duk kt USA blah yg lagi 1..kiranya hujung negara ke 1 lagi hujung ler nih..kalau Tom Hanks betul2 dtg,maknernyer memang dorang ni ditakdirkan bersama ler cenggitu..alahai sweet gitu!haha..(hati jambu plak aku nih)..punya bnyak rintangan anak dia nak satukan mereka ber-2..sampai le tarikh 14th Feb tuh,Tom Hanks terpaksa g jugak sebab anak dia tuh dah gerak sendiri g Empire State Building awal2 naik kapal terbang..setiba dorang kt situ memang baek punya jln citer,dorang berjumpa gak akhirnya..alahaiii,lagi 1 happy ending..

*citer ni aku kasi 2 thumbs up sebab bukan pasal cinta antara seorang dewasa jer..tapi dia tunjuk dgn jelas camne cara Tom Hanks menjadi seorang ayah yg SAYANGKN anak nyer sangat2…*


215am 14th Feb’10


1st movie tadi ‘teenager love story’ (13-20 years old)…2nd movie plak ‘adult love story’ (25-35 years old)…skang my 3rd movie-marathon for Valentine’s Night..’matured love story’ (40+ to 50+)…ni lagi best…JACK NICHOLSON & HELENT HUNT!!!…’As Good As It Gets’ itu ler title movie ni..hahaha! memang x bleh blah mula2 aku tengok synopsis dia..2 pelakon yg berlainan zaman tapi bole berjaya dpt award untuk lakonan dorang dlm movie nih!!!..aku memang peminat setia Helent Hunt sebab dari kecik dah layan drama dia kt tv dulu2..citer MAD ABOUT YOU..kalau korang pernah tengok mesti suka gak dgn citer nih..skang kt tv malaysia dah x tunjuk citer nih..astro aku x pernah nampak..tapi last aku tengok citer MAD ABOUT YOU nih kt dlm flight KLM Dutch time Bolivia trips aku last year..terubat rindu hahaha!!!…


back to topic..citer pasal movie ’As Good As It Gets’ nih…movie ni mula dgn perlahan skit sebab lambat nk masuk topic utama..tapi aku sabar skit sebab nak tunggu 2 plakon nih berjumpa..aku terkejut gak sebab tengok muka Helent Hunt dah berumur skit tapi still cantik..berlakon plak dgn Jack Nicholson yg dah memang berumur tuh..ahaha,memang cam pelik jer kalau dorang ni bercinta..haha..lain zaman kot..citer ni pasal Jack Nicholson ni seorang penulis yg giler pembersih pastu menyakitkn hati neighbour2 dia jer..memang sakit hati kalau tengok watak Jack dlm movie nih..tapi sikap Jack unpredictable skit..dia tiba2 bole berubah menjadi seorang umat manusia yg baik hati plak..tolong org lain semua,tolong Helent gak..haaa,kt sini ler bermula babak2 si Jack ni nak ngorat si Helent..mula2 cam romactic gaya si Jack nih,tapi last2 dia ni sengal giler rupanyer!ahhaaha…ayat si Jack memang bole tangkap cair ler..sesengal mana si Jack nak ngorat dia lassstt skali baru le Helent Hunt terima dia gak..scene paling best + sengal time dorang ber-2 gi dinner kt 1 restaurant..Jack ni terlalu pembersih sampaikan dia sanggup g kedai baju untuk beli Sut & Tie baru semata2 untuk dapat masuk dlm kedai mkn tuh…dah tu plak time order makan lagi slumber katak..dia dah le x reti protocol2 nak order,pastu dia relax jer jerit mintak order kt pelayan cam kt kedai mamak..haHAahAh!!..kalau aku jadi awek dia memang dah malu giler sial…


430am 14th Feb’10…


hermmmm…xyah ler aku nak taip sekali lagi…movie aku yg ke-4 ni korang baca balik jer kt atas skali tuh!…ahaha..benda yg kt atas tu adalah penyambung dia..ahahaha..


CONCLUSION


aku enjoy dgn movie-marathon aku mlm nih..sebabnyer semua movie yg aku tengok berkisarkan love & romance..bukan sekadar cinta antara 2 insan,tapi ada gak cinta antara manusia dgn vampire..cinta antara bapa dgn anak,ibu dgn anak..kiranya cinta itu tiada batasan lar..(WAH! berpujangga plak aku)…terasa cam aku nih cam mat jambu plak yeh?..ahaha…biasa lar,aku ni cuma manusia normal,xkan sebagai seorang lelaki x leh layan citer2 love story camnih?..dlm diri aku ni pun ada sisi yg lembut..layan per tengok citer2 camni..sebab ia berpaksikan kebenaran..benda tu realiti..CINTA..dlm setiap insan hidup mesti punya perasaan cinta,ingin dicintai & mencintai..(hAHahAH…BoooOO sama aku jiwang karat!! hhaHahAHa!!)….nak dibandingkn dgn movie2 mainstream lain banyak sangat tipu bohong belaka..merepek banyak sangat..


9pm - 10pm 13th Feb’10…


ok,ni citer sebenar…benda yg berlaku sebelum aku start movie-marathon tuh…lepas aku balik dr kerja memang aku layan tv jap,tapi tiba2 terasa nak g tngok wayang sbb dah lama x layan movie..kena plak mlm tuh 13th Feb..kiranya mlm sebelum V’s Day la..plan aku nk g tengok citer Valentine’s Day kt GSC 1U..aku pun plan nak snap gamba candid couple yg kluar ber-2 mlm Valentine nih..so aku bawak ler kamera aku..sebelum aku nk kluar tu ada gak aku sms beberapa kawan perempuan aku untuk temankn aku tengok skali..(ok,beberapa jer tau..cuma 2 org,bukan ramai giler hahah..)yg sorang nih aku dah sms dia awal2 ajak dia join tngok movie mlm tuh..tapi sbb dia x reply aku dah bole rasa hp dia ada masalah dgn nak reply sms…tapi sbb aku x berapa desperate nak sangat dia folow so aku pikir blasah jer la tengok sorang2..aku pun dah biasa slalu SANGAT tengok wayang sorang2..so x kisah ler..Lone Ranger ler katakan..AHahAH…

time nak pergi tu baru aku teringat kt sorang mmber pompuan aku yg sorang nih..budak nih aku suka panggil dia sengal jer ahaha (tak sengal pun sebenarnya dia nih)..sajer suka2 panggil..aku nak ajak budak nih sbb aku dah pernah janji dgn diri aku dulu,sebab time tengok citer Merantau Warriors aku x ajak dia,so aku rasa cam nak tebus kesalahan ler cenggitu…sms punya sms skali dia outstation lar…xper2,aku ni seorang lelaki yg kental..x peduli sangat dgn benda2 camni..aku belasah jugak nk tengok movie sorang2…so aku kluar gak naik tenggiling aku…Tuhan cam memberi petanda,10min lagi aku dah nak sampai 1U tiba2 jer hujan rintik2 nak ke lebat….terdetik dlm hati aku,tiba2 jer hujan nih?kenapa yer..hermm, so aku putuskan untuk patah balik rumah jer la…aku cancel terus dr tengok movie..aku balik aku layan Tv lagi bagus…

terbukti,lagi bagus aku layan astro jer sebab aku dpt layan 4 movie non-stop!..semua citer best2 plak tuh...


OK,OK,OK…dah nak habis dah posting aku kali nih…aku janji dah nak habis pun benda yg korang baca nih…


ni aku tambah tambah skit pengalaman aku time Valentine’s Day…ni pun kisah benar,lucu & cam memalukn skit lar..ahahhaa..


ok,citer nih terjadi pada 14th February 2007…lokasi: Jakarta,Indonesia….time 2007 tuh aku tengah buat yoyo promotion kt indonesia dr Feb-August..so memang lama la aku duk indonesia..nak dijadikan citer la,pada ptg aku berjalan2 kt Kelapa Gading Mall dgn Kyle,kitorang singgah ler supermarket dorang dlm Mall tuh..cam Loser giler 2 org lelaki berjalan bersama2 pada waktu ptg Valentine’s Day..aku cakap ler kt member aku :


Me : Kyle,ko x rasa cam Loser/Gay jer dowh kita jalan sama2 nih…dah ler mlm nih Valentine’s Day..semua org couple g candle light dinner dowh..kita plak cam org bodoh jln2 kt mall..


Kyle : alar…nak buat camner,cewek indon jual mahal x moh jantan malaysia…memilih nak org kaya jer..apa?dorang ingat kita nih x cukup ganteng ker?!?!..


Me : AHhaahahA…ganteng ler sangat..ko tabur duit mesti semua dtg bersepah!…<—(okokok,dialog yg nih rekaan semata2)…(back to original)—> tu lar…aku rasa cam malu giler dengan diri sendri dowh,semua org ada couple g dinner sama2…gerrrRRRaammm jer aku tengok..


tiba2 tengah kitorang beratur kt kaunter nak bayar kt supermarket tuh aku terlihat ler sekelibat cewek yg imuuuttt banget!


Me : KYLE! cewek yg jaga kaunter nih cute giler sial!!!…..


Kyle : ha’ah sial!..jadi awek aku cun jugak kot..AHaAH..


sampai jer turn aku bayar,aku cam terpinga2 siot pandang muka dia..tergagap2 ada gak..AHAahA!!…lepas bayar tu aku tanya kt Kyle..


Me : Kyle,aku rasa cam bodoh sial kenapa x tanya nama dia tadi !!…ko rasa kalau aku ajak dia kluar dinner dgn aku mlm nih ok x?


Kyle : alar..poyo r ko..nak bercakap pun takut,inikan nak ajak kluar dinner..try tengok kalau ko brani!..


so,aku amek cabaran tuh..terpikir gak dlm otak aku time tuh,’camner kalau dia reject aku bulat2?..malu sial nanti aku!’…kyle cakap belum cuba belum tau..so aku try jugak ler memberanikan diri aku untuk bercakap dgn dia..dug!dag!DUG!DAG! dagdigdug di dalam dada…hahaha,cam amelina plak..SUMPAH,aku bukan jenis lelaki yg berani kalau bab2 cenggini,aku ni pemalu skit kalau bab2 pompuan nih!ahahahah…


so,aku beratur le balik blakon konon2 nak bayar barang..sedangkn x beli apa2 pun kali nih..tujuan aku hanya 1,AKU NAK AJAK CEWEK NI KLUAR DINNER MLM NIH…

sampai turn aku bayar..


Me : aaaa….Hi,pa khabar mbak?nama sya Nazri..sya mau nanya nih…kira2 malem ini punya apa2 rencana ga? apa bisa kalo kita kluar bareng?…sya mau dinner bareng sama mbak..iyaaa,Valentine’s Day bukan..makanya saya mahu traktir (belanja) mbak makan malam bareng saya..


Cewek Kasir : maaf ya mas,malam ini gwe udah punya rencana sama cowok gwe….(DANG!)…


Me : oh iya?…hermm,,ga apa2 lah begitu..makasih ya kerna ngobrol sama sya..


DANG!…ADOHHHHYYYAAAIIIII…!!…MALU GILER SIAL AKU!…BULAT2 KENA REJECT!…Kyle bantai gelak sial kt aku lepas tuh!!..aHahAHahAahAHahha!!!…aduii…merah padam muka aku kena gelak dgn kyle…semua org pandang plak tuh..huhu…


kesudahannyer,malam Valentine’s Day tu aku dgn Kyle hanya makan nasi goreng sambil nonton tv..2 org lelaki yg loser giler pada malam valentine hanya mkn nasi goreng ber2 sambil tengok tv..


Haih,sedih jer aku bila dikenangkn balik kisah 2007 tuh..tujuan aku baik jer,tapi nak buat camner,terlalu sangat nak jadi Gentleman,sampaikn awek org rupanyer yg aku ajak kluar dinner tuh..hahah..


tapi,tujuan aku sebenarnya ikhlas…aku just nak treat someone yg dipanggil sebagai seorang wanita/perempuan pada mlm Valentine sebagai tanda penghargaan aku pada dorang nih..tapi x menjadi plak..hahaha..sama jugak ler al-kisahnyer dgn citer aku yg awal2 tadi…yg nak ajak mmber aku tengok wayang tuh..tujuan aku baek..bukan slalu aku nak buat baek camni..ahahah…baik dlm hal yg lain tu ada jugakk ( sajer nk ‘up’ diri skit)..hahaha…


time tengah taip nih pun tengah layan lagu ‘I don't wanna miss a thing’ Aerosmith..semua lagu yg aku mainkn dr iTunes aku semua love song..special for today - Valentine’s Day -


-PEACE,LOVE,NO WAR-


TERIMA KASIH pada anda yg rajin sangat buang masa korang untuk baca posting aku yg panjang berjela nih!..AHahA…adios!


*NANTIKAN POSTING AKU DLM MASA TERDEKAT…SAMBUNGAN UNTUK KISAH INI..*

Read more!

Putrajaya Challenge Park

ni aku nak citer skit pasal 1 pusat sukan extreme yg baru dibuka secara rasminyer pada 10/01/10…cambest jer tarikh tuh..sebelum kita citer lebih lanjut pasal time dia buka tuh,aku nak citer skit kira2 setahun yg sebelum tuh..sebelum dorang buka lagi..


Taman Cabaran Putrajaya,itu ler nama yg diberi kt tempat sukan lasak@ekstrem yg berlokasi kt persint 5 nih…jap2,aku pun dah lupa persint 5 ke 20..ala lebih kurang ler..janji sampai kalu korang cari..bwt sakit hati jer kalau nak citer pasal lokasi TEPAT pusat sukan nih..ramai org confuse camner nak dtg tempat nih sbb lokasi dia tu tak berapa strategic bagi pemikiran orang2 awam…(bagi aku lar)..sebab tak strategic adalah sebab dia cam terlalu jauh dari pusat tumpuan org awam..xper la,ada pro’s & con’s dia gak..


Bulan pose 2008 aku dgn beberapa member2 climbing dah try panjat kt situ..memang letih gila ar climb time bulan pose,tambah plak xder sistem pengudaraan yg baik (disebabkan belum buka lagi)..tambah plak tu time tengah ada org tengah renovation pasang pintu,memang berdebu+berpasir berterbangan lar..dah serupa tahanan penjara Quantemala dah climb sambil bungkus kepala dgn baju..


Masa berlalu,setelah setahun pelbagai spekulasi org ramai buat mengatakan tempat tu bakal dibuka beberapa bulan selepas dr bulan pose tu..tapi tak jugak buka2..geram jer aku org duk citer tentang bila nak buka tempat tu…last2 buka juga akhirnya pusat memanjat tu pada bulan September 2009 (kalau x silap aku lar)…dia buka lepas raya aidilfitri..


skang ni nak citer pasal competition yg dorang ada anjurkan pada 10/01/10…dorang bwt comp tu bersempena majlis pelancaran pembukaan Taman Sukan Lasak Putrajaya yang terdiri daripada Wall Climbing,Skate Park & Mountain Bike…bagi aku comp ni adalah yg paling HOT lar untuk membuka lembaran baru tahun 2010..hadiah dia memang menarik..daripada Flyers yg telah diedarkan,untuk comp tuh dorang kasi Cash Money sebagai hadiah tempat pertama sampai tempat ke-6….comp plak Novice top-rope jer..semangat ler aku join..hahaha,aku tak meletakkan harapan tinggi pun untuk menang ker apa..janji dpt masuk final atau dpt top-10 pun dah ok dah bagi aku..dorang buat comp skate,inline,mountain bike,bmx flatland & park…memang best lar,semua acara ada..


Ramai gak member2 yg mempertikaikan penyertaan aku dalam kategori Novice nih..dorang kata aku dah x layak lar,novice tua lar,aku ni hebat lar apa semua camtu la…nak ikutkan aku baru climb setahun setengah jer..pastu baru join comp 2 kali jer..camner bole dikatakan hebat plak??..kalau nk kata aku hebat masih ramai lagi peserta2 yg lebih hebat dari aku yg turut serta…lagi 1,kalau aku hebat sah2 aku dengan mudah boleh menang 1st place…


Tapi,aku kesian gak pada peserta2 yg datang dari jauh…cam geng2 climber kedah.ramai gak dorang turun tapi yg dapat join hanya beberapa org jer..kesian dorang,jauh datang tu oi untuk support event camni…ada gak mmber2 yg tak dpt join sbb lambat daftar,pastu ada gak sebab org kata dia dah hebat apa semua tu lar…tapi tetap juga ada beberapa muka2 yg jarang kelihatan join comp nih..ada yg turun dr singapore,geng2 climber cina pun ramai gak yg hebat2 aku tengok…


Mula jer comp,aku cam cuwak skit lar,sebab konsep dorang hanya sekali attempt jer..dah jatuh kira batal & disqualified terus…so,memang aku climb dgn cermat la..untuk pusingan kelayakan & semi-final memang cermat habis aku climb..no rushing man..janji sampai itu jer..tapi kesian kt mmber2 yg kecundang awal2..rugi la dorang sebab kecundang kt last hand hold plak tuh,qualifying round plak tuh oi..


Aku dpt masuk final,so hati dah debar habis dah..aku ushar route cam ok jer bole climb la kot…tapi yg buat lagi tambah debar sebab giliran aku hampir2 last..dah tu kalau ramai climber yg sampai top,dorang akan ambil kira dari catatan masa terpantas plak..perrggGGHHHhh!!!…lagi ler aku cuwak!..aku tanya kt belayer braper ramai org dah sampai top?dorang kata dah 4,5org sampai top…SO,turn aku panjat..aku kena la panjat laju skit sebab nak challenge masa dorang…HA,HA…time aku panjat memang rushing giler,tapi xder la cam main speed climb..just x control energy lar..main panjat cepat2…kira2 kurang dari 4 meter dari top,aku dah pump..tangan dah lenguh,peha plak cam kejang skit..pastu aku membuat keputusan muktamad,aku x moh habiskan sebab aku pikir2 buat per aku panjat bagai nak gila kalau x sampai gak..(ni bukan putus asa ok)…sambil tu gak aku ada pikir camni..”kalau aku x menang top 3 ok jugak kot.so next time aku bole join comp novice lagi”..AHAHaHaHAAhahHAahhAHah….so aku dah pikir camtu aku rasa lebih baek aku turun jer…time nak turun tu sempat plak aku mintak ‘tight’ kt belayer!..hAHahAH!!..MEMANG LAWAK lar kalau time comp mintak ‘tight’ plak..dah tu aku pasrah gak sebab ko kena fall baru bole lower..so aku fall jer la sebab dah x larat dah..(aku ni jenis takut fall!HAHA)…sampai bawah kena gelak jer dgn Ijat dgn org2 lain..haahaha!!..bikin malu jer..


TAMAT CITER PASAL CLIMB…skang masa yg ditunggu2..aku dah pikir,kalau x dpt menang pun xper la..janji dpt top 10 pun dah alhamdulillah..skali time tengah umum nama pemenang aku dengar nama aku berkongsi tempat ke-4 & ke-5…sebab pointing sama..pergghh..seronok gak aku dengar sbb dapat gak top 6..sebabnyer dapat ler jugak duit memang,berbaloi lar aku datang pagi2..


senarai hadiah


1st - RM600..

2nd - RM450..

3rd - RM300..

4th - RM200..

5th - RM150..

6th - RM100..


so aku dok pikir2 tak kisah la dpt tempat ke 4 atau 5..janji dapat DUIT..bayar balik penat lelah+duit pendaftaran+air+roti+minyak aku..AHahAhaH!!


nak jadi bertambah seronok citer ni time aku naik pentas untuk amek hadiah..


1)aku tersalah amek hadiah tempat ke-3 plak…


2)budak bmx semua tanya kt aku “mana stokin kau??”..aku buka beg hadiah tu nampak ada stokin jer dlm tuh..HAMPEH GILER HADIAH!..dah semua bantai gelak atas pentas!..


3)so aku tukar beg hadiah aku dengan no.5 yg betul…dah amek aku cek balik kt dalam lagi HAMPEH!..nunnnnnnnnnnnn di hujung ceruk buju beg aku yg besar tu hanya ada seutas KEYCHAIN RIPCURL..dok cari2 envelope memang xder la..pelik gak aku tengok hadiah cuma benda tu jer..xder envelope duit seperti yg AKU HARAP2 KAN..


time lepas amek2 gamba kt atas pentas tu aku tanya jer event krew yg bertugas dok kasi2 hadiah tuh…aku tanya dorang mana hadiah duit untuk no4 sampai no6??….dia hanya berkata “hadiah duit untuk no.1 sampai no.3 jer bro”…


PERGGGGGGGHHHHHHHHHHHH!!!!!!!! BENGANG GILER AKU BILA DIA BERKATA BEGITU…dah amek hadiah kt atas pentas baru dorang nak inform kt semua pemenang bahawasanya hanya no.1 sampai no.3 jer dpt hadiah duit…..celaka betul,asal x inform awal2!!!??…dah la kt flyers dorang dah dok canang2 hadiah no.1 sampai 6 dpt duit..aleh2 dah kt atas pentas plak dorang kata x dpt…perghh,bengang giler aku..bukan aku sorang jer,budak2 BMX,skate,inline, arrgghh…senang kata semua pemenang no.4 sampai no.6 la tak puas hati..


hadiah yg mereka dapat diatas pentas


1st - RM1000!!!…beg putih yg besar dr ripcurl & (apa yer dorang dpt lagi..baju kot)

2nd - RM500 beg putih hampeh tuh & wallet ripcurl..

3rd - RM300,beg putih,Cap ripcurl..

4th - Beg putih hampeh tu & stokin ripcurl berharga RM12..

5th - Beg putih hampeh keychain Ripcurl berharga RM26

6th - Beg putih hampeh tu jer kot..aku xtau apa lagi ada dlm beg tu..rasa2 kosong jer kot..


mamat cine yg dpt no.3 tu dpt cap ripcurl warne pink,dia x nak so dia kasi kt aku jer…tapi yg buat aku gelak besar sebab hadiah no.4 tu..ada ker dorang kasi stokin jer??..AHahAHahAHa!!!..x pernah dlm seumur hidup aku hadiah dpt stokin jer..tambah dgn beg putih besar tuh..dah tu harga stokin tu lebih murah dari keychain aku yg kecik nih..keychain aku ni sebenarnya adalah bottle opener..so berguna la gak hadiah aku nih..atleast ko bole tayang kt org hadiah ko,pastu bole tahan lama…nak dibandingkan dgn stokin tuh??…pakai 10 kali dah busuk pastu x lama pastu mesti dah koyak ker…nak tayang kt mmber xkan nak buka kasut kot?! “haaa…ni la yg aku menang!..panjat 3 route aku dpt stokin RM12 jer…”ahAHahahAH!!!..


organiser kata hadiah no.4 sampai no.6 dorang bawak ke depan untuk kasi kt no.1 dgn no.2..cam siot jer,apa punya konsep lar?!!?..amek hadiah duit org lain untuk kasi UP hadiah duit kt pemenang yg lain…sponsor gempak,ada ripcurl ntah apa lagi semua..pastu Putrajaya punya goverment plak tuh yg anjurkan..aduiii..bikin malu betul la..1st event buat camni…mana bole nak dimaafkan walaupun ni pertama kali event dr dorang…tapi,org2 kuat dibelakang tabir tu dah berapa ratus kali pulak bwt comp??…xkan x membantu langsung pengalaman yg pernah ditimba dr dulu tuh??…


balik dr comp tuh budak2 BMX lepak Shah Alam Extreme Park..aku pun turun gak,sajer lepak2 sembang balik pasal comp tadi…

macam2 gak dorang tak puas hati…siap bole buat lawak plak tuh,


”ko amek stokin ko tuh bela dlm aquarium dowh!..bole beranak pinak tuh!” ahHahHA..bodoh jer..


ada lagi…”6 tahun aku main bike,setup basikal jer dah RM6000,last2 menang dpt beg kosong jer..”


so,nak diikutkan aku ni kira bertuah lagi la kot kalau nak dibandingkan dgn budak2 lain…dorang main BMX lagi ganas,terbang2! pusing2! jatuh bagai nak giler…tapi hadiah dpt camtu jer…aku plak climb 3 route jer..dpt keychain..kira ok la kot..aHAhahA..cam rugi jer bagi dorang..


dorang siap x puas hati pasal makanan yg organiser sediakan…budak2 BMX tak puas hati sebab makanan BANYAK giler dorang sediakan,tapi dorang kata hanya untuk krew yg bertugas jer…aleh2,makanan tu terbazir camtu jer..


TUTUP CITER PASAL COMPETITION…


skang aku nk citer pasal tempat sukan lasak tu plak….ni pasal Bendera MALAYSIA….seminggu sebelum comp tu aku dah kasi cadangan kt krew tempat wall climbing tu untuk gantung bendera Malaysia yg besar dlm 10 biji ker kt tempat2 yg bersesuaian..aku ckp kt dorang tujuan dia adalah…”ni la masanya kita nak promote tempat ni ke mata dunia..so,bila orang amek gambar akan terselit lar bendera Malaysia tu di background dia..nanti bila org luar tanya kt mana comp wall nih? dorang dah bole tengok ada bendera kita dlm gambar tuh..tak ke bangga bila bendera kita ada dlm gambar tu?!..”


bagi aku lar,ni cara palinggggggg SIMPLE untuk promote negara kita..melalui gambar jer org dengan senang tau tempat yg hebat ni ada kt Malaysia..org kata climbing wall kt putrajaya tu “the biggest in Asia”..katanya lar…so,rugi x bila org luar just tengok gambar tu tanpa bendera Malaysia?..


kt Skate Park lagi ler hampeh…aku nampak bendera Ripcurl jer BESAR..dgn bendera2 sponsor lain…bendera wilayah persekutuan putrajaya ada skit jer dorang gantung kt area2 pentas kot..itupun kecik jer..kt dlm area wall climbing memang hampeh ler,xder bendera Malaysia langsung!..


tapi sejak 2,3 minggu ni baru aku ada perasan kt area wall climbing tu baru nak gantung bendera…tapi bukan bendera Malaysia lar…hanya bendera Wilayah Persekutuan Putrajaya jer…itupun kecik pastu gantung pada lokasi yg x berapa nak sesuai..Bendera Malaysia ada dorang gantung,tapi kt area bengkel dorang..aduhhhh…rugi nyer..saper la nak bergambar kt bengkel…bayangkn lar,bila pelancong luar dtg climb kt tempat tuh..mesti nak bergambar kan..tapi hanya GAH pada background dinding jer..xder plak bendera Malaysia kt belakang dia..kalau ada terselit besar bendera Malaysia sebagai contoh,mesti teresa bangga bila dorang tunjuk gambar tu kt kawan2 negara dorang…kalau pulak gambar tu masuk surat khabar ker,masuk internet ker..atau apa2 sumber pengiklanan baek cetakan mahupun internet,mesti bangga bila org luar berkata…”ooo,this is Malaysia!”


dah ler,malas aku nak citer pasal tempat nih panjang2…buat penat jer menaip panjang2..nasihat aku ler,bertindak sekarang..jangan amek masa yg panjang untuk memperbaiki kesilapan…tambahkn mutu & kualiti..inilah masanya kita nak tunjuk kt dunia yg kita pun ada product yg bertaraf dunia..


sebelum aku tamatkan posting kali nih,just nak minta maaf awal2 pada mana2 pihak yg terasa hati..bukan aku nak condemn korang,amek ini sebagai pandangan umum..untuk memperbaiki kesilapan..ok Adios..


Read more!