Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Wednesday, 14 July 2010

sebelum bertambah..

tiba2 aku nak update blog pulak..SEBELUM BERTAMBAH lagi posting2 aku nanti,baik aku tulis apa yg ada dlm otak aku sekarang nih..jam 0433 pagi khamis..aku selsema teruk dr time aku bangun dr tido tengahari rabu semlm diwaktu aku bercuti..
so,ptg tuh aku plan lar climbing dgn Bird dgn mmber2 dia..ingatkn nak kasi panas2 badan skit so mana tau bole kurang selsema nih..tapi jangkaan aku meleset la kali nih..SELSEMA AKU BERTAMBAH TERUK...siap bersin berdarah lagi..huhu..seksa la pulak mkn xder rasa..

eh?baru perasan aku dah ada 6 followers! haha..aku jarang betul nk menulis blog nih walaupun banyak benda aku nak share dgn korang2 yg suka membaca nih..ada jugak mmber2 yg suka baca blog aku even dia x jadi follower aku pun..

sambil menulis posting terbaru nih,aku tengah duk re-store ifon aku...cam sial,tiba2 hang sbb aku install tweaks baru dr cydia..dah tuh aku terus update os4.0 paling latest terus..leceh betul ifon ni kalau salah install sumthing mesti buat hal punya..so far,jarang sekali kena camni..cuma aku je gatal tangan nak try tweaks baru tuh..

hermm,thanks to Fiza tadi..aku rasa dia cam menyelamatkan aku dr situasi dimana Bos nak kasi aku kerja walaupun aku sedang dlm waktu bercuti...aku dtg park tadi sbb aku nak climb skejap pastu terus blah kluar dgn mmber aku...sampai2 jer bole pulak bos mintak flyers extreme park..soft copy flyers yg dlm laptop aku dah corrupt,so xleh nak buka dah melainkan aku buat yg baru jer..laptop kt rumah bole pulak dia mintak sekarang buat pastu masukkn dlm website..nasib baek Fiza potong ayat dia terus kasi idea dlm laptop dia ada soft copy yg lama...kalau x sah ler aku kena berjaga mlm nih untuk buat yg baru..huhu..

couple of month ago ada 4,5 benda yg terjadi kt aku untuk PERTAMA KALI DALAM HIDUP aku...dulu nak tulis dah pasal benda2 tuh..tapi aku dah lupa apa sajer..xper la,lain kali aku listdown dulu pastu baru start tulis yg baru betul2..hahaha..

dlm 2bln nih aku cam bertambah addicted kt Fb dah..dr 50% skang cam dah naek sampai ke 80%!!..aduii..aku kena kurangkn la pemakaian Fb aku tuh..tapi susah gak sbb dr situ la aku senang nak connect dgn mmber2 aku...nak pakai sms & call jer memang rabak lar credit fon aku..so,ni la altenatif yg murah sbb aku perlu byar monthly internet bil jer..haha..
kena pulak aku duk handle 3 pages/groups kt fb tuh..so,tiap kali ada benda event terbaru,kena la aku update..dah tu pulak org2 yg nak borang comp semua duk tinggal msg dlm fb jer..lagi le aku kena cek fb slalu..adooiii..tung!tang!tung!tang! alexander!..

tiap kali aku tulis blog x pernah aku mengharap ada org baca..kalau zaman dulu2 sebelum aku ada laptop & kenal dunia maya nih,cam nak berjinak2 tulis diari la org kata...tapi SUMPAH AKU MALAS NAK MENULIS daripada menaip jer..so,tulis blog ni kira altenatif aku sebagai pengganti tulis Diari la..
cuma tiap kali aku tulis 'diari' blog aku nih belum bole lagi aku tulis rahsia2 atau perkara2 sensitif yg aku perlu simpan la..
kemungkinan juga orang yg x patut baca akan baca blog nih..sbb org tua2 ada berkata:

"kerana mulut santan binasa,
kerana mulu,badan binasa.."

tapi bagi aku..xder badan yg akan binasa dlm zaman2 sekarang nih kalau aku tersalah tulis ke apa..cuma akan mengguris hati2 beberapa pihak jer la..badan yg binasa tu aku sendri jer la!hahaha..

hermmm...k lar..lain kali aku sambung lagi..nak g 'stalker' blog org lain...ahhaha...

0 Comments:

Post a Comment