Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Thursday, 25 February 2010

Movie Marathon (Astro)

Please Don’t Read!…kalau korang x suka baca posting yg panjang berjela rentikan ler setakat ini..ok?nak continue ke stop jer??…kalau nak continue korang enjoy le dgn posting aku kali nih..citer pasal ‘Love,Romantic Movie-Marathon’..kalau x suka just go on to my next posting kt bawah tuh yeh..


hermm…im typing this while watching 'The Hottie & The Nottie'..my 4th movie-marathon for tonight..on 14th of February..Valentine Day dowh…start from 10pm (13th Feb) and now 430am(14th Feb)…from Star Movie channel to HBO & change back to Star Movie,continuously non stop aku tengok movie..yeah,its all about Love & romantic story…valentine's day..so,apa yg korang expect tv nak tayang time2 camnih?..citer Senario The Movie?..buang masa je Astro nk tayang citer camtuh mlm2 V’tine..


EH,apparently movie yg tengah aku tngok nih ‘The Hottie & The Nottie' ni adalah movie yg aku tunggu2 nak tengok sekali lagi dlm 2 bln nih!..citer nih best bukan sebab lakonan yg x berapa menjadi dari Paris Hilton..tapi sbb lagi 1 heroin dia..awek sorang ni muka hodoh giler,tapi biasa la Hollywood,mula2 hodoh pastu bwt make over terus jadi cun+cute+gorgeous giler!..is a comedy romactic movie..*too bad aku tertido half way movie nih sbb ngantuk giler layan movie 6 jam non-stop!*


START


ok,skang nk citer movie yg aku tengok kt HBO & Star Movie pada mlm 13 Feb nih..balik kerja jer aku terus buka astro channel HBO tengah tayangkn citer NOTTING HILL lakonan Julia Roberts..OMG,movie nih my all-time-favorite!!…giler best citer nih..sbb Award-Winning punya actress yg blakon + dorang blakon kt England..so,its a british-flavor-style kind of movie..tapi aku layan hujung2 jer sebab dah nak habis pun..


lepas habis tngok NOTTING HILL baru aku mandi2..tetiba terasa nak kluar g 1Utama tengok movie plak..(aku sambung citer pasal g tengok movie kt 1U ni hujung2 skali)


kita sambung balik pasal aku tengok movie kt tv dulu..


10pm 13th Feb’10


aku sambung tengok ASTRO jam 10mlm channel Star Movie..10pm-1145pm aku layan citer TWILIGHT..action romactic movie..its about a girl falling in love with Vampire..mula2 cam malas nak layan sbb tengok cam typical teenagers movie jer..tapi tiba2 jatuh hati plak sebab heroin dia cam cute plak..muka innocent + xder perasaan jer..story line dia biasa2 jer,tapi director cover baik sebab masukkan babak vampire bertembung gaduh2 cam citer jackie chan plak..vampire gaduh sebab sayangkn awek dia nih..graphic effect dia cam katun skit lar,berlari laju tapi style cam citer Kung Fu Hustle jer haha…kalau Hollywood style dorang pandai,dorang pandai nak kembangkn citer..bukan sekadar cinta antara manusia dgn vampire tu jer yg dorang nk tunjuk..dlm citer ni gak dorang tunjukkan kasih antara seorang ayah dgn anak pompuan dia..family problem,divorcing,teenagers, aahhh..benda2 biasa lar tuh kalau nk jual filem..


1205am 14th Feb’10


aku tukar channel HBO plak..layan next movie..SLEEPLESS IN SEATTLE..mula2 aku tertarik nak tengok sebab TOM HANKS dengan MEG RYAN yg blakon!!..ingatkn citer zaman early 2000…tapi pelik jer aku tengok sbb MEG RYAN rambung panjang lagi pastu TOM HANKS plak ada bnyak rambut..skali rupa2nyer 1993 punyer production ler..belasah jer,sebab tengok synopsis dia cambest..anak dia telpon 1 radio station punya night program,anak dia nak buat Christmas Night wishes..dia wish supaya bapak dia dapat isteri baru..alahai,pandai plak anak dia nih..lepas anak dia telepon radio station tuh ramai ler pompuan2 seluruh United States of America yg berminat..nak dijadikn citer,Meg Ryan nih pun berminat nak ushar line Tom Hanks walaupun Meg Ryan nih dah nak kawin..so,dia plan ler nak jumpa Tom Hanks kt tingkat paling atas EMPIRE STATE BUILDING on 14th February (V’tine’s Day)..dorang ber-2 ni plak duduk kt state yg berbeza..Tom Hanks duk kt SEATTLE yg Meg Ryan ni plak duk kt USA blah yg lagi 1..kiranya hujung negara ke 1 lagi hujung ler nih..kalau Tom Hanks betul2 dtg,maknernyer memang dorang ni ditakdirkan bersama ler cenggitu..alahai sweet gitu!haha..(hati jambu plak aku nih)..punya bnyak rintangan anak dia nak satukan mereka ber-2..sampai le tarikh 14th Feb tuh,Tom Hanks terpaksa g jugak sebab anak dia tuh dah gerak sendiri g Empire State Building awal2 naik kapal terbang..setiba dorang kt situ memang baek punya jln citer,dorang berjumpa gak akhirnya..alahaiii,lagi 1 happy ending..

*citer ni aku kasi 2 thumbs up sebab bukan pasal cinta antara seorang dewasa jer..tapi dia tunjuk dgn jelas camne cara Tom Hanks menjadi seorang ayah yg SAYANGKN anak nyer sangat2…*


215am 14th Feb’10


1st movie tadi ‘teenager love story’ (13-20 years old)…2nd movie plak ‘adult love story’ (25-35 years old)…skang my 3rd movie-marathon for Valentine’s Night..’matured love story’ (40+ to 50+)…ni lagi best…JACK NICHOLSON & HELENT HUNT!!!…’As Good As It Gets’ itu ler title movie ni..hahaha! memang x bleh blah mula2 aku tengok synopsis dia..2 pelakon yg berlainan zaman tapi bole berjaya dpt award untuk lakonan dorang dlm movie nih!!!..aku memang peminat setia Helent Hunt sebab dari kecik dah layan drama dia kt tv dulu2..citer MAD ABOUT YOU..kalau korang pernah tengok mesti suka gak dgn citer nih..skang kt tv malaysia dah x tunjuk citer nih..astro aku x pernah nampak..tapi last aku tengok citer MAD ABOUT YOU nih kt dlm flight KLM Dutch time Bolivia trips aku last year..terubat rindu hahaha!!!…


back to topic..citer pasal movie ’As Good As It Gets’ nih…movie ni mula dgn perlahan skit sebab lambat nk masuk topic utama..tapi aku sabar skit sebab nak tunggu 2 plakon nih berjumpa..aku terkejut gak sebab tengok muka Helent Hunt dah berumur skit tapi still cantik..berlakon plak dgn Jack Nicholson yg dah memang berumur tuh..ahaha,memang cam pelik jer kalau dorang ni bercinta..haha..lain zaman kot..citer ni pasal Jack Nicholson ni seorang penulis yg giler pembersih pastu menyakitkn hati neighbour2 dia jer..memang sakit hati kalau tengok watak Jack dlm movie nih..tapi sikap Jack unpredictable skit..dia tiba2 bole berubah menjadi seorang umat manusia yg baik hati plak..tolong org lain semua,tolong Helent gak..haaa,kt sini ler bermula babak2 si Jack ni nak ngorat si Helent..mula2 cam romactic gaya si Jack nih,tapi last2 dia ni sengal giler rupanyer!ahhaaha…ayat si Jack memang bole tangkap cair ler..sesengal mana si Jack nak ngorat dia lassstt skali baru le Helent Hunt terima dia gak..scene paling best + sengal time dorang ber-2 gi dinner kt 1 restaurant..Jack ni terlalu pembersih sampaikan dia sanggup g kedai baju untuk beli Sut & Tie baru semata2 untuk dapat masuk dlm kedai mkn tuh…dah tu plak time order makan lagi slumber katak..dia dah le x reti protocol2 nak order,pastu dia relax jer jerit mintak order kt pelayan cam kt kedai mamak..haHAahAh!!..kalau aku jadi awek dia memang dah malu giler sial…


430am 14th Feb’10…


hermmmm…xyah ler aku nak taip sekali lagi…movie aku yg ke-4 ni korang baca balik jer kt atas skali tuh!…ahaha..benda yg kt atas tu adalah penyambung dia..ahahaha..


CONCLUSION


aku enjoy dgn movie-marathon aku mlm nih..sebabnyer semua movie yg aku tengok berkisarkan love & romance..bukan sekadar cinta antara 2 insan,tapi ada gak cinta antara manusia dgn vampire..cinta antara bapa dgn anak,ibu dgn anak..kiranya cinta itu tiada batasan lar..(WAH! berpujangga plak aku)…terasa cam aku nih cam mat jambu plak yeh?..ahaha…biasa lar,aku ni cuma manusia normal,xkan sebagai seorang lelaki x leh layan citer2 love story camnih?..dlm diri aku ni pun ada sisi yg lembut..layan per tengok citer2 camni..sebab ia berpaksikan kebenaran..benda tu realiti..CINTA..dlm setiap insan hidup mesti punya perasaan cinta,ingin dicintai & mencintai..(hAHahAH…BoooOO sama aku jiwang karat!! hhaHahAHa!!)….nak dibandingkn dgn movie2 mainstream lain banyak sangat tipu bohong belaka..merepek banyak sangat..


9pm - 10pm 13th Feb’10…


ok,ni citer sebenar…benda yg berlaku sebelum aku start movie-marathon tuh…lepas aku balik dr kerja memang aku layan tv jap,tapi tiba2 terasa nak g tngok wayang sbb dah lama x layan movie..kena plak mlm tuh 13th Feb..kiranya mlm sebelum V’s Day la..plan aku nk g tengok citer Valentine’s Day kt GSC 1U..aku pun plan nak snap gamba candid couple yg kluar ber-2 mlm Valentine nih..so aku bawak ler kamera aku..sebelum aku nk kluar tu ada gak aku sms beberapa kawan perempuan aku untuk temankn aku tengok skali..(ok,beberapa jer tau..cuma 2 org,bukan ramai giler hahah..)yg sorang nih aku dah sms dia awal2 ajak dia join tngok movie mlm tuh..tapi sbb dia x reply aku dah bole rasa hp dia ada masalah dgn nak reply sms…tapi sbb aku x berapa desperate nak sangat dia folow so aku pikir blasah jer la tengok sorang2..aku pun dah biasa slalu SANGAT tengok wayang sorang2..so x kisah ler..Lone Ranger ler katakan..AHahAH…

time nak pergi tu baru aku teringat kt sorang mmber pompuan aku yg sorang nih..budak nih aku suka panggil dia sengal jer ahaha (tak sengal pun sebenarnya dia nih)..sajer suka2 panggil..aku nak ajak budak nih sbb aku dah pernah janji dgn diri aku dulu,sebab time tengok citer Merantau Warriors aku x ajak dia,so aku rasa cam nak tebus kesalahan ler cenggitu…sms punya sms skali dia outstation lar…xper2,aku ni seorang lelaki yg kental..x peduli sangat dgn benda2 camni..aku belasah jugak nk tengok movie sorang2…so aku kluar gak naik tenggiling aku…Tuhan cam memberi petanda,10min lagi aku dah nak sampai 1U tiba2 jer hujan rintik2 nak ke lebat….terdetik dlm hati aku,tiba2 jer hujan nih?kenapa yer..hermm, so aku putuskan untuk patah balik rumah jer la…aku cancel terus dr tengok movie..aku balik aku layan Tv lagi bagus…

terbukti,lagi bagus aku layan astro jer sebab aku dpt layan 4 movie non-stop!..semua citer best2 plak tuh...


OK,OK,OK…dah nak habis dah posting aku kali nih…aku janji dah nak habis pun benda yg korang baca nih…


ni aku tambah tambah skit pengalaman aku time Valentine’s Day…ni pun kisah benar,lucu & cam memalukn skit lar..ahahhaa..


ok,citer nih terjadi pada 14th February 2007…lokasi: Jakarta,Indonesia….time 2007 tuh aku tengah buat yoyo promotion kt indonesia dr Feb-August..so memang lama la aku duk indonesia..nak dijadikan citer la,pada ptg aku berjalan2 kt Kelapa Gading Mall dgn Kyle,kitorang singgah ler supermarket dorang dlm Mall tuh..cam Loser giler 2 org lelaki berjalan bersama2 pada waktu ptg Valentine’s Day..aku cakap ler kt member aku :


Me : Kyle,ko x rasa cam Loser/Gay jer dowh kita jalan sama2 nih…dah ler mlm nih Valentine’s Day..semua org couple g candle light dinner dowh..kita plak cam org bodoh jln2 kt mall..


Kyle : alar…nak buat camner,cewek indon jual mahal x moh jantan malaysia…memilih nak org kaya jer..apa?dorang ingat kita nih x cukup ganteng ker?!?!..


Me : AHhaahahA…ganteng ler sangat..ko tabur duit mesti semua dtg bersepah!…<—(okokok,dialog yg nih rekaan semata2)…(back to original)—> tu lar…aku rasa cam malu giler dengan diri sendri dowh,semua org ada couple g dinner sama2…gerrrRRRaammm jer aku tengok..


tiba2 tengah kitorang beratur kt kaunter nak bayar kt supermarket tuh aku terlihat ler sekelibat cewek yg imuuuttt banget!


Me : KYLE! cewek yg jaga kaunter nih cute giler sial!!!…..


Kyle : ha’ah sial!..jadi awek aku cun jugak kot..AHaAH..


sampai jer turn aku bayar,aku cam terpinga2 siot pandang muka dia..tergagap2 ada gak..AHAahA!!…lepas bayar tu aku tanya kt Kyle..


Me : Kyle,aku rasa cam bodoh sial kenapa x tanya nama dia tadi !!…ko rasa kalau aku ajak dia kluar dinner dgn aku mlm nih ok x?


Kyle : alar..poyo r ko..nak bercakap pun takut,inikan nak ajak kluar dinner..try tengok kalau ko brani!..


so,aku amek cabaran tuh..terpikir gak dlm otak aku time tuh,’camner kalau dia reject aku bulat2?..malu sial nanti aku!’…kyle cakap belum cuba belum tau..so aku try jugak ler memberanikan diri aku untuk bercakap dgn dia..dug!dag!DUG!DAG! dagdigdug di dalam dada…hahaha,cam amelina plak..SUMPAH,aku bukan jenis lelaki yg berani kalau bab2 cenggini,aku ni pemalu skit kalau bab2 pompuan nih!ahahahah…


so,aku beratur le balik blakon konon2 nak bayar barang..sedangkn x beli apa2 pun kali nih..tujuan aku hanya 1,AKU NAK AJAK CEWEK NI KLUAR DINNER MLM NIH…

sampai turn aku bayar..


Me : aaaa….Hi,pa khabar mbak?nama sya Nazri..sya mau nanya nih…kira2 malem ini punya apa2 rencana ga? apa bisa kalo kita kluar bareng?…sya mau dinner bareng sama mbak..iyaaa,Valentine’s Day bukan..makanya saya mahu traktir (belanja) mbak makan malam bareng saya..


Cewek Kasir : maaf ya mas,malam ini gwe udah punya rencana sama cowok gwe….(DANG!)…


Me : oh iya?…hermm,,ga apa2 lah begitu..makasih ya kerna ngobrol sama sya..


DANG!…ADOHHHHYYYAAAIIIII…!!…MALU GILER SIAL AKU!…BULAT2 KENA REJECT!…Kyle bantai gelak sial kt aku lepas tuh!!..aHahAHahAahAHahha!!!…aduii…merah padam muka aku kena gelak dgn kyle…semua org pandang plak tuh..huhu…


kesudahannyer,malam Valentine’s Day tu aku dgn Kyle hanya makan nasi goreng sambil nonton tv..2 org lelaki yg loser giler pada malam valentine hanya mkn nasi goreng ber2 sambil tengok tv..


Haih,sedih jer aku bila dikenangkn balik kisah 2007 tuh..tujuan aku baik jer,tapi nak buat camner,terlalu sangat nak jadi Gentleman,sampaikn awek org rupanyer yg aku ajak kluar dinner tuh..hahah..


tapi,tujuan aku sebenarnya ikhlas…aku just nak treat someone yg dipanggil sebagai seorang wanita/perempuan pada mlm Valentine sebagai tanda penghargaan aku pada dorang nih..tapi x menjadi plak..hahaha..sama jugak ler al-kisahnyer dgn citer aku yg awal2 tadi…yg nak ajak mmber aku tengok wayang tuh..tujuan aku baek..bukan slalu aku nak buat baek camni..ahahah…baik dlm hal yg lain tu ada jugakk ( sajer nk ‘up’ diri skit)..hahaha…


time tengah taip nih pun tengah layan lagu ‘I don't wanna miss a thing’ Aerosmith..semua lagu yg aku mainkn dr iTunes aku semua love song..special for today - Valentine’s Day -


-PEACE,LOVE,NO WAR-


TERIMA KASIH pada anda yg rajin sangat buang masa korang untuk baca posting aku yg panjang berjela nih!..AHahA…adios!


*NANTIKAN POSTING AKU DLM MASA TERDEKAT…SAMBUNGAN UNTUK KISAH INI..*

0 Comments:

Post a Comment