Pages

Previous Entry Kena Baca Jugak :)

Friday, 19 November 2010

2 ALAM.......1 PENYESALAN!! (kalau korang g tengok)


aku malas nak taip panjang2 dah..so aku copy paste jer..mostly sama jer apa yg aku nak tuliskan..hahaha

Artikel #1::


credits to>>>

KLUBBKIDD.com


Inilah antara filem paling SAMPAH aku pernah tonton in my whole life.


Why?

Segi teknikal - hancus! Visual berterabur, siap ada banyak shot out of focus dan kabur. Editing choppy, sampai menggangu storytelling. Impak dan elemen kejutan meka cuba ketengahkan hado menjadi kerana tu dan juga adunan audio yang level tahap orang psycho keja kan ngan fluctuate sana sini. Hanya beberapa babak cinematography aku leh maapkan, but even then not original.

Segi lakonan - hancus! Lakonan kayu dari kebanyakan cast yang over. Tahap

drama RTM 80an. Bayangkan ada satu scene nak rogol... ada ke watak tu gesel anu dia, "Boss aku la dulu boss... air tak tahan naik pala ni... biar lah aku main dulu" or something like that. Apakah???

Storytelling - hancus! No plot development, and no character development. Bayangkan, Aaron Aziz je la aku sanggup tengok - tapi tu pon hanya satu scene je yang meka cuba nak ikat watak dia pada watak si Amy. Apakah? At the end of the day, ko tak rasa pe pe pon bagi any of the characters. No emotion.

So many things wrong it will take forever kalao nak go on.

Bayangka camni je kalao ko nak imagine 2 Alam camna. Bayangkan music

video karaoke Audio One yang paling hazab (betol ni.. siap ada scene music video cliche karaoke

dalam kolam), campor soft porn 3GP yang censored, dan drama paling hazab ko penah tonton. Itu lah 2 Alam.

At the end of the day - Rozmey may be a good businessman, but dia bukan anak seni dan dia harus akur, produk ini bukan sesuatu yang leh dibanggakan.

2 Alam adalah bahan gelak dunia seni Malaysia. And God help us kalao Rozmey nak pakai duit dia hantar festival bagai. Malu dowh!

Perlu ke filem tunjuk adengan nak kuburkan, pastu scene main, kubur, main, kubur, main, kubur, main.. tu je.

Menggunakan the worst cliches dunia kaum ketiga - bayangkan fokus pada front

page Kosmo! yang watak Amy ni sebenarnya asal seorang lelaki. Familiar? Or scen

e wedding Amy kahwin Mat Salleh di England ala style gereja siap pakai gaun putih yang takde kena mengena jalan cita. Familiar?

All these have made the papers before.

It's one big cliche.

And badly executed at that.

Malu gila! Aku dari gelak sebab kebodohan filem ni jadik marah in the end.

Sumpah ranah aku kenapa orang memperbodohkan industri perfileman negara kita. Memang betol la apa diperkatakan selama ni. In this business, yang ada duit - hado sense of making proper films, dan mereka yang kreatif lak - nak carik modal tuk fund their productions struggle gila.

Hmphhh.. sapa nak gi tengok 2 Alam, gi lah. Aku rasa baik korang derma RM10 lagik baik. Ada gak berkatnya dari mengalakkan kebodohan camni.

Status 2 Alam? Sama pangkat ngan filem filem sampah seperti Misi 1511, Mendam Berahi, Pulau Asmara dan Lembing Awang Pulang Ke Dayang.

Again. SAMPAH!


Artikel #2::

credits to>>>

Syahirul.com


  • Filem ini boleh dikategorikan sebagai drama yang biasa kita tonton di kaca televisyen.
  • Durasi selama 1 jam 22 minit amat membazirkan masa penonton kerana terlalu banyak flashback yang diulang berkali-kali.
  • Keseluruhan filem ini boleh dipendekkan dan dijadikan drama selama setengah jam sahaja di kaca televisyen kerana jalan ceritanya sangat pendek.
  • Lagu “Salam Terakhir” dimainkan berulang-ulang kali dalam filem ni amat membosankan. Hanya dua lagu sahaja terdapat dalam filem ni.
  • Filem terlalu banyak menunjukkan adegan berunsur lucah (romen-romen) dan selalu diulang tayang adegan yang sama berkali-kali.
  • Babak Amy meminum arak dengan menggunakan kasut yang dipakainya tak perlu ditunjuk kerana ia adalah babak yang terlalu bodoh.
  • Babak Amy lari dari perogol dalam jarak 5 meter dan dikejar perogol menunjukkan kepenatan mereka berlari macam 1 km adalah sangat tak boleh diterima akal.
  • Babak Amy dan teman lelakinya di tepi kolam renang dan berjalan masuk ke dalam kolam renang adalah babak yang tak perlu dimasukkan kerana ia membazirkan masa penonton. (lama juga babak ni)
  • Filem ini bagus kerana ia menunjukkan satu teladan yang harus dijadikan iktibar oleh lelaki-lelaki yang mengubah diri mereka kepada perempuan. Bertaubatlah kamu ye!
  • Unsur pembalasan di dunia yang diterapkan memberikan satu keinsafan kepada masyarakat supaya sentiasa tahu bahawa azab Allah itu adalah benar dan ia dapat meningkatkan iman dalam diri.
  • Kisah kehidupan segolongan manusia (pondan & maknyah) yang memang benar di zaman ini ditunjukkan agar masyarakat tahu wujudnya golongan ini.
  • 50% golongan bapok yang menonton filem ini insaf dan mereka kembali ke pangkal jalan. LOL! (jangan percaya)

Cukup kot aku rasa point-point yang aku bagi. Ada sesiapa yang dah tonton dan nak tambah? Overall aku sangat kecewa dengan filem ini dan ia memang layak ditaya

ngkan dalam cerekarama sahaja. Filem ni amat membuang masa (sebab utama) dengan flashback yang berulang kali memanjangkan masa filem ini sehingga ia jadi 1 jam 22 minit.

Dengar cerita (gosip hangat) kutipan 2 juta pada hari pertama ia ditayangkan yang dicanangkan oleh akhbar tempatan adalah satu pembohongan. Dari sumber yang aku dapat, kutipannya hanya dalam rm80,000 sahaja. Biar betik!


artikel #3::

credits to>>>

awek ku yg sengal *hahaha!* (gurau jer ok hahaha!!)


Memang BERBALOI la sial sape tengok cite ni.Meletopppps. Aku masuk je panggung bergegar gegar la dohh tangga jadah sume mungkin akibat daripada jantung jantung penonton yang berdegup kencang yang 'ramaiiiiiiiiiiiiii'gila tengok cite tu kan.

Starting dia gila scaryy. Memang aku tutup telinga la kan.
Dah la aku tak bawak sweater. Memang takleh la nk tutup muka.

Dengar si Amy Search nyanyi an. Lagi ah feel. Pastu tetiba skrin jadi gelap. Pastu kua cam tulisan seketul seketul tau.

"Ini.."

"Bakal Menggegarkan!"

"Apa?"

"Penantian??"

"Saksikan..~"

TETIBA AKU RASA CAM TENGOK FINAL YEAR PROJECT PUNYA SLIDE.

AHAHAHAHAHAHAHHA.

*cairrr~*

SUMPAH WEHHH! SUMPAH AKU TIPU.

Abang Jemey ni siap cakap amek masa lima tahun kot nak buat penyelidikan before dia hasilkan filem ni. Pehhh.
LIMA TAHUN?

Bagi aku memang betul betul mengecewakan la kan sebab dia kan da cakap leh grab 40millions kan untuk cite ni. Siap leh panggilPamela Anderson jadah.
Pahmelah Andartu anak cik Ali boleh
lah weyy.

Ok fine la nak buat cerita pengajaran. Terus terang sedikit sebanyak aku insaf la gak ahaha walaupun aku bukan pondan. Kalau *****atau ***** tengok mungkin insaf sepenuh insaf la kot. Ahaks.

Tapi perlu ke sket sket modal dia 'main'. Dalam kete la bath tub la ape la. Tak sesuai okk cite ni untuk remaja bawah umur cam aku.
Keterlaluan gak la adegan ranjang tu ( pehh ayatt )

Dengan segala aksi kene rogol bagai. Tau tak cam dah lari tune dah cite tu? Fuhhh.

Pastu leh lak cam nak cakap si Amy tu kawin kat LONDONngan mat saleh? Sape mat saleh tuh weh? Awat cite tak kasi habis? Perlu ke tulis bawah tuh 'LONDON'? Ke nampak sangat ko cam wat kat Tasik Titiwangsa? AHAHAHA. Damn kelakar.

Aku rasa minah yang berlakon cite tu yang kene tengok cite ni kasi insaf sket. Bapak slamber blakon adegan peluk peluk meraba raba. Panasssss okk.
Satu agi ; mende yang sama berulang ulang. Flashback bersepah sampai yang takde kaitan pun dicampur gaulkan sekali.
Bertuah pelakon pompuan tu takyah hafal script banyak banyak. 'Beraksi' je kejenye. Pastu kasi ulang ulang ulang sampai muntah.
Dahla nangis hingus kua bapak hodoh gila taik idungtergantung gantung.

Pastu muzik lagi kuat dari suara orang. Tak balance. Sampai terpaksa focus betul betul sebab muzik kuat sangat. Apakah? Ingat video clip ke ape?
*cam aku jer yg komen benda ni kt kamu semalam kan??*

*dah tu pulak poster original dia pun copycat dowh! hahaha**

Read more!

Sunday, 31 October 2010

1st HDSLR

video nih aku dah shoot dr Feb 2010..
dah up kt youtube pun dah lama..
kt channel aku jer almost 500 viewers...
tapi dlm channel Sunny (rider dlm video tuh) dah lebih 18,000 viewers dah tengok!! giler bab la...
baru2 nih jer aku dpt up HD quality punya video dlm youtube & fb TANPA KENA BLOCK...ahhahaa!!
so,kalau korang nk tengok better quality,g search kt youtube pakai nama video yg sama...
"Sunny BMX by MOJI"
hahaha..skali aku dah kasi up kt atas ni senang skit..tukar setting jadi 720p baru kaw gamba dia sharp skit..

saper2 yg ada fb aku pun bole tengok dlm acc aku gak..HD quality gak..
oh yer,btw video nih aku shot pakai D90 kit lens jer..
critics & comment dialu2kan..ehehe

Read more!

Monday, 27 September 2010

OPEN HOUSE!

Aidilfitri dah pun masuk minggu yg ke-2..
ramai kawan2 yg sibuk buat open house..sana sini menjemput datang..
ada gak yg x jemput dtg..
bagi aku mungkin sebab dorang lupa,
ATAUPUN diri kita ni 'bukan tergolong dlm kelompok kawan2 yg layak dijemput dtg kerumah'..
biarknlah.itu hak mereka.
rumah terbuka dorang,ikut suka hati dorang la nk jemput sesiapa pun..
mak x kisah..

btw,THX BEBANYAK KEPADA YG MENJEMPUT AKU HADIR KE RUMAH TERBUKA DORANG..

seblum start aku bercerita...cam biasa PERINGATAN UNTUK SEMUA

TOLONG BERHENTI BACAAN ANDA SETAKAT INI SAHAJA KALAU ANDA TAK SUKA MEMBACA PENULISAN YG PANJANG2 BERJELA2..
BERAMBUS DR SINI OK..G UPDATE STATUS FB KORANG LAGI BAGUS..HAHAHA

Read more!

Tuesday, 7 September 2010

PUASA DI BOLIVIA

hermmm…okok,memandangkn skang tengah dlm mood bulan puasa (NAK DEKAT RAYA DAH MOJI OI!!),
so ‘alkisah’ kali ni mesti la kena ada berkaitan dgn pasal puasa kan..

so,aku nak bercerita pasal experience aku berpuasa di perantauan..berpuasa di BOLIVIA!….
haha,dah lama x bercerita pasal aku kt BOLIVIA..
xtau BOLIVIA katner??…
g tanya sendri kt uncle google..pakai komputer pandai,nak cari info camni punya senang pun x reti..

tapi awal2 la aku nak pesan kt korang yg tengah baca sampai ke perkataan nih & seterusnya..

AKU NASIHATKAN KORANG YANG TAK SUKA MEMBACA PANJANG2,ANDA SEMUA

DIMINTA BERAMBUS DR BLOG AKU NIH..G BUKA FB KORANG TAG LE MUKA KAWAN2 KORANG..
Read more!

Tuesday, 24 August 2010

Tanda-tanda berlaku malam Lailatul Qadar

Credit to Suhaimy.org ...

Pesan junjungan besar nabi muhammad (selawat dan salam keatas baginda)adalah malam qadar berlaku pada satu malam daripada 10 malam terakhir (hari ganjil) bulan ramadhan.

Petua oleh Imam Ghazali dan lain-lain ulama untuk cari mencari malam Lailatul Qadar

Jika awal ramadhan jatuh pada hari:

I) Ahad atau rabu malam qadar dijangka berlaku pada malam 29 ramadhan

II) Isnin - malam qadar dijangka berlaku pada malam 21 ramadhan;

III) Selasa atau jumaat - malam qadar dijangka berlaku pada malam 27 ramadhan;

IV) Khamis- malam qadar dijangka berlaku pada malam 25 ramadhan;

V) Sabtu- malam qadar dijangka berlaku pada malam 23 ramadhan

Kata sheikh abu hassan bahawa mula dia baligh, dia sentiasa dapat menghidupkan lailatul qadar pada malam yang tepat mengikut petua diatas.

Berdasar petua di atas, insyaallah malam qadar jatuh pada malam ke 29 ramadhan bersamaan dengan malam selepas siang 8 hb September 2010. (TOLONG JANGAN IKUT ANDAIAN/KIRAAN SAYA INI - dikhuatiri salah)
Walau bagaimanapun, janganlah ibadat pada malam ini sahaja, carilah malam qadar pada malam-malam ganjil yang lain juga!!!!

Tanda malam qadar ialah :

1) Malam itu tenang, tidak dingin dan tidak panas;
2) Siangnya cahaya matahari warnanya pucat;
3) Pada malam itu malaikat jibril akan menyalami orang yang beribadat pada malam itu dan tandanya ialah kita tiba-tiba rasa sangat sayu dan kemudiannya menangis teresak-esak secara tiba-tiba.

Marilah kita beramai-ramai memeriahkan suasana 10 malam terakhir ramadhan dengan beribadat kepada allah swt dengan ikhlas dan penuh keimanan, mudah-mudahan kita dapat kurniaan allah yang kelebihannya pahalanya melebihi - 1000 bulan atau 83 tahun umur kita.

Read more!

Thursday, 22 July 2010

Heliza Helmi - Orang yg membuat aku TERKESIMA...haha


* geram dgn ke-cho-mey-lan DIA!! *
aku nak tulis ni harini jugak..sbb aku rasa kalau lama2 aku duk tangguh2 memang tak buat ler jawabnyer..jumaat sampai ahad ni SUMPAH AKU SIBUK GILER DENGAN EVENT KARNIVAL EXTREME - PIALA DATUK BANDAR..ntah berapa ramai le yg datang nk join..x kisah le ramai ke sikit..janji event berjalan lancar seperti yg dirancang..*cross finger*..

Read more!

Wednesday, 14 July 2010

sebelum bertambah..

tiba2 aku nak update blog pulak..SEBELUM BERTAMBAH lagi posting2 aku nanti,baik aku tulis apa yg ada dlm otak aku sekarang nih..jam 0433 pagi khamis..aku selsema teruk dr time aku bangun dr tido tengahari rabu semlm diwaktu aku bercuti..
so,ptg tuh aku plan lar climbing dgn Bird dgn mmber2 dia..ingatkn nak kasi panas2 badan skit so mana tau bole kurang selsema nih..tapi jangkaan aku meleset la kali nih..SELSEMA AKU BERTAMBAH TERUK...siap bersin berdarah lagi..huhu..seksa la pulak mkn xder rasa..

eh?baru perasan aku dah ada 6 followers! haha..aku jarang betul nk menulis blog nih walaupun banyak benda aku nak share dgn korang2 yg suka membaca nih..ada jugak mmber2 yg suka baca blog aku even dia x jadi follower aku pun..

sambil menulis posting terbaru nih,aku tengah duk re-store ifon aku...cam sial,tiba2 hang sbb aku install tweaks baru dr cydia..dah tuh aku terus update os4.0 paling latest terus..leceh betul ifon ni kalau salah install sumthing mesti buat hal punya..so far,jarang sekali kena camni..cuma aku je gatal tangan nak try tweaks baru tuh..

hermm,thanks to Fiza tadi..aku rasa dia cam menyelamatkan aku dr situasi dimana Bos nak kasi aku kerja walaupun aku sedang dlm waktu bercuti...aku dtg park tadi sbb aku nak climb skejap pastu terus blah kluar dgn mmber aku...sampai2 jer bole pulak bos mintak flyers extreme park..soft copy flyers yg dlm laptop aku dah corrupt,so xleh nak buka dah melainkan aku buat yg baru jer..laptop kt rumah bole pulak dia mintak sekarang buat pastu masukkn dlm website..nasib baek Fiza potong ayat dia terus kasi idea dlm laptop dia ada soft copy yg lama...kalau x sah ler aku kena berjaga mlm nih untuk buat yg baru..huhu..

couple of month ago ada 4,5 benda yg terjadi kt aku untuk PERTAMA KALI DALAM HIDUP aku...dulu nak tulis dah pasal benda2 tuh..tapi aku dah lupa apa sajer..xper la,lain kali aku listdown dulu pastu baru start tulis yg baru betul2..hahaha..

dlm 2bln nih aku cam bertambah addicted kt Fb dah..dr 50% skang cam dah naek sampai ke 80%!!..aduii..aku kena kurangkn la pemakaian Fb aku tuh..tapi susah gak sbb dr situ la aku senang nak connect dgn mmber2 aku...nak pakai sms & call jer memang rabak lar credit fon aku..so,ni la altenatif yg murah sbb aku perlu byar monthly internet bil jer..haha..
kena pulak aku duk handle 3 pages/groups kt fb tuh..so,tiap kali ada benda event terbaru,kena la aku update..dah tu pulak org2 yg nak borang comp semua duk tinggal msg dlm fb jer..lagi le aku kena cek fb slalu..adooiii..tung!tang!tung!tang! alexander!..

tiap kali aku tulis blog x pernah aku mengharap ada org baca..kalau zaman dulu2 sebelum aku ada laptop & kenal dunia maya nih,cam nak berjinak2 tulis diari la org kata...tapi SUMPAH AKU MALAS NAK MENULIS daripada menaip jer..so,tulis blog ni kira altenatif aku sebagai pengganti tulis Diari la..
cuma tiap kali aku tulis 'diari' blog aku nih belum bole lagi aku tulis rahsia2 atau perkara2 sensitif yg aku perlu simpan la..
kemungkinan juga orang yg x patut baca akan baca blog nih..sbb org tua2 ada berkata:

"kerana mulut santan binasa,
kerana mulu,badan binasa.."

tapi bagi aku..xder badan yg akan binasa dlm zaman2 sekarang nih kalau aku tersalah tulis ke apa..cuma akan mengguris hati2 beberapa pihak jer la..badan yg binasa tu aku sendri jer la!hahaha..

hermmm...k lar..lain kali aku sambung lagi..nak g 'stalker' blog org lain...ahhaha...
Read more!

Tuesday, 6 July 2010

OFFDAY ON SUNDAY

**PERHATIAN...posting ni DAH LAMA AKU TULIS,tapi baru sekarang ada masa untuk up masuk sini..so,just enjoy jer la kalau korang nk baca..kalau x nak baca baik berambus jer la..haha..**


Aduhyai…baru jer lepas selesai menulis pasal posting “Movie Marathon Cinema” aku..skang nih aku nak teruskan menulis pasal minggu2 aku dr hari Ahad 7/3/10 sampai le ke hari ini Ahad 14/3/10…….


tak banyak aku nak citerkan apa yg berlaku sepanjang minggu nih,tapi aku tak bole nak janji kat korang yg penulisan kali ni akan lebih panjang dari posting2 sebelum nih!…ahahahahaa….


siap sediakan diri korang untuk berkata “CUKUP CELAKA” kalau sampai 1 tahap korang dah bosan untuk membaca kerna aku tak habis2 lagi menulis..hahah..


kita mulakan citer pada tarikh 7/3/10 lar..hari AHad yg lepas adalah hari Ahad yg TERAMAT SPECIAL bagi aku….sebabnyer ahad kali ni bukan seperti hari2 Ahad yg sebelum nih dlm hidup aku sebagai seorang yg bekerja dlm bidang outdoor & bidang yg berkaitan dgn ‘memberi khidmat kepada customer’…..


SUNGGUH SUSAH sekali dlm hidup aku nih untuk mendapatkn CUTI PADA HARI AHAD…dlm tahun 2008 kalau x silapp aku,hanya ada beberapa kali jer yg aku cuti hari ahad..x sampai 5 x kot..cam orang xder life sial hari ahad bekerja…bak kata sedara aku..”orang Bangla pun cuti hari ahad dowh!”..


cuti hari ahad kali ni mungkin adalah limpah kurnia dari-NYA diatas usaha aku yg bekerja keras selama 10 hari tanpa cuti & penat bekerja selama 10 hari tuh!…


so aku terima dengan hati & tangan terbuka sebab aku dpt cuti hari ahad nih..alhamdulillah..


Bekerja dalam outdoor company biasa lar memang susah dan hampir mustahil bercuti pada hujung minggu..disebabkan setiap customer & clien selalunya hanya mengadakan event & acara mereka pada hujung minggu..iaitu pada hari cuti minggu dorang ler..so,kita sebagai consultant mereka terpaksa la bekerja keras pada hujung minggu untuk memenuhi kehendak event customer kita nih…slalunyer aku bercuti pada hari rabu atau weekdays jer….pelik gaya kerja outdoor nih,org lain bercuti,kita bekerja…org lain bekerja,turn kita plak untuk bercuti..


masuk dlm bidang outdoor ni seperti kita dengan dengan rela hatinya ‘menyerahkan weekend life kita terhadap kerja bulat2’ sahaja…tiada erti kata ‘berhujung minggu bersama rakan & keluarga’ dalam kamus hidup aku setelah aku masuk dlm lapangan kerja ni kira2 2,3 tahun dulu..nak buat camner..dah minat layankan jer la..


**CUKUP CELAKA betul Moji nih!..intro jer dah lebih 8 perenggan..**


ok,back to topic..aku mula2 plan nak bercuti hari sabtu,tapi disebabkan hari sabtu ni aku kurang aktiviti yg nak dibuat,so aku anjak cuti ke hari ahad sebab ada macam2 benda aku bole buat…


3 original plan aku mula..


1: Pergi climb kt Batu Caves dgn kawan2

2: Pergi snap & shoot video budak BMX kt Le Tour de Langkawi kt Dataran Merdeka

3: Keluar tengok Movie dgn member…..


planning no.1 tu last minute cancel sebab mmber2 lain xder..lagipun dlm otak aku time tuh,kalau sekadar nak panjat kt Batu Caves,lain kali pun aku bole buat..tak lari kemana batu tuh kalau dikejar…haha..


aku pilih ler plan no.2 & no.3…


aku bangun sedikit lewat pada pagi ahad tuh..tapi aku bernasib baek sebab sampai kt Dataran Merdeka pada jam 12 tu aku masih belum terlambat sebab event BMX stunt belum bermula..so aku ada plenty of time g snap some photo pasal LTdLangkawi tuh….

SUMPAH,CUKUP PANAS kt KL hari tuh!!….berpeluh2 aku sial amek gamba dgn shoot video BMX tuh..


lama giler tak turun KL..terasa bangga di hati sebagai rakyat Malaysia bila lepak arini sebab kemodenan yg kita ada,kepelbagaian kaum yg ada,kemakmuran negara yg kita ada selama ni cukup terserlah pada hari ahad tuh..walaupun panas terik membakar kulit tangan yg dah memang gelap tuh,aku tetap bersyukur sebab negara kita ada & cukup dalam segala aspek untuk menunjukkan sebagai sebuah negara yg telah merdeka lebih 50 tahun…

betul pepatah melayu mengatakan,”HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG,HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI”..lebih bagus hujan batu dinegeri sendiri..sebab kita akan berasa lebih bersyukur sebab kita ada sesuatu yg jarang ada pada negara lain..iaitu…- KEMAKMURAN HIDUP DALAM KEPELBAGAIAN KAUM & ETNIK...


aku cukup bangga dlm diri aku sebab walaupun ada anasir2 jahat yg cuba memecah belahkan perpaduan kita,TAPI dimata dunia kita tetap sebuah negara yg aman & makmur..Buat apa nak tunjuk kt dunia yg kita punya masalah?!?!..cerita dalam selimut tak perlu kecoh2..selesaikan sendiri lebih baik..


tutup citer pasal semangat patriotic aku nih...balik ke topic asal aku...ok,lepas aku pusing2 kt event LTdL tu aku ada plan lain dah..aku nak lepak dgn sorang mmber aku...kita kasi nama mmber aku ni si Kecik lar...kalau korang ada baca posting2 aku sebelum nih ada gak citer pasal dia..org yg sama gak..ahhaa...


aku kluar cuma ber2 dgn dia..plan asal ber3 tapi sorang lagi mmber ada hal lain...ini ler masa yg aku nanti2 kan sebab aku ada tujuan lain selain sekadar lepak kluar tengok wayang..nanti aku citer tujuan apa tuh...


jam 230pm aku menuju ke 1 daerah yg terletak dlm KL yg cukup top dikalangan high-class-society & party goers dlm pengertian hidup aku lar..x perlu la aku cakap nama tempat tu..tapi aku kasi klue skit..tempat ni seakan2 sama cam Pondok Indah kt Jakarta..fell tempat ni lebih kurang lar..mall dia classy jer..cam Citos kt Cilandak,Jakarta..


ok,aku plan jumpa Kecik kt tempat tu sebab dekat dgn tempat kerja dia,tapi bukan nak lepak situ lar,kitorang nk g Mid Valley..


*aduh,jam kt screen laptop ni menunjukkan 140am,luar rumah plak hujan..perggghhh!!! best giler kalau dapat tido time2 camni..kena plak aku dah penat giler 3 hari ada camping kt tmpat kerja..xper,aku sambung jugak.kang dah malas nak sambung kalau aku stop half way*


“Purple or Pink?”…soalan pertama aku sebaik menerjah masuk ke dalam keter dia..aku offer dia fruit drink dlm tin dgn aloe vera…lupa apa nama minuman tuh…haha..bukan just tea…dia amek Purple aku amek Pink..walaupun aku berbaju warne purple hari tuh,tapi x dpt minum air tin purple..purple air black current,pink air apple…


zassss,sampai M.Valley…terbaek,beratur BAPAK PANJANG!!!..nasib baek service dorang laju,kurang 30min aku dah dpt beli tiket…2 movie..

citer ’Nine’ & ‘from Paris with Love’,walaupun berbelah bagi nak tengok citer apa sebenarnya pada hari tuh..mmber kecik kata citer from Paris tu best…aku tengok tajuk cam citer love romactic movie jer,tapi tengok balik poster dia 18SG siap ada muka bengis John Travolta!(favorite actor aku!)….citer Nine plak kitorang beli base on actress dia yg banyak dr ‘A’ List Hollywood film star..belasah jer la tengok..


tapi disebabkan kitorang dah lapar tahap kebulur sangat,jadi kita g makan ler dulu…makan “bayam kt kedai unkle hisap paip”…lepas makan terus masuk cinema..


movie yg pertama bermula..kitorang duk kt seat line paling blakang sekali,hasil dr belian semula tiket couple Korea yg tiba2 cancel tiket x moh tengok citer Nine..baru jer start movie tiba2 dia punyer intro pelakon menyanyi2 plak…kitorang ingatkn itu intro untuk movie dia…sekali….MUSICAL MOVIE daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!….CUKUP CELAKA,dah ler jalan citer tak best,pastu terlalu banyak sangat menyanyi sial..x sampai 3min babak drama terus masuk babak menyanyi balik…citer ni tak berapa sesuai untuk tontonan 18thn kebawah sebenarnya..kt poster tulis PG13..tap citer ni banyak sangat unsur2 yg patut dorang letak 18PL jer..seksi bersepah2..

walaupun aku ada tido beberapa ketika,tapi aku berjaya untuk meneruskan menonton sampai kehabis dgn memahami jalan citer dia sepenuhnya..topic yg cuba pengarah ketengahkan biasa jer…lelaki yg sudah berkahwin yg bermain kayu 3..banyak simpan pompuan…perrrgghHH…Penélope Cruz SUNGGUH HOT dlm movie nih!…Kate Hudson sungguh ‘dirty bitch’ but HOT…Nicole Kidman plak,no-so-hot acting..Fergie cam biasa jer..tapi wife kepada actor movie nih sooooooooo adorable!..


kluar cinema hall,kitorang rasa cam bodoh jer tertipu dgn poster movie tuh…x der tulis pun yg citer nih Musical Movie..cam nak meletup kepala layan babak menyanyyyiiiiiiiii jer..dah tu plak lyrics dlm setiap lagu dia semua merapu2..bukan ‘proper song’ punya lyric…tapi dorang main nyanyi ikut keadaan babak citer tu…cam bercerita tapi dlm susun kata yg bersahaja..senang kata aku memang x reti tengok musical movie..haha..


*dah la,aku nak tido dulu..210am dah nih!…esok kerja pagi plak..mlm ni adalah malam terakhir aku bersama nenek aku dirumah..untuk 17 hari yg seterusnya aku akan tinggal bersendirian jer di rumah,sebab nenek aku akan mengerjakan Umrah..ok lar,esok2 aku sambung menulis lagi..nak tido,esok kerja pagi,pastu ptg nak ikut sedara mara aku hantar nenek aku g Tabung Haji,pastu baru bole berehat skit…chau2,buenos noche..*


OK,skang aku nak sambung balik tulis sbb dah tertangguh lebih 3 bulan posting nih!!!..
kita kasi pendek cerita la sbb aku pun ingat2 lupa apa kejadian selepas tuh....

time hantar nenek aku g KLIA untuk g umrah tuh,bole pulak kitorang tunggu lebih 2 jam pastu dpt berita yg travel agent yg handle jemaah2 umrah ni semua bahawasanya VISA DORANG TAK MENDAPAT KELULUSAN DARI PIHAK ARAB SAUDI...so flight terpaksa postpone!..dah tu kitorang balik jer la rumah dlm keadaan HAMPA & GERAM...
bayangkn,family2 aku ok lagi balik umah sejam perjalanan jer dr KLIA..kalau family yg dtg dr kampung camner??...dah le dtg jauh2 nk ke KLIA,sampai2 bole pulak cancel flight postpone..3 hari kemudian baru le flight yg dijanjikan berlepas selepas mendapat kelulusan visa dr arab saudi..

bodoh punya travel agent..kalau dah tau cancel flight asal x bilan awal2 sehari ker..x yah le nyusahkn kitorang hantar jauh2..dah tu pulak sehari sebelum cancel tuh kt umah aku siap buat kenduri doa selamat tuh! jemput sedara2 dtg umah,org surau semua dtg rumah..aleh2 cancel pulak..huhuhu..

hermmm...aku nk sambung citer pasal lepas aku g tengok musical movie dgn mmber aku tuh...tapi aku dah tak larat nak berpikir...so,lain kali ler aku sambung.citer yg aku nak sambung ni best..sbb,kejadian yg berlaku seterusnya MENINGGALKAN KESAN YG MENDALAM dlm hidup aku..so,tunggu jer la bila2 masa aku freee...hhahaha!!!
Read more!

Monday, 22 March 2010

PENAT & RELAX TAPI TETAP PENAT

Haih..these few weeks aku rasa cam jadi 'hamba kerja' plak...(HUJUNG2 BULAN FEBUARY)

dah tak boleh pakai pepatah "kerja untuk hidup"..terpaksa pakai "hidup untuk kerja" untuk menjelaskan situasi aku nih..

macam2 aku kena settledkan sendiri atau dalam erti kata yg lebih jelas adalah aku sorang jer yg kena buat..itu ini macam2 benda nak kena buat.lepas 1 kena buat lagi 1..

dah siap 1 tiba2 masuk skali 3 benda baru nak kena buat..

Kerja yg memerlukan kudrat jer dah memerlukan seluruh tenaga+konsentrasi..


2/3/10


dr pagi sampai ke petang aku kena cat 'danger line' kat edge skate park..

MEMANG MASAK badan aku kena bakar dengan matahari..

org putih slalu gi pantai tuk dapatkn 'tanned skin'..

tapi kita kt sini tak payah jauh2..kluar umah duk kt tengah2 panas lebih dr 7 jam!

CONFIRMED dapat kulit cam yg dorang nak tuh..


4 hari seblum tuh(jumaat 26/2/10) aku kena set route untuk Kid's Speed Climbing Challenge..

dr pagi sampai ptg aku duk tergantung atas wall..tapi aku puas dengan perjalanan event tu pada 28/2/10 ahadnya..

semua berjalan seperti yg aku jangkakan..


ok,tutup citer pasal aku penat bekerja,sebab semua orang pun ada masing2 punya style penat untuk kerja dorang..

ni nak citer pasal hari ini,3/3/10 Rabu..

aku terpaksa bekerja sebabnyer ada 'rombongan' dari Kolej Komuniti Kuala Langat (KLCC) datang ke Shah Alam Extreme Park(tempat kerja aku la)..

dorang ada buat aktiviti Flying Fox & Paintball..so aku kena settled bab2 food & beverages dorang..

sambil tu supervisor bdk praktikal dr kolej tu plak outstation.

So dia mintak tolong aku tengok2kan anak buah dorang...yg mana mamat yg gi outstation ni sempat balik bekerja semula sebelum budak2 tu start aktiviti...cam siot jer..


patutnyer aku cuti tiap2 hari rabu,so dalam otak,aku dah plan nk rest & kluar tngok muvee(seperti biasa)..bole plak aku TERLUPA pasal event tu!!

Nasib baik aku ingat,kalu tak mati aku slumber gaban je tak datang kerja..HAhaHAha!!..

Start dr pagi da macam2 masalah aku kena..

mula2 pagi tu aku tengah single stand skuter aku dpn umah sebab nak tengok surat kt post box..tapi aku malas la nak matikan enjin..tengah duk belek2 surat tuh,tetiba jer DUM!!...skuter aku tumbang daa..CUKUP CELAKA!..dr tahun 2006 time aku beli skuter tuh,kalau tak silap aku,cuma 3 kali jer skuter aku tumbang..tak pernah lagi jatuh teruk..tak per,salah aku jugak,single stand kt tanah yg tak rata...


Lepas kejadian tadi,aku terus shoot nak gi kerja..sebelum sampai ke Park,Aku ditugaskan oleh bos aku untuk hand over 1 surat(quotation) ke SMK BUKIT JELUTONG...dalam fikiran aku selama ni,SMK Bukit Jelutong terletak kt area TTDI Jaya..so,aku terus jer la pergi skola kt TTDI Jaya tuh...dah siap parking,amek pass pelawat,naik tangga nak pergi ke pejabat sekolah tetiba aku tergerak hati untuk telefon cikgu yg harus aku berjumpa tuh..lepas telefon cikgu tuh,aku rasa cam tak sedap hati plak..

aku tengok la pass pelawat aku tu semula...terang2 dia tulis "SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TTDI JAYA"!!!.....CUKUP CELAKA...aku tersilap pergi sekolah daaaaaaaaa...........hampeh betul,dah tau kesilapan tuh,aku terus shoot gi ke SMK Bukit Jelutong yg sebenar...hahahah...nasib baik aku tak cakap kt cikgu sekolah tu aku dah ada kt depan pejabat sekolah..kang dia cari aku tak jumpa2 jugak sebabnyer aku kt depan pejabat sekolah lain..ahAHAHHa!!


Berlalu seharian aku bekerja pada hari rabu ini aku balik umah untuk bersiap2 nak kluar tngok muvee kt Sunway 'segitiga' dgn sorang mmber aku nih..(kita namakan dia ni A)..si A dah ajak dr sabtu lepas tapi aku tak dapat nak join sebab sibuk dengan macam2 kerja dan aku sendri penat giler untuk kluar berjalan..lepas asyik tukar2 hari dr ahad mlm tukar isnin mlm tukar plak slase mlm last2 blum sempat sampai ari slase aku dah set tukar hari rabu jer(iaitu harini ler)..aku ni jenis malas nak lambat2 kalau dah plan.sebabnyer kalu dah plan aku suka start awal pastu bole habis awal.bole aku balik umh rest tengok tv plak!!(ahAhAhA!!)..tapi 'MUNGKIN' disebabkn miscommunication bole plak si A ni relax,chill & easy kt tempat lain plak..xper lar,sebab si A da budget yg sorang mmber aku lagi akan dtg lewat sebab ada 'hal' lain..kita panggil mmber yg lagi 1 nih si B..

Punya semangat aku dtg awal 3jam dr muvee nite aku!..si A da rasa bersalah giler sbb buat aku 'cam-org-bodoh-tunggu-sorang2' kt Sunway 'segitiga' nih..sambil pusing2 mall nih,aku gi lepak tengok Ice Hockey kt ice ring..team Malaysia vs 'dunno-where-from-mat-saleh' punya team..syok aku layan sendri,team Malaysia menang dengan pungutan mata 3 berbalas 2!!MALAYSIA BOLEH!!..

Haih sambil menulis 'catatan-hari2-moody-aku' melalui ifon nih,aku duk lepak kt mamak berdekatan dgn mall 'segitiga' nih..sambil nunggu si A dgn si B sampai..SUMPAH aku BORING!.."Penantian satu Penyeksaan"! betul pepatah tuh..boring betul plan kluar ramai2 nih..mesti masing2 ada hal sendri pastu mesti lambat & halangan2 lain yg boleh membuatkn aku rasa cam nak shuffle plak kt mamak nih!!..sebab tu aku lebih selesa kluar bersendirian aka lone ranger jer..tak payah pening2 nak plan,tak susah nak bergerak,tak susah nak buat keputusan untuk tengok citer apa jer yg ko nak tengok kt wayang nih!..semua bole buat ikut suka hati sendri..tapi sebab member punya pasal aku sanggup gagahi jua semua perasaan 'celaka' nih..

Aku masih disini masih menunggu mmber2 aku & menunggu telur 'half cook' 2 biji aku..punya ler lama menunggu!rasa cam nak shuffle lagi sambil buat head spin atas meja plak..

Seperti tuhan mendengar keluhan hati aku ni plak!..yg ditunggu2 sudah tiba!..si A & B da sampai & telur 'half-cook' pun da sampai..tapi yg buat tak bestnyer,telur yg aku order nih bukan half cook..da nak jadi cam telur orang kawen plak!..potong betul lar..50min lagi tinggal sebelum aku start masuk cinema..boringgg jer menunggu.


aku sambung balik,movie yg aku tengok malam tuh bertajuk The Book of ELI...aduh!CUKUP CELAKA jugak citer ni sebenarnyer..giler PERLAHAN STORY LINE dia...sampaikan aku TERTIDO!!...boring giler,jalan citer dia tak best mana pun...action kurang,gaduh skit2 jer...rupa2nyer hero dia buta daaa...cam babi jer...dari awal cam cool,gaduh gaya nak gempak habis,dah hujung2 baru tau,dorang berebut buku Holy Bible jer..konon2 dorang tak nak buku tu terus lenyap di dunia..ceh!..bagi aku,movie nih cam Indie Movie jer..harapkan Denzel Washington jer la nak tarik penonton..balik rumah terus aku bantai tido..disamping itu tv yg aku tonton telah bertukar tugas..tv tu yg tonton aku,tidoooo...


Sehingga di lain waktu..Adios! Hasta Luego!..

Read more!

Movie Marathon (Cinema)

Kalau korang dah baca posting aku pasal 'Movie Marathon kt Astro' yg lepas,ini adalah sambungan pada posting tuh..tarikh berlaku beberapa hari selepas 14th Feb..hari rabu 17/2/10..
aku layan 4 movie dalam 1 hari..2 movie on morning-afternoon session..and 2 movie Night till midnight session..sesi siang aku layan movie kt The Summit USJ..sebab itu yg paling dekat dgn rumah aku..aku nak kejar show time citer 'Lu Pikir Lah Sendiri' & The Wolfman..aku dah susun atur which movie i should watch first and so on..
*PERINGATAN..kalau korang tak suka baca posting yg panjang berjela,diharapkan anda berambus je dari blog aku nih..disebabkan posting yg ni alhamdulillah CUKUP PANJANG untuk korang baca & buang masa*

Ok,kalau korang dah bersedia untuk baca panjang lebar,aku bole teruskan lar..kali ni aku nak citer SEMUA perjalanan dr stArt tengok 1st show sampai balik umah...

*aku sambung balik penulisan aku nih selepas 4 hari tertangguh.Hari ni 7/3/10 Ahad.Sambil menulis,aku tengah beratur dalam 1 barisan yg teramat panjang untuk membeli 2 tiket wayang di GSC Mid Valley..dah 10min aku dlm barisan,masih ada agak2 20min lagi untuk aku sampai ke kaunter penjualan..Tadi aku mula berbaris dari depan kedai Glitters GSC,kt hujung restoran Mc'D tuh!!..*

back to topic..

movie marathon aku kt cinema bermula dengan citer Lu Fikirlah Sendiri..aku just nak comment jer..jalan citer dia memang HAMPEH.setiap scene cam takder kesinambungan..scene baru bole tiba2 masuk tanpa ada kaitan dgn scene yg seblumnya..lagi buat hal pasal poster filem dia.Kt poster ada gambar Nabil dgn Mila AF,so aku nak tengok citer ni sebab ada Mila dlm movie tuh.Aku jangkakan si Mila ni pelakon utama dlm filem nih,skali bukann daaaa..watak Mila hanyalah adik kepada Nabil yg wataknya hanya kluar beberapa kali jer.Cam celaka jer buat poster tanpa pelakon wanita utama dia!!..Filem ni yg betul2 buat gempak bukan sebab Nabil,tapi sebab adanya Cameo2 yg gempak.Ada Amy Search,ada Faizal Tahir,Aziz M.Osman & Meet Uncle Hussien yg berjaya membuat banyak lawak di setiap babak2 sedih dalam filem nih..

*skali lagi aku tertangguh untuk menyiapkan penulisan yg kali nih..hari dah 14/3/10 hari ahad..seminggu aku malas nak teruskan sebab banyak sangat kerja nak kena buat minggu ni..dalam 3 hari jer ada 3 tugasan harus buat..ada program “Kid’s adventure camp” selama 3 hari 3mlm kt Extreme Park,pastu hari sabtu ada Treasure Hunt Syabas,Ahad pagi plak ada 20 org dr perpustakaan shah alam nak buat basic wall climbing class…pergghh..meninggal bos..*

back to topic..

selesai movie lu pikir lah sendiri tuh,aku teruskan 2nd movie..citer Wolfman,aku salute citer nih sebab bagus dalam segi pembuatan..quality sound memang tip-top berdentum,stunt & action memang gempak gak,scene2 yg buat aku terkejut pun banyak,tapi yg paling penting citer ni 18SG…memang ganas lah!..seingat aku last movie yg pernah buat pasal ’serigala jadian’ ni adalah citer “An American Werewolf”…seingat aku lar..kalau citer Van Helsing dia campur2..walaupun aku ada tertidur skit time tengok citer wolfman ni,aku tetap berikan puji-pujian gak lar..

dlm hall citer Wolfman ni aku bertukar tempat duduk sebanyak 3 kali..sebabnyer terlalu banyak gangguan dr penonton yg lain…tempat duduk aku yg terakhir tu meninggalkn kesan yg mendalam,sebabnyer dekat dgn screen cinema,pastu wallet aku terjatuh kt bwh kerusi wayang…aku cuwak giler time tuh! ingatkn hilang terus! tapi aku mintak tolong dr crew yg bertugas dpt gak aku jumpa balik..bole plak aku nak pinjam torchlight dorang kata xder!!..nak je aku sepak dorang nih!..CUKUP CELAKA (bak kata kwn aku) kt sebuah wayang tidak memiliki lampu suluh!!..dorang ingat hall wayang dorang tuh terang benderang cam dalam stadium bukit jalil ker apa?!?!!!

selesai 2 movie aku layan kt Summt USJ aku bergerak plak ke 1 Utama untuk layan lagi 2 movie..

ikut plan asal aku nak g Mid Valley,tapi sebab “berkemungkinan” ada beberapa member aku yg nak folow,so aku amek keputusan g 1U jer la sebab dekat skit mmber aku ni nak balik umh dia kang..

aku ajak 2 member aku yg berlainan…1 member dari kalangan geng2 outdoor aku,1 lagi member dari kalangan teman2 memanjat aku..

ok,kita panggil mmber aku yg dr geng2 outdoor nih “sengal”….yg dr teman memanjat nih plak,”kecik”…si Sengal ni xder la seorang yg sengal sebenarnyer…aku cuma sajer panggil dia sengal..eheheh…

aku ajak si Sengal ni sebab seblum nih aku dah janji nak kluar tengok wayang dgn dia,tapi x jadi pergi sbb dia outstation…yg si Kecik ni plak,aku ajak dia sebab dr awal2 dia cam nak join movie marathon dgn aku tapi sibuk kehulu hilir banyak kerja,so aku tak berapa kisah kalau dia x dpt nak join..susahkn dia jer nak rushing2 kang..

si Sengal ni duk tanya2 nak jumpa kt mana,pukul braper semua tu lah..tapi last2 dia x dpt nak join gak sebabnyer,dia tak leh drive sebab belum ada lesen memandu yg sah..ceh,buang karan,aku dari awal2 ingatkn dia ada lesen keter,so senang skit dia nak dtg sendiri semua tuh…dah tu dia siap ajak budak2 tempat kerja aku nak join sekali,sebab tu lar aku suruh dia drive jer senang pastu jumpa kt sana..aku punya susah plan last2 dia x jadi folow sebab benda tuh jer..hahaha…lain kali jer la yer Sengal..eheh

yg 1 lagi mmber aku si Kecik ni plak pun sama…aku duk msg banyak kali tanya antara dia nak join tengok movie ke tidak?..tapi dia x jugak reply msg aku…dalam pemikiran aku,mungkin dia tengah sibuk memandu kot..sebabnyer tadi siang dia ada kata dia kena drive ‘keluar kawasan dr lembah klang’ untuk 1 tujuan..so,aku x kisah ler sangat kalau dia reply lambat sebabnyer aku memang cari citer lewat2 skit..tujuan aku cari citer yg lewat2 skit sebabnyer aku nak kasi dia peluang@kasi dia time untuk catch-up aku kt cinema tu kang kalau2 dia dah sampai KL..

time tengah beratur beli tiket tu memang sengal habis..biasa lar,GSC 1 Utama malam rabu memang full giler..beratur skit punyer panjang daaaa…kena plak time tu baru jer habis cuti Chinese New Year (CNY)…yg beratur time mlm tuh 98% semua org cine!!..aku dgn beberapa org jer yg melayu..

so,tunggu punya tunggu Kecik tak reply jugak msg aku..xper r,aku beli jer tiket citer Percy Jackson & The Lightning Thief (PJ) dan Valentine Day’s (Vd’s)…aku beli 1 tiket je untuk setiap movie..kalau2 si Kecik ni nak join tengok movie,nanti aku belikn jer la tiket baru citer mana yg dia nak..

sambil menunggu show time bermula,aku gi toilet jap..ni lagi 1 masalah terjadi..aku tercicir tiket aku plak!..aku dah risau kt mana aku hilang tiket aku tuh..aku teringat aku simpan dlm pocket depan sluar aku,pastu aku ada kluarkn duit skali dr pocket aku tuh..cuma x ingat kat mana aku ada kluarkn duit tuh..apalagi,dengan keadaan risau tu aku patah balik kt semua laluan yg aku lalui dr GSC sampai ke toilet ulang alik 2 kali..sambil2 cari tu dalam otak dah mula susun ayat,kalau2 x jumpa gak tiket tu aku nak jer pergi kaunter tiket tu untuk mintak dorang re-print jer tiket citer aku yg hilang tuh..last2 jumpa gak balik tiket wayang aku tu kt tepi pintu toilet..FFuuuHHH!!!!!…selamat hari jadi!…eh3!..ni bukan babak meniup lilin birthday cake ok!!…aku menarik nafas lega sebab jumpa balik tiket tu dlm keadaan yg bersih lagi..nasib baik xder org yg tergerak hati nak pungut tiket wayang dr lantai…bagi aku,lumrah alam lar,kalau org malaysia kita nih,kalau jalan2 dlm shopping mall yg sesak,mesti terasa malu kalau tiba2 dorang nak pungut tiket wayang dr lantai..Nanti takut org pandang semacam yg kita ni suka pungut sisa org kt lantai..nasib baek juga tukang sapu xder menyapu time tuh..hahaha..

settled semua masalah aku teruskan journey aku ke GSC…

* hampir habis dah penulisan aku nih..kalau korang dah malas nak baca,dengan segala hormatnyer,PERGI BERAMBUS KORANG DARI BLOG AKU NIH..x payah baca pun..boring..*

time masuk hall untuk 3rd movie untuk hari tuh,aku tengok begitu ramai umat manusia yg berbangsa cine dlm hall tuh..dah tu plak kalangan mereka semua ramai yg budak2 remaja jer…bawak member skola la,bawak couple lar..tak berapa nak nampak adult atau any malay or indian people dlm hall tuh…

citer Percy Jackson ni okok jer la bagi aku..terlalu HOLLYWOOD-TYPICAL movie lar..cam bodoh pun ada jugak jalan citer dia..ntah apa2..dr trailer dia cam best jer..tapi tu lar,selalu kita mudah tertipu dgn trailer movie..starting citer cam best,tapi bila sampai babak budak tu masuk camp untuk org2 special training,aku dah mula nak tergelak..sebabnyer,gaya penceritaan babak tu cam babak movie X-Men yg 1st dulu..dorang duk kenal2kan setiap org yg ada dlm camp tuh termasuk apa keistimewaan dia..typical giler storyline dia..

lagi 1 yg buat aku nak tergelak bila watak utama nak memulakan journey dorang untuk mencari 3 biji permata untuk adventure dorang tuh…aku bole simpulkan,citer ni dengan mudah seperti inilah..

“sorang budak ada super power..pergi training kt tempat yg ramai lagi org yg ada super power..pastu nak selesaikan 1 masalah yg penting,yg mana selalunyer berkaitan dgn Awek atau Keluarga atau pun berkaitan 1 tenaga yg maha hebat tak boleh terlepas kt tangan org jahat..pastu nak g selesaikn masalah tu watak utama akan pergi mengembara dulu,nak kasi panjang citer pengembaraan ada banyak rintangan,pastu dah dekat hujung2 jalan citer baru nak selesaikan masalah..pastu hero dgn heroin cium2..habisss…”

camtu ler selalunyer hoollywood buat citer..

sambil menulis nih,aku ditemani anak buah aku kt dalam bilik aku..dia tengah syiok layan game kt ifon aku..main game Cooking Dash..ahaha…oOOHhhh..lupa nak citer..jap3..bukan lupa nak citer.tapi DAH TERSILAP CITER DOWH!!..hahahah..

malas nak delete & betulkan balik semua benda yg aku dah salah taip diatas,aku teruskan jugak ler citer yg sebenar nih..kita anggap kita mulakan balik citer ni selepas aku jumpa tiket wayang aku kt toilet tu ok?!?!…ok ker tak ok??..kalau tak ok,korang bole teruskan dengan menutup jer blog aku nih sebab aku terasa cam nak panjang lagi kot..ahhaha…kalau korang rasa ok,korang teruskan jer la membaca sebabnyer aku rasa cam nak habis dah citer nih..tak panjang dah..(dr tadi duk cakap nak habis,tapi tak habis2 gak)

lepas jumpa tiket wayang kt toilet tu semula,aku direct g GSC nak sambung movie marathon aku…citer yg ke-3 hari ni,aku tengok citer Valentine Day’s…haaaaa..ni antara citer paling bagus storyline dia untuk permulaan tahun 2010 nih..
seblum kta teruskan,aku nak bagitau yg si Kecik mmber aku nih tak dpt nak join disebabkan….herrrmmm…disebabkan…disebabkan aku dah lupa ada sebab dia x leh nak join,kita anggap jer la yg dia memang x mau nak join sebab aku ni tak berapa penting & buang masa jer spend time dgn aku..AHahH…sadis giler ayat…

sebab dia aku x berapa nak ingat..kalau x silap aku dia lambat tengok msg aku sebab dia simpan fon dlm beg,pastu dia g layan climbing kot…itu ker kot sebabnyer..hahah..

balik kepada citer V’Day’s tuh…biasa ar,citer romantik,yg masuk g tengok citer nih mesti ramai yg bercouple kan…tapi aku peduli apa..aku slumber gaban g sorang2 jer..lone ranger la katakan..aku tetap nak tengok movie nih awal2,xmoh tengok midnite punya sebab citer ni 2 jam..kang balik lambat sangat..seat line aku memang terbaek..PALING DEPAN SEKALI..kurang 5m dari screen jer!!!!!….hambik kau..mendongak jugak ler..sebesar serombong kapal titanic aku tengok lubang hidung pelakon2 dia..HAahHAHaHA!!!

citer nih gempak sial,sebab ada ramai giler superstars dr hollywood…semua ‘A list’ punya pelakon dlm viter V’Day’s nih..jalan citer dia memang tersusun baeeekkk punya…tapi aku skit terganggu dpn minah cine seblah kanan aku nih..skit2 aahhh…skit2,oohhh….skit2,’oh my..’…skit2,waaaa….cam BABI BETUL LAR….aku tau la citer ni sweet sebab citer romantic..tapi aku rasa X PERLU KOT TERLEBIH2 NAK OHHH,AAHH,OOHH mengagumi setiap babak citer…hish!gerrrRRRam plak aku..terasa cam nak kasi ‘double-side-kick-to-the-kick-kuk’ jer!..nasib baik tiba2 ada mmber aku call…so aku terpaksa bangun dr seat aku untuk layan tepon tuh,pastu aku terus cari tempat duduk lain..aku masuk line tengah2..slumber aku tengok ada kosong 2 seat,aku masuk tengah2 duduk kt situ..tanya akak seblah kiri dia ckp xder org duduk…selamat..aku terlepas dari azab dengan melihat lubang hidung sebesar alam kt depan tuh..a.AahHAhaa…ending citer V’Days ni surprise giler!!….unpredictable!…saper yg dah tengok mesti tau..saper yg x pernah tengok,aku malas nak citer..sebab lagi syiok kalau korang layan sendiri V’Days..hahah..

sambil menaip nih,aku belek2 balik sms dlm fon aku..aku cari semula sms2 yg lama2…aku tengah cari sebab kenapa si Kecik nih x dpt join aku tengok movie mlm tuh..hari ni 15/3/10..tapi msg tu 17/2/10…dah sebulan,tapi msg dr si kecik nih masih lagi aku simpan..
baru aku tau….dia x dpt join aku tengok movie disebabkan 1 perkara yg membuatkn aku terasa cukup disisihkan…(ayat sadis giler lagi..haha)

“sory!..fon letak dlm beg,pastu beg dlm ofis..skang nih tngh kt *c* lagi..lupa terus pasal kamu!..so,tak dpt join KOT..sory..”

msg diatas telah di edit untuk memudahkn kerja aku..hAHah..tapi lebih kurang camtu la ayat dia..

haih,sedih betul,aku punya le “bersemangat waja,rakan muda” ajak dia lepak tapi camni jadi akhirnya..dilupakan terus..huhu..xper la..aku x kisah..takder saper yg salah kot..biarkan jer la..aku x rugi apa2 pun..

haaa…lepas habis tengok citer V’Days baru lah aku layan citer Percy Jackson tuh..aku siap tertido banyak kali time tengok Percy Jackson tuh!!…dah le penat giler dr pagi layan movieee jer…sampai final show,bole plak jalan citer cam hampeh..memang layan tido lar!..tau2,bangun dah nak habis pun citer dia…ahahaha…SEKIAN…

belum habis lagi..tadi sekian pasal movie marathon aku..yg ni aku nak tambah skit….lepas habis tengok citer V’Days,aku ada snap beberapa gmbar..aku amek gambar org2 yg kluar dr hall yg datang berpasangan..banyak jenis pasangan ada,pasangan 2 sejoli yg bercinta,pasangan mak dgn anak,ayah dgn anak pompuan pun ada!..tapi aku xdpt nak tayangkn gambar2 tuh sebab moslty quality out of quality..aku x pakai flash,pastu curi2 snap gamba org,hasilnya gamba semua x lawa..haha..

Konklusi dari movie marathon aku kali ni…filem memang ada macam2 jenis..aksi,love story,drama & macam2..ada yg korang dah bole agak jalan citer dia camner..ada jugak citer yg tak dijangkakan!..ada filem yg ‘HAPPILY EVER AFTER’ ending..ada jugak filem yg ‘not-so-happy’ ending…

TAPI..hidup kita ni bukan macam dalam filem..bukan selalu bole ‘HAPPILY EVER AFTER’ ending..kita yg merancang susun atur hidup kita..kita juga yg buat keputusan antara YA atau TIDAK pada sesuatu perkara..tapi,CUMA TUHAN yg MENENTUKAN antara keputusan kita itu akan terjadi seperti apa yg kita rancang atau tidak..

so,teruskan lah hidup anda semua seperti seadanya..

WASALAM…(tamat juga akhirnya…)

**celaka punya MOJI…bapak panjang giler ko taip posting kali nih!..sengal sial aku nak baca semua skali!..walaupun aku dah mula brenti membaca pada perenggan yg ke-3…hahah..**
Read more!